Premijer liga BiH 2008/09
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- FK Sarajevo
- Kontakt:
Re: Premijer liga 24. kolo
ni ovo kolo bez svih pobjeda domacina ide na bolje
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!
- rob do bagro
- Kontakt:
ma joj kad nisu cudni rezultati
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
Ćorić i Delić za preokret rezultata
Prava fudbalska predstava pružena je od strane igrača Zvijezde i Slavije, svi prisutni su zaista mogli uživati u lijepim potezima, akcijama, ali i golovima. Tri čiste prilike na otvaranju utakmice imala je domaća ekipa, a Damir Smajlović je profualo nešto što je lakše pogoditi. Naime, na metar od gola gostiju, sam na drugoj stativi šutira, ali lopta na čuđenje svih odlazi visoko preko gola.
Gosti iz Sarajeva se nisu došli braniti, a pokazali su to u nekoliko navrata, kada su opasno zaprijetili po gol Karića. Jedan od igrača Slavije dolazi sam pred gol, ali Karić fenomenalnom paradom uspijeva odbraniti udarac, te spasiti gol Zvijezde.
Kako to obično biva u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, prilike se kažanjavaju, pa je u vodstvo prva došla Slavija. U 35. minuti neko od gostujućih igrača pogađa prečku gola Karića, lopta se odbila tačno na glavu Šešlije koji je sprema u mrežu.
Na početku drugog dijela trener Ninković u igru šalje Galezbegovića i Huseinbašić Nedima, a teren su napustili Damir Husić i Ivica Babić.
Od prvog minuta nastavka domaći igrači su počeli sa napadima, a sve do 60. minute mreže su mirovale. Armin Delić je sa nekih 16 metara pogodio u lijevi gornji ugao gola Slavije, te donio veliku radost na tribinama stadiona "Banja Ilidža".
Pogodak za pobjedu i tri boda postiže napadač Elvis Ćorić, kada mu neko od igrača iz veznog reda šalje odličnu loptu na 5 metara od gola gostiju. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, a Ninković je u igru uveo i mladog Vedada Omeragića, koji je zamijenio Damira Smajlovića. Glavni arbitar iz Banja Luke produžio je čak 7 minuta utakmicu, ali to nije bilo dovoljno da gosti dođu do povoljnog rezultata.
Sljedeće kolo Zvijezda gostuje Travniku, i to već ove subote. Današnju utakmicu promatralo je nešto manje od 2000 gledalaca, što je sasvim dobra posjeta, uzimajući u obzir da je radni dan.
NK Zvijezda - FK Slavija 2:1
Delić 61' Šešlija 35'
Ćorić 67'

Prava fudbalska predstava pružena je od strane igrača Zvijezde i Slavije, svi prisutni su zaista mogli uživati u lijepim potezima, akcijama, ali i golovima. Tri čiste prilike na otvaranju utakmice imala je domaća ekipa, a Damir Smajlović je profualo nešto što je lakše pogoditi. Naime, na metar od gola gostiju, sam na drugoj stativi šutira, ali lopta na čuđenje svih odlazi visoko preko gola.
Gosti iz Sarajeva se nisu došli braniti, a pokazali su to u nekoliko navrata, kada su opasno zaprijetili po gol Karića. Jedan od igrača Slavije dolazi sam pred gol, ali Karić fenomenalnom paradom uspijeva odbraniti udarac, te spasiti gol Zvijezde.
Kako to obično biva u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, prilike se kažanjavaju, pa je u vodstvo prva došla Slavija. U 35. minuti neko od gostujućih igrača pogađa prečku gola Karića, lopta se odbila tačno na glavu Šešlije koji je sprema u mrežu.
Na početku drugog dijela trener Ninković u igru šalje Galezbegovića i Huseinbašić Nedima, a teren su napustili Damir Husić i Ivica Babić.
Od prvog minuta nastavka domaći igrači su počeli sa napadima, a sve do 60. minute mreže su mirovale. Armin Delić je sa nekih 16 metara pogodio u lijevi gornji ugao gola Slavije, te donio veliku radost na tribinama stadiona "Banja Ilidža".
Pogodak za pobjedu i tri boda postiže napadač Elvis Ćorić, kada mu neko od igrača iz veznog reda šalje odličnu loptu na 5 metara od gola gostiju. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, a Ninković je u igru uveo i mladog Vedada Omeragića, koji je zamijenio Damira Smajlovića. Glavni arbitar iz Banja Luke produžio je čak 7 minuta utakmicu, ali to nije bilo dovoljno da gosti dođu do povoljnog rezultata.
Sljedeće kolo Zvijezda gostuje Travniku, i to već ove subote. Današnju utakmicu promatralo je nešto manje od 2000 gledalaca, što je sasvim dobra posjeta, uzimajući u obzir da je radni dan.
NK Zvijezda - FK Slavija 2:1
Delić 61' Šešlija 35'
Ćorić 67'

Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?
Sto na svakom kolu od bosanske Premijer lige ne pisu svi neznam bas dobro bosanski pisati napisacu na engleski (match report), ovom kolu vali na primer igra od "Laktasi proti Orašje 3:1", volio bi bas videti od svake igre koje igraci igraju? Morelimi neko to odgovarati?
Mrsko ljudima pisat "match report", ili ti izvještaj, jer se nema šta, iskreno rečeno, ni napisati.Amar_BiH je napisao/la:Sto na svakom kolu od bosanske Premijer lige ne pisu svi neznam bas dobro bosanski pisati napisacu na engleski (match report), ovom kolu vali na primer igra od "Laktasi proti Orašje 3:1", volio bi bas videti od svake igre koje igraci igraju? Morelimi neko to odgovarati?
Željezničar - Zrinjski 1:0
Ne kaku su igraci igrali? Nego sto ne pise koje ismenjen ovake informacje na primer, falu od igre Laktasi - Orasje.Knele je napisao/la:Mrsko ljudima pisat "match report", ili ti izvještaj, jer se nema šta, iskreno rečeno, ni napisati.Amar_BiH je napisao/la:Sto na svakom kolu od bosanske Premijer lige ne pisu svi neznam bas dobro bosanski pisati napisacu na engleski (match report), ovom kolu vali na primer igra od "Laktasi proti Orašje 3:1", volio bi bas videti od svake igre koje igraci igraju? Morelimi neko to odgovarati?
Željezničar - Zrinjski 1:0
Velež - Borac 2:0
Strijelci - 1:0 Čolić (26.), 2:0 - Škaljić (90.)
MOSTAR - Stadion u Vrapčićima. Gledalaca: 500. Žuti kartoni: Majkić, Čolić, Demić, Jugo (Velež), Petrić (Borac). Crveni karton: Žarko Bakić (Velež), Nikola Kolarov (Borac).
VELEŽ: Kurtanović, Kazazić, Zaimović, Šečić, Kadrić /od 90. Kadić/, Majkić, Čolić /od 90. Škaljić/, Demić, Jugo, Velagić /od 79. Bakić/, Obad. Trener: Abdulah Ibraković.
BORAC: Starčević, Kajkut /od 73. Rašević/, Petrić, Puzigaća, Deket, Rikanović, Kolarov, Ljubojević, Maksimović /od 84. Novaković/, Jandrić /od 65. Grujić/, Babić. Trener: Vlado Jagodić.
Sudija: Vladimir Dominković (Orašje).
- el-fighter
- Kontakt:
Izvinjavam se za svoj prethodni post. Zvijezda je pobijedila Slaviju, a ne Širokog. Evo i Željo pobijedio Zrinjskog. Čestitke igračima i navijačima Želje.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
E hajde ti nama objasni ove nebuloze,koje raja ionako nije skontalalopta je okrugla je napisao/la:Evo da i ja "kvalitetno" komentarisem o .....koliko ce biti domacinskih pobjeda-7 ili 8!?Orasje ako odnese sva tri boda iz Laktasa,znaci da je proslo kolo pusteno Modrici!! I gdje nam igra 3 za 3,tj.ekipa Leotara,hoce li uputiti makar jedan sut ka protivnickom golu,mislim da "Rodjeni" nece tako lako zaboraviti ime Drec i da ce mu spremiti finu "fasungu",fas-ovati=fas-unga.....veliki minus ide na racun administratora jer nisu postavili parove kola i ono jos vaznije-imena "sudija" pored tih parova!! uzivajte

Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Da li iko zna koja je ekipa jedina pobjedila u ovom kolu na strani
A kako je lijepo osvojiti 3 boda na strani, zaboravih kako je to, ali evo opet znam, ali nije ovo toliko raodsno ko onda u Istočnom Sarajevu.

A kako je lijepo osvojiti 3 boda na strani, zaboravih kako je to, ali evo opet znam, ali nije ovo toliko raodsno ko onda u Istočnom Sarajevu.

