Brat moj, jednu se stvar ne slažem s tobom...Zip je napisao/la: ↑30 maj 2020, 08:54Mozda napokon da se kaze najveci problem ove korone.
Najveca greska koja se mogla desiti je da UEFA dozvoli da drzave/politike donose odluke o futbalu. Uefa je mogla napraviti plan i program kad se restsrt prvenstva radi.
Druga greska, sto opet ne cudi, je da su se krizno stabovi podijelili po entitetima a ne na drzavnom nivou. To je svakome odmah bilo jasno da nece biti jednoglasnih odluka.
Ostale greske su mizerne, svako ganja svoj interes.... Al da prva greska nije ucinjena, danas se nebi spominjao ni Vico, ni Seranic, ni Savez ni ovaj ni onaj...
Po cemu UEFA, može odredjivati uslove da se u nekoj zemlji smije igrati...?
Oni ne mogu francuskom ministru zdravlja narediti i reci "Morate igrati..."
Druga je stvar sto mi živimo u državi kompromisa i ucjena, lopovluka i malverzacija, to je drugi par carapa, ali jedno sportsko tijelo ne može odredjivati bilo kojoj državi epidemiolosku situaciju, a niti imaju pravo, niti smiju...
Takve stvari iskoriste pojedinci koji svojim polugama , a na žalost tako nam je i ustrojena država da tim polugama mogu uciniti sve za sopstvene interese , zakonski sasvim regularno, bez obzir koliku stetu nanose i drustvu i sportu u cijelini...
Kažem zakonski regularno, moralno katastrofalno...
Ne postoje mehanizmi UEFA-e po kojima može kazniti NS BiH, ako Savez nema saglasnost entiteta oko situacije koja je bila...
Bilo kakvo kažnjavanje nema pravno uporiste...
Isto kao sto UEFA ne dozvoljava mijesanje politke u fudbal, u situacijama gdje je proglaseno bilo izvanredno stanje, nema ni ona pravo da se mijesa u odluke ministarstva nadležnog za opste zdravlje ljudi...
Koliko je realno i stvarno trenutno stanje kod nas, o tome ne bih jer svi mi vidimo sta je sama pozadina ovakvog stava iz RS...