FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

skoroalen
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la skoroalen » 28 maj 2020, 01:39

AlfredNobel je napisao/la:
28 maj 2020, 01:36
skoroalen je napisao/la:
28 maj 2020, 01:31
Činjenice su da imamo najširi igrački kadar, ponajboljeg trenera u ligi, najboljeg kondicionog u državi (gdje god je došao, osvajao je trofeje), na većini pozicija imamo ponajbolje igrače u ligi. Pored toga imamo redovna primanja, odrađene testove, ne strahujemo od bojkota igrača radi finansija, raskida ugovora kao u drugim ekipama itd. Uz to ne igramo kup, za razliku od drugoplasirane i trećeplasirane ekipe. Sve, al baš sve upućuje na to da bismo trebali bez problema da osvojimo ligu. E sad, uvijek postoji opasnost od pada forme pojedinih igrača, situacije kao na proljeće 2017. gdje ubiješ protivnika al odigraš 1:1 jer tvoji promaše penal i još tri mrtva zicera itd, al to će se dešavat i drugim.
Ukoliko uz sve nabrojano neka druga ekipa osvoji titulu, mi se trebamo dobro zapitat za neke stvari, a tom protivniku pružit ruku i duboko se naklonit.
Kako 'imamo'? Ti imaš osakačen kadar, masnog tuljana, kondicionog prosječnog i Štilića. O čemu ti momče?
Štila, Lendra, Veseli, Meša, Rama, Shorty, Pava, Veca se ne bi složili s tobom. Amar je najbolji trener lige ubjedljivo!! Vi mislite da mi nemamo plata, plate redovne, barem nismo vijetnamska prćija k'o vi. :kafa:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 28 maj 2020, 01:49

Slažem se da bi bio naporan tempo, s obzirom na to da praktično neće biti ljetne pauze ali ja sam 100% za nastavak sezone, jer sam siguran da bi riješili prvenstvo 2-3 kola prije kraja i da bi mogli kombinovati sastav i ostati svježi za evropske utakmice. Ovako će nam uvijek osporavati titulu ako bi je uzeli sa prekidom prvenstva, tako da samo teren i pokazivanje ko je najjači klub u državi.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 28 maj 2020, 01:52

I ovo za velike vrućine i igranje utakmica na 30+ stepeni nije baš tačno. Sve domaće a i neke gostujuće ćemo igrati naveče, a i ljeta nam nisu tako strašna, prošle godine nisu sastavila 3 dana da nije kiša padala.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 28 maj 2020, 01:56

mirzatele je napisao/la:
28 maj 2020, 01:52
I ovo za velike vrućine i igranje utakmica na 30+ stepeni nije baš tačno. Sve domaće a i neke gostujuće ćemo igrati naveče, a i ljeta nam nisu tako strašna, prošle godine nisu sastavila 3 dana da nije kiša padala.
Boga mi, meteorolozi su najavili pakleno ljeto ove godine.
Koliko su precizni, možemo očekivat snijeg i uništene travnjake.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

stb
Kontakt:

