FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
al nemate pojma izvana koliko ste citani npr koliko raje ovako prati a nije prijavljeno nisam cuo jednom zajenbancije sa ovog podforuma na tekmama i otvorene telefone sa forumom
@delinjo poznate licnosti smo tebrex moiiii 

"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Ne vrijedi više naricati i lamentirati. Nogometni savez Bosne i Hercegovine kukavički i podanički kleknuo je pred razjarenim političkim establišmentom Republike Srpske. I prekinuo sva nogometna natjecanja u zemlji. Na bruku i sramotu, na sažaljenje…
Predsjednik Begić misli da je ušićario poneki tamošnji glas iz razloga što im je pomogao u potkopavanju države, Adnan Džemidžić računa da će ga nadmeni i bahati delegati iz RS-a ostaviti u hladovini funkcije generalnog sekretara. Po njemu, Nogometni savez je nemoćan „pred entitetskim nivoima“. Nije provjereno, ali naš gensek je jedini na svijetu dao ovakvu i sličnu izjavu! Da je krovna organizacija nemoćna pred onima koji je čine?! Nečuveno!
A ja sam, kao novinar, ljubitelj nogometa, navijač i stanovnik, očekivao od Saveza da nastavi natjecanje u Premijer ligi – na slobodnoj teritoriji! Da stisne petlju, stegne srce, i donese odluku koja će urazumiti lale i šeraniće, koja će razdrmati usaljene i zapjenjene političke mediokritete koji su zinuli preko nogometa rušiti i ovo malo države. Očekivao sam od krovnog saveza da rukovodi natjecanjem i da prostom većinom narodu vrati nogomet!
Znam, reći će da je statut takav kakav jeste, da se neke odluke donose tzv. konsenzusom, da valja poštovati preporuke
kriznih štabova koji vlastito postojanje i prividnu važnost imaju zahvaliti poganom korona virusu, i još stotinu opravdanja će naći za nečuveno pripuzništvo i kukavičluk. Ali šta će reći Džemidžić kad mu nakon tri kola narednog prvenstva iz kancelarije „manjeg entiteta“ stigne dojava da na teritoriji koji „pokriva FSRS-e ne postoje uslovi za odigravanje fudbalskih utakmica“. Kad mu stigne zabrana okupljanja na prostoru, recimo, Hercegovačko neretvanske županije? Hoće li opečatiti zatečeno stanje na ljestvici i proglasiti prvaka države?
Tužno, žalosno, bijedno, jadno od Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine koji je nepovratno izgubio i ono malo kredibiliteta što ga je imao u javnosti. Jedino racionalno što je preostalo, jedino suvislo jest pozvati Duška Bajevića da napusti to bunjište, da svojim ugledom i autoritetom ne pokriva ono što se pokriti ne može.
Predsjednik Begić misli da je ušićario poneki tamošnji glas iz razloga što im je pomogao u potkopavanju države, Adnan Džemidžić računa da će ga nadmeni i bahati delegati iz RS-a ostaviti u hladovini funkcije generalnog sekretara. Po njemu, Nogometni savez je nemoćan „pred entitetskim nivoima“. Nije provjereno, ali naš gensek je jedini na svijetu dao ovakvu i sličnu izjavu! Da je krovna organizacija nemoćna pred onima koji je čine?! Nečuveno!
A ja sam, kao novinar, ljubitelj nogometa, navijač i stanovnik, očekivao od Saveza da nastavi natjecanje u Premijer ligi – na slobodnoj teritoriji! Da stisne petlju, stegne srce, i donese odluku koja će urazumiti lale i šeraniće, koja će razdrmati usaljene i zapjenjene političke mediokritete koji su zinuli preko nogometa rušiti i ovo malo države. Očekivao sam od krovnog saveza da rukovodi natjecanjem i da prostom većinom narodu vrati nogomet!
Znam, reći će da je statut takav kakav jeste, da se neke odluke donose tzv. konsenzusom, da valja poštovati preporuke
kriznih štabova koji vlastito postojanje i prividnu važnost imaju zahvaliti poganom korona virusu, i još stotinu opravdanja će naći za nečuveno pripuzništvo i kukavičluk. Ali šta će reći Džemidžić kad mu nakon tri kola narednog prvenstva iz kancelarije „manjeg entiteta“ stigne dojava da na teritoriji koji „pokriva FSRS-e ne postoje uslovi za odigravanje fudbalskih utakmica“. Kad mu stigne zabrana okupljanja na prostoru, recimo, Hercegovačko neretvanske županije? Hoće li opečatiti zatečeno stanje na ljestvici i proglasiti prvaka države?
Tužno, žalosno, bijedno, jadno od Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine koji je nepovratno izgubio i ono malo kredibiliteta što ga je imao u javnosti. Jedino racionalno što je preostalo, jedino suvislo jest pozvati Duška Bajevića da napusti to bunjište, da svojim ugledom i autoritetom ne pokriva ono što se pokriti ne može.
Republička liga BiH:1946
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001
Sta je rec, otiso jedan igrac iz zrinjskog a jos niko nije napiso da bi nam mogo pomoci, jel se to jos niste probudili 

