FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

forgempp
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la forgempp » 07 jun 2020, 01:37

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
07 jun 2020, 01:28
Zamislite ovu postavu
-------Irfan Hadžić
Jukić-Rahmanović-Hajrović
----TSS----------Oremuš(ili Hadžić)
Pidro-Miličević-Šerbečić-Todorović
---------------Kovačević
Ekipa koja bi sve redom pišala. Čovječe s 3 igrača bi napravili prejaku ekipu,mislim da čak jaču nego neke i u regionu. Što se mene tiče,ovo može proći komotno i bez Hajrovića,ali ne bi se žalio kad bi se dogovorili. Njegov najveći problem je,gdje ću u Sarajevo stid me..A i također ,gdje ću igrati protiv Krupe i Olimpika. ****,nekada neće da dođu igrači da im zlato nudiš,samo radi loše kvalitete lige
Ima li stvarno išta vezano za Hajrovica ili je opet suplja :lolno: Hadzija sinoc bas govori kako mnoge odbija naša liga, ali da i ko god je dosao iznenadio se, i to pozitivno ovom ligom. A kad moze igrat protiv Varazdina i Zapresica, odnosno ne igrati, sto da ne. Mada ne vjerujem da on sad ima nekih sjajnih ponuda ali eto.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Steven11
Kontakt:

Post Postao/la Steven11 » 07 jun 2020, 01:41

TarpiTarpi je napisao/la:
07 jun 2020, 00:33
Ako može neko da mi objasni zašto smo mi u boljem položaju od ovih koji imaju isto 4.750 ko mi?
Dobro si pitanje postavio.Naime, klupski koeficijent Sarajeva i ova dva kluba, jedan iz Gruzije i jedan iz Luxemburga je isti. Prema pravilima, na ove koeficijente se dodaje 20 % od nacionalnog koeficijenta pa po tome mi cemo dobiti vise od Gruzije ali manje od Luxemburga....

Lux koef: 8.000 (dobiva 20% znaci 1600)
BIH koef: 6875 (dobiva 20% znaci 1375)
Gruzija koef: 5750 dobiva manje ko ga ebe...

Po svim podacima ovaj Lux klub je iznad nas, i odem provjerim na oficijelnoj tabeli i tako i pise na slici dole... dakle mi NEMAMO prednost u odnosu na ove Luxemburzane... bas bih volio da me neko demantuje jer pratim samo one Armence ebene, i radujem se, ali ovo se ne slaze sa info sa nasih portala....

p. s zadnja kolona je 20 % od nacionalnog koeficijenta

slika
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 07 jun 2020, 01:59

Steven11 je napisao/la:
07 jun 2020, 01:41
Ako može neko da mi objasni zašto smo mi u boljem položaju od ovih koji imaju isto 4.750 ko mi?
Dobro si pitanje postavio. Meni nije jasna jedna stvar ovdje, ili ovi nasi grijese u informacijama, ili ima neka caka...Naime, klupski koeficijent Sarajeva i ova dva kluba, jedan iz Gruzije i jedan iz Luxemburga je isti. Prema pravilima, na ove koeficijente se dodaje 20 % od nacionalnog koeficijenta pa po tome mi cemo dobiti vise od Gruzije ali manje od Luxemburga....

Nesto se ne slaze... Po svim podacima ovaj Lux klub je iznad nas, i odem provjerim na oficijelnoj tabeli i tako i pise na slici dole... dakle mi NEMAMO prednost u odnosu na ove Luxemburzane... bas bih volio da me neko demantuje jer pratim samo one Armence ebene, i radujem se, ali ovo se ne slaze sa info sa nasih portala:

slika
Ja koliko sam skontao, ne dodaje se 20%, nego se u slučaju istog koeficijenta gleda koji klub je imao uspješniju sezonu prije, a mi smo dogurali do trećeg pretkola, valjda najviše od ovih.

