FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Brkooo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Brkooo » 31 maj 2020, 15:19

Ne mogu da vjerujem da diskutujemo o dva prosjecna golmana(Bilobrk i Soldo) koji su po kvaliteti ispod ovih sadasnjih sto imamo i jos ih neki zele vidjeti kod nas.. :damn:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 31 maj 2020, 15:20

Dajte bekaaaa hocemo lom
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

wolfie
Kontakt:

Post Postao/la wolfie » 31 maj 2020, 15:20

Boli nas kuratz, mi cemo biti bosanski Slaven Belupo! :kafa:
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 31 maj 2020, 15:22

Nakon skoro dva mjeseca raznoraznih nepotrebnosti, šatro sastanaka i istraživanja, u cilju “boljitka” našeg fudbala, dogodit će se ono što smo svi znali da će se dogoditi. Premijer liga Bosne i Hercegovine će se prekinuti.

To se znalo možda već peti dan nakon što je proglašeno stanje nesreće u državi, a razlog je jednostavan. Verifikacija trenutne tabele vjerovatno je i jedini način da Borac ide u Evropsku ligu, a kako će glavni čovjek Borca Vico Zeljković brzo postati predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine nije se bilo baš pametno zamjerati njemu.

Još kad je toliko moćan da uveže politiku u svom entitetu, pa da Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite te čovjek iz SNSD-a, stranke Zeljkovićevog ujaka Milorada, donese odluku da se ama baš sve aktivnosti u RS mogu nastaviti, ali samo fudbal ne može, onda mu stvarno treba skinuti kapu.

Tako RS moli turiste da im dolaze, sjedi se po kafanama, restoranima, gradskom prevozu, svega ima, no jedna jedina stvar se ne može nikako igrati prije 1. jula, a to je fudbal.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 31 maj 2020, 15:29

Brkooo je napisao/la:
31 maj 2020, 15:19
Ne mogu da vjerujem da diskutujemo o dva prosjecna golmana(Bilobrk i Soldo) koji su po kvaliteti ispod ovih sadasnjih sto imamo i jos ih neki zele vidjeti kod nas.. :damn:
Bilobrk se više spominje u kontekstu neke realnosti i dostupnosti, a ne kao neki top izbor. Ako nas napusti Kjosevski, na tržištu nema puno dostupnih golmana. Volio bih i ja više Gorana Karačića ili Jasmina Burića, ali koliko je realno da dođu u Želju. A Erić je imao previše kikseva ove sezone. Bilobrk ako ništa može korektno odradit svoju ulogu bez da strahujem kao kod Vece ili Erića. Mada ako hoćemo neki iskorak slažem se da nam treba bolji golman od Bilobrka. Jedino da Amar izvuče nekog stranog golmana, a pitanje je koga i da li mjesto stranca trošit na golmana.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 31 maj 2020, 15:39

Vala da hoce samo izaci tacno ko ide od ovih sto im istice ugovor. To znaju ljudi u klubu pretpostavljam, ali se ceka ovo zvanicno oko lige da se zavrsi.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 31 maj 2020, 15:48

Brkooo je napisao/la:
Mislim da su nam i njih dvojica nedostizni, a kamoli sta bolje. Ne znam odakle nam uopste snaga da mastamo o nekim igracima, nego uhvatiti se naseg omladinskog i gledati sta tamo ima zanimljivo

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 31 maj 2020, 15:54

U startu smo odmah jaci za te pare od Evrope, sto je super stvar. Mislim da ce se veliki napori uloziti u to da se sklopi dobra ekipa u pokusaju za borbu za titulu za stogodisnjicu.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 31 maj 2020, 15:55

Upravo to sam htio napisati. Sad imas garanciju da ce pare leci od Evrope. Mozda ne bude publike, ali bit ce sponzora, prijenos itd.
Dosta drugacija situacija nego prosle godine.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 31 maj 2020, 16:03

Klubovi se MORAJU izboriti za veće pare od TV prava i da se nije desila korona. A pogotovo ako genijalac Džemidžić stvarno ostane dosljedan svojoj izjavi da publike neće biti do kraja godine. Svi se klubovi u ligi žale na male pare od TV prava, a ovo je idealan trenutak da se to popravi. A i svakako je završetkom ove sezone završen ugovor lige s telecomom koji je trajao prethodne 3 sezone.