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
https://sportsport.ba/fudbal/igraci-fk- ... ena/363910
Pojačanje će tim Amara Osima u narednoj sezoni imati i u nigerijskom fudbaleru Goodnessu Ajayiju. S njim je sve dogovoreno i 25-godišnji krilni napadač će u narednoj sezoni nositi dres Željezničara.
Znam da je većina upućenih ovdje pisala da od Ajayija nema ništa, pa jel ovo nešto novo, ili se lupeta?
Pojačanje će tim Amara Osima u narednoj sezoni imati i u nigerijskom fudbaleru Goodnessu Ajayiju. S njim je sve dogovoreno i 25-godišnji krilni napadač će u narednoj sezoni nositi dres Željezničara.
Znam da je većina upućenih ovdje pisala da od Ajayija nema ništa, pa jel ovo nešto novo, ili se lupeta?
- dubioza144
- Kontakt:
Kakav je ovaj Velic iz mladosti
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
dobar za zivce izvadit
A Success
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
- kerimatomic1921
- Kontakt:

Meni on lici na onaj tip golmana sto brani nemoguce, a prima frljoke
Evo ss pise da Ajayi ipak dolazi. Haj sad znaj...
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
samo da ne gledam Zaima ,Sinana i Veselog 

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
koliko ce dugo vremena proci prije nego sto pocnemo kaciti zastave za ajayia 

Ne znam kakva je situacija sa Vedranom, ali po meni možda je i najbolje da se okuša negdje vani, ako uspije nešto naći. Odradio je finih sezona i utakmica kod nas, vjerujem da je došlo i do zasićenja. Tu bih volio vidjeti jednog kvalitetnog golmana, ako nam finansije uopšte to budu dozvoljavale, a Erić da bude rezerva. Nazad smo sa Blaževićem i Sinišom desno skroz ok popunjeni, stoperi Ikić, Miletić i Kosorić, bilo bi idealno da Jovanović ostane ali kako vidim jako teško za očekivati. Pošto nas i Kemo napušta, onda bi tu trebao još jedan stoper svakako. Ove sezone nas je kockanje sa tri stopera u prvom dijelu bukvalno koštalo titule na kraju. Lijevo bih svakako ostavio Eldara Šehića plus još jedan kojeg moramo dovesti. Vezni red ako računamo da Dado odlazi, ostaje na Boji, Alispahiću, Jamaku, Mehiću(ako se vraća sa posudbe). Jedan igrač dodatni sigurno ne bi škodio. Na krilima Veselinović, Subašić, uz pretpostavku da Ramović odlazi i želju da se Zajmoviću neće produžiti ugovor potrebna su još dvojica. Ako je jedan Ajayi onda bi kao drugi mogao konkurisati i Mujić. Tako da imamo dvojicu iskusnijih i dvojicu mlađih. Štila naravno neprikosnoven na poziciji ofanzivnog veznog. Da li će Žerić napokon doći zdrav sa posudbe i moći biti tu rezervna opcija ili ćemo gledati nekog drugog. U špicu nam treba neko ako odlazi Lendrić, plus tu je i Ermin Zec. Omladince tipa Durakovića, Gasala i ostalih nisam stavljao jer stvarno ne znam koliko se može računati na njih ali svakako da ukoliko ne budemo mogli dovoditi kvalitetna i ciljana pojačanja, radije bih njih gledao da se bore za svoje mjesto nego neke koji bi dolazili samo da popune broj.
Definitivno da bi ovo ako ne bude nekih novih nepredviđenih odlazaka bio jedan solidan kostur koji, ukoliko bi se popunio sa ciljanim i kvalitetnim igračima, mogao biti jako konkurentan i iduće sezone. Sve zavisi i od naših finansija. Imamo dva mjeseca koji će nam dati odgovore na sve. Ja se nadam najboljem, svakako.
Definitivno da bi ovo ako ne bude nekih novih nepredviđenih odlazaka bio jedan solidan kostur koji, ukoliko bi se popunio sa ciljanim i kvalitetnim igračima, mogao biti jako konkurentan i iduće sezone. Sve zavisi i od naših finansija. Imamo dva mjeseca koji će nam dati odgovore na sve. Ja se nadam najboljem, svakako.
https://onedrive.live.com/view.aspx?res ... drPjJ1UdUc
Gledam ove tabele i još se ibretim da smo nenosioci u prvom pretkolu EL.
Gledam ove tabele i još se ibretim da smo nenosioci u prvom pretkolu EL.

Malo svježih highlightsa , samo kliknite watch on vimeoDejan1921 je napisao/la: ↑04 jun 2020, 11:22https://sportsport.ba/fudbal/igraci-fk- ... ena/363910
Majmun jedan svaku se na Grbavici krene u 5. minuti valjat.kerimatomic1921 je napisao/la: ↑04 jun 2020, 11:37![]()
Meni on lici na onaj tip golmana sto brani nemoguce, a prima frljoke
Daj nam B36 Torshavn da se igramo
jbg brate ti si kao Peđa kojovic fin ugladjen i tjt doprinosis dosta al kad treba da se pokazes nema te nigdje hahahah
Trenutno korisnika/ca: Hansestadt, Proximic i 30 gostiju.