KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

neno#4
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la neno#4 » 01 dec 2010, 12:09

@Target, pusti se Telecoma....Vjeruj meni kad ti kazem, da je tu itekako bilo rata koje nisu isplacene i slicno....
Nego je kao Telecom sponzor, a privatni dzepovi kadrova SDA stranke se punili....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 dec 2010, 15:11

Zbog dugovanja prema KSBiH Bosni prijeti suspenzija

"Studenti" u grupi timova kojima će biti zabranjeno da igraju ligaške mečeve ukoliko do petka ne plate kotizaciju

Košarkaški klub Bosna ASA BH Telecom nalazi se u grupi ekipa koje još nisu platile kotizaciju i kojima će biti zabranjeno da ovog vikenda nastupe u Prvenstvu BiH ukoliko do petka ne izvrše obaveze prema Savezu.

Odluka KSBiH

S obzirom na to da je situacija u klubu više nego dramatična, nameće se pitanje mogu li "Studenti" sakupiti tih nekoliko hiljada maraka kako subotnji meč 9. kola protiv SL IAT Leotara u Sarajevu ne bi izgubili službenim rezultatom.

- Postoje obaveze prema Savezu koje se moraju izmiriti. Nadam se da ćemo to uspjeti učiniti do roka - kaže direktor kluba Admir Bukva.

Komesar takmičenja Božo Bošnjak naglašava da je Košarkaški savez BiH od početka sezone maksimalno izlazio ususret klubovima te im omogućio da u više rata plate kotizaciju (ukupno 10.000 maraka), ali da su svi rokovi probijeni.

- Rok je istekao u utorak, ali je Košarkaški savez pružio klubovima šansu da do petka izvrše obaveze. Ko to ne učini, neće moći igrati i utakmicu će izgubiti službenim rezultatom. To nije moj hir nego odluka Upravnog odbora KSBiH - kaže Bošnjak.

Moguća eliminacija

Prema propisima, klub koji dva puta u toku sezone izgubi meč službenim rezultatom od 0:20 (ne dobiva bod za poraz), automatski biva izbačen iz takmičenja.

Kojim sve ekipama prijeti suspenzija, Bošnjak nije želio nagađati, jer su, kako kaže, neki od njih tokom jučerašnjeg dana najavili da će izmiriti obaveze.

Odluka u ponedjeljak

Slučaj s (ne)plaćanjem kotizacije dodatni je pokazatelj kako je teška situacija u KK Bosna. Zbog toga Bukva naglašava da će Upravni odbor u ponedjeljak zakazati sjednicu Skupštine, makar, kako kaže, "na sastanak došla samo dvojica članova uprave".

- Nemamo ni vremena ni prostora za neku novu odgodu. Materijali su, uglavnom, pripremljeni pa očekujem da ćemo u ponedjeljak definitivno odrediti termin održavanja sjednice Skupštine - kaže Bukva.
Gospodin Imamovic se naravno nalazi u Kini na sluzbenom putu?!!!
Na sta su doveli klub...

Ostalo je samo ime.....

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 02 dec 2010, 21:08

GunnerS je napisao/la:Hehehehe, smiješan si jarane. Mrzite Sarajevo i sve što potiče iz Sarajeva, to je vaš kompleks i ja stvarno neznam što. Valjda što je sve dobro u Sarajevu, mislim od klubova, KK Bosna, RK Bosna, Sarajevo, Željo, eto sad i OlimpiC, sve je bolje nego u Tuzli, izvini al tako je :) Ja tebi mogu navest 20 klipova sa različitih utakmica protiv C.Zvezde, Cibone, Partizana a ti ?! Koliko, 2 ?! :D
Navijanje na KK Slobodi i KK Bosni se ne mogu poredit, mozda danas ali Tuzla je posliej rata uvijek imala najbolju dvornasku publiku pa kad sam bio djete stari me odvede na tekmu u dvoranu od 5000 mjesta a na pocetku tekme bude 7-8000 ljudi u dvorani na prijeteljskoj sa Tržnicu Orlovi il tako nekako iz Bijeljine :mrgreen: kad je Bosna imala posjetu 5000 konstantno :?