Evo sa stranice UEFE
Where two associations have the same coefficient, the association with the higher coefficient in the most recent season is placed first.
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

Hztesanj
Kontakt:

Post Postao/la Hztesanj » 07 jun 2020, 02:19

Samozdravlje je napisao/la:
06 jun 2020, 23:07
Hztesanj je napisao/la:
04 jun 2020, 19:18
Ko će sutra da kisne zbog autobusa sa igračima ? ja dolazim aBd nije gorivo skupo 😂
Jesi li dobro prijatelju ? Ne javljas se ili sam nesto preskocio ? Nadam se da ste Ti i Tvoji zdravi i aBd svi nasi Tesnjaci .
Slab sam na Tesanj , rahmetli babo mi iz Tesnja . :thumbup: :bih:
Tu sam druže spasilo nas od kiše haha ma zdravi nego šta corona je napuhano **** nisam insajder samo navijač pa ne pišem na teme pojačanja pozdrav iz Tesnja
12. igrač kluba iz Titove 38b

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 07 jun 2020, 02:19

HordasOdMalena je napisao/la:
07 jun 2020, 01:59
Steven11 je napisao/la:
Dobro si pitanje postavio. Meni nije jasna jedna stvar ovdje, ili ovi nasi grijese u informacijama, ili ima neka caka...Naime, klupski koeficijent Sarajeva i ova dva kluba, jedan iz Gruzije i jedan iz Luxemburga je isti. Prema pravilima, na ove koeficijente se dodaje 20 % od nacionalnog koeficijenta pa po tome mi cemo dobiti vise od Gruzije ali manje od Luxemburga....

Nesto se ne slaze... Po svim podacima ovaj Lux klub je iznad nas, i odem provjerim na oficijelnoj tabeli i tako i pise na slici dole... dakle mi NEMAMO prednost u odnosu na ove Luxemburzane... bas bih volio da me neko demantuje jer pratim samo one Armence ebene, i radujem se, ali ovo se ne slaze sa info sa nasih portala:

slika
Ja koliko sam skontao, ne dodaje se 20%, nego se u slučaju istog koeficijenta gleda koji klub je imao uspješniju sezonu prije, a mi smo dogurali do trećeg pretkola, valjda najviše od ovih.

Evo sa stranice UEFE
Where two associations have the same coefficient, the association with the higher coefficient in the most recent season is placed first.
Dudelange je, u protekle dvije sezone, igrao grupnu fazu Evropske lige, tako da je, debelo doprinio, njihovom nacionalnom koeficijentu.

Steven11
Kontakt:

Post Postao/la Steven11 » 07 jun 2020, 02:24

07 jun 2020, 01:59
Steven11 je napisao/la:

slika

Evo sa stranice UEFE
Ne, nije to izgleda, to je ako se potrefi isto sa svim koeficijentima ukljucujuci nacionalne. Mi uopste nemamo isti koef kao ovi, kad se doda ovo sve a evo i dokazi:

Evo sta sam sad nasao, dvije stvari, uefa predictor i tu su ovi bolji od nas:
https://www.football-coefficient.eu/coefficient/

slika

a evo i objasnjenja:
Since 2018 the UEFA club ranking is computed by the sum of club points in the last 5 years, with a minimum of 20% of the country ranking. For the distribution of revenue there is also a 10-year ranking that includes historic title points....

Before 2018 the UEFA team coefficients were calculated as the sum of the number of points of each individual team, and 20% of the country coefficient.

Dakle do 2018. bio je samo klupski koef +20% od nacionalnog.

Od 2018.godine je klupski koef +20% od nacionalnog+ desetogodisnji ranking...

Ispadose ovi bolji na svakoj tabeli...

