jozinho je napisao/la: ↑24 maj 2020, 12:36
kraljttbvb je napisao/la: ↑24 maj 2020, 12:15
Oni bi se otcijepili i jedni i drugi, ali da im ljudi ostanu u institucijama i da i dalje bubaju ogromne plate
Kod mene jarana i jaranica Hrvata što ima, sve je na budžetu. Koga boli neka stvar za otcjepljenje i ko biva ugroženosti kad legnu 2 milje plate. Tu priču pričaju samo dok ne upadnu na dobro radno mjesto...
Da se hoće otcijepiti, pa da svi idu u RS i zapadnu Hercegovinu, da i ja počnem raditi na budžetu
https://www.klix.ba/vijesti/bih/drzavni ... /190205024
Kao što vidimo sve sami Hrvati. Taj ti argument ne drži vodu.
Kod mene jaranica, stari joj u opstinskoj firmi koja je na budžetu, majka u državnoj firmi na budžetu, burazer u državnoj službi. I kad je završila fakultet, ode joj stari kod načelnika da ga pita da i nju zaposle. Kaže mu načelnik ima trenutno 200 ljudi na birou sa fakultetom, ne mogu je sad preko reda zaposliti. Kaže njen stari nećeš da je zaposlis jer je Hrvatica...
A inače su fina gradska raja, nikakav nacionalizam, sve ok. Dok ne dodje vrijeme za priču o ugroženosti
Nije malo prošlo, poce ona raditi u Sarajevu. Bio neki projekat EU finansirala za 100 ljudi, kao oni će im sve plaćati par godina, a da se država obaveze da ce ih zadržati na poslu. I tako se ona uvali na budžet.
Inace tad je Hrvatima zapalo 30 radnih mjesta, a pošto sa tim određenim fakultetom ih nije bilo dovoljno, skupljali ih po ostalim gradovima van Sarajeva

Koliko su ugroženi ni na birou ih nema

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.