Demografija

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Koliko danas stanovnika ima BiH?

2 500 000 stanovnika
45
30%
2 700 000 stanovnika
42
28%
2,900 000 stanovnika
23
15%
3 000 000 stanovnika
15
10%
više od 3 000 000 stanovnika
24
16%

Ukupno glasova: 149

Ukriaga
Kontakt:

Re: Demografija

Post Postao/la Ukriaga » 27 maj 2020, 22:26

Antipolitika3 je napisao/la:
27 maj 2020, 21:50
61. Hrvatska – 26.216 dolara
96. BiH – 13.513 dolara
Po glavi stanovnika:

Hrvatska = 26.216 / 4 mil. stn. = 6.554
BiH = 13.513 / 2.5 mil. stn. = 5.405
Srbija = 16.090 / 6.9 mil. stn = 2.331

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 27 maj 2020, 22:39

Ne računa se tako BDP per capita :D, izgleda da se nije na faksu imao predmet Osnovi ekonomije

Ukriaga
Kontakt:

Post Postao/la Ukriaga » 27 maj 2020, 22:42

BIHpatriota je napisao/la:
27 maj 2020, 22:39
Ne računa se tako BDP per capita :D, izgleda da se nije na faksu imao predmet Osnovi ekonomije
Prosvijetli me. :mrgreen:

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 27 maj 2020, 22:43

BIH je na 95 mjestu njen BDP po glavi stanovnika je 6,140

Hrvatska je na 44 mjestu i ima BDP po glavi stanovnika 15, 533

Srbija je na 87 mjestu i ima 7,356

Takvo je stanje za 2019 god.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 27 maj 2020, 22:45

Ukriaga je napisao/la:
27 maj 2020, 22:23
Blejzer10 je napisao/la:
27 maj 2020, 22:17
Nemoj mi reći da si ovo postavio u fazonu, pogledaj šta smo sve napravili? :wtf:
Ne, nego je Heller govorio kako na kamari stoji kredit uzet za brze ceste i autoceste. A taj kredit je ulozen u ovo. Sta znam ti Tuneli kostaju mnogo, onaj vijadukt kod Babine rijeke je 120m visine, ima jos jedan kod Pocitelja isto, imaju tuneli kod Gorazda. Jbg, kod nas jest najskuplji autoput, a ovi nasi korumpirani ce to docarati.
Jes, niđe drugo nema tunela. Trebamo im biti zahvalni što su za 18 godina napravili 81 kilometar od Zenice do Tarčina.
Mnogo, mnogo relativiziraš podvučeni dio. Kao da je to usputni problem, a ne glavni.

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 27 maj 2020, 22:46

Mi smo čak i nazadovali kad se gleda 2018 i 2019 god, a kad je u pitanju BDP po glavi stanovnika.

http://statisticstimes.com/economy/euro ... capita.php

Ortega10
Kontakt:

Post Postao/la Ortega10 » 27 maj 2020, 22:50

27 maj 2020, 22:39
' ' " ?. Он " своју " ¥. ? $ $ све $ % & & он ?. " то ' у ? ". ;)
" " $.

Ukriaga
Kontakt:

Post Postao/la Ukriaga » 27 maj 2020, 22:53

Blejzer10 je napisao/la:
27 maj 2020, 22:45
Jes, niđe drugo nema tunela. Trebamo im biti zahvalni što su za 18 godina napravili 81 kilometar od Zenice do Tarčina.
Mnogo, mnogo relativiziraš podvučeni dio. Kao da je to usputni problem, a ne glavni.
Nisam ja uopce raspravljao o tome da li je dovoljno autoputa izgradjeno. Ocigledno je da nije.
Pojedini su tvrdili da smo uzeli kredite bez razloga i da nisu utroseni za autoputeve. Sto nije tacno. Najmanje smo zaduzeni od zemalja u susjedstvu. 56% vanjskog duga FBiH je uzeto za gradnju autocesta, dok je u Hrvatskoj 10%. 11x puta FBIH je manje zudezena od Hrvatske.