Neka ste i vi nekog dobili na strnai, pa makar, bilo to i "veliko" Posušje. Danas na tekmi Zvijezda - Slavija spiker kaže Čelik kod Posušja 0:3, ja onoRz88 je napisao/la:Da li iko zna koja je ekipa jedina pobjedila u ovom kolu na strani![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A kako je lijepo osvojiti 3 boda na strani, zaboravih kako je to, ali evo opet znam, ali nije ovo toliko raodsno ko onda u Istočnom Sarajevu.![]()

Čuj to, hahaha, ne brini tako će da bude i u Gradačcu aBd, da je svugdje suđenje bilo normalno i da nas nisu ozljede toliko oslabile u 1 djelu prvenstva davno bi bili u vrhu. Igrali smo citavu polusezonu sa jednim napadačem koji nije ni klasičan napadač, sada imamo strašne napadače, Hdžić te Jackson koji je najbolji igrač u proljetnom djelu prvenstva, daleko ispred ostalih.
-
- Kontakt:
Hehe,smijesno mi to sto kazes za Celik,ali sta ces tako nam je,kod nas je cudo kad gost pobjedi pogotovo sa takvom razlikom,nadajmo se da ce neke nove generacije donijeti promjene,u svemu,pa samim tim i u fudbalu.....nego,da Vam cestitam na svemu onome sto radite "gore"-mala ste sredina,ali se ipak borite,mozete biti ponosni na ekipu Zvijezde,nazalost,jedna su od rijetkih ekipa kod nas koja gaji fair play i u vecini slucajeva tezi nadigravanju........Ninkovic je car,po meni,u ovom trenutku je najbolji trener u ovoj ligi,izvukao je maksimum iz ove ekipe,da je dobar trener-pokazuje i njegov potez kada je priliku dao talentovanom junioru Vedadu O. rijetki su treneri kod nas koji to cine.....izgleda da vam je i uprava "normalna",dosta se trude,dobili ste novi travnjak,tribine,i koliko sam ja upucen ima tu jos da se radi,tj.planovi su im da nastave sa radovima na tribini,prostorijama kluba i slicno.....mozes li mi reci kakav profil ljudi vam je u upravi-vecina privatni poduzetnici ili?pozzKnele je napisao/la:Neka ste i vi nekog dobili na strnai, pa makar, bilo to i "veliko" Posušje. Danas na tekmi Zvijezda - Slavija spiker kaže Čelik kod Posušja 0:3, ja onoRz88 je napisao/la:Da li iko zna koja je ekipa jedina pobjedila u ovom kolu na strani![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A kako je lijepo osvojiti 3 boda na strani, zaboravih kako je to, ali evo opet znam, ali nije ovo toliko raodsno ko onda u Istočnom Sarajevu.![]()
![]()
![]()
-
- Kontakt:
A da se Slaviji namjesta,pokazuje i podatak sa danasnje tekme kada je "sudija" produzio igru za cak sedam minuta!!Ti nam Knele mozes reci "iz prve ruke",s obzirom da si bio na tekmi-je li to bilo opravdano ili ne!?U ovome tekstu sto si postavio,autor teksta cesto je koristio "neko" hehe,vjerovatno zbog toga sto samo poznaje imena igraca Zvijezde,ali ne i Slavije!
Pa sad nisam siguran, ali ću svakako ovo gledati realno, a ne s aspekta nekog vjernog navijača. Mislim da ipak, nije realno produžiti 7 minuta, bilo je onih standardnih izležavanja nakon prekršaja, što je zaista, iz dana u dan, sve normalnije u našem prvenstvu. Očekivao sam max. 5 minuta produžetka, jer ipak, prekidi izazvani nekim napadom na sudce, bacanjem baklji itd..budu od 5-10 minuta nadoknade. Tako da, bez daljneg, sudija je donio pogrešnu odluku, tj. njegova je zadnja, ali...lopta je okrugla je napisao/la:A da se Slaviji namjesta,pokazuje i podatak sa danasnje tekme kada je "sudija" produzio igru za cak sedam minuta!!Ti nam Knele mozes reci "iz prve ruke",s obzirom da si bio na tekmi-je li to bilo opravdano ili ne!?U ovome tekstu sto si postavio,autor teksta cesto je koristio "neko" hehe,vjerovatno zbog toga sto samo poznaje imena igraca Zvijezde,ali ne i Slavije!
Moram biti realan pa reći kako je Slavija odigrala najbolje do sada od svih ekipa koje su nam dolazile u goste, zaista otvorena ekipa, sa dosta brzih igrača i tehničara, u datim trenutcima su me podsjetili na igru Arsenala, onaj brzi stil igranja.
Hvala ti na lijepim riječima o klubu u gore napisanom postu, dakako, ima tu i euforije, no siguran sam da će ovaj klub iz godine u godinu postati novi Čelik, Željo, Sarajevo, Velež, Borac...dakle, klub sa tradicijom!
