FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

haris004
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la haris004 » 28 maj 2020, 16:31

AngelDiMaria je napisao/la:
28 maj 2020, 16:23
haris004 je napisao/la:
28 maj 2020, 16:17
AngelDiMaria je napisao/la:
28 maj 2020, 08:15
Nogometaši kojima ističu ugovori

FK Sarajevo (9): Mirko Oremuš, Amer Dupovac, Nebojša Gavrić, Hrvoje Miličević, Aladin Šišić, Darko Lazić, Elvis Džafić, Zinedin Mustedanagić, Besim Šerbečić.

Od ovih sto se mene tice, Sisic i Gavric nek je sa srecom, pogotovo ovaj prvi. Koliko sam upucen Zinedin i Besim su na posudbi, a Milicevic ima opciju +1. Na mjesto lazica ili dupovca obavezno kaliti jednog akademca.
U zadnjih par godina, možda i najslabiji igrači koji nas napuštaju na ljeto. Bez svakog se može vala, jedino Serbečić ali nije to rang Mujakića ni blizu.
Dupovca i Miličevića bih volio da ostave jedino, Oremuš mi nit miriše nit smdri, Zinedin je svakako bio klupiran, a Gavrić, Šišić i Džafić nisu rang Sarajeva, a bez Lazića smo vidjeli da se može. Dzafića mi je doduše žao zbog bolesti ali nije za rezerve baš.
Cekaj hoces da kazes da je dupovac rang mujakica a serbecic to nije. Bez lazica se moglo samo jer smo ovog i imali. Za nadat se da ce ga otkupiti
Dupovac je odličan igrač, ali za rotacije. Takav igrač bi u 9 od 11 ostalih timova u našoj ligi igrao prvu postavu, a mi imamo luksuz da takav igrač čeka priliku sa klupe, i većinom je veoma solidno odrađivao svoj posao, čak za moj ukus i više od solidnog.
Lazić iz one sezone sa Mujakićem je bio zvijer. Najjači stoper kojeg smo imali u zadnje vrijeme, ali u prvoj polusezoni nije igrao tako dobro.
Za Serbečića je Hadžić izjavio da se vraća u matični klub. Treba biti realan i zaboraviti ga. Okrenuti se dugim rješenjima.

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 28 maj 2020, 16:38

Rekao je Hadžija i za Rahmanovića da neće produžiti, pa za par dana potpisa. :D

Vjerujem da smo još u igri za Besima.
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 28 maj 2020, 16:44

HordasOdMalena je napisao/la:
28 maj 2020, 16:38

Nismo !

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 28 maj 2020, 16:45

bodi123 je napisao/la:
28 maj 2020, 12:16
Denchi je napisao/la:
28 maj 2020, 11:54
Dobro to se znalo, i Markovic ako se ne varam...

Lazic svakako nije u BiH....
Većeg antitalenta od Šišića nema. Kako li se taj zadrža dvije godine u našem klubu...
Trazio ga Kesoljub jer ga je znao iz MDK, kao i Micu, Ramovica, itd. jedino je brzinu imao....ko i Mico...

Najtuznije da smo dali Andjusica za njega....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 28 maj 2020, 16:50

bordobijeli je napisao/la:
28 maj 2020, 13:23
Najvise SS. ba forsira da se nastavi. Svaki dan nesto objavljuju napadaju savez klubove smješne tekstove i uspredbe prave. Kaze RS nece da igra federacija hoce. A prekinuli federalnu ligu i sve lige u federaciji. Van svake pameti je igrati juli i august i odma nastavak iduce sezone i Europu imas. Sve to bez publike. Ne hvala.
Ma poznata kuhinja i vidjeno kako su na Robija napadali i blamirali se onim pricama Konzum itd.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 maj 2020, 17:04

zagorski je napisao/la:
28 maj 2020, 15:16
Jedina izvjesna i realna mogucnost je prekid i to kako su Belgijanci izveli, proglasili prvaka, a igrace finale KUP-a.
Odličan izbor samo što to nije bilo moguće prije jer UEFA nije dala ali oni su toliko toga promijenili od početka da je strahota. Ako već debili ne daju da nastavimo ligu onda je to manje zlo.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 28 maj 2020, 17:26

Po čemu to Šerbečić nije rang Mujakića? Momak kida godinu dana, jednu slabu tekmu imao, protiv Tuzle čini mi se.