Volio bih da se varam. Ali 'mesecini' ovo nasi portali nisu detaljno provjerili. Nadam se da grijesim.
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 07 jun 2020, 02:42

E ne znam onda, nadam se da ta stranica griješi. :D

Ako je tako, onda nam treba još jedan rezultat viška da se poklopi. Tirana je jako blizu da postane prvak Albanije, Alashkert je još u igri u Armeniji, polako posustaju. Dakle, ako se to dvoje završi kako treba, još nam nedostaje da Vardar ne dobije licencu ili Celje (može i Aluminij) osvoji titulu u Sloveniji. Ako smo ispred Luksemburžana, onda nam ne trebaju zadnja dva rezultata. Mislim da su oba slučaja realna.
Zadnja izmjena: HordasOdMalena, dana/u 07 jun 2020, 02:49, ukupno mijenjano 1 put.
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

Steven11
Kontakt:

Post Postao/la Steven11 » 07 jun 2020, 02:49

07 jun 2020, 02:42

Ako je tako, onda nam treba još jedan rezultat viška da se poklopi. Tirana je jako blizu da postane prvak Albanije, Alashkert je još u igri u Armeniji, polako posustaju. Dakle, ako se to dvoje završi kako treba, još nam nedostaje da Vardar ne dobije licencu ili Celje (može i Aluminij) osvoji titulu u Sloveniji. Ako smo ispred Luksemburžana, onda samo jedno od ovo zadnje dvoje. Mislim da su oba slučaja realna.
A druze vidis pretrazio sam sve apdejtovane podatke na svakoj tabeli oni su bolji, poklapa se sa njihovim boljim nacionalnim koefom, uefa ovaj predictor je mislim najmjerodavniji....Fakat bih volio da ima nesto sto nisam nasao a sto kaze da ovo nije istina. Portalima ne vjerujem, milion sam im puta nasao pogresnu vijest, ovom pogotovo.... Ako je tacno onda ovisimo o jos jednom klubu viska... Te sto si spomenuo to nam je nada...ebg

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 07 jun 2020, 02:57

Steven11 je napisao/la:
07 jun 2020, 02:49

Ako je tako, onda nam treba još jedan rezultat viška da se poklopi. Tirana je jako blizu da postane prvak Albanije, Alashkert je još u igri u Armeniji, polako posustaju. Dakle, ako se to dvoje završi kako treba, još nam nedostaje da Vardar ne dobije licencu ili Celje (može i Aluminij) osvoji titulu u Sloveniji. Ako smo ispred Luksemburžana, onda samo jedno od ovo zadnje dvoje. Mislim da su oba slučaja realna.
A druze vidis pretrazio sam sve apdejtovane podatke na svakoj tabeli oni su bolji, poklapa se sa njihovim boljim nacionalnim koefom, uefa ovaj predictor je mislim najmjerodavniji....Fakat bih volio da ima nesto sto nisam nasao a sto kaze da ovo nije istina. Portalima ne vjerujem, milion sam im puta nasao pogresnu vijest, ovom pogotovo.... Ako je tacno onda ovisimo o jos jednom klubu viska... Te sto si spomenuo to nam je nada...ebg
Koliko sam pročitao, male su šanse da Vardar dobije licencu, imaju velike finansijske probleme. To bi se trebalo znati iduće sedmice. U ponedjeljak je derbi u Armeniji, ako Alashkert izgubi, Ararat će mu pobjeći na vjerovatno nedostižnih sedam bodova. Ako se ovo ostvari, Slovenci su nam nebitni.

Treba biti optimista, zadnjih nekoliko sezona smo imali loš žrijeb, vrijeme je da nam se vrati.

Steven11
Kontakt:

Post Postao/la Steven11 » 07 jun 2020, 03:03

07 jun 2020, 02:57
Steven11 je napisao/la:
07 jun 2020, 02:49

Koliko sam pročitao, male su šanse da Vardar dobije licencu, imaju velike finansijske probleme. To bi se trebalo znati iduće sedmice. U ponedjeljak je derbi u Armeniji, ako Alashkert izgubi, Ararat će mu pobjeći na vjerovatno nedostižnih sedam bodova. Ako se ovo ostvari, Slovenci su nam nebitni.