U Upravi pretežno sjede privatnici, i gradski bogatuni koji vole klub, i koji ga evo par godina uspješno vode. Glavni sponzor je firma CIMOS na čelu s gospodinom Fadilom Novalićem, koji je predsjednik NK Zvijezda Gradačac. Teren je zaista sada, jedan od boljih, bar što se samog travnjaka tiče, tribine se polako završavaju, većina stvari će se još sredit. Ono što krasi ovaj klub jeste kolektiv ekipe, otvorena igra i kod kuće, ali i na strani. Poštena igra, dakle, ako si bolji nosi sva tri boda kući, sudije NAS NE ZANIMAJU.
Riječi pohvale idu i za FK Čelik, mislim, što reći. Klub koji je uz Želju i Sarajevo vrh našeg fudbala, bez obzira na katastrofalno stanje u istim nekoliko već godina.
Do čitanja'
25. kolo premijer lige BiH
25. kolo, subota 25./nedjelja 26. travnja 2009.
Zrinjski - Posušje
Susret prvog i zadnjeg na tebeli.Pobijeda domaćina.
Široki Brijeg - Sloboda
Ovo je po meni derbi kola,ako ništa Širokobriježani su ostali dužni Tuzlacima zbog kupa.
Travnik - Zvijezda
Ovdje bi moglo bit nerješeno.
Borac - Modriča
Sigurna pobijeda domaćina
Orašje - Željezničar
Dosta nezanimljiva utakmica,pobijeda domaćina.
Čelik - Slavija
Pobijeda domaćina.
Leotar - Laktaši
Ovo nebi ni dragi Bog pogodio
Sarajevo - Velež
Najzanimljiviji susret u ovom kolu,pobijeda domaćina.
Sve u svemu,mislim da će ovo kolo biti dosta nezanimljivo,al ajde možda se iznenadimo kojom dvicom ili x-om.
Zrinjski - Posušje
Susret prvog i zadnjeg na tebeli.Pobijeda domaćina.
Široki Brijeg - Sloboda
Ovo je po meni derbi kola,ako ništa Širokobriježani su ostali dužni Tuzlacima zbog kupa.
Travnik - Zvijezda
Ovdje bi moglo bit nerješeno.
Borac - Modriča
Sigurna pobijeda domaćina
Orašje - Željezničar
Dosta nezanimljiva utakmica,pobijeda domaćina.
Čelik - Slavija
Pobijeda domaćina.
Leotar - Laktaši
Ovo nebi ni dragi Bog pogodio

Sarajevo - Velež
Najzanimljiviji susret u ovom kolu,pobijeda domaćina.
Sve u svemu,mislim da će ovo kolo biti dosta nezanimljivo,al ajde možda se iznenadimo kojom dvicom ili x-om.
- FK Sarajevo
- Kontakt:
Re: 25. kolo premijer lige BiH
u ovome kolu se mozemo nadati da ce domacini sve pobjediti
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Slavija je dosta težak protivnik Čeliku. Ako se dobro sjećam 1:0 i 2:0 zadnja dva puta, i to jedva . Dali smo gol i oni nas napadali čitavo vrijeme i mi smo kod pobjeda 2:0 dali gol u 90 minuti. Izuzetno težak protivnik. Siguran sam da će uz podršku Robijaša i fenomenalnim Jacksonom Čelik dobiti. Kako stoje stvari Šabić neće igrat. Hadžić i dalje pod upitnikom.
Široki nakon blamaže u Travniku mora dobiti i mislim dobiti će lagano nekih 2:0
Zrinjski dobija, ma sve kećevi jedino Laktaši mogu da iznenade jer Leotaru ne treba a Laktašići se ko bore za izlazak u Europu.
Široki nakon blamaže u Travniku mora dobiti i mislim dobiti će lagano nekih 2:0
Zrinjski dobija, ma sve kećevi jedino Laktaši mogu da iznenade jer Leotaru ne treba a Laktašići se ko bore za izlazak u Europu.