Oremuš je od zimus onaj pravi, a za njega je već milion puta objašnjeno i opet raja se pravi mutava. Došao pred Celtic, nespreman gurnut u vatru, poginuo na te dvije tekme. U onoj na Koševu proglašen najboljim igračem meča. I zbog nespremnosti i bacanja odmah u vatru i mimo preporuka Jeleškovića, pretrpi povredu i nekoliko mjeseci van terena. Onda se oporavlja i opet tako nespreman fizički (zbog odlaska Jele) vraća se na teren i naravno da ne može meda.
Evo odradio je zimus pripreme, Jela bio tu, sve tip top, zato je i bio dobar u nastavku.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

TarpiTarpi
Kontakt:

Post Postao/la TarpiTarpi » 28 maj 2020, 17:36

Ako se liga prekine i poništi, u europu idu klubovi koji su nas prošle godine predstavljali jer koliko nije fer da se Sarajevo proglasi prvakom zbog drugoplasiranog toliko nije fer da 5 i 6 ostanu bez europe zbog vas.Ako nema prvaka, niko ne ispada onda nema ni mjesta koja vode u europu.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 maj 2020, 17:53

Dajgle naslova :D

Da li će Arsenal imati novca za momka koji je ljetos igrao na Koševu?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 28 maj 2020, 18:00

Tatomirovica dovest
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 28 maj 2020, 18:02

feniksptica je napisao/la:
28 maj 2020, 18:00
Tatomirovica dovest
Ako bi Dupovac otisao...
Tanak za evrope, treba nam dobar stoper za prvih 11..

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 28 maj 2020, 18:05

Prateci zadnji par godina nase igre u evropi, uvijek nam je falio bolji golman, sto su oni znali ukanalit ni MEsi i Ronaldo ne izvadise.
To smo mislim popravili. A mislim da je Ivan odlican 3 stoper koji bi se sigurno igrama nametnuo medju prvih 11
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 28 maj 2020, 18:07

fks74 je napisao/la:
28 maj 2020, 16:44
HordasOdMalena je napisao/la:
28 maj 2020, 16:38

Nismo !
U igri smo jos uvijek za Serbecica, i postoji sansa da ostane kod nas al ne otkup ugovora nazalost nego posudba
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 28 maj 2020, 18:08

Do kad on ima ugovor, mogli bi mi njega jos jednom na posudbu pa da nam za dz ostane.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 28 maj 2020, 18:13

Ima sanse da ga otkupimo,ali ko sto je neko i rekao,vece su sanse da se vrati u maticni klub,i da onda bukvalno za par dana opet dodje kod nas na posudbu,i ja se ne bi zalio na tu opciju,jer tako bi ga mogli posudjivati dok mu ne istekne ugovor,pa da ga pokusamo onda vezati ugovorom.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 28 maj 2020, 18:21

AlfredNobel je napisao/la:
28 maj 2020, 17:26
Po čemu to Šerbečić nije rang Mujakića? Momak kida godinu dana, jednu slabu tekmu imao, protiv Tuzle čini mi se.

Oremuš je od zimus onaj pravi, a za njega je već milion puta objašnjeno i opet raja se pravi mutava. Došao pred Celtic, nespreman gurnut u vatru, poginuo na te dvije tekme. U onoj na Koševu proglašen najboljim igračem meča. I zbog nespremnosti i bacanja odmah u vatru i mimo preporuka Jeleškovića, pretrpi povredu i nekoliko mjeseci van terena. Onda se oporavlja i opet tako nespreman fizički (zbog odlaska Jele) vraća se na teren i naravno da ne može meda.
Evo odradio je zimus pripreme, Jela bio tu, sve tip top, zato je i bio dobar u nastavku.

