Nije problem imati dug. Problem je za šta si se zadužio. Mi se zadužujemo za autoput, koji se ne gradi a pare od akciza stoje na kamari.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Nije problem imati dug. Problem je za šta si se zadužio. Mi se zadužujemo za autoput, koji se ne gradi a pare od akciza stoje na kamari.
'.
2018.g. Ukupno 40k ljudi se iselilo. 11k iz Slavonije. Nije samo da oni idu.Antipolitika3 je napisao/la: ↑27 maj 2020, 20:47Bjeze slavonci.TheChief je napisao/la: ↑27 maj 2020, 20:42Da je ta Hrvatska toliko dobra ne bi ljudi iz nje bjezali.Antipolitika3 je napisao/la: ↑27 maj 2020, 20:3623 mil proracun Hrvatske 2019
2.5 proracun FBiH tvojih zelenih i malo mojih latina
Proracun Zagreba kao citave FBIH
Tko bi u nas ostao da smo EU?
Nije ni u njih dobro daleko od toga vec vjerovatno je ovaj Ukriaga stranacki placenik pa nam maze oci ovdje nekim svojim statistikama i uspjesnosti zelenih u BiH.
Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj izvanrednoj sjednici odobrio je Prijedlog ovogodišnjeg proračuna Federacije u iznosu od 2.653.843.356 KM. To je za 335,8 milijuna KM ili 11 posto manje u odnosu na prošlogodišnji proračun FBiH.
Prođoh jednom kroz Zvornik izazva neki osjećaj klaustrofobije.Ortega10 je napisao/la: ↑27 maj 2020, 20:51'.
' " % $ ". У $ % $ & спајају $ зону са &.
За то је & $ новца " првенствено " $ $... " јасно ? ?. А ' & $ са " ? $ нас. ? % 96-те. $ је ? говора $ се $ $ $ " " $ " $, а $ се у & ($ / ", ?, & /) " $ "" $". $ тога " ? ". - је / по " " " $ $. ? $ је " по ' ? $ у ". $ " о & $ по $ ' & зоне.
" тог $ језгра је ? 20000. $ & / ? $ " $. ($ у ова $ / " & 600 $)
" 10 $ $ је & " $ $ се не " $ $ " $ 6 спратова " ". ? се то, ", ове $ је ? $ $ са 10 спратова. ? је & % $ захтјева $ се $ $... Јасно & ¥.
", $ % " ", $ $ се " $ $ " $ језгра " " """ тај центар... $ ? - се то " $, $ је % ". ? " $ је $ " $, тренутно.
Не ' ? " је познат "... ? & је $ " просто је - " га, " " $ захвата.
А & " & $ се у ' ' % $ 4 & $ " & $ " 5.... све " је јасно. " ' је " $ " $ у $ све -. $ је $ " 1500 &...
Pa ko kupuje te stanove ako se ljudi iseljavaju za beograd? Dijaspora? Jbt pa za te pare mozes kupit stan na dobrinji ili lukavici bez problema i to dobar stan....Ortega10 je napisao/la: ↑27 maj 2020, 20:51'.
' " % $ ". У $ % $ & спајају $ зону са &.
За то је & $ новца " првенствено " $ $... " јасно ? ?. А ' & $ са " ? $ нас. ? % 96-те. $ је ? говора $ се $ $ $ " " $ " $, а $ се у & ($ / ", ?, & /) " $ "" $". $ тога " ? ". - је / по " " " $ $. ? $ је " по ' ? $ у ". $ " о & $ по $ ' & зоне.
" тог $ језгра је ? 20000. $ & / ? $ " $. ($ у ова $ / " & 600 $)
" 10 $ $ је & " $ $ се не " $ $ " $ 6 спратова " ". ? се то, ", ове $ је ? $ $ са 10 спратова. ? је & % $ захтјева $ се $ $... Јасно & ¥.
", $ % " ", $ $ се " $ $ " $ језгра " " """ тај центар... $ ? - се то " $, $ је % ". ? " $ је $ " $, тренутно.
Не ' ? " је познат "... ? & је $ " просто је - " га, " " $ захвата.
А & " & $ се у ' ' % $ 4 & $ " & $ " 5.... све " је јасно. " ' је " $ " $ у $ све -. $ је $ " 1500 &...
Zavrseno, nije u prometu:
Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio je federalni budžet za narednu godinu koji je predložen u iznosu od 4.954.392.401 KM.Antipolitika3 je napisao/la: ↑27 maj 2020, 20:53Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj izvanrednoj sjednici odobrio je Prijedlog ovogodišnjeg proračuna Federacije u iznosu od 2.653.843.356 KM. To je za 335,8 milijuna KM ili 11 posto manje u odnosu na prošlogodišnji proračun FBiH.
