Ma ne moze se nastavit ni pomocu trikova,hajmo biti realni. Na stranu prepucavanja i sve ostalo. Hajmo redom.
1. sredstva za odrzavanje tekmi za 11 utakmica(karantini,autobusi, testiranje za 30 ljudi u strucnom stabu, radari, policija idt)
2. Visoke temperature u nehumanim uslovima svima je to poznato, ritam srijeda subota nedljelja samoubistvo za igrace( 70% opasnost za povredu)
3. Pripreme za evropska takmicenja, odmor igraca(sveden na minimum) i to vuce rizik za povredu.
4. Igracka krizajka istek ugovora, trziste za dovodjenje i uklapanje u tim u jeku sezone?
5. Pripreme za novu sezonu u ovom ritmu je samoubistvo realno poslije 2.5 mjeseca neigranja...
6. Vecina klubova raspustila svoje igrace (istek ugovora vecini od 1 juna)..
Treba biti realan i skontati da je tesko sve ovo uklopiti u takmicarski kalendar( nesposobnost saveza, sa ovim odugovlacenjem) ,a nikakvi strahovi i sto ovdje vecina iznosi teorije zavjere. Po pitanju neigranja bezveze lobiranje i sve... kako god glasao sam da se treba nastaviti na anketi. Ali teško da ce se sta nastaviti i pod kakvim uslovima i na sta ce liciti sve i koliko ce na klubove uticati. A drugo je sto se ovdje ovo elaksiralo u vrijedjanje i sve ostalo sto ne treba, i onda vidis kakvi smo klocevi od ljudi... al eto nek se ima sta pisati
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.