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 31 maj 2020, 16:05

Treba prava lige ponuditi na licitaciji. Sto mora biti bhtelecom ako bi sportklub dao vise para? Ili bilo koja druga firma? Nek se zove Konzum bh premier liga, samo neka se uslovi poboljsaju.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 31 maj 2020, 16:06

braco je napisao/la:
31 maj 2020, 15:29
Brkooo je napisao/la:
Bilobrk se više spominje u kontekstu neke realnosti i dostupnosti, a ne kao neki top izbor. Ako nas napusti Kjosevski, na tržištu nema puno dostupnih golmana. Volio bih i ja više Gorana Karačića ili Jasmina Burića, ali koliko je realno da dođu u Želju. A Erić je imao previše kikseva ove sezone. Bilobrk ako ništa može korektno odradit svoju ulogu bez da strahujem kao kod Vece ili Erića. Mada ako hoćemo neki iskorak slažem se da nam treba bolji golman od Bilobrka. Jedino da Amar izvuče nekog stranog golmana, a pitanje je koga i da li mjesto stranca trošit na golmana.
Ako ce nam Bilobrk i Soldo biti realnost, u startu smanjiti ocekivanja i od naredne sezone.

Mislim da nismo ni svjesni koliko je golman vazna pozicija. Nama je ove sezone skoro sve sto je islo prema golu zavrsilo u mrezi. To je cinjenica od koje se dize kosa na glavi. Da ne spominjem nesigurnost nasih golmana i koliko je zalosno gledati Vecu i Erica koji se pate kod centarsuteva. Skoro svaki centarsut je opasnost za nas, jer imamo linijske golmane koji ce ili ostati na liniji ili u drugoj opciji, izaci sa linije i otici u prazno. Treca opcija je da ce pogotovo Eric centarsut (koji se moze hladno uhvatiti), boksovat, tako da ni on ne zna gdje ce lopta zavrsiti.

Ne treba gledati elitne klubove tipa Liverpool koji je dao bogatstvo za kvalitetnog golmana i odmah im se to isplatilo. Evo primjer iz komsiluka, Zvezda. Sa te sportske strane samo i koliko znaci kvalitetan golman. Borjan je jedan od najzasluznijih sto su 2 godine zaredom igrali grupnu fazu lige sampiona. Odbrane, sigurnost koju ulijeva, rukovodjenje odbranom itd. Sa nekim golmanom koji bi bio rang Kjosevskog, Erica, Bilobrka itd, ne bi nikad postigli to sto su postigli.

Zbog toga, ako postoji neki kvalitetan golman pa makar to bio i stranac i ako se moze dovesti, treba onda sve uraditi da dodje.

Mi zudimo za kvalitetnim golmanom, kvalitetnim bekovima i kvalitetnim krilima..

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 31 maj 2020, 16:06

kerimatomic1921 je napisao/la:
31 maj 2020, 15:54
U startu smo odmah jaci za te pare od Evrope, sto je super stvar. Mislim da ce se veliki napori uloziti u to da se sklopi dobra ekipa u pokusaju za borbu za titulu za stogodisnjicu.
Svaka ti cast na optimizmu.

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 31 maj 2020, 16:07

Dejan1921 je napisao/la:
31 maj 2020, 15:48
Brkooo je napisao/la:
Mislim da su nam i njih dvojica nedostizni, a kamoli sta bolje. Ne znam odakle nam uopste snaga da mastamo o nekim igracima, nego uhvatiti se naseg omladinskog i gledati sta tamo ima zanimljivo
slazem se da je situacija kriticna ali opet kontam da ce to Brko posloziti Stilic ,Zec,Alispahic,Lendric i Ikic ove druge pozicije se mogu nekako pokriti
dobra prilika za onog malog Subasica ,ako potpise Blazevic opet cemo nesto sastaviti ,Tesko da ce to biti neka ekipa za Titule ali ono sto je najgore ako ostane ova zabrana za navijace do kraja godine :roll:
Zadnja izmjena: KANA, dana/u 31 maj 2020, 16:10, ukupno mijenjano 1 put.