I latini u Hrvatskoj imaju svoje kantone/zupanije
Ja ti usporedjujem nasu federaciju i hrvatsku
Ne bi ti to Fudo dozvolio, vec je tucio JP Ceste FBiH i dobio na sudu za onu glupost kod Vranduka sto su napravili. Ne bi to Zenicani nikad dozvolili da im se zakrci Zenica.gruezi je napisao/la: ↑27 maj 2020, 21:28Ovo sa zenickom zaobilaznicom je naidiotskiji projekat u historiji... Te pare su trebali ulozit u potez od zenice do doboja tj sarajevo bi vec sad bilo autoputem spojeno sa eu... Magistralna cesta kroz zenicu tj od drivuse do klopca tj dio 5c koji bi bio magistralna cesta je svega 8 km i ima prosjecnu brzinu od oko 80 km na sat gdje bi se oko donje gracanice ili klopca cini mi se ponovo spojio s autoputem... Oni su 300 miliona sprcili na 4 minuta krace voznje...
Ukriaga je napisao/la: ↑27 maj 2020, 21:31Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio je federalni budžet za narednu godinu koji je predložen u iznosu od 4.954.392.401 KM.Antipolitika3 je napisao/la: ↑27 maj 2020, 20:53Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj izvanrednoj sjednici odobrio je Prijedlog ovogodišnjeg proračuna Federacije u iznosu od 2.653.843.356 KM. To je za 335,8 milijuna KM ili 11 posto manje u odnosu na prošlogodišnji proračun FBiH.
I latini u Hrvatskoj imaju svoje kantone/zupanije
Ja ti usporedjujem nasu federaciju i hrvatsku
Budzeti kantona premasuju 9 milijardi KM bez opcina. Da ne govorim FBiH ima 11x puta manji vanjski dug od Hrvatske, koji ulazi u proracune, ukopao si sam sebe sa ovim proracunima. Situacija je jos losija po Hrvatsku, nego sto je kod omjera BDP-a.
Zupanije u Hrvatskoj imaju smijesne budzete.
I nemoj mi vise ove podvale i neznanja prosipat, ako nesto bas dobro postavis odgovorit cu.
Da su **** zaobilaznicu i spojili sa dobojem mogli su sad poceti pravit zepce- tuzla dionicu... Ali objasni ti to kockastoglavoj sda balijetini...lakse mu metar u guzicu nego cent u glavu..spajanje sa krajinom je propalo onog dana kad je kopile vratilo sipovo i mrkonjic grad srbima u dejtonu... Da su bar onda sufinansirali spajanje bihaca sa karlovcem autoputem da nije krajina u izolaciji...nazalost plan sda srba je da se krajina preda hrvatima...sve vise ispada da je fikret abdic bio upravu...tuzlak1987 je napisao/la: ↑27 maj 2020, 21:33Oni prave put tamo gdje su nekima vikendice. Najveci prioritet je bio Tuzla-Sarajevo i brza cesta prema Krajini. Ali to nece nikada napraviti uvjeren sam, ovaj put prema TK ce uvijek ostati ovakav i narednih 50 godina.
Zupanije su u Hrvatskoj kao regije, nemaju nikakvu vlast.Antipolitika3 je napisao/la: ↑27 maj 2020, 21:38Daj nam njihove budzete nemoj ih samo nazvati smjesnim.
Sam sebe zakompliciras u pokusavanju uvjerit nas da smo tu negdje sa Hrvatskom.
Nemoj mi reći da si ovo postavio u fazonu, pogledaj šta smo sve napravili?Ukriaga je napisao/la: ↑27 maj 2020, 21:17Zavrseno, nije u prometu:
2,2 kilometra od Drivuše do Klopča,
5,78 kilometra od Klopča do Donje Gračanice,
0,66 kilometara most Svilaj.
Do juna 2021. (radovi teku po planu):
4 kilometra od Donje Gračanice sa Tunelom Zenica,
18,3 kilometra od Bune do Zvirovića.
Do septembra 2022. (radovi teku po planu):
5,3 kilometra od Vranduka do Ponirka.
Pusteno u promet:
81 kilometar autoputa od Zenice do Tarčina,
11 kilometara od Svilaja do Odžaka,
9.6 kilometara od Zvirovića do Bijače.
Brze ceste:
Do pocetka 2022. (radovi teku po planu):
36 kilometara od Stoca do Neuma.
Do septembra 2022. (radovi imaju neka odstupanja)
56 kilometara od Sarajeva do Goražda.
Slagali su za brze ceste Tuzla - Sarajevo i Lasva - Travnik, sto jest jest. Nista jos nije pocelo.![]()
Ne, nego je Heller govorio kako na kamari stoji kredit uzet za brze ceste i autoceste. A taj kredit je ulozen u ovo. Sta znam ti Tuneli kostaju mnogo, onaj vijadukt kod Babine rijeke je 120m visine, ima jos jedan kod Pocitelja isto, imaju tuneli kod Gorazda. Jbg, kod nas jest najskuplji autoput, a ovi nasi korumpirani ce to docarati.
Trenutno korisnika/ca: feniksptica, Jabroni i 6 gostiju.