Treba biti optimista, zadnjih nekoliko sezona smo imali loš žrijeb, vrijeme je da nam se vrati.
Mozemo se komotno fajtati sa svim nenositeljima. Za dalje opet sreca treba ali step by step.

midzuka
Kontakt:

Post Postao/la midzuka » 07 jun 2020, 03:17

Da ne citiram 10 postova za koeficijente, ali evo nešto što sam ja izvukao iz ovih silnih tabela.
Ništa od ovog što ste napisali prije za koeficijente nije u potpunosti tačno.
Dakle kada se gleda raspored ekipa u nositelje i nenositelje ne dodaje se ovih 20 posto državnog koeficijenta. 20% državnog koeficijenta je kao neki zagranottvani minimalni koeficijent svakoj ekipi. Dakle naš ekipni koeficijent je 4.750 a 20 % državnog je 1.425 tako da mi zadržavamo naš ekipni koeficijent pri žrijebanju. A ima ekipa čiji je licni koeficijent bijedan pa oni uzimaju ovih 20 posto državnih jer je taj veći.

Ovaj uefa predictor nije obilježje koeficijenata pri žrijebu jer niti ćemo mi imati 5.375 niti će ararat imati 6.000 kao što piše u tabeli, to je samo kao neko njihovo statisticko predivdjanje koje ekipe na osnovu vlastitog i ligaškog kvaliteta imaju veće šanse za ulazak u grupu.

Neku vece sam postavio trenutno stanje sa koeficijentima i 99% će neka od 3 ekipe od 4.750 zauzeti to posljednje 17.o mjesto nositelja u žrijebanju ali nije još nijgdje napisano koja bi to ekipa mogla biti jer stvarno nigdje nema dato objasnjenje o tome. Prošle godine je bilo takvih slucajeva u zrijebanju u EL ali nigdje nije napisano objasnjenje kako su rasporedili ekipe sa istim koeficijentom.

Ovo objasnjenje da ce bolje mjesto zauzeti ekipa koja je imala bolji rezultat prošle godine se odnosi samo na reprezentacije.

Jednostavno na trenutnoj tabeli uefe mi smo 231. , Tbilisi 232. A Fola 234., ali objasnjenja za takav raspored nema. (Najvjerovatnije 10-godišnji uspjeh)

Naše stanje nositelja i dalje ovisi o makedonskom i armenskom predstavniku u LP.
JURIŠ

midzuka
Kontakt:

Post Postao/la midzuka » 07 jun 2020, 03:28

07 jun 2020, 01:28
Zamislite ovu postavu
-------Irfan Hadžić
Jukić-Rahmanović-Hajrović
----TSS----------Oremuš(ili Hadžić)
Pidro-Miličević-Šerbečić-Todorović
---------------Kovačević
Ekipa koja bi sve redom pišala. Čovječe s 3 igrača bi napravili prejaku ekipu,mislim da čak jaču nego neke i u regionu. Što se mene tiče,ovo može proći komotno i bez Hajrovića,ali ne bi se žalio kad bi se dogovorili. Njegov najveći problem je,gdje ću u Sarajevo stid me..A i također ,gdje ću igrati protiv Krupe i Olimpika. ****,nekada neće da dođu igrači da im zlato nudiš,samo radi loše kvalitete lige
Je li Tatar izostavljen što ne smatraš da ima mjesto u ovoj ekipi ispred Jukića ili bi mogao otići?
JURIŠ

Steven11
Kontakt:

Post Postao/la Steven11 » 07 jun 2020, 03:36

midzuka je napisao/la:
07 jun 2020, 03:17
Da ne citiram 10 postova za koeficijente, ali evo nešto što sam ja izvukao iz ovih silnih tabela.
Ništa od ovog što ste napisali prije za koeficijente nije u potpunosti tačno.
Dakle kada se gleda raspored ekipa u nositelje i nenositelje ne dodaje se ovih 20 posto državnog koeficijenta. 20% državnog koeficijenta je kao neki zagranottvani minimalni koeficijent svakoj ekipi. Dakle naš ekipni koeficijent je 4.750 a 20 % državnog je 1.425 tako da mi zadržavamo naš ekipni koeficijent pri žrijebanju. A ima ekipa čiji je licni koeficijent bijedan pa oni uzimaju ovih 20 posto državnih jer je taj veći.