Nije problem uzeti kredite za autoputeve, jer imamo prostora za to zaduzenje. Nije mi jasno iz kojih razloga to nije uradjeno. Ne treba neka pamet za to valjda? Mozda ne zele da nase puteve prave medjunarodne firme, a domaci nemaju kapacitet za takav obim gradnje ili sta vec?

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 27 maj 2020, 22:56

Ukriaga je napisao/la:
27 maj 2020, 22:53
Blejzer10 je napisao/la:
Nisam ja uopce raspravljao o tome da li je dovoljno autoputa izgradjeno. Ocigledno je da nije.
Pojedini su tvrdili da smo uzeli kredite bez razloga i da nisu utroseni za autoputeve. Sto nije tacno. Najmanje smo zaduzeni od zemalja u susjedstvu. 56% vanjskog duga FBiH je uzeto za gradnju autocesta, dok je u Hrvatskoj 10%. 11x puta FBIH je manje zudezena od Hrvatske.
Jest, samo što Hrvatska ima 1314 kilometara autoputa a mi 208

megatron2000
Kontakt:

Post Postao/la megatron2000 » 27 maj 2020, 22:57

gruezi je napisao/la:
25 maj 2020, 21:11
Srbi kazu i da su bosnjaci sami sebe ubijali u srebrenici i da? su pobjedili boj na kosovu..srbi kazu i da je isus propovjedao na srpskom jeziku i da je mojsije svojih 10 zapovjedi dobio na srpskom. Valjda kontas kolicinu lazi i smutljanja koja dolazi od njih...jugosliveni su 80 posto bili bosnjaci 10 posto mjesani brakovi a 10 posto srbi...pogledaj ko danas mase titinim zastavama i gdje titoisticke stranke dobijaju podrsku i sve ce ti biti jasno..banja luku sam naveo za primjer jer znam dosta autohtonih banjalucana ljudi 100 posto etnicki cisti bosnjaci a 20 hiljada ih se izjasnilo kao jugosi...tj njihove familije...za zenicu ti mogu reci milion posto da su 90 posto od 25000 jugosa bili bosnjaci jer srbi su iz zenice nestali samo sa okolnih sela( probali pobunu) a iz grada su poceli bjezat jos prije nego li je rat poceo jer su znali sta ce se desit a ovi koji su bili u gradu su skoro svi bili na drzavnoj sisi tj nastavnici med sestre itd..
a ovo za os..nemoj me nasmijavati molim te...to bi se raspalo za 5 minuta da rat pocne...imaju najmanji budzet u evropi od svih vojski i srbi ti koce bukvalno svaku investiciju i jacanje os...i sta imamo mi od toga sto generali nece u hag ili sto nema vrs kad srbija i hrvatska vojno jacaju svake godine i oni bi bili ti koji bi ratovali u bosni antway.... 50 posto drzave ti je i dalje pod okupacijom zahvaljujuci smrdinu aliji krajina izolirana i unistena bosnjaci u sandzaku i povratnici u genocidni brlog obespravljeni i ti meni pricas o genijalnim potezima mudrog vodze a?srbija ti na dobrinji pocinje...
Najveci jugosloven ikad Tito je bio hrvat najveci hrvat danas u BiH Covic je takodjer bio jugos tada tako da neznam sve su to nagadjanja po meni i da su svi jugoslaveni u Bosni ustvari bili bosnjaci 91 opet bi stigli na cifru jedva 50%. Onda je Alija imao jos tezi zadatak nego sto sam mislio zamisli se sam dobar dio tvog naroda se osjeca kao jugoslaveni a ti hoces da ocjepis Bosnu od Jugoslavije :roll: Srbija naravno nije na Dobrinji nego BH entietet RS ko je nesto vise od kantona ali daleko manje od republike iako ime RS. Jedna svjetski poznata Katolonija ili Baskija ima daleko vise nadleznosti nego RS danas, rebublika BiH u Jugoslaviji je imala vise nadleznosti neg RS ima danas u BiH, Katalonija ima cak i svoju repku.
RS je 1996 skoro pa bila drzava sa svojom vojskom, valutom, licnim ispravama, registarskim tablicama, cak su imali i granicnu sluzbu itd.
Znaci tako rec drzava iako nepriznata danas ista RS nema nista od toga Dodik kao ko fol velikosrbin mora svake sedmice na poso u Sarajvo zaamisli da Hasim Thaci ide na posao u Beograd a ovamo prica kako je Kosovo drzava :rol: Po tebi bi mozda bolje bilo da su ostali Hvo i Vrs kao svoje vojske?? E tad bi teko Bosna bila cirkus od drzave sa 3 vojske, nebi bas rekao da bi svi srbi napuslili OSBiH u slucaju belaja mnogi od nji h primaju fine plate sto im Dodik nikad nemoze pruzit realno. Za RS ti druskane moj niko tako rec izvan bivse juge nije ni cuo dza ba sto Dodik laze svoj narod na rtrs kojem izgleda i ti vjerujes, Federacije i jeste napravljena radi Bihaca i krajien najvise, ti nekontas jednostavno kako svjet funkcionise i da ne mzes glumit dobrog decka a ovamo protjetrat 50% stanovnistva. Bosnjaci nisu smjeli jednostavno biti previse agresivni u ratu i da su imali oruzje kao sto nisu mi da smo se ponasali kao srbi mi bili bombardovani poslije 4 sedmice a ne 4 godine. Srednja Bosna je mogla sva bit uzeta od Hvo, Hvo Bugojno i Travnik su bili ozbiljniji od Hvo Vitez ili Zepce i razbijeni su kratkom roku.
Ali radi pape i odnosa sa Vatikanom se nije islo na totalno protjerivanje katolika iz SB.. Jedni svjetski mocni zidovi i Izrael preko 70 god muci muku sa sirotim palestincima na zap obali koja je velicine Tuzlanskog kantona ne zato sto je human nego da nebi pretjerao i bio proglasen za genocidnim. Srbi su pocinili genocid u Srebrenici malenom gradicu zbog svoje frustriranosti i nemogucnosti da dobiju rat 4 god iako su imali sve naoruzanje a mi nista u pocetku. Taj potez ih je kostao Kosova i bombordovanja i 95 i 99 tada je i oluja dobila zeleno svjetlo. Znas nije ovo srednji vijek pa da mozes da radis sta hoces pogotovo kao mali narod i nikom nista. Alija je bio svjestan toga da je nemoguce da bosnjaci protjeraju preko milion srba iz Bosne a da ne bude velikih posljedica pa cak i unistenja tvog naroda svojevremeno. UZP je presudjen BH hrvatima sto znaci radite im polticki sta hocete nikog bitnog u svjetu nece biti briga.. Isto vazi i za RS koja ce vremenom naravno morati nagrabusiti za sve presude i zlocine..