Zrinjski - Posušje
Pobjeda Zrinjskog 2-3 gola razlike
Široki Brijeg - Sloboda
Ovdje mi ide na x,Siroki u zadnje vrijeme se toliko i ne obazire na rezultate ,oni svoju sansu za evropu vide kroz licencu...tako da me nista ovdje nece iznenaadit
Travnik - Zvijezda
Dobit ce Travnik iako je Zvjezda dobra ekipa u Travniku im to nece pomoc mislim
Borac - Modriča
Borac uzima lagano,Modrica taraba
Orašje - Željezničar
Orašje uzima, mislim ovo im je zadnja šansa sad ako kiksaju u drugoj su ligi
Čelik - Slavija
Uzet ce Čelik mislim da ih nece nakantat da ce biti jedva al eto
Leotar - Laktaši
Ovdje neznam sta da mislim,prije da ce Leotar uzet,jer su i oni zadnji put kiksali kuci,nevjerujem da ce 2 puta za redom
Sarajevo - Velež
Ovdje mislim da ce prije svega biti dosta golova,Velez napokon igra dobro,Sarajevo takodjer...al ipak domaci teren ce presuditi, mislim da ce Sarajevo pobjediti ...
Pobjeda Zrinjskog 2-3 gola razlike
Široki Brijeg - Sloboda
Ovdje mi ide na x,Siroki u zadnje vrijeme se toliko i ne obazire na rezultate ,oni svoju sansu za evropu vide kroz licencu...tako da me nista ovdje nece iznenaadit
Travnik - Zvijezda
Dobit ce Travnik iako je Zvjezda dobra ekipa u Travniku im to nece pomoc mislim

Borac - Modriča
Borac uzima lagano,Modrica taraba
Orašje - Željezničar
Orašje uzima, mislim ovo im je zadnja šansa sad ako kiksaju u drugoj su ligi
Čelik - Slavija
Uzet ce Čelik mislim da ih nece nakantat da ce biti jedva al eto
Leotar - Laktaši
Ovdje neznam sta da mislim,prije da ce Leotar uzet,jer su i oni zadnji put kiksali kuci,nevjerujem da ce 2 puta za redom
Sarajevo - Velež
Ovdje mislim da ce prije svega biti dosta golova,Velez napokon igra dobro,Sarajevo takodjer...al ipak domaci teren ce presuditi, mislim da ce Sarajevo pobjediti ...
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
miky_hz
Ma Iljo je već našo način da labudovi ostanu u ligi čak i ako budu zadnji na tebeli.Podsjetimo Orašje je jedini klub od ovih što se bore za ostanak dobilo licencu za PL naredne godine.Orašje uzima, mislim ovo im je zadnja šansa sad ako kiksaju u drugoj su ligi
- Emir_ZENICA
- Kontakt:
Zrinjski - Posušje
Pobjeda Zrinjskog to i ptica na grani zna 1
Široki Brijeg - Sloboda
Jaka utakmica.Ma volio bi da Sloboda pobjedi ili makar bod x2
Travnik - Zvijezda
Travnik se pomalo vraca i trebao bi ovo dobiti ali ni Zvjezda nije losa pa 1x
Borac - Modriča
3:0 nemam sta reci .... 1
Orašje - Željezničar
Mislim da je Zeljo vise zasluzio taj bod ili pobjedu u gostima . To mogu da urade samo malo srece i to je to ....x2
Čelik - Slavija
ovako....Slavija i Sloboda ce u Kup Uefa...sad ako Sloboda bude preko kupa Celik ce ovu utakmicu izgubiti a onda bi trebala Sloboda pobjediti u Sirokom ...pa se sad nista nezna mada mislim da ce Celik izgubiti ..NEDO BOG!!!
Leotar - Laktaši
Ko sto Eagles Ovo nebi ni dragi Bog pogodio
Sarajevo - Velež
i po meni je najzanimljivija i trebali su nju prenositi ....volio bi da Velez pobjedi ... x2
Pobjeda Zrinjskog to i ptica na grani zna 1
Široki Brijeg - Sloboda
Jaka utakmica.Ma volio bi da Sloboda pobjedi ili makar bod x2
Travnik - Zvijezda
Travnik se pomalo vraca i trebao bi ovo dobiti ali ni Zvjezda nije losa pa 1x
Borac - Modriča
3:0 nemam sta reci .... 1
Orašje - Željezničar
Mislim da je Zeljo vise zasluzio taj bod ili pobjedu u gostima . To mogu da urade samo malo srece i to je to ....x2
Čelik - Slavija
ovako....Slavija i Sloboda ce u Kup Uefa...sad ako Sloboda bude preko kupa Celik ce ovu utakmicu izgubiti a onda bi trebala Sloboda pobjediti u Sirokom ...pa se sad nista nezna mada mislim da ce Celik izgubiti ..NEDO BOG!!!
Leotar - Laktaši
Ko sto Eagles Ovo nebi ni dragi Bog pogodio
Sarajevo - Velež
i po meni je najzanimljivija i trebali su nju prenositi ....volio bi da Velez pobjedi ... x2
A C A B !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.