Post Postao/la stb » 28 maj 2020, 02:13

mirzatele je napisao/la:
28 maj 2020, 01:49
Slažem se da bi bio naporan tempo, s obzirom na to da praktično neće biti ljetne pauze ali ja sam 100% za nastavak sezone, jer sam siguran da bi riješili prvenstvo 2-3 kola prije kraja i da bi mogli kombinovati sastav i ostati svježi za evropske utakmice. Ovako će nam uvijek osporavati titulu ako bi je uzeli sa prekidom prvenstva, tako da samo teren i pokazivanje ko je najjači klub u državi.
stb je napisao/la:
26 maj 2020, 04:31
Ja sam iskreno za prekid lige.
Volio bih gledati Saraj'vo normalno, al' ako mislimo za dobrobit kluba, nastavak bi bio katastrofa. Igrali bi 11 kola srijeda subota, te odmah iza toga igrali europu i poceli novu sezonu. Nema sumnje da bi imali premorenih i povrijeđenih sto vuče odmah tri stvari. 1- lose bi se odrazilo na europu, a bicemo nosioci aBd u prvom kolu LP, 2- mogli bi imati los start u sljedecoj sezoni, 3 ogromne finansije bi povukli na zavrsetak ssezone sto bi se odrazilo na manjak novca za dobre transfere, samim tim bi skocili sebi u stomak jer ostajemo bez Serbecica, stuba odbrane a valja naci adekvatnu zamjenu (ili ga otkupiti, sto ne bi mogli ako nastavimo jer bi velika sredstva usmjerili na organizaciju i stvari vezane za koronu).
Radije bih da se dva mjeseca pripremamo za europu igrajuci prijateljske sa bh klubovima te da spremni napadnemo europu jer imamo dobre sanse da dodjemo ako ništa bar do PO Europa Lige. Uz dobar transfer rok, mozda cak i grupna faza sto povlaci ogromnu finansijsku dobit koja je svima prijeko potrebna. Rizikovati povrede, finansijske gubitke i uspjesno europsko ljeto radi titule lige u rangu afganistanske mi je nekako besmisleno. Volim i ja titulu i punu Titovu braco i svrsavati na malene, ali se mora misliti dugorocno. Sto bi rekla grospicka iz NMK nema ekonomske racunice.
Moj odgovor.
7 1 2 1 0

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 28 maj 2020, 06:29

MortemHz je napisao/la:
27 maj 2020, 22:59
Samozdravlje je napisao/la:
27 maj 2020, 21:55
I Kup je pod jurizdikcijom F/NS BiH .
Čuj, mi kontali pod vladom Moldavije :D
Kako su one Moldavke zivota vam?
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 maj 2020, 06:41

Denchi je napisao/la:
28 maj 2020, 06:29
MortemHz je napisao/la:
27 maj 2020, 22:59
Samozdravlje je napisao/la:
27 maj 2020, 21:55
I Kup je pod jurizdikcijom F/NS BiH .
Čuj, mi kontali pod vladom Moldavije :D
Kako su one Moldavke zivota vam?
Ne znam da li je išta ostalo od njih poslije Vanje :problem:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

egocentrik
Kontakt:

Post Postao/la egocentrik » 28 maj 2020, 08:00

Ako se liga nastavi mislim da bi lako odbranili titulu, ali posljedice nastavka mogu biti dosta skuplje nego prekid. Kad to kazem mislim na eventualne povrede kojih bi sigurno bilo.
Minimalno tri povrede do kraja, a evo kad bi birali igraca koji ce se povrijediti ne mozete izdvojiti nijednog zar ne, a zamisli ne daj Boze ostanemo na Handzicu u napadu, Dupovca u odbrani (uz duzno postovanje prema navedenim). Pa nama idu evropske utakmice, mozda i najbitnije poslije rata, mislim da smo spremni napokon za taj iskorak.
U svakoj drugoj situaciji bih zagovarao nastavak, ali s obzirom da mi svakako ovo ljeto igramo, prekid je najbezazlenije rjesenje.
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 28 maj 2020, 08:09

Ja sam za prekid namjerno. I da je osvojimo na terenu osporavace je. Sto bezveze trosit pare onda.
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 28 maj 2020, 08:15

Nogometaši kojima ističu ugovori

FK Sarajevo (9): Mirko Oremuš, Amer Dupovac, Nebojša Gavrić, Hrvoje Miličević, Aladin Šišić, Darko Lazić, Elvis Džafić, Zinedin Mustedanagić, Besim Šerbečić.

Od ovih sto se mene tice, Sisic i Gavric nek je sa srecom, pogotovo ovaj prvi. Koliko sam upucen Zinedin i Besim su na posudbi, a Milicevic ima opciju +1. Na mjesto lazica ili dupovca obavezno kaliti jednog akademca.
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 28 maj 2020, 08:19

AngelDiMaria je napisao/la:
28 maj 2020, 08:15

FK Sarajevo (9): Mirko Oremuš, Amer Dupovac, Nebojša Gavrić, Hrvoje Miličević, Aladin Šišić, Darko Lazić, Elvis Džafić, Zinedin Mustedanagić, Besim Šerbečić.

