SP 2018, 2022.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Re: SP 2018, 2022.

Post Postao/la tony-mortale » 02 dec 2010, 19:58

Monolog je napisao/la:
tony-mortale je napisao/la:piti alkohol koliko hoćeš
Ne bih baš rekao:
"Under Qatar's Sharia, it is illegal to show alcohol or be drunk in public."
No, kao da je alkohol preduslov praćenja tekme, pobogu. Katar je dobio domaćinstvo, no meni je najviše krivo zbog toga što će oni igrati(neka oni organizuju, ali da zemlja domaćin mora proći kvalifikacije...barem u ovom slučaju :mrgreen: ).
netačno, tj. netočno :lol:
Hassan Abdulla al Thawadi, chief executive of the Qatar 2022 World Cup bid, said the Muslim state would also permit alcohol consumption during the world’s most watched sporting event. Specific fan-zones will be set up during the event, they will provide alcohol for sale.
eto imaćeš taj najvažniji prduslov za praćenje tekme, pa bujrum u katar ;)
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 02 dec 2010, 19:58

Nakon što je Svjetsko prvenstvo 2018. pripalo Rusiji, u engleskoj delegaciji bilo je mnogo razočaranih koji vjeruju da su pokazali više od konkurenta.

"Nismo dobili dovoljno glasova", našalio se David Beckham na pitanje zašto Engleska nije uspjela dobiti Svjetsko prvenstvo prvi put nakon 1966.

Beckham je bio član jake engleske delegacije u kojoj su bili i premijer David Cameron i princ William. "Mislim da je delegacija učinila sve što je mogla. Nismo mogli imati bolju kandidaturu. Razočarani smo, ali želimo Kataru i Rusiji sve najbolje", izjavio je Beckham i ispričao se navijačima kod kuće zbog poraza.

Bivši potpredsjednik Arsenala David Dein bio je nešto razočaraniji: "Kad su objavljene tehnička studija i ekonomski izvještaji, mi smo bili jedni od najboljih - ako ne i najbolji - i mislim da ćete se složiti da je današnja prezentacija bila vrhunska pa sam razočaran što nismo bolje prošli", podijelio je Dein razočaranje s novinarima.

"Ali vidjeli smo mnogo puta u životu da najbolja momčad ne pobjeđuje uvijek", dodao je.

Španjolci, koji su se natjecali zajedno s Portugalcima, oglasili su se službenim priopćenjem: "Španjolski nogometni savez iskreno čestita nogometnim savezima Rusije i Katara nakon što su izabrani za organizaciju svjetskih prvenstava 2018. i 2022."
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 dec 2010, 19:59

tony..imal kakvih informacija za ovo moje :mrgreen: jbo pivu :lol: :mrgreen:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 02 dec 2010, 20:01

Mislim da su Rusi zasluzili da dobiju organzaciju SP. Volio bih da su dobili Englezi, ali ni ovo nije nezasluzeno. Rusija je velika fudbalska nacija i kroz historiju su imali dosta uspjeha na velikim takmicenjima. Za vrijeme hladnog rata fudbal je stagnirao, ali u posljednjih 10 godina snazno napreduje, bas kao i ekonomija drzave. Ovo ce im dati motiv da jos vise ulazu u fudbal. Dakle, finansije nece biti problem. Uostalom, ako je Amerika zasluzila SP, Rusija je zasluzila jos vise.

Katar? Koje su referenca Katara? U redu, oni jesu bogati, ali njihov fudbal ne zasluzuje jedan ovakav dogadjaj. Fifa se vjerovatno odlucila za Katar jer je SP do sada bilo odrzano na svim 'krajevima' svijeta, pa je dos'o red na jug Azije. Vjerovatno je imalo utjecaj i to sto do sada niti jedna vecinski muslimanska drzava nije imala priliku organizovati SP. Bilo je vrijeme, ali da se ja pitam, to domacinstvo bi radije dao Turskoj ili Egiptu. Fifa je organizaciju 94' dala USA jer su se nadali da ce fudbal zaziviti u SA, pa se isto nadaju sa Katarom i ostalim arapskim drzavama. Opet ponavljam, kada moze Amerika, moze i Katar.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 02 dec 2010, 20:02

Odlicno je Dein rekao, pravi topnik "najbolja momcad ne pobjeduje uvijek" zaboravio je dodati "ali to ne osporava njihovu dominaciju!"

Nepravda je ucinjena ali sta sada ovi su sad napravili dovoljno stete sad i kad ih skinu bas ih briga uzeli su lovu zato su i pozurili sa objavom kadnidata za vec 2022, nikad prije se ovako rano nije odredjivao domacin svjetskog.
Dio Arsenala

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 02 dec 2010, 20:03

spielführer_21 je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Svaka čast Rusiji,ali mi Katar nikako ne ide u glavu kolika je u njih površina 2 nebodera na kvadrat :lol:
Oko 11,500 km2 što je puno više od površine Montevidea gdje je održano SP 1930 godine.
A i ti znaš izvaliti glupost... Koliko je tad učestvovalo reprezentacija i kolika je popularnost nogometa bila?
Pročitaj ponovo post pa komentariši.Najsmješnije mi je kad mi dođe neko da komentariše post, a ne zna poentu mog posta. Kakve ima veze kolika je površina i koliko je bilo učesnika.Uzeo sam primjer Montevideo, grada u kojem je odigrano cijelo Sp 1930.Bilo ih je 13 što je skoro pa broj učesnika na evropskom prvenstvu.To svakako nije mali broj.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 dec 2010, 20:06

Odlicno je Dein rekao, pravi topnik "najbolja momcad ne pobjeduje uvijek" zaboravio je dodati "ali to ne osporava njihovu dominaciju!"
hahaha..joj kralja :lol:

btw..paja ko ti ovo na avataru..ne mogu razaznati :mrgreen:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 02 dec 2010, 20:10

@Ribery
Tad je prvenstvo mogla organizovati i Srednja Bosna uključujući i zajednicu opština Tuzla.. Eto koliko je zahtijevno bilo..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 02 dec 2010, 20:12

spielführer_21 je napisao/la:@Ribery
Tad je prvenstvo mogla organizovati i Srednja Bosna uključujući i zajednicu opština Tuzla.. Eto koliko je zahtijevno bilo..
Ja to nisam ni rekao, ali kažem da nema potrebe da se sad Kataru prigovara zbog njegove površine.Jednim se prigovara ogromna površina i udaljenost između stadiona, drugima blizina. :D
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 02 dec 2010, 20:19

ne kontam čemu toliko razočarenje kod nekih naročito za ovo 2022. što je neko reko ranije ko živ ko mrtav, a svakako kolike su šanse da iko od nas ode tad na SP? jako jako male
a sad eng ili rus dože skoro isto, otprilike isti troškovi, ko bi išao u jednu zemlju može i u drugu, u rusiji se itekako ima šta vidjeti i osim fudbala, uložiće ljudi milijarde i sve će to sigurno biti na najvižem mogućem nivou, daleko većem nego ljetos u JAR.
a katar će napraviti revoluciju to je sigurno, stadioni kakvi dosad nisu viđeni, vjerovatno prenosi svih utakmica u 3D tehnologiji, gledaćemo prvenstvo na mobitelima, frižiderima, satovima, veš mašinama i na čemu sve ne :D
a i sretnici koji odu u katar će uživati uz dubaji doha je grad koji se najbrže razvija i gradi, pogledajte malo po netu o dohi pa šta sve ljudi prave to je nevjerovatno, a tek će sad još više a imaju čak 12 godina da sve dovedu do savršenstva.
većinu stadiona koje sad naprave oni će demontirati i poslati ih kao poklon nerazvijenim zemljama, svakako lijep gest, jer oni nemaju potrebe za tolikim stadionima

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 02 dec 2010, 21:28

-Paja je napisao/la: Pa sta smo govorili o Africi? Je li to nije istina da je to najlosije prvenstvo u historiji fudbala i po organizaciji i po samo igri i sudjenju? Pazi ovog Kardeca strucnjaka cuj ekonomski razlozi, je li ti strucnjak znas da u Rusiji skoro da i nema srednje klase a pogotovo izvan Moskve i St. Petersburga, je li to hoces da kazes da je bolji standard u Rusiji nego u Engleskoj? Da ce Rusija imati bolju infrastrukturu i gradove za organizaciju od Engleza?