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 31 maj 2020, 16:09

Dejan1921 je napisao/la:
31 maj 2020, 16:06
Dejo to je duznost ove uprave i svih ljudi u klubu. 100 godina nije šala. Opet kazem, u startu si jaci za te pare od evrope, sto ti je garant da ce biti love za bar 3 vrhunska igraca. Kad smo ove godine bili bara bara, to mi daje taj optimizam za sljedecu.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 31 maj 2020, 16:10

Bit ce ako Bog da. Kad smo progurali proslo ljeto i onu proslu sezonu sve cemo pregurat.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 31 maj 2020, 16:11

31 maj 2020, 16:09
Dejan1921 je napisao/la:
Dejo to je duznost ove uprave i svih ljudi u klubu. 100 godina nije šala. Opet kazem, u startu si jaci za te pare od evrope, sto ti je garant da ce biti love za bar 3 vrhunska igraca. Kad smo ove godine bili bara bara, to mi daje taj optimizam za sljedecu.
Daj Boze da bude tako...ja ne dijelim tvoj optimizam ali nadam se da ces ti biti u pravu.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 31 maj 2020, 16:19

Brkooo je napisao/la:
braco je napisao/la:
31 maj 2020, 15:29
Brkooo je napisao/la:
Ako ce nam Bilobrk i Soldo biti realnost, u startu smanjiti ocekivanja i od naredne sezone.

Mislim da nismo ni svjesni koliko je golman vazna pozicija. Nama je ove sezone skoro sve sto je islo prema golu zavrsilo u mrezi. To je cinjenica od koje se dize kosa na glavi. Da ne spominjem nesigurnost nasih golmana i koliko je zalosno gledati Vecu i Erica koji se pate kod centarsuteva. Skoro svaki centarsut je opasnost za nas, jer imamo linijske golmane koji ce ili ostati na liniji ili u drugoj opciji, izaci sa linije i otici u prazno. Treca opcija je da ce pogotovo Eric centarsut (koji se moze hladno uhvatiti), boksovat, tako da ni on ne zna gdje ce lopta zavrsiti.

Ne treba gledati elitne klubove tipa Liverpool koji je dao bogatstvo za kvalitetnog golmana i odmah im se to isplatilo. Evo primjer iz komsiluka, Zvezda. Sa te sportske strane samo i koliko znaci kvalitetan golman. Borjan je jedan od najzasluznijih sto su 2 godine zaredom igrali grupnu fazu lige sampiona. Odbrane, sigurnost koju ulijeva, rukovodjenje odbranom itd. Sa nekim golmanom koji bi bio rang Kjosevskog, Erica, Bilobrka itd, ne bi nikad postigli to sto su postigli.

Zbog toga, ako postoji neki kvalitetan golman pa makar to bio i stranac i ako se moze dovesti, treba onda sve uraditi da dodje.

Mi zudimo za kvalitetnim golmanom, kvalitetnim bekovima i kvalitetnim krilima..
Za Soldu nisam ja ništa rekao, nit sam ga priželjkivao. Ja sam samo spomenuo Bilobrka u kontekstu toga da je jedan od rijetkih slobodnih i dostupnih golmana i da ne bi bio loše prolazno rješenje bar polusezonu/sezonu dok ne ispliva bolja opcija. Jer ne znam koji su to slobodni golmani, voljni da dođu u Želju,a da su bolji od Vedrana i Erića. Da znam koji su nikad ne bih spomenuo Bilobrka ako nas Vedran napusti. Jer rekao sam ti već i u prethodnom postu da sam i ja svjestan da nam je za iskorak potreban bolji golman i od Bilobrka i Erića i Kjosevskog. Da je neki dobar bh. golman dostupan njega bih priželjkivao, a ne Bilobrka. Dakle možda se kao jedino rješenje nameće to da Amar izvadi nekog iz naftalina da li iz srpske ili hrvatske lige ili nekog igrača s ovih prostora koji igra van regiona. Nešto slično kao što je uradio Zrinjski sa Brkićem. Ili ako ima neki talentovan golman u omladinskom pogonu za kojeg ja nisam čuo, pa da gurnemo ko pitari Kovačevića koji ruku na srce ne brani nešto ove sezone.

Realno naša država je pravo tanka sa golmanima i repka će se ubrzo mučit s golmanima, a kamol Željo. Eto pogledaj listu:

https://www.transfermarkt.com/spieler-s ... 0&yt0=Show

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 31 maj 2020, 16:21

Ne znam braco meni je svaki golman lige bolji od Vedrana i Erica.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 31 maj 2020, 16:24

Šteta Vedrana.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t i 25 gostiju.