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 27 maj 2020, 23:00

Blejzer10 je napisao/la:
27 maj 2020, 22:56
Ukriaga je napisao/la:
Blejzer10 je napisao/la:
Ja taman krenuo napisati da je normalno to da Hrvatska ne uzima puno za autoputeve kad vec imaju gotovu mrezu.

To sto nam u 21. vijeku 50% duga otpada na dugove koji se prave za autoputeve nije stvar za pohvalu, nego za plakanje. J*bote udjes na google mape i vidis da otprilike jedino mi u Evropi nemamo drzavu koja ima mrezu autoputeva.

megatron2000
Kontakt:

Post Postao/la megatron2000 » 27 maj 2020, 23:06

megatron2000 je napisao/la:
27 maj 2020, 22:57
gruezi je napisao/la:
Srbi kazu i da su bosnjaci sami sebe ubijali u srebrenici i da? su pobjedili boj na kosovu..srbi kazu i da je isus propovjedao na srpskom jeziku i da je mojsije svojih 10 zapovjedi dobio na srpskom. Valjda kontas kolicinu lazi i smutljanja koja dolazi od njih...jugosliveni su 80 posto bili bosnjaci 10 posto mjesani brakovi a 10 posto srbi...pogledaj ko danas mase titinim zastavama i gdje titoisticke stranke dobijaju podrsku i sve ce ti biti jasno..banja luku sam naveo za primjer jer znam dosta autohtonih banjalucana ljudi 100 posto etnicki cisti bosnjaci a 20 hiljada ih se izjasnilo kao jugosi...tj njihove familije...za zenicu ti mogu reci milion posto da su 90 posto od 25000 jugosa bili bosnjaci jer srbi su iz zenice nestali samo sa okolnih sela( probali pobunu) a iz grada su poceli bjezat jos prije nego li je rat poceo jer su znali sta ce se desit a ovi koji su bili u gradu su skoro svi bili na drzavnoj sisi tj nastavnici med sestre itd..
a ovo za os..nemoj me nasmijavati molim te...to bi se raspalo za 5 minuta da rat pocne...imaju najmanji budzet u evropi od svih vojski i srbi ti koce bukvalno svaku investiciju i jacanje os...i sta imamo mi od toga sto generali nece u hag ili sto nema vrs kad srbija i hrvatska vojno jacaju svake godine i oni bi bili ti koji bi ratovali u bosni antway.... 50 posto drzave ti je i dalje pod okupacijom zahvaljujuci smrdinu aliji krajina izolirana i unistena bosnjaci u sandzaku i povratnici u genocidni brlog obespravljeni i ti meni pricas o genijalnim potezima mudrog vodze a?srbija ti na dobrinji pocinje...
Najveci jugosloven ikad Tito je bio hrvat najveci hrvat danas u BiH Covic je takodjer bio jugos tada tako da neznam sve su to nagadjanja po meni i da su svi jugoslaveni u Bosni ustvari bili bosnjaci 91 opet bi stigli na cifru jedva 50%. Onda je Alija imao jos tezi zadatak nego sto sam mislio zamisli se sam dobar dio tvog naroda se osjeca kao jugoslaveni a ti hoces da ocjepis Bosnu od Jugoslavije :roll: Srbija naravno nije na Dobrinji nego BH entietet RS ko je nesto vise od kantona ali daleko manje od republike iako ime RS. Jedna svjetski poznata Katolonija ili Baskija ima daleko vise nadleznosti nego RS danas, rebublika BiH u Jugoslaviji je imala vise nadleznosti neg RS ima danas u BiH, Katalonija ima cak i svoju repku. Danas je naravno druga situacija kada je BiH priznata drzava a srbi ocrnjeni do bola. Jedna Rusija se nesmije direktno umjesat u Ukrajini a mislis da bi jadna Srbija to danas smjela u medjunarodno priznatoj BiH?
RS je 1996 skoro pa bila drzava sa svojom vojskom, valutom, licnim ispravama, registarskim tablicama, cak su imali i granicnu sluzbu itd.
Znaci tako rec drzava iako nepriznata danas ista RS nema nista od toga Dodik kao ko fol velikosrbin mora svake sedmice na poso u Sarajvo zaamisli da Hasim Thaci ide na posao u Beograd a ovamo prica kako je Kosovo drzava :rol: Po tebi bi mozda bolje bilo da su ostali Hvo i Vrs kao svoje vojske?? E tad bi teko Bosna bila cirkus od drzave sa 3 vojske, nebi bas rekao da bi svi srbi napuslili OSBiH u slucaju belaja mnogi od njih primaju fine plate sto im Dodik nikad nemoze pruzit realno. Za RS ti druskane moj niko tako rec izvan bivse juge nije ni cuo dzaba sto Dodik laze svoj narod na rtrs kojem izgleda i ti vjerujes, Federacija i jeste napravljena radi Bihaca i krajine najvise, ti nekontas jednostavno kako demokratski svijet funkcionise i da ne mozes glumit dobrog decka a ovamo protjetrat 50% stanovnistva. Bosnjaci nisu smjeli jednostavno biti previse agresivni u ratu zbog krscanske Evrope i da su imali oruzje kao sto nisu mi da smo se ponasali kao srbi mi bili bombardovani poslije 4 sedmice a ne 4 godine. Srednja Bosna je mogla sva bit uzeta od Hvo, Hvo Bugojno i Travnik su bili ozbiljniji od Hvo Vitez ili Zepce i razbijeni su kratkom roku.
Ali radi pape i odnosa sa Vatikanom se nije islo na totalno protjerivanje katolika iz SB.. Jedni svjetski mocni zidovi i Izrael preko 70 god muci muku sa sirotim palestincima na zap obali koja je velicine Tuzlanskog kantona ne zato sto je human nego da nebi pretjerao i bio proglasen za genocidnim. Srbi su pocinili genocid u Srebrenici malenom gradicu zbog svoje frustriranosti i nemogucnosti da dobiju rat 4 god iako su imali sve naoruzanje a mi nista u pocetku. Taj potez ih je kostao Kosova i bombordovanja i 95 i 99 tada je i oluja dobila zeleno svjetlo. Znas nije ovo srednji vijek pa da mozes da radis sta hoces pogotovo kao mali narod i nikom nista. Alija je bio svjestan toga da je nemoguce da bosnjaci protjeraju preko milion srba iz Bosne a da ne bude velikih posljedica pa cak i unistenja tvog naroda svojevremeno. UZP je presudjen BH hrvatima sto znaci radite im polticki sta hocete nikog bitnog u svjetu nece biti briga.. Isto vazi i za RS koja ce vremenom naravno morati nagrabusiti za sve presude i zlocine..

