- LMA pustit ako hoce
- DeMara nikako ne bi produzio,ako uzme opciju,uzme
Ako bila sta dobijemo za njih ok.Ako zadrzis kao ugovore koji isticu mozda se moze pronaci nesto.
Nemoj biti u situaciji gdje se tjeras da produzis DeMara jer si trejdao za njega,tako se pravi najvece greske.
- Jakoba bi zadrzao
(zastita obruca minimalno 250 suteva)
1. Brook Lopez – 171/371 (46.1%)
2. Ivica Zubac – 129/277 (46.6%)
3. JaVale McGee – 136/276 (49.3%)
4. Rudy Gobert – 242/482 (50.2%)
5. Jarrett Allen – 188/370 (50.8%)
6. Kristaps Porzingis – 158/309 (51.1%)
7. Jakob Poeltl – 135/263 (51.3%)
8. Montrezl Harrell – 155/301 (51.5%)
Mozda nece nikad biti centar s velikim minutama al kao backup od 20 moze biti itekako koristan.
S obzirom koliko je centarsko trziste nezahvalno mogli bi ga vratit na dobrom ugovoru.
Ne treba preplacivati,ne bi trebao dobit 10 mil. jer mozes pronaci priblizno slicnu produkciju za manje.
Samo posto je vec tu 2 sezone u sistemu,s ovim drugim mladjim igracima,godistem je blizu,volio bi da ostane.
- Forbes neka pokusa postati novi Langdon,JC Carroll preko bare...il barem Kuric
Puno se vremena ulozilo u njega al jednostavno negativan igrac.Imas 150 tekmi kao starter i minus si.
Sto se tice drafta.Dva imena koja si spomenuo su dobra i vidjet cemo dal ce biti dostupna.
Bit ce draft super zanimljiv jer nije neka prednost imati 1 pik u odnosu na 10 pik fakat.
Pivotirat ces na playove i bekove zbog danasnje lige al mnogi od njih nece pravit razliku.
Aaron Nesmith mi se svidja takodje,mogao bi biti vrlo lako tu.Ima visinu,ima duzinu,solidan je defanzivac i ono sto ima sigurno je sut.Znaci vec ima jednu NBA kvalitetu koja ima da se prenese i to je najbitnija kvaliteta.Moze trcati oko blokova i projekat je jakog 3D igraca.Eh sad ti bi nesto sexi u lutriji? pa neces mozda dobit sexi u top 5.Skauting je jako bitan al svidja mi se pozicija.Da si visoko imas pritisak da napravis pravu odluku a meni licno se malo bekova svidja koji su najavljeni u prvih 10...eh sad , zavrsis sa Cole Anthony i pored lose sezone ima da sebe uvjeris kako je bio prvi prospekt pred koledj sezonu i jedna losa kampanja to nece promjenit,ljepota drafta.Radujem se.
Ono sto bi trebalo biti vecini jasno je da je ovo bar 2 godine boravak tu , u lutriji.Mala cijena ako odigramo dobro karte.
2021 imao bi isprofilisanu jezgru od ovog sto imamo na rosteru,cap space za neko dobro pojacanje i 2 lutrijska pika
Naravno kljuc ce biti u tim lutrijskim pikovima.Ne treba razmisljat previse po pozicijama.
Meni se jako svidja Murray,Lonnie,Derrick al nisu oni ni blizu razlog da propustis nekog ko igra slicnu poziciju/ulogu.
Pogotovo osjecaj je mal jer ova pandemija je(za sad)spasila nas playoff niz hehuhe.Treba biti realan.
Prvih 7 ekipa ove sezone na zapadu ne bi trebali popustit.Uvijek imas neka iznenadjenja al vecina tih ekipa su napravljena dobro trenutno.Dodas da vec sad jako dobi Memphis je mlad i trebali bi biti bolji,da ne bi spominjao Pelicanse koji trebaju dobit vise od 10% Ziona.Imas Portland koji ce uradit sve moguce da budu bolji jer Lillard 30/CJ 29 nece cekati,GSW nece mozda vise osvojit prsten al ja vidim taj roster zdrav nazad u playoffu.Ko moze biti slabiji? Fenix je nasao nekog kontinuiteta i mladi su,dok Minnesota i Sacramento su ocajni u potrazi za playoffom,druga je stvar dal je to moguce al realni mi je vidjeti nas u 12-15 dometu na zapadu....sto je potpuno uredu! jer sljedeci draft je sexi i bitnije je biti na vrhu.
LMA trejd?
Ariza(jel moguce uzeti opciju i trejdati ga isto ljeto il treba cekati neko vrijeme?)
Uglavnom Ariza + Hood koji ima ACL(oba isticu)i nek ti ubace Nassa samo i slicno i super.
Njima dobro jer kazem opet ne mogu oni cekati nesto dugo jer su u win now modu.
DeGrozen vec ne znam....znam da vijest "odbio opciju i potpisao novi 4/80 ugovor" ne bi bio sretan.
I dolazimo do mozda najbitnije stavke.Trener.Dal Pop ima vise snage,zivaca za ovo? za rebuild?
Nasljednik? jel previse optimisticno bacit Duncana u ovu nezahvalnu situaciju jer bi bila neko vrijeme nezahvalna.
Neko treci? barem nece to biti Etore Messina sto bi legitimno nas unazadilo.
Mills i Gay takodje isticu,da uzme i DeRozen opciju imas tu dosta novac da se igras na tradededlinu ako nesto se otvori.
Dok tokom sezone njih dvojica kao neko veteransko prisustvo je sasvim okej i da pokazu klincima kako je bit profesionalac.
10,11 pik trenutno je mnogo gotivan,bumo ulozili jos napora u skating al izgleda da ce biti jos vremena dovoljno
mlada jezgra?! gdje Keldon,Šamanic su prosli vojsku i da gledamo vec kako igraju bitne minute
I onda porazi ce se mnogo lakse podnosit.Mnogooooo lakse.
Ovdje cemo hypati jednu dobru partiju Lonnia par dana,a usput pisati o par super prospekata sa 2021.
Nek se GSW,Hou,Portland i par slicnih ekipa kojima istice rok uskoro dogodine marisu za playoff.
Neka Fenix,Sacramento pretplate par free agenata koji ce pomoci kratkorcno jer vec deceniju nisu igrali u maju.
Zen momci , 20,30 godina uspjeha to uradi.
Idemo ubosti 2 lutrijska pika u naredne 2 sezone.Razvit mlade igrace koje imamo i popunit roster s nekim FA agentom 2021.
Sa Duncanom kao HC krenuti u nove pