Haha, do Maribora znači ništa. Bit će mi čekat na Bregani dok drug ode po papire i vrati se haha.
Hvala prika, kako god.

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Haha, do Maribora znači ništa. Bit će mi čekat na Bregani dok drug ode po papire i vrati se haha.
ja sam po starom zakonu tako da bas nisam puno upoznat sa ovim novim. Medjutim kako sam cuo sada ti treba jezik diploma i posao u struci kako sam shvatio. Ono sta si po zanimanju, to mozes samo i raditi, ostalo manje vise. imao sam detaljno negdje sve, potrazi u pretragama i ovdje je cak neko pisao detaljno sve, a koristi malo i google.QUARTERBACK je napisao/la: ↑04 jun 2020, 20:09posto planiram put svabije kad zavrsim B1 nivo jezika, zanima me od nekog ko je otisao tamo koja je procedura za odlazak, s obzirom da su nesto mjenjali te zakone od ove godine nisam bas upucen kako sta ide, ako nekome nije problem da objasni.. tamo bih otisao kod familije gdje bih zivio dok ne steknem uslove da odem da zivim sam.. jos nesto, nisam pokrenuo nista u vezi vize, znam da raja neki termin zakaze u ambasadi jer se ceka dugo pa u medjuvremenu kao jezik zavrsavaju?
idalje mora 8 godina provest u Njemačkoj da bi dobila papire
Pisao sam na ovoj temi o Jus soli (pravo po zemlji) i Jus sanguinis (pravo po krvi), i navodio sve uslove za dobijanje njemackog drzavljanstva.
I u tom slucaju morate biti minimalno 2 godine u braku i zajedno zivjeti na tlu Njemacke minimalno 3 godine, da bi ostvario pravo na apliciranje za drzavljanstvo.
QUARTERBACK je napisao/la: ↑04 jun 2020, 20:09posto planiram put svabije kad zavrsim B1 nivo jezika, zanima me od nekog ko je otisao tamo koja je procedura za odlazak, s obzirom da su nesto mjenjali te zakone od ove godine nisam bas upucen kako sta ide, ako nekome nije problem da objasni.. tamo bih otisao kod familije gdje bih zivio dok ne steknem uslove da odem da zivim sam.. jos nesto, nisam pokrenuo nista u vezi vize, znam da raja neki termin zakaze u ambasadi jer se ceka dugo pa u medjuvremenu kao jezik zavrsavaju?
Odosmo mi na Majorku, ko vas ****.
Kakvo je stanje s Francuskom fufna? Trebalo bi se u Pariz brzo pa pitamJarnoTrulli je napisao/la: ↑05 jun 2020, 14:06Odosmo mi na Majorku, ko vas ****.
Samo steta sto se ne moze doc' na ramstek u Donji Vakuf, al eto hajd...![]()
Mozda i Santorini ima vremena da se razmisli he heJarnoTrulli je napisao/la: ↑05 jun 2020, 14:06Odosmo mi na Majorku, ko vas ****.
Samo steta sto se ne moze doc' na ramstek u Donji Vakuf, al eto hajd...![]()
u guyici sam vecgaston je napisao/la: ↑05 jun 2020, 13:13QUARTERBACK je napisao/la: ↑04 jun 2020, 20:09posto planiram put svabije kad zavrsim B1 nivo jezika, zanima me od nekog ko je otisao tamo koja je procedura za odlazak, s obzirom da su nesto mjenjali te zakone od ove godine nisam bas upucen kako sta ide, ako nekome nije problem da objasni.. tamo bih otisao kod familije gdje bih zivio dok ne steknem uslove da odem da zivim sam.. jos nesto, nisam pokrenuo nista u vezi vize, znam da raja neki termin zakaze u ambasadi jer se ceka dugo pa u medjuvremenu kao jezik zavrsavaju?
Gdje ces u guyicu.![]()