FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

skoroalen
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la skoroalen » 06 jun 2020, 14:48

kanarinac je napisao/la:
06 jun 2020, 12:59
Pantelija je napisao/la:
06 jun 2020, 12:55
Benkara21 je napisao/la:
06 jun 2020, 12:29
Treba Panteliju namamiti na termin da mu fibulu slomimo :mrgreen:
Imali ste priliku :shh: :opaopa:
Imal mjesta za kanarinca na terminu,da vidite ulete sa dvije lijeve noge,ali sam opet bolji od Bandovica provjereno nije insajderska.
Kakav god si, ne možeš bit najgori na terminu nikako. Ima ovaj termin svog Hebibovića. :kafa:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 06 jun 2020, 14:52

Giljotina je napisao/la:
06 jun 2020, 14:47
Insistiram da igram protiv @skoroalen i da se ne sekiram hoće li me ko povrijediti. :kafa:
Mene samo moji mogu povrijedit kad promašim sedamnaesti zicer. Ako me budeš branio, možeš nayebat, u suprotnom si siguran. :lol:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 06 jun 2020, 14:59

A neki Nuno Gomes čestita Hadžiji, 'ta će Nuno 🤣 potegni Hadžija te portugalske šeme, nek iskoci i nama neki Hulk, Falcao i ostala buranija.. pa jel?
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 06 jun 2020, 15:25

skoroalen je napisao/la:
06 jun 2020, 14:46

Ma vidi prijatelju, ja bih volio da oni za nas ne postoje. Kad ne možemo igrat na Koševu, da odmah idemo na Bilino. Da ne gledamo ko je ispod nas na tabeli, da ne dovodimo njihove igrače i da ih ne spominjemo na našim proslavama titule. Jer ni Barsa ne pjeva o Espanjolu, zar ne? Nemoj da budemo dio one "uvijek su gori za boljim lajali", nek oni svoje komplekse liječe nekim majicama i dresovima, mi moramo bit velikani koji ne znaju da taj klub i postoji. Nisu naš rang, eno im Lištica pa nek se ganjaju, mi smo nivo iznad. To bih ja volio, a ne, Bože me sačuvaj, da su mi nešto dragi.
Pojasnio si mi i razumijem sto mlad covjek kao ti pise , ali...
- Kad sam imao 10 g. pod prozorom zgrade gdje i danas zivim oni (starci , po 30-40 g.) mi pjevali Zeljine pjesme , a ja maksum plakao .Pita mater"Sta ti je budalo :rol:
- Treba napraviti dominaciju za buducnost , ali dozvat ce se i oni pameti . Neka ce , jer FK Sarajevo bez Zelje ne ide
- Nikad ili gotovo nikad nisam ih pogrdno prozivao .Ovi stariji bi mogli shvatiti , a Vi mladji tesko . Uh kako im se radujem porazu ,kome bi bez njih ....
- Neka ove podjele , lijeva i desna obala , suncana i memli strana , Pitari i Kospicari itd...
- Nece se od mene kriti navijaci Zrinjskog i Borca , ali hoce moje dobre komsije . Samo jako naprijed do grupa , aBd . To bi bilo lijepo da prvi ostvarimo
- Kad bude odnos recimo FKS : Olimpik (citaj Zeljo) , onda ce biti 150 gledalaca na pl-skim utakmicama i krcato Kosevo u Evropi .Ala Dinamo .
- Istovremeno su nebitni i bitni i nebitni . Bez ovakvog Zelje, bar meni PL nema smek . Jos 3 uzastopne Titule ,aBd i shvatit cemo da nam Zeljo fali :urnebes:
Pozdrav , ja Tebe razumijem , Ti mene tesko . Gradski derbi je posebna prica , dobro je da ih mozemo gubiti , a sinoc dernek , jos je bolje kad i pobjedjujes i opet VV . :bow: :thumbup:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 06 jun 2020, 15:33

Da je nekako, Darka Todorovića iz Salzburga, dovesti na posudbu.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 jun 2020, 15:43

Historicar je napisao/la:
06 jun 2020, 15:33
Možda nekoga iz Zvezde, a? :D
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 06 jun 2020, 15:52

Tino Sven Sušić govorio o onom što ga je najviše iznenadilo u Premijer ligi: Kad sam vidio treninge...
Gost emisije Petkom o sportu na OBN-u bio je i prvotimac Sarajeva Tino Sven Sušić, koji je objasnio kakve su njegove ambicije u Bordo dresu, nakon što je prvu sezonu u kojoj je trebao ostaviti značajniji trag na terenu prekinula pandemija koronavirusa.