Ukriaga
Kontakt:

Post Postao/la Ukriaga » 27 maj 2020, 23:07

27 maj 2020, 22:46
Mi smo čak i nazadovali kad se gleda 2018 i 2019 god, a kad je u pitanju BDP po glavi stanovnika.
http://statisticstimes.com/economy/euro ... capita.php
Pazi sad ovo:
BDP per capita za BiH = 5,741.8 $
Dobro, ako je tako 5,741.8 x 3.5 miliona stn. = 20 mil. BDP (nominalni).
BHAS (sluzbeni izvjestaj uzet od FBiH, RS i BD) = 25.3 miliona $ (nominalni)

Ako je kako ta stranica tvrdi 20 mil. / 2.5 mil stn. (prema anketi foruma) = 8.000 $

Srbija = 7.397 $ per capita.

Taj sajt ne uzima sluzbene BHAS, uzima brojku od 3.5 mil. stanovnika.

Ukriaga
Kontakt:

Post Postao/la Ukriaga » 27 maj 2020, 23:16

dscile je napisao/la:
27 maj 2020, 23:00
Ja taman krenuo napisati da je normalno to da Hrvatska ne uzima puno za autoputeve kad vec imaju gotovu mrezu.
To sto nam u 21. vijeku 50% duga otpada na dugove koji se prave za autoputeve nije stvar za pohvalu, nego za plakanje. J*bote udjes na google mape i vidis da otprilike jedino mi u Evropi nemamo drzavu koja ima mrezu autoputeva.
Nisi citao od pocetka o cemu sam pisao.
Hrvatska ima drazvni dug 46 milijardi $, od toga za autoputeve 5 milijardi ili 10 %.
FBiH ima entiteski dug 2.7 milijardi $, od toga za autoputeve 1.5 milijardi ili 56% za autoputeve/ceste.

Nikako se nismo zaduzivali nikako, vidis li ti razliku izmedju FBiH i Hrvatske 17x puta manje. To je svrha mog posta. Uopce nismo kreditno zaduzeni kao Hrvatska, 81.5% svog BDP-a, a cijela BiH sa RS-om 43.2% od BDP-a.

Ukriaga
Kontakt:

Post Postao/la Ukriaga » 27 maj 2020, 23:18

Ortega10 je napisao/la:
27 maj 2020, 22:50
' ' " ?. Он " своју " ¥. ? $ $ све $ % & & он ?. " то ' у ? ". ;)
Ajde ti nam onu brojku od 1.3 mil. stanovnika FBiH izbaci pa da izracunamo BDP per capita, da ne ispadne da je FBiH jaca od Slovenije. :rol:

megatron2000
Kontakt:

Post Postao/la megatron2000 » 27 maj 2020, 23:42

Jedan Pariz vam je danas mnogo vise podjeljenj od Mostara recimo. Omladina iz ex yu izgleda danas vise voli stancic od 30 kvm u zabacenom krimnalnom predgradju Minkena nego 300 kvm u Maglaju, Bjelovaru ili Paracinu. Mnogi potcjenjuju i misle lako ce naucit strani jezik i postat hadzije i dzekovi u roku 2- 3 godine i onda ko bleje godinama lutaju radeci najgore poslove i neznjauci kupit litru mlijeka il kilu kruha u prodavnici. Ja normalno nikom ne govorim ni da ostane ili da ode ali prije nego sto odes dobro sve procjeni i provjeri nista napamet, jer razocarenje moze biti jako bolno. I nenadaj se nekom brzom uspjehu bez mukotrpnog rada godinama i godinama ili da si ti kao nesto specijalan i neko te ceka sa otvorenim rukama da ti da sve, nema toga..

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 27 maj 2020, 23:57

Blejzer10 je napisao/la:
27 maj 2020, 22:56
Ukriaga je napisao/la:
Blejzer10 je napisao/la:
De mi reci jel bilo u Hrvatskoj Genocida, i srusenih gradova do temelja i razrušene infrastrukture?

Zamisli krenes ne od nule nego iz debelog minusa dok se u Splitu kupaju sa talijanima dok se ruse BH gradovi.

Kakvo ti je to poredjenje.

Da se moglo vise i da se moralo uraditi vise u BiH apsolutno ali ne poredi nesto neuporedivo.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 27 maj 2020, 23:58

27 maj 2020, 23:06
27 maj 2020, 22:57
gruezi je napisao/la:
Najveci jugosloven ikad Tito je bio hrvat najveci hrvat danas u BiH Covic je takodjer bio jugos tada tako da neznam sve su to nagadjanja po meni i da su svi jugoslaveni u Bosni ustvari bili bosnjaci 91 opet bi stigli na cifru jedva 50%. Onda je Alija imao jos tezi zadatak nego sto sam mislio zamisli se sam dobar dio tvog naroda se osjeca kao jugoslaveni a ti hoces da ocjepis Bosnu od Jugoslavije :roll: Srbija naravno nije na Dobrinji nego BH entietet RS ko je nesto vise od kantona ali daleko manje od republike iako ime RS. Jedna svjetski poznata Katolonija ili Baskija ima daleko vise nadleznosti nego RS danas, rebublika BiH u Jugoslaviji je imala vise nadleznosti neg RS ima danas u BiH, Katalonija ima cak i svoju repku. Danas je naravno druga situacija kada je BiH priznata drzava a srbi ocrnjeni do bola. Jedna Rusija se nesmije direktno umjesat u Ukrajini a mislis da bi jadna Srbija to danas smjela u medjunarodno priznatoj BiH?
Znaci tako rec drzava iako nepriznata danas ista RS nema nista od toga Dodik kao ko fol velikosrbin mora svake sedmice na poso u Sarajvo zaamisli da Hasim Thaci ide na posao u Beograd a ovamo prica kako je Kosovo drzava :rol: Po tebi bi mozda bolje bilo da su ostali Hvo i Vrs kao svoje vojske?? E tad bi teko Bosna bila cirkus od drzave sa 3 vojske, nebi bas rekao da bi svi srbi napuslili OSBiH u slucaju belaja mnogi od njih primaju fine plate sto im Dodik nikad nemoze pruzit realno. Za RS ti druskane moj niko tako rec izvan bivse juge nije ni cuo dzaba sto Dodik laze svoj narod na rtrs kojem izgleda i ti vjerujes, Federacija i jeste napravljena radi Bihaca i krajine najvise, ti nekontas jednostavno kako demokratski svijet funkcionise i da ne mozes glumit dobrog decka a ovamo protjetrat 50% stanovnistva. Bosnjaci nisu smjeli jednostavno biti previse agresivni u ratu zbog krscanske Evrope i da su imali oruzje kao sto nisu mi da smo se ponasali kao srbi mi bili bombardovani poslije 4 sedmice a ne 4 godine. Srednja Bosna je mogla sva bit uzeta od Hvo, Hvo Bugojno i Travnik su bili ozbiljniji od Hvo Vitez ili Zepce i razbijeni su kratkom roku.
Jao kolega sta ti izlupa cime vas sda botove filuju to je strahota jedna...bosnjaka je u bosni bilo oko 2.1 milion ukljucujuci i jugoslovene i ostale i imao si uz to na svojoj strani 200 000 katolika posavine i krajine...to da je rs malo jace od kantona prosipaj po sarahevskoj kotlini...cim neko moze da blokira drzavu i da te **** u mozak kao sto vas srbi hebu vec 30 godina nije to malo jace od kantona.cim te neko terorise 30 godina na okupiranom djelu kao sto oni terorisu povratnike a ti nemas nacina da im se suprostavis to je druze okupacija i ta institucija je daleko jaca od kantona ..jel tebi jasno da su ti oni oteli banja luku tek od 69te do 91 koja je historijski i vjekovni bosnjacki grad i bila je glavni grad bosne haman 200 godina...to je gubitak ravan srpskom gubitku kosova.sta imas ti od toga sto su srbi ocrnjeni i njihovi generali osudzeni kad proizvod genocida uzp i etnickog ciscenja zivi punim plucima i doslovno je karcinom drzave..to da srbija nije na dobrinji obrisi macku od rep sutra da zapuca tu ti je linija fronta sa vojskom srbije i odbjeglim srbima iz osbih na punktu...rs je bila drzava jer ju je alija potpisao kao takvu ...odkud tebi da bi ja htio 3 vojske? Ne nego je budzet os bijednih 280 mil maraka a treba biti tj morao je biti najmanje 3 puta toliko i kad je potpisana zajednicka vojska moralo se sprijecit blokiranje jacanja i naoruzavanjs iste...jel tebi jasno da oruzje koje imaju osbih je staro 4 decenije i vise a 280 mil je dovoljno tek za plate par vjezbi i odrzavanje... Ti stvarno mislis da ce srbi u slucaju rata ostat vjerni bosni u osbih? Pa ti si fakat neozbiljan....kazes bosnjaci nisu smjeli protjerivat srbe zbog krscanske evrope ? Ali su zato smjeli dovodit mudzahedine gdje je agresija na bih preko noci postala borba protiv islamskog terorizma....protjerivanje katolika iz travnika i bugojna je bio autogol ni jedan jedini katolik odatle nije smio biti protjeran...hvo je trebalo razoruzati a srednju bosnu hermeticki zatvorit i nedat izaci nikome...pa bi vidio onda sto bi njofra blokirao konvoje sa hranom i oruzjem...zapad je bolio **** za srbima mogao si ih protjerivat kako si htio dok katolike nisi jer vecina evrope je katolicka i naravno da bi se i jesu se uspritivili...zapad je pustio da srbi nestanu iz hrvatske i kosova svejedno bi im bilo da ih je umjesto 1.3 miliona bilo milion ili 800 hiljada..nebitno nisi ni morao protjerat milion srba ali nije smio pristati na palestinizaciju....trampa sandzak istocna bosna+ pale ili sandzak okupirani dio krajine je morala biti napravljena tj nakon srebrenice alija je mogao da trazi sta hoce dali bi mu...sarajevo komplet je moralo biti reintegrisano zajedno sa palama...sipovo i mrkonjic nikad nisu smjeli biti vraceni...u najgorem slucaju bosnjaci u oba sandzaka su morali dobiti ono sto su dobili srbi u bosni ali prokleti alija nije ni znao gdje je to jer je imao keca iz historije i geografije...i kako opravdavate vi sda botovi dovodzenje mudza i unistavanje gradzanskog duha armije bih?
Zadnja izmjena: gruezi, dana/u 28 maj 2020, 00:08, ukupno mijenjano 1 put.

Vjeverica777
Kontakt:

Post Postao/la Vjeverica777 » 28 maj 2020, 00:02

Inace Ukriaga je izvjesni Jack sa portala bosanske historije ako netko zna o cemu govorim, uglavnom bolestan lik, svaki njegov post je uperen protiv Hrvata i Srba,vjesto iznosi svoju statistiku i sanja o totalnom nestanku Hrvata i Srba sa područja Bosne i Hercegovine.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 28 maj 2020, 00:04

Koga boli **** za statusom oba Sandžaka.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, GeriOldman i 37 gostiju.