Ovaj uefa predictor nije obilježje koeficijenata pri žrijebu jer niti ćemo mi imati 5.375 niti će ararat imati 6.000 kao što piše u tabeli, to je samo kao neko njihovo statisticko predivdjanje koje ekipe na osnovu vlastitog i ligaškog kvaliteta imaju veće šanse za ulazak u grupu.

Neku vece sam postavio trenutno stanje sa koeficijentima i 99% će neka od 3 ekipe od 4.750 zauzeti to posljednje 17.o mjesto nositelja u žrijebanju ali nije još nijgdje napisano koja bi to ekipa mogla biti jer stvarno nigdje nema dato objasnjenje o tome. Prošle godine je bilo takvih slucajeva u zrijebanju u EL ali nigdje nije napisano objasnjenje kako su rasporedili ekipe sa istim koeficijentom.

Ovo objasnjenje da ce bolje mjesto zauzeti ekipa koja je imala bolji rezultat prošle godine se odnosi samo na reprezentacije.

Jednostavno na trenutnoj tabeli uefe mi smo 231. , Tbilisi 232. A Fola 234., ali objasnjenja za takav raspored nema. (Najvjerovatnije 10-godišnji uspjeh)

Naše stanje nositelja i dalje ovisi o makedonskom i armenskom predstavniku u LP.
To sam cekao, da neko kaze da nije tacno. Ali opet kako si i naveo, nema objasnjenja za raspored na uefinoj tabeli niti info kako tacno ce odrediti zadnjeg nenositelja.

Ovaj me desetogodisnji ranking nekako najvise bode u oci, jer to stoji u pravilniku koji sam citirao, a pregledao sam ove Luksemburzane - losi su...

Vjerujem da cemo ubrzo saznati ovo. Do tad pratimo Armence i Albance a osluskujemo Makedonce...
:)

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 07 jun 2020, 03:53

Melji R'ajvo!

:opaopa: :opaopa: :opaopa:
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 07 jun 2020, 03:57

Kakvi su ovo dugi postovi, pa nismo na fakultetu il na **** bolan bolan. Ukratko, il **** Husrefa il ga branite. Il ste kanarinac il ste insajder u pokusaju kojeg gira moderator rasista.

Hajmo sviii svi svi jug javi se
PLAVOOO OKO PLAKALOO JE
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 07 jun 2020, 04:50

06 jun 2020, 23:01
Ovaj put,ce nam Hari Mata Hari kroz ovu prelijepu pjesmu dati info :mrgreen:
Leyla* :mrgreen:
A nasim gostima info ce dati pokojni rahmetli Sinan :rol:

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 07 jun 2020, 05:35

Pantelija je napisao/la:
06 jun 2020, 22:59
Lecler je napisao/la:
06 jun 2020, 22:56
;)

slika
U vakat ibrakovica, sa njegovim menagerom u sloveniji se pricalo o pozajmnici. Ne sjevam se koja sezona. Znam da nismo mogli mu sati lovu za platu. Al ovo je 100% bilo hahaha
Mozda si samo lupio :rol:
Nisam lupio, zove me jednom jedan jaran. Kaže evo ga Valter Birsa sad kroz grad prođe. Ja se nafur'o k'o da Kaka dolazi.
ISTINA ZA VEDRANA!

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 07 jun 2020, 08:11

Je li ono medo s gorice u korteo u kolicima, sta mu je bilo?

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 07 jun 2020, 08:47

Lakoste je napisao/la:
07 jun 2020, 08:11
Je li ono medo s gorice u korteo u kolicima, sta mu je bilo?
Jest
ISTINA ZA VEDRANA!

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 07 jun 2020, 09:04

Brate mili ako dvije ekipe imaju isti koeficijent gleda se uspijeh iz prethodne sezone, kraj price :kafa:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 35 gostiju.