- Bilo je teško, bilo je neobično bez treninga i utakmica. Nakon deset dana fali trening i utakmice jer smo navikli na to, ali uspjeli smo nekako to prebroditi. Napokon je sve prošlo, jedva čekam početak sljedeće sezone, kazao je Sušić i dodao:

- Svaki igrač je htio da se nastavi i da se igra jer to volimo. Svaki igrač jedva čeka da bi izašao pred publikom i da ima taj osjećaj utakmica, to je nešto najljepše. Teško nam je to palo.

Priznao je da je oduševljen načinom na koji je dočekan.

- Meni je drago, svi su me lijepo primili, od igrača do navijača, stvarno sam bio oduševljen, iznenadio sam se da će me tako primiti. Naravno da sam zadovoljan da nakon dvije-tri utakmice osvojim titulu. Nisam ja zaslužan za to, ali mi je drago što sam dio toga. Svaka čast mojim saigračima na tome.

Priznao je da je mislio da je liga lošija nego što zapravo jeste.

- I ja sam imao razmišljanje da je liga lošija, ali sam se oduševio sa klubom, ekipom i navijačima. Imamo kvalitetnu ekipu sa kojom možemo napraviti dobre rezultate. Ako nas pomazi žrijeb, moći ćemo ganjati ulazak u Evropu. To je jako teško, ali svakom igraču u Sarajevu je to u glavi i to je cilj.

Imao je samo riječi hvale za Eldina Jeleškovića.

- Mislim da pauza neće ostaviti traga, bilo je teško, kada krenemo u sezonu, biće teže se pokrenuti, ali imamo najboljeg kondicionog trenera u BiH tako da će nas on spremiti za iduću sezonu da budemo 200 posto spremni.

Priznao je šta mu najviše odgovara na treninzima Sarajeva.

- Hvala saigračima, prihvatili su me dobro, nikada ni u jednom klubu nisam bio ovako prihvaćen. Imamo jako dobru ekipu, dobre igrače, baš sam se iznenadio. Na treningu svako teži prema igri, svaka vježba se gleda kako će se igrati od noge do noge. To je moj stil i to mi se najviše sviđa. Imamo tu pojedince i dobrog trenera koji mogu napraviti razliku. Prezadovoljan sam što sam ovdje.

Njegov nekadašnji klub Hajduk ima za Sušića posebno mjesto u srcu, ali ističe da klub ima određene probleme.

- Proveo sam četiri godine u Splitu, bilo mi je tamo prelijepo. Navikao sam na Hajduk, Split i sve to. Žena mi je iz Splita, mogu reći samo najbolje o Hajduku, Torcidi i o klubu. Uvijek je dole ogroman pritisak i to svake godine. Tu je Dinamo koji odskače i koji je evropski klub. Imaju vrhunsku omladinsku školu koja je jedna od najjačih u Evropi. Teško se sa njima boriti. Dole je toliki pritisak da moraju da su svake godine u vrhu, ali nekih godina je to jako teško. Bilo je situacija kada je klub u lošem stanju, a navijači uvijek traže rezultat i naravno dođe do tih problema. Vidim da se dižu i da se vratio Tudor koji je dobar trener i mislim da sa njim mogu napraviti dobar rezultat, a to je drugo mjesto jer sada Hrvatska ima dva mjesta u Ligi prvaka.

Ciljevi Sušića sa Sarajevom su jasni.

- Što se tiče mojih planova, najbitnije mi je da krenem igrati i da pomognem ekipi da ostvarimo ciljeve za sljedeću sezonu. Idemo na treću titulu zaredom i Kup. Ja sam takav, želim sve i uvijek mi je cilj da što više dam i što više osvojim. Veliki mi je cilj za Evropu. Što se tiče prezimena, na početku mi je bilo teško, sada sam navikao, ne pravi mi to dodatni pritisak. To mi samo pomaže, što više ljudi pričaju o tome, to mi daje motiv da im pokažem da nisu u pravu. Navikao sam da se nosim sa tim.

Priznao je da se nije lako nosio sa činjenicom da mu je Safet Sušić amidža, ali sada to lakše podnosi.

- Kada sam bio u reprezentaciji, tada je to najviše utjecalo na mene jer sam bio pod pritiskom i nisam bio opušten. Kada sam potpisao za Sarajevo, znam šta prezime Sušić znači, ali ne osjećam dodatni pritisak, jedva čekam da krene nova sezona i da dam sve od sebe.

Pojasnio je i da se ne nada pozivu u reprezentaciju, ali da bi ga svakako obradovao ako bi došao.

- Iskreno, reprezentacija mi nije zasad cilj, cilj mi je uz dobre igre za Sarajevo dati svoj maksimum i igrati najbolje što mogu, a ako dođe poziv u nacionalni tim, to je samo plus. To je nešto najljepše u životu, ko ne voli igrati za svoju reprezentaciju?

Istakao je i da vjeruje da Sarajevo uz sreću u žrijebu može napraviti puno u Evropi.

