Da se osvrnemo na današnju utakmicu malo, igramo na Emiratesu sa Fulhamom. Na prvu svi će vjerovatno mislit da smo mi apsolutni favoriti što se tiče utakmice međutim mene zabrinjava činjenica da Fulham nije dobio utakmice cijeli novembar, odnosno zadnju je dobio 30.-og oktobra i sigurno je da im gori pod nogama. 17-ti su na tabeli, odmah iznad zone ispadanja međutim tabela ne govori puno jer imaju tim koji može svakom pomrsit račune. Međutim nas Topnike bi trebala obradovati ta činjenica da Fulham ove godine nikako nije osjetio slast pobjede na gostujucem terenu i čine se kao idealna ekipa da prekinemo crni niz od 3 domaća uzastopna poraza na Emsima u okviru premier ligu. Pobjeda bi nam došla u pravi trenutak jer sljedeće sedmice bitku borimo sa Manchesterom na OT-u, vjerovatno za prvo mjesto, a prije toga doma moramo riješit Partizan. Danas neće nastupit povrijeđeni Fabregas, Vermaelen i Diaby dok je ohrabrujuća vijest povratak Tate Persija koji je ponovo fit.
Sastav koji očekujem:
.......................Fabianski....................
Sagna.....Squillaci.....Koscielny.....Clichy
.......................Song..........................
.........Rosicky.................Wilshere........
..Nasri.................................Arshavin...
....................Chamakh........................
Pobjeda od dva ili tri naprema nula bi nam super došla, međutim ne moram naglašavat da sam izuzetno zadovoljan svakom minimalnom pobjedom. I još jedna stvar, mnogo bi me radovao clean sheet Lukasza jer mu treba još više samopouzdanja pred teške utakmice koje dolaze.