Mene pored zdravih očiju niko ne može ubijedit da je Oremuš dobar igrač. Imao je solidnih utakmica i to je sve, čak se više sjećam utakmica u kojima je izgledao kao igrač manje. Čovjek je stranac, u godinama(31), i porediti ga npr sa Adukorom sto se tiče dojma na terenu je nemoguće. Pratio sam ga i ja u Hajduku, više ga se sjećam kao beka i krilnog igrača poprilično agresivnog, nego nekog kreativnog veznjaka. Stvarno u veznom redu ima boljih opcija.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 28 maj 2020, 18:23

Adukor je puno vise pokazao kod nas, u poredjenju sa Oremusem. E sada da li e ovaj mogao vise, da li ce se jos vise dici u formi (!?).
Do Vinka i Hadzije je da to procjene i odluce.
- FKS -

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 28 maj 2020, 18:27

28 maj 2020, 18:05
Prateci zadnji par godina nase igre u evropi, uvijek nam je falio bolji golman, sto su oni znali ukanalit ni MEsi i Ronaldo ne izvadise.
To smo mislim popravili. A mislim da je Ivan odlican 3 stoper koji bi se sigurno igrama nametnuo medju prvih 11
Nametnuo bi se i Kurdic kad ne bi doveli boljeg

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 28 maj 2020, 18:31

Denchi je napisao/la:
28 maj 2020, 18:27
28 maj 2020, 18:05
Nametnuo bi se i Kurdic kad ne bi doveli boljeg
SAd ces ti vidit svog Boga, samo dok dodje

Pa Kurdic nije neki kvalitet al nije vala niakd ni grijesio nesto kardinalno. Bio je mlad ispostovali smo mi njega i on nas. Dali smo mu sansu. Ipak trazimo nesto bolje. A on svojim igrama je osigurao ako nista i dalje igranje PL za drugu ekipu.Sveke godine treba tako probat s jednim akademcem na stoperu, ne mogu bit losi samo dobri i extra dobri
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 28 maj 2020, 18:33

haris004 je napisao/la:
28 maj 2020, 18:21
AlfredNobel je napisao/la:
28 maj 2020, 17:26

Mene pored zdravih očiju niko ne može ubijedit da je Oremuš dobar igrač. Imao je solidnih utakmica i to je sve, čak se više sjećam utakmica u kojima je izgledao kao igrač manje. Čovjek je stranac, u godinama(31), i porediti ga npr sa Adukorom sto se tiče dojma na terenu je nemoguće. Pratio sam ga i ja u Hajduku, više ga se sjećam kao beka i krilnog igrača poprilično agresivnog, nego nekog kreativnog veznjaka. Stvarno u veznom redu ima boljih opcija.
Ne mora te niko ubjeđivati, niti bih te ubjeđivao. Ja ti samo kažem realne faktore koji su uticali na to da bude loš i da ne pokaže svu svoju kvalitetu. Sve je to gore pobrojano uticalo, sve zahvaljujući Musemiću koji ga je gurnuo nespremnog i pored uputa Jeleškovića.

Reći da nije dobar igrač je nonsense, jer je bio u Hajduku, a prije nas standardan i konstantan u Hapoelu u Izraelu. Također, ono što sam vidio u dvije tekme s Celticom, pogotovo u njegovoj prvoj na Koševu je za mene bio fascinantan perfomans, koji dugo nisam vidio od jednog pojačanja. Toliko trke, borbe i jačine, pa marisanje s onim krkanom Brownom. Uz to, još i gol i MOTM.

To za godine nikakve veze nema i opet se hvatate za to. Ništa puno nisu te godine, još u našoj ligi gdje je Wagner plodio s 40. Niti je jak ritam, niti kvalitet da se to ne može izdržati, pa nije Premiership, ne igra u Liverpoolu.
Njegova uloga i nije da bude kreativan, već da dosta trči, pokriva i bude taj zid ispred odbrane.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, robertkosar, skoJaa, Vanja8 i 65 gostiju.