Nisam nikakav stručnjak, samo nagađam zašto su Rusi dobili SP prije Engleza. Zato si ti stručnjak pa se razumiješ u mnoge stvari ko Mara u kriv qrac. Kakve veze ima životni standard? Kad su JAR i Brazil dobili SP mogu i Rusi. Najvažnije je da Rusi sasvim sigurno imaju lovu da izgrade sve što je planirano (stadione, infrastrukturu...), a to imaju li ili nemaju srednju klasu je glupo raspravljati i uzimati za neki argument. Eto u Englandu postoji srednja klasa, pa im to ne vrijedi ništa, bar u očima fife.

Vidim neki forumaši pričaju da Englezi nisu dobili SP jer imaju OI 2012. Mislim da to nema nikakve veze jer i Rusi imaju ZOI U Sočiju. Ova današnja odluka je i politička, ma koliko to neko nastojao da sakrije, tj. dokaz da se stvari na geopolitičkoj karti svijeta mijenjaju i da Zapad nije više jak kao nekada, jer da jeste ne bi Rusi dobili i SP i OI, već Englezi. Kažem, žao mi Engleza, ali ovaj put su se namjerili na jačeg. Možda je u pitanju i mito, ali toga je bilo uvijek i uvijek će i biti.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 02 dec 2010, 21:59

Ti si pricao o nekoj ekonomskoj snazi Rusije ja kazem da su Englezi u svemu bolji od rusa a te oci fife o kojima pricas su dokazale da samo vide lovu, zato su i dali Rusiji prvenstvo.
Dio Arsenala

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 02 dec 2010, 22:10

cole-ch je napisao/la:Rusi dobijaju sp 2018 a Katar ce dobiti kada za to bude vreme sp 2022.
Auuu, ala sam ga ubo, rodjaci! :mrgreen:

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 02 dec 2010, 23:55

tony-mortale je napisao/la:ne kontam čemu toliko razočarenje kod nekih naročito za ovo 2022. što je neko reko ranije ko živ ko mrtav, a svakako kolike su šanse da iko od nas ode tad na SP? jako jako male
a sad eng ili rus dože skoro isto, otprilike isti troškovi, ko bi išao u jednu zemlju može i u drugu, u rusiji se itekako ima šta vidjeti i osim fudbala, uložiće ljudi milijarde i sve će to sigurno biti na najvižem mogućem nivou, daleko većem nego ljetos u JAR.
a katar će napraviti revoluciju to je sigurno, stadioni kakvi dosad nisu viđeni, vjerovatno prenosi svih utakmica u 3D tehnologiji, gledaćemo prvenstvo na mobitelima, frižiderima, satovima, veš mašinama i na čemu sve ne :D
a i sretnici koji odu u katar će uživati uz dubaji doha je grad koji se najbrže razvija i gradi, pogledajte malo po netu o dohi pa šta sve ljudi prave to je nevjerovatno, a tek će sad još više a imaju čak 12 godina da sve dovedu do savršenstva.
većinu stadiona koje sad naprave oni će demontirati i poslati ih kao poklon nerazvijenim zemljama, svakako lijep gest, jer oni nemaju potrebe za tolikim stadionima
De nek oni sad sta demonitraju i u Tuzlu posalju nama hitno treba tribina :mrgreen:
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

izet fazlinovic
Kontakt:

Post Postao/la izet fazlinovic » 03 dec 2010, 01:48

Bas zanimljivo, kako je rusija dobila organizaciju 2018, bili su svima outsider, engleska je bila skupa sa portugal-spanijom favorit, vec su rekli da ce biti tesko organizirati svijetsko pr. u najvecoj drzavi svijeta, od jednog grada do drugog ima preko 3000 km , trebas dva dana da stignes, engleka, holandija, spanija oni bimogli sutra odrzati to takmicenje.
mozda ce to ukiniti , posto se mogao ovaj clan komiteta iz tahitija, koji je suspendovan zaliti .

sta se tice 2022, bice interesantno odrzati turnir u jednog takoj mali drzavi, ta je drzava pola od pokarjine u kojoj zivim ovdje u njemackoj u hessen. sjecam se da sam prije par godina ucestovo na tour de hessen i tude smo trebali samo malo vise od dana da biciklom predjemo od juga do sjevera , to su bili negdje 150 km.
znaci narod ce moci biciklima od jednog do drugog stadiona, to je super, nagledas se utakmica obilazis zemlju, nema pjanih svi ljubazni, ipak ce biti malo visoka temperatura, ali i zato nece biti alkohola, ko je tako ljud piti na toj zegi :D . Ismislili su alternativu da ta vrucina nesprijeci kvalitet igre i da nesmeta nikome, ko bude igro i gledo tekmu. bice, ako sam dobro skonto , jedna velika ventelacija u stadionu, koja ce smajniti temperaturu u stadion na 23 stepena c.
Bice co2 neutralna zona , sta znaci da ce igraci sa biciklima ici od hotela do stadiona nema avtobusa, zamislite Dzeku i Salihovica kako budu stramprali da nezakazne na utakmicu :)
. razlog sto je katar dobio i ne sad, je da je sad nesigurna zona, teroristi ce odmah napasti , prvi bi neki iz katara uletio sa bombom u teren ^^ mala sala, drago mi je da ce jedna arapska drzava pokazati sta znaci napor i rad.

Gdje ce biti onda slijedece svijetsko prvenstvo 2026, tude bi mogao najprije sad biti , zbog rotacije, a volio bih da se nasi prijave , skupa sa susjednim drzavama, mogli bi se prijaviti slovenija, hrvatska i Bosna i Hercegovina za jedno tako takmicenje, makar za evropsko 2020 ili slicno, netreba biti pezimista, nego optimista , samo naprijed , to bi puno znacilo za regiju.
Potencijalni gradovi za organizaciju :
Ljubljana
Maribor / Slovenija

Zagreb
Zadar
Osijek
Rijeka
Split /Hrvatska

Sarajevo
Zenica
Mostar
Banja Luka
Tuzla / Bosna i Hercegovina

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 03 dec 2010, 02:19

-Paja je napisao/la:Ti si pricao o nekoj ekonomskoj snazi Rusije ja kazem da su Englezi u svemu bolji od rusa a te oci fife o kojima pricas su dokazale da samo vide lovu, zato su i dali Rusiji prvenstvo.

Bezveze je s tobom ući u raspravu kad ti uvijek imaš neki argument, koji to zapravo i nije. Dakle isto ko da se raspravljam sa djetetom od 8 godina. Ali mi je isto tako bezveze da ti ne odgovorim. Navodiš argument da su "Englezi u svemu bolji od Rusa". U čemu to "svemu"? Možda u životnom standardu i demokratiji, ali te dvije stvari za sport i konkretno SP, su periferne.
Ko ne vidi ekonomsku snagu Rusije, taj ili je lud ili neobavješten, ili je zaspao u 19. vjeku.

Što se tiče ove priče da se fifa rukovodila isključivo lovom kad je Rusima dala organizaciju, ni to nije tačno. Naime, juče ili prekjuče se moglo pročitati da je u medije procurio povjerljivi fifin izvještaj koji govori o tome koliko čije domaćinstvo sp donosi love fifi. U tom izvještaju stoji da su engleska i američka kandidatura ocjenjene stopostotnom ocjenom, što znači da bi organizovanje SP u te dvije zemlje, donijelo fifi najviše love od svih ponuđenih država. Kako vidimo ni jedni, ni drugi nisu dobili sp, tako da ta priča o lovi kao primarnom uslovu za dobijanje sp, pada u vodu.

btw.
Čuo sam da su Englezi izgubili utrku zbog ono bbc-jevoj dokumentarca o korupciji u fifi. Znači, sami pali, sami se ubili. :mrgreen:

p.s.
Hvala Ribery.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 03 dec 2010, 11:49

Dobro imam osam godina, a ti da imas 38 djaba kad si limitiran, ja vjerujem da je tebi drago sto su ti braca Rusi dobili svjetsko bice bre 300 miliona srpskih navijaca, ako se isti kvalifikuju, ali pitanje po cemu je to Engleska bolja je smijesno. Po svemu, od stadiona, infrakstrukture oko stadiona kao i u samim gradovima, svaka vrsta saobracaja, tradicija, ugled Engleske, udaljenost izmedju gradova u Rusije je to koda ides u drugu drzavu, sigurnosti, normalno zivotnom standardu i demokratiji to je bitno jer nazadni rusi su narod u kome nema tolerancije prema tome sigurnost gostujucih navijaca bi trebala biti jedan od kljucnih faktora a tu su Englezi svjetlosnim godinama ispred rusa. U svakom mogucem pogledu Englezi su daleko ispred Rusa a ta teorija o tome da bi najvise zaradili u Engleskoj i SADu samo govori koliko su dobili love od naftasa kad su odlucili zrtvovati tu zaradu. Naravno ovo nije argument ovo je cinjenica!

Navijac rezimskog kluba kardec gleda tv vidi Abramovica i par milijardera i cuo je da u rusiji ima plina i nafte i misli da je to bogata zemlja aha jes bogata zamisli Bosnu da je velicine rusije i da ima plin i naftu e to ti je Rusija drzava malo bogatih i bijede.
Dio Arsenala

mighty_reds
Kontakt:

Post Postao/la mighty_reds » 03 dec 2010, 14:22

dodjeljivanje domacinstva Rusiji ima svakako dobre i lose strane...meni je licno svejedno bilo ionako necu ici al et komentarise se pa cu i ja..negativno je ogromna drzava iscrpna putovanja a da ne spomijenj 80 hiljada vremenskih zona :mrgreen: (desit ce se garant da se dvije utakmice igraju u 17.00 jedna ce biti po danu druga po mraku :mrgreen: ...a zasluzili su ljudi treba se reci

sto se tice Katara glupost po meni dovesti SP u drzavicu tako dalekooo od svijeta sa sumnjjvom fudbalsko historijom znaci nekad mozemo i Abu Dhabi (U.A.E) ocekivati da ugosti prvenstvo...mislim navijaca nece sigurno biti u nekom zavidnom broju jer je odlazak tamo preskup sad a zamislite kako ce biti za 12 godina...bilo je boljih izbora do tada ko ziv ko mrtav ;)
The status of being a Liverpool player keeps our players motivated.'
- Bill Shankly

R.I.P. Haris Arapović (hary_ynwa) You'll never walk alone

vuvu_zzz
Kontakt:

Post Postao/la vuvu_zzz » 03 dec 2010, 15:38

kako kaze Zidane "Football belongs to everyone" tako da paja sve ti pada u vodu...

i da, ovu temu sto neko rece otvorite ponovo za 10-tak godina, a do tad.........
http://www.youtube.com/watch?v=zVnS_KIWW8w

http://www.youtube.com/watch?v=7T8sBJluRtg

--------------TO BE CONTINUED--------------

DOMINACIJA JE NEMINOVNOST xD

“Nevjerojatno, Benitez izgubio? Ne mogu vjerovati, no, kasni samo devet bodova” - Mou

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 03 dec 2010, 15:53

mighty_reds je napisao/la:dodjeljivanje domacinstva Rusiji ima svakako dobre i lose strane...meni je licno svejedno bilo ionako necu ici al et komentarise se pa cu i ja..negativno je ogromna drzava iscrpna putovanja a da ne spomijenj 80 hiljada vremenskih zona :mrgreen: (desit ce se garant da se dvije utakmice igraju u 17.00 jedna ce biti po danu druga po mraku :mrgreen: ...a zasluzili su ljudi treba se reci

sto se tice Katara glupost po meni dovesti SP u drzavicu tako dalekooo od svijeta sa sumnjjvom fudbalsko historijom znaci nekad mozemo i Abu Dhabi (U.A.E) ocekivati da ugosti prvenstvo...mislim navijaca nece sigurno biti u nekom zavidnom broju jer je odlazak tamo preskup sad a zamislite kako ce biti za 12 godina...bilo je boljih izbora do tada ko ziv ko mrtav ;)
svašta ti napisa, a nisi ni pročito šta se sve pisalo ranije, znači igraće se sve utakmice na zapadu rusije, najistočniji grad je yekaterinburg(mislim da je i on u evropi, a ako i nije vrlo je blizu granice evropa-azija, a ostali su u evropi), znače neće se igrati u novosibirsku, vladivostoku i sl.

kažeš katar daleko od svijeta, a katar taman u centru svijeta i većini država je bliži od npr japana i australije koji su mu bili protukandidati, istoriju fudbalsku i nemaju to je tačno, al uložiće ljudi tj već su uložili u razvoj škola i akademija fudbalskih, sad će napraviti najmodernije stadione i fifa je ovim potezom itekako pomogla razvoju i popularizaciji fudbala na bliskom istoku, a i to je jedan od ciljeva te organizacije, što nebi neko sljedeće kad opet azija bude na redu bilo u kini ili indiji, ogromne zemlje a nije im fudbal baš na nekom nivou

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.