HordasOdMalena je napisao/la: ↑07 jun 2020, 01:59
Steven11 je napisao/la: ↑07 jun 2020, 01:41
TarpiTarpi je napisao/la: ↑07 jun 2020, 00:33
Ako može neko da mi objasni zašto smo mi u boljem položaju od ovih koji imaju isto 4.750 ko mi?
Dobro si pitanje postavio. Meni nije jasna jedna stvar ovdje, ili ovi nasi grijese u informacijama, ili ima neka caka...Naime, klupski koeficijent Sarajeva i ova dva kluba, jedan iz Gruzije i jedan iz Luxemburga je isti. Prema pravilima, na ove koeficijente se dodaje 20 % od nacionalnog koeficijenta pa po tome mi cemo dobiti vise od Gruzije ali manje od Luxemburga....
Lux koef: 8.000 (dobiva 20% znaci 1600)
BIH koef: 6875 (dobiva 20% znaci 1375)
Gruzija koef: 5750 dobiva manje ko ga ebe...
Nesto se ne slaze... Po svim podacima ovaj Lux klub je iznad nas, i odem provjerim na oficijelnoj tabeli i tako i pise na slici dole...
dakle mi NEMAMO prednost u odnosu na ove Luxemburzane... bas bih volio da me neko demantuje jer pratim samo one Armence ebene, i radujem se, ali ovo se ne slaze sa info sa nasih portala:
p. s zadnja kolona je 20 % od nacionalnog koeficijenta
Ja koliko sam skontao, ne dodaje se 20%, nego se u slučaju istog koeficijenta gleda koji klub je imao uspješniju sezonu prije, a mi smo dogurali do trećeg pretkola, valjda najviše od ovih.
Evo sa stranice UEFE
Where two associations have the same coefficient, the association with the higher coefficient in the most recent season is placed first.
Ne, nije to izgleda, to je ako se potrefi isto sa svim koeficijentima ukljucujuci nacionalne. Mi uopste nemamo isti koef kao ovi, kad se doda ovo sve a evo i dokazi:
Evo sta sam sad nasao, dvije stvari, uefa predictor i tu su ovi bolji od nas:
https://www.football-coefficient.eu/coefficient/
a evo i objasnjenja:
Since 2018 the UEFA club ranking is computed by the sum of club points in the last 5 years, with a minimum of 20% of the country ranking. For the distribution of revenue there is also a 10-year ranking that includes historic title points....
Before 2018 the UEFA team coefficients were calculated as the sum of the number of points of each individual team, and 20% of the country coefficient.
Dakle do 2018. bio je samo klupski koef +20% od nacionalnog.
Od 2018.godine je klupski koef +20% od nacionalnog+ desetogodisnji ranking...
Ispadose ovi bolji na svakoj tabeli...
Volio bih da se varam. Ali 'mesecini' ovo nasi portali nisu detaljno provjerili. Nadam se da grijesim.
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.