- Očekujem prvo da nas malo pomazi žrijeb, da ne izvučemo neke top ekipe u Evropi jer onda imamo jedan posto šansi za prolaz dalje. Sa svim ostalim ekipama se možemo nositi, imamo dobru ekipu, ima tu mladih i iskusnih igrača, mi smo kao velika porodica i to je naša najveća snaga. Naravno, nadam se da ćemo biti nositelji u prvom pretkolu i da možemo što dalje da doguramo. Nikome neće biti lako doći ovdje igrati pred punim stadionom. Sa ovom ekipom možemo napraviti iznenađenje.
Sarajevo ljubavi moja.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 06 jun 2020, 16:00

"Ismir Pintol" AHMETOVICU.
Još prve godine sam govorio da je Ahmetovic bolji i korisniji napadac od Benke i drago mi je da je to opravdao i da ce se ubuduce navijači pozivati prije na Ahmetovića pa tek onda ovog drugog.
Iako ga godine pritiscu on je sve bolji i bolji.
Sto reče Musemic:"Najveci profesionalac je Ahmetovic."

Sto se tice Velkoskog...treba ga ostaviti jer daje veliki doprinos i na terenu i pored terena i izvan terena.
Nek Marinovic ocijeni u kojima utakmica moze poceti kao starter a u kojim ne.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 06 jun 2020, 16:05

Trofej "Ismir Pintol" dodijeljen Ahmetoviću, 35 godina ima na leđima. Još najbolji strijelac lige.
Nek se ovi mlađi malo trznu i opamete, da im bude primjer kako se jedan profesionalac ponaša na i van terena. Kolika je volja, želja i motivacija sa tim godinama da bude u vrhu. Eh pa u pamet.
Ahmetoviću svaka čast. Po meni dokazao da je najbolji napadač poslije rata u našem klubu.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 06 jun 2020, 16:13

Mi imamo top ekipu za nase uslove, pogotovo ako uspijemo zadržati nase udarne igle.
Ono sto bi bilo vrh je da pojacamo bekovske pozicije, to je prioritet. Serbecic vjerovatno ide, zato je važno takodje stopera dovesti klasu.

Onda ako budemo u mogucnosti dovesti jednog napadaca neka se udara sa Mersom za prvu postavu, a ima tu i Handzic. Treba nam širina kad budemo ganjali oba fronta (mozda se desi i Evropa ko ce ga znati).

Znaci najbitnije je odbranu pojacati i uigrati sto prije, u ofanzivnom dijelu smo barem po meni dobro popunjeni, ali ne bi škodio jedan centarfor/krilo koji odskace kvalitetom. Kvaliteta nikad dosta :D
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 06 jun 2020, 16:30

slika

slika

:salut: :kafa: :cool:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 jun 2020, 16:42

Stroj1946 je napisao/la:
06 jun 2020, 16:30
slika

slika

:salut: :kafa: :cool:
:tokralju: :tokralju: :tokralju:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 06 jun 2020, 16:49

Jel slučajno, neko zna, koja je poveznica ovog Enesa Kaltaka sa klubom.Čovjek je redovan, u loži na zapadu i na raznim proslavama i skupovima, u organizaciji kluba, evo i sinoc je bio u Parku Prinčeva.Jedino što znam, je da drži nekoliko Baltazar donera.

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 06 jun 2020, 17:00

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 06 jun 2020, 17:03

Kaltak je Producent predstava, pokusava i filmove snimat, mozda nije taj lik sa donerima???
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 06 jun 2020, 17:07

Denchi je napisao/la:
06 jun 2020, 17:03
Kaltak je Producent predstava, pokusava i filmove snimat, mozda nije taj lik sa donerima???
Ovaj Kaltak je 1000 % vlasnik donera.Jeo sam puno puta tamo, viđao ga.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 06 jun 2020, 17:11

MortemHz je napisao/la:
06 jun 2020, 15:43
06 jun 2020, 15:33
Možda nekoga iz Zvezde, a? :D
Samo ako je bijelac, pa jel :kafa:

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 06 jun 2020, 17:20

06 jun 2020, 16:49
Jel slučajno, neko zna, koja je poveznica ovog Enesa Kaltaka sa klubom.Čovjek je redovan, u loži na zapadu i na raznim proslavama i skupovima, u organizaciji kluba, evo i sinoc je bio u Parku Prinčeva.Jedino što znam, je da drži nekoliko Baltazar donera.
Hadzijin prijatelj, dobar je sa Handzicem, Dzaficem, Dupovcem. Pokusaj menadzera. Seljacina.

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 06 jun 2020, 17:49

Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 06 jun 2020, 18:04

Prica se negdje nesto :urnebes: :urnebes:
Titulu koju bi slavilo stotinu hiljada ljudi
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: MaroonBjelave i 21 gost.