A Ultrastyle dobro kaze mi ne dobijamo novca koliko vi dobijate a opet pravimo kakve takve rezultate
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 dec 2010, 23:54

Frutek je napisao/la:
GunnerS je napisao/la:Hehehehe, smiješan si jarane. Mrzite Sarajevo i sve što potiče iz Sarajeva, to je vaš kompleks i ja stvarno neznam što. Valjda što je sve dobro u Sarajevu, mislim od klubova, KK Bosna, RK Bosna, Sarajevo, Željo, eto sad i OlimpiC, sve je bolje nego u Tuzli, izvini al tako je :) Ja tebi mogu navest 20 klipova sa različitih utakmica protiv C.Zvezde, Cibone, Partizana a ti ?! Koliko, 2 ?! :D
Navijanje na KK Slobodi i KK Bosni se ne mogu poredit, mozda danas ali Tuzla je posliej rata uvijek imala najbolju dvornasku publiku pa kad sam bio djete stari me odvede na tekmu u dvoranu od 5000 mjesta a na pocetku tekme bude 7-8000 ljudi u dvorani na prijeteljskoj sa Tržnicu Orlovi il tako nekako iz Bijeljine :mrgreen: kad je Bosna imala posjetu 5000 konstantno :?

A Ultrastyle dobro kaze mi ne dobijamo novca koliko vi dobijate a opet pravimo kakve takve rezultate
Kakve takve rezultate...
Hm, cilj je plasirati se u Ligu 6, i poslije evenutalno u Play off i to je to...
Najbolje vidimo po Bosni kakav je kvalitet potreban za to....
Vrlo mali, vrlo....

Meni je vise dosadilo objasnjavati neke stvari pojedincima jer nece da shvate, misle da je u Bosnu ubrizgano 10 miliona KM :o :o :o

Ostalo je samo ime.....

ŽeljkoB
Kontakt:

Post Postao/la ŽeljkoB » 03 dec 2010, 14:07

[*]"Jasno nam je da svako želi igrati gdje mu je bolje, ali mislim da postoje neki ljudski odnosi. Danas sam imao sastanak sa igračima i rekao sam im da nikoga nećemo zastavljati, ali trebaju nas upoznati sa svojim namjerama kako bi na vrijeme pronašli zamjenu", kaže za naš portal direktor KK Bosna Admir Bukva.

"Božo sigurno nije pokvaren momak, nije ništa mislio loše, ali on, i svi ostali, moraju nam reći kada odluče da idu. Ovi momci su dobili jednu tešku ulogu da igraju za Bosnu u teškim vremenima. Situacija je jako teška, ali se ta situacija u klubu zasad ne odražava na rezultate kluba. Zbog toga bi bilo ljudski prema suigračima da se kaže kada neko odluči da ide", kaže Bukva.

Božo Đurasović je bio na današnjem treningu Bosne, i vjerovatno će igrati u sutrašnjem duelu protiv svog bivšeg kluba Leotara, ali njegova dalja sudbina biće poznata nakon sastanka ljudi iz Bosne sa Đurasovićevim menadžerom.[*]

kakva još jedna finta rukovodstva Bosne sada napadaju na čoveka zbog odlaska a time prikrivaju svoju nesposobnost..

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 dec 2010, 14:20

ŽeljkoB je napisao/la:[*]"Jasno nam je da svako želi igrati gdje mu je bolje, ali mislim da postoje neki ljudski odnosi. Danas sam imao sastanak sa igračima i rekao sam im da nikoga nećemo zastavljati, ali trebaju nas upoznati sa svojim namjerama kako bi na vrijeme pronašli zamjenu", kaže za naš portal direktor KK Bosna Admir Bukva.

"Božo sigurno nije pokvaren momak, nije ništa mislio loše, ali on, i svi ostali, moraju nam reći kada odluče da idu. Ovi momci su dobili jednu tešku ulogu da igraju za Bosnu u teškim vremenima. Situacija je jako teška, ali se ta situacija u klubu zasad ne odražava na rezultate kluba. Zbog toga bi bilo ljudski prema suigračima da se kaže kada neko odluči da ide", kaže Bukva.

