Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

redbull93
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la redbull93 » 29 maj 2020, 19:51

Dodje li nam vico na celo saveza, vracamo se u doba ilje i ostale bagre. Mada i sada nismo daleko od toga.

Stvarno nikako mi nije jasno kako tracimo vrijeme i nikako da se opametimo kao drustvo.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 maj 2020, 19:51

Vico Zeljković do septembra na čelu FK Borac, a od decembra na čelu NSBiH

Rukovodstvo Borca danas je na Skupštini kluba potvrdilo da Zeljković ostaje na čelu kluba do septembra, a nakon isteka mandata u klubu iz Banja Luke, Zeljković će biti kandidat za predsjednika NS/FSBiH.

"Borac je po prvi put dobio licencu za Premijer ligu i licencu za evropska takmičenja na prvostepenom postupku. Vratili smo dugove od 5,8 miliona KM i trenutno imamo još obaveze od 200.000 KM prema dobavljačima. Također, vratili smo 5,6 miliona KM poreskog duga i on sada iznosi 7,6 miliona KM, a bio je veći od 13 miliona KM", istakao je Zeljković u obraćanju Skupštini kluba.

Zeljković će vjerovatno biti kandidat za predsjednika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

"U FS Republike Srpske ću ići na obnovu mandata. Slijede i izbori za FS BiH u decembru i tamo bi mjesto predsjednika trebalo da pripadne FSRS. Siguran sam da ću ja biti predložen, a u dogovoru s upravom kluba danas nisam podnio ostavku. U septembru ću na Skupštini predati mandat predsjednika FK Borac", istakao je Zeljković.

Zeljković je predsjednik Borca od juna 2018. godine, a prvi čovjek FSRS je od januara ove godine.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Steven11
Kontakt:

Post Postao/la Steven11 » 29 maj 2020, 19:51

Prekid lige ce najvise odgovarati Velezu. U tom seoskom klubu je cini se raspad zbog otimanja para igracima i jedan po jedan lagano odlaze, Brandao je slijedeci izgleda ali povuci ce to domino efekat na ostale igrace. Igrali bi sa juniorima i ispali umjesto Celika, nevezano za licencu.
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 29 maj 2020, 19:52

Ono o čemu se dugo špekulisalo, danas je dobilo i potvrdu - Vico Zeljković biće kandidat za predsjednika FSBIH na izborima u decembru.

"Razgovaralo se o mom odlasku iz kluba s obzirom na funkciju u Fudbalskom savezu Republike Srpske, gdje ću ići na obnovu mandata. Slijede izbori u FSBiH u decembru, gdje bi mjesto predsjednika Saveza trebalo da pripadne FSRS po rotaciju i siguran sam da ću ja biti predložen. To onemogućuje paralelno obavljanje funkcije predsjednika Borca. Razgovarali smo već danima, sedmicama, bilo je opcija i da se danas povučem, ali u dogovoru sa upravom i skupštinom kluba, navijačima i simpatizerima, danas nisam podnio ostavku, a u septembru ću na izbornoj skupštini predati mandat nekom budućem predsjedniku Borca".
pa kaze
Zeljković se osvrnuo i na aktuelnu sezonu koja je prekinuta i koja bi, kako je istakao, definitivno trebala biti okončana u naredna dva, tri dana.

"Očekujemo narednih dana, nažalost, okončanje sezone u PLBIH. FSBIH danas je ponovo dobio odgovor Ministarstva zdravlja RS da je stav ostao nepromijenjen po pitanju odigravanja utakmica do 1. jula. Danas sam se čuo i sa g. Begićem i očekujem da u naredna 2,3 dana zasjeda Izvršni odbor FSBIH id a ovu sezonu završi tim putem.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 29 maj 2020, 19:54

redbull93 je napisao/la:
29 maj 2020, 19:51
Dodje li nam vico na celo saveza, vracamo se u doba ilje i ostale bagre. Mada i sada nismo daleko od toga.