Od ovih sto se mene tice, Sisic i Gavric nek je sa srecom, pogotovo ovaj prvi. Koliko sam upucen Zinedin i Besim su na posudbi, a Milicevic ima opciju +1. Na mjesto lazica ili dupovca obavezno kaliti jednog akademca.
Pofin je broj kvalitetnih igraca koji bi nas mogli napustiti.
Nadam se da ce Oremus produziti.

Napokon da se rijesimo ovog Sisica :tokralju:

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 28 maj 2020, 09:53

Sta nas briga, ako se nastavi dobro i jest...a ako ne nastavi jos bolje
Evo jutros zezam jarana zeljovca, govorim treba prekinuti i proglasiti Sarajevo prvakom. Rekoh evo pola Tesnja se zarazilo, vraca se korona. Znam i ja da nema vise nista od korone, zezam se...ali skoci covjek, ode, ostavi i kafu...kaze vi bi ciganski titulu
Hocu da kazem mi se zezamo, svakako smo blizi tituli a oni se pojedose od muke ako se ne nastavi hehe

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 maj 2020, 10:01

Zip je napisao/la:
28 maj 2020, 08:19

Baš ali ostat će mi u lijepom sjećanju radi gola u Italiji, neka mu je sa srećom.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

kraljlavova
Kontakt:

Post Postao/la kraljlavova » 28 maj 2020, 10:06

pasica je napisao/la:
28 maj 2020, 01:08
joker90 je napisao/la:
28 maj 2020, 00:35
Najavi Simba titulu, znaci prvak nece biti proglasen. E u pm! :roll:
Najavio prekid, znaci hladno se nastavlja takmicenje :mrgreen:
Ok zivi bili pa vidjeli

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 28 maj 2020, 10:11

Nekako mi @kraljlavova, tj predstavljen je na ovoj temi :D , kao onaj Šone ( momak poznat ko sluša TDI radio i emisiju koju su tad vodili Enes i Pop) nzm da li je neko pratio :D

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 28 maj 2020, 10:28

28 maj 2020, 08:09
Ja sam za prekid namjerno. I da je osvojimo na terenu osporavace je. Sto bezveze trosit pare onda.
Jest meni ovo šega osporavaće.
NSBIH ti dodijeli titulu legalno, prizna UEFA nekok boli ona stvar što će anamo oni osporavati.Na kraju i većina titula je osporavana iz nekih razloga od jedne i druge strane navijača, tipa kupljena, nacionalni ključ itd.

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 28 maj 2020, 10:33

Devet novozaraženih u RS (troje iz Banja Luke), a u Tešnju 19 (Tešanj je na granici sa RS).Nemam ni ja ništa protiv toga da se nastavi, vjerujem da smo bolji od konkurencije, ali upitno je, hoce li krizni štab u RS popustiti.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 28 maj 2020, 10:48

Zip je napisao/la:
28 maj 2020, 08:19

Sisic ce mi uvijek biti drag radi gola u Italiji
Sto se tice Oremusa,on ima klauzulu u ugovor da produzi ugovor na jos godinu,ali otom potom
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 28 maj 2020, 10:53

Sta znaci "Aneks ugovor" ?

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 28 maj 2020, 11:00

Zukanovic je napisao/la:
28 maj 2020, 10:53
Sta znaci "Aneks ugovor" ?
Aneks ugovora ti je fakticki isti ugovor kao ranije, ali da ne bi prolazili istu proceduru, veze se aneks ugovora uz prethodni. Npr.ako si potpisao ugovor u firmi na 3 mjeseca, aneksom ugovora mozes produziti prethodni ugovor na odredjeni period ili eventualno aneksom mozes izmijeniti neki clan, a ostale potvrditi prethodnim ugovorom.

Aneks u sportskom smislu moze znaciti i ono sto mi nazivamo +1, npr.ako se ispuni odredjeni uslov ugovora, na snagu stupa aneks ugovora i igrac produzava raniji ugovor. Ako je sve kako treba, u konkretnom slucaju kod Milicevica ima taj aneks +1.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: r3m1 i 42 gosta.