Božo Đurasović je bio na današnjem treningu Bosne, i vjerovatno će igrati u sutrašnjem duelu protiv svog bivšeg kluba Leotara, ali njegova dalja sudbina biće poznata nakon sastanka ljudi iz Bosne sa Đurasovićevim menadžerom.[*]

kakva još jedna finta rukovodstva Bosne sada napadaju na čoveka zbog odlaska a time prikrivaju svoju nesposobnost..
Ruku na srce, Bozo je odlican momak, ali je dosta zabusavao ove sezone..Protiv Kaknja na trici stoji samo, prilazi mu Dzeno i galami na njega i psuje mu, hajde u reket da se borimo, a Bozo samo gleda...On je ovaj period samo igrao eto radi sebe, i to je to...Bolje da se malom Buzi pruzi sansa vec kad Bozo ide...

Ostalo je samo ime.....

ŽeljkoB
Kontakt:

Post Postao/la ŽeljkoB » 03 dec 2010, 14:35

neno#4 je napisao/la:
ŽeljkoB je napisao/la:[*]"Jasno nam je da svako želi igrati gdje mu je bolje, ali mislim da postoje neki ljudski odnosi. Danas sam imao sastanak sa igračima i rekao sam im da nikoga nećemo zastavljati, ali trebaju nas upoznati sa svojim namjerama kako bi na vrijeme pronašli zamjenu", kaže za naš portal direktor KK Bosna Admir Bukva.

Ruku na srce, Bozo je odlican momak, ali je dosta zabusavao ove sezone..Protiv Kaknja na trici stoji samo, prilazi mu Dzeno i galami na njega i psuje mu, hajde u reket da se borimo, a Bozo samo gleda...On je ovaj period samo igrao eto radi sebe, i to je to...Bolje da se malom Buzi pruzi sansa vec kad Bozo ide...
nije ni trebao da bude u timu ove sezone znalo je se da neće igrati kako treba a na silu nešto žele i najavljuju ga kao velikog nije on dostigao taj nivo velikog, u svakom slučaju srećno mu bilo

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 dec 2010, 14:39

ŽeljkoB je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:

nije ni trebao da bude u timu ove sezone znalo je se da neće igrati kako treba a na silu nešto žele i najavljuju ga kao velikog nije on dostigao taj nivo velikog, u svakom slučaju srećno mu bilo
Ma njega je Samir Avdic zavalio...A onda je Bozo maltene molio da igra za Bosnu, isto kao i Pasalic....

Ostalo je samo ime.....

yoda
Kontakt:

Post Postao/la yoda » 03 dec 2010, 20:29

ultrasstyle_tz je napisao/la:druze Hukic je 2001. igrao zadnju sezonu za Slobodu, tad je imao nepune 22 godine. Tako da ne znam gdje si nasao snajpere i granate tad, mozda na Counter Strike se tad pucalo po Sarajevu.
A grdno se varas da je samo vama bilo tesko u ratu,da su samo kod vas padale granate, nije imalo sta da se jede. Ako nisi znao i u TZ je bio rat, i ljudi su polozili dosta zivota da bi se cetnici otjerali na mjesta odakle ne mogu imati vizuelni kontakt sa gradom, tako da bezveze ti je ta prica.
Mogu i ja bacit sad floskulu da su nam jednako naskodili Srbi u ratu kao sarajevska vlast i te firme koje spominjes poslije rata, ako zelis da idemo u tom pravcu? Neku su skupo platili rat ,a neki skupo platili i rat a isto tako skupo placaju i mir. Nisu ljudi ginuli da bi sve pare isle u Sarajevo, da bi drzavne firme pomagale samo Sarajevske klubove itd itd . Opet kazem ako zelis da idemo u tom pravcu sa diskusijom, vrlo rado, ima se dosta reci. Zato je podjela na regije i sto veca decentralizacija jedini pravi put BiH. Neki ce reci da su to kompleksi prema glavnom gradu, a neki ce reci da ljudi nisu ginuli da bi neki imali sve a neki mrvice,da je telekom i nas koliko i vas(mozda nas i vise jer nas na tk ima najvise koji placaju) itd itd...ali ovo nije politicki forum, mada je kod nas sport usko povezan sa politikom.

Zakljucicemo se da smo se svi napatili u ratu , neki manje neki vise, i da ovaj mir nije jednak za sve. Neki uzivaju manje , neki vise ,a ne mora znaciti da su dali vise za taj mir.
I ja sam trenirao u dvorani bez grijanja i bez stakala kao i ti, ali sa jednom znacajnom razlikom. Ta dvorana u kojoj sam ja trenirao je danas skroz srusena ,a nova nije napravljena ,a ta u kojoj si ti trenirao je sigurno obnovljena i dosta para se ulozilo u nju. Nisu se nasi ljudi borili za takav mir gdje su neki vise jednaki od drugih . Zato abd decentralizacija i povratak na sportske teme, nemoj molim te da vise pisem o ovome :D
jarane, nisi ti mene skontao. vi u tz ste mogli redovno trenirati i ima li ste bolju situaciju sto se tice hrane, barem tako meni kazu ljudi koji su iz tz i koji su citav rat proveli. sto se mene licno tice, bilo je dana kada nisam mogao iz kreveta ustati od gladi, jednostavno nisam imao sta jesti. ja ne kazem da je vama bilo bajno, ali ste bili u boljoj situaciji. iz tog razloga, vi ste imali kakav takav kontinuitet rada, sto se u sarajevu nije desilo. taj hukic je redovno trenirao od svoje recimo 12 godine. ja sam sa 12 godina isao preko cijelog sarajeva po vodu, uglavnom praznog stomaka pod snajperskom vatrom i silnim drugim sranjima.
sad, ako su mene lagala raja pa ispade da je u tz bilo kao u sa u ratu, onda povlacim sve sto sam rekao, o redovnim treninzima i kontinuitetu.

i nisam rekao da su pare trebale ici u sa, vec sam rekao da kad je tz bila jaka i imala sponzore, u sarajevu su vecina bila nezaposlena i nije imao ko dati pare za bosnu. niko nije rekao da su tuzlaci, zenicani i ostali trebali davati pare. jednostavno, kod nas industrije nije bilo dok je kod vas bila obrnuta situacija. ti shvati kako hoces sto sam napisao, to je tvoje pravo. ja ne omalovazavam vase rezultate ali moras uzeti u obzir svu situaciju kad kazes da ste bili za nas real

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 03 dec 2010, 21:09

Mozda i Demic dobije sansu sad kad ovaj ode :S :S
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 04 dec 2010, 16:17

mislim da će biti prijenos Bosna - Leotar na TVSA u 15 do 17h.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 04 dec 2010, 16:57

http://tvsa.ba/ba/tvsa_uzivo/

Evo ko hoce gledati utakmicu...gost komentaror Danko Delibasic,Bosna vodi trenutno 19-6
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 dec 2010, 15:10

Pobjeda 89 - 80...
Obicna utakmica Bosna kao i svaka druga ove sezone, hocu reci...Prosjecno i to je to....
Ja sam stigao na drugo poluvrijeme...

Buza - Malo igrao u drugom poluvremenu, usao, sutirao tricu, odmah izasao, Dejo ocigledno ima neku viziju koju samo on razumije i to je to...
Hodzic - Nije ulazio u drugom poluvremenu nikako...
Hot- Odigrao solidnu utakmicu za minute koje je dobio..Vidi se da se mali trudi, bori grize, ali da ne bude kao sa Sehom, das mu priliku, formiras ga kao igraca a onda jednostavno sve zaboravi i ode kao da mu nista nisi dao...
Batina - Odigrao klasicnu utakmicu za njega....Nista posebno...Ono protiv Borca je bio samo ludi dan i to je to...
Bozo - Sinoc je napokon odigrao kako zna...Jest da je i sinoc vecinom sutirao trice, ali postojao je u odbrani i skoku...
Zimic - Nije igrao zbog povrede...
Camdzic- Odigrao je sinoc korektnu utakmicu sa puno ulaza, sa pretprljenih faula dosta...Ali nema sut, i to je to...Jednom kada je ostao sam iskosa s desne strane, mora da pogodi to, MORA...
Demic - Sinoc ga Dejo napokon pustio na 2 i pol minute do kraja...Fulao je dva suta, ali nema veze, nek dobije sansu...
Dzeno - Ubjedljivo najbolji igrac ove Bosne, i u ovim godinama....
Kruslin - Ima tu agresivnost, drskost, bez obzira protiv koga igra...Kao sto moj jedan prijatelj rece sinoc, da je regulisao sve u glavi, ostao bi u Ciboni...
Mujic- U prvom poluvremenu imao jedno zakucavanje, polaganje, u drugom pogodio jedan sut sa poludistance, i promasio jedno cisto polaganje koje je trebalo da se zakuca..Ali eto dobio sansu, ja cu da se usudim i da kazem da je iskoristio...Jer Zimic ne bi nista bolje odigrao...Fali mu mase da zagradi reket, ali decko je spreman da uci i pouzdano znam da je najveci radnik...
Pasalic - Ima nivo u ovoj nasoj ligi...NLB je za njega drugi svijet...Ovdje moze da dodje do izrazaja jer se igra basket kosarka vecinom...

Utisak veceri je Dejina (ponovo) kondukterska kosulja i kvar na semaforu :P :P :P
Pa je Bosko morao da cita povremeno koji je rezultat...

Ostalo je samo ime.....

adzutant
Kontakt:

Post Postao/la adzutant » 07 dec 2010, 10:07

ima li neko listu strijelaca sa posljednje utakmice sa leotarom?

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 07 dec 2010, 10:20

Jucer je u Avazu izasao konkurs kao poziv zainteresovanima da dostave program za razvoj omladinskog pogona. Ako neko ima jucerasnje Avaz neka postavi scan ovdje. Oglas je na stranama sport.

adzutant
Kontakt:

Post Postao/la adzutant » 07 dec 2010, 13:57

evo konkurs ... sa stranice kkbosna.com

http://www.kkbosna.com/tekst-1304.html

ŽeljkoB
Kontakt:

Post Postao/la ŽeljkoB » 07 dec 2010, 14:58

Sada se setili da bi trebalo imati igrače svoje i omladinski pogon da radi nešto kako treba. Opet mi se tu neka prevara i svađa oko toga nazire, vreme je pred nama...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 08 dec 2010, 00:07

Mirza Delibasic( 09. 01. 1954 - 08. 12. 2010)...9 godina je proslo...Hvala ti Mirza, za sve trenutke, u ime svih, u ime ove mladosti, Mirza hvala ti, Mirza hvala ti...Kindje, Kindje, Kindje, u ime nas i u ime svih.."

Ostalo je samo ime.....

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 08 dec 2010, 10:10

adzutant je napisao/la:evo konkurs ... sa stranice kkbosna.com

http://www.kkbosna.com/tekst-1304.html
Poziv na konkurs

Srijeda, 07.12.10.

Pozivaju se košarkaški stručnjaci da Omladinskom pogonu Košarkaškog kluba Bosna dostave Projekat razvojnog programa rada sa mladim uzrasnim kategorijama.
Sadržaj Projekta:

1. Opis Projekta sa jasno naznačenom razvojnom dimenzijom
2. Vremenski okvir Projekta i vremenski raspored osnovnih aktivnosti u Projektu
3. Biografija podnosioca Projekta

Podnošenje ponuda:

Ponude je potrebno lično donijeti u prostorije Košarkaškog kluba Bosna, ul. Hamze Hume br.2, u četvrtak 16.12.2010 . godine u 11,00 sati.

Autoru odabranog Projekta biće ponuđen ugovor za šefa struke OPKK Bosna.

Kontakt osoba: Emil Trnka, 061 48 58 48
Evo ovdje, posto je ovaj forum definitivno citaniji od kkbosna.com

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 08 dec 2010, 10:30

Mirza, hvala ti !

Oni koji te se sjećaju znaju da si nezamjenljiv.

[youtube][/youtube]

Prošlih 9 godina nisam dozvolio da bude zaboravljeno sjećanje na tebe pa tako neću ni danas.
Hvala ti za 79. godinu, hvala ti za sve.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: DjaniTarik i 3 gosta.