Stvarno nikako mi nije jasno kako tracimo vrijeme i nikako da se opametimo kao drustvo.
Tek će show biti. To je i razlog zašto sam razočaran ovim prekidom, titula manje više, ovo i ovakve stvari nas tek čekaju.

A i vidi ti apsurda, da ti predsjednik nekog kluba uskoči u vodeću fotelju saveza. Ja mislim da to nigdje nema, taman da Džubur iz Želje zasjedne.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Herpes
Kontakt:

Post Postao/la Herpes » 29 maj 2020, 19:55

Od kad ovi plavi prate ligu kad ovako u savezu pisu?

Goodman
Kontakt:

Post Postao/la Goodman » 29 maj 2020, 19:56

Vicko neće dobit podršku kineza :lolno:
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 29 maj 2020, 19:59

Kako glupo zvuči ovo kao nažalost :rol:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 29 maj 2020, 20:01

Evander je napisao/la:
29 maj 2020, 19:47
let3 je napisao/la:
29 maj 2020, 18:49
:rol: :rol: :rol:

maloumni pitarluk i dalje misle da je Osim mislio na njih sa tom izjavom, jer se pominje rijec Sarajevo :urnebes: još imali par godina vremena da skontaju izjavu :urnebes: :urnebes: nevjerovatno :rol: :rol:
Naravno da je mislio, izjavio nakon utakmice kad vam je Bekic zabio gol i izbio vec upisanu titulu. Ne pravite se grbavi.
Naravno da nije vec na tadašnju upravu Želje, procitaj ponovo izjavu i šta je covjek rekao ;)

I ne prilici tebi da se spuštaš na nivo onih maloumnika koji imaju kognitivne poremećaje i koji nisu u stanju pune 3 godine (pomenuti tekst izašao u junu 2017) da procesuiraju jednu prosto proširenu rečenicu.

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 29 maj 2020, 20:10

MortemHz je napisao/la:

Rukovodstvo Borca danas je na Skupštini kluba potvrdilo da Zeljković ostaje na čelu kluba do septembra, a nakon isteka mandata u klubu iz Banja Luke, Zeljković će biti kandidat za predsjednika NS/FSBiH.

"Borac je po prvi put dobio licencu za Premijer ligu i licencu za evropska takmičenja na prvostepenom postupku. Vratili smo dugove od 5,8 miliona KM i trenutno imamo još obaveze od 200.000 KM prema dobavljačima. Također, vratili smo 5,6 miliona KM poreskog duga i on sada iznosi 7,6 miliona KM, a bio je veći od 13 miliona KM", istakao je Zeljković u obraćanju Skupštini kluba.

Zeljković će vjerovatno biti kandidat za predsjednika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

"U FS Republike Srpske ću ići na obnovu mandata. Slijede i izbori za FS BiH u decembru i tamo bi mjesto predsjednika trebalo da pripadne FSRS. Siguran sam da ću ja biti predložen, a u dogovoru s upravom kluba danas nisam podnio ostavku. U septembru ću na Skupštini predati mandat predsjednika FK Borac", istakao je Zeljković.

Zeljković je predsjednik Borca od juna 2018. godine, a prvi čovjek FSRS je od januara ove godine.
Borac je prvak a mozda i osvajac duple krune u 2020/21. sezoni !
Mjau !

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 29 maj 2020, 20:12

Sve rade da borac uzme svojih oko 480.000 KM za učešće u prvom kolu LE
A to sigurno da ce Borac uzeti duplu krunu ako ne sljedece onda one tamo sezone
Koliko traje mandat ovome predsedniku? Begic je bio najmanje šest godina na čelu Saveza

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 29 maj 2020, 20:17

FoSte95 je napisao/la:
29 maj 2020, 20:12
Sve rade da borac uzme svojih oko 480.000 KM za učešće u prvom kolu LE
Kakvu buducnost ceka bh fudbal sa Zeljkovicem na celu. Mislim da ce nas savez brzo biti iskljucem iz svih medunarodnih asocijacija. Pa ovo je siladzija za 480000 hiljada gasi ligu na ocigled javnosti bez ikakvog razloga.

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 29 maj 2020, 20:19

Veca katastrofa od prekida prvenstva i ove neregularnosti je dolazak na celo covjeka sumnjivih kvaliteta na celo saveza.
Samo mi nije jasno kako ovi nasi nemogu nista zakocit, trazit drugog covjeka, izrazit nepovjerenje...
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 29 maj 2020, 20:20

Kakvih budala ima Boze sacuvaj. Pucaju cirevi zbog Veleza, a nama puca **** za njima hahaha :rol: :rol:
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 29 maj 2020, 20:23

Hahah Iznesemo svoje misljenje, izvrijedjamo Boga oca, kad neko odgovori tj napise isto svoje misljenje tad je vrijedjanje, tad pucaju cirevi.
I ovi su pomalo posebni
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 29 maj 2020, 20:23

mozak je napisao/la:
29 maj 2020, 20:19
Veca katastrofa od prekida prvenstva i ove neregularnosti je dolazak na celo covjeka sumnjivih kvaliteta na celo saveza.
Samo mi nije jasno kako ovi nasi nemogu nista zakocit, trazit drugog covjeka, izrazit nepovjerenje...
Pa kad su isti ko on.
Gledaju sad kako da ostanu na nekoj poziciji.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 29 maj 2020, 20:25

mozak je napisao/la:
29 maj 2020, 20:19
Podrza ga Sarajevo i njegov lobi u savezu predvoden Begicem i Dzemidzicem. Zakucali su ekser u fudbal. Civjek se za godinu iz kriminalnog miljea dovodi na celo. Ugasi PL a jos nije dosao i to bez problema.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 29 maj 2020, 20:27

Ma nemamo mi sta tu iskreno. Tu je kriva drzava opcenito. Sve nam je tako. Sledeci pred. mora bit neko iz fsrs i koga oni predloze taj je. Meni je cudno samo sto neko ko zna fudbal ko je bio u fudbalu, neko igracko ime ko razumije igrace i njihove potrebe ne bude glavni
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 29 maj 2020, 20:28

tcity055 je napisao/la:
29 maj 2020, 17:42
Asimetric je napisao/la:
29 maj 2020, 17:38
Ostavite na trenutak prepucavanja jedni sa drugima, zanemarite i to ko će iz svega ovoga izaći kao pobjednik, a ko kao gubitnik mislim na klubove,
puno je bitnije da shvatimo da zivimo u najjadnijoj drzavi u Evropi sa najvise kriminala i korupcije, a da je ovaj potez manjeg entiteta jedna vrsta drzavnog udara te jedan od najocitijih primjera da BiH vec odavno nije drzava, makar ne onako kako je mi zamisljamo i kako su se nasi ocevi borili za nju. Mislim da nas ovdje sve ista ljubuav povezuje, a to je fudbal i mislim da moramo stati svi zajedno jer ovo nijne pitanje samo fudbala i fudbalske sezone, ovo je pitanje ocuvanja suvreniteta nase drzave jer se danas odrazilo na fudbalu, sutra ce se odraziti na nas novcanik, prekosutra na nas zivot i slobodu, a znamo sta poslije svega toga slijedi.
Svaka čast u tom grmu leži zec. Danas Sarajevo zadovoljno sutra ni ono. Sila iz RS- a ako se aminuje gotovo je sve.
Sve je to ok sto Asimetric govori, ali samo Podrinjci nek ne pricaju o RS, udaru na nas, nasoj nemoci, udruzivanju nekakvom... imali ste priliku se vratiti na svoje i tako se posrati u po face na zivot srba koji su tamo... tako bi pomogli i drzavi i svima nama, a ovako ona manjima sto se i vratila pati jer je nemocna, a vi moralisete iz vecih bh gradova ili inostranstva, iako vas svo razumijemo zasto.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 29 maj 2020, 20:32

Machak je napisao/la:
29 maj 2020, 20:10
MortemHz je napisao/la:

Borac je prvak a mozda i osvajac duple krune u 2020/21. sezoni !
Bolje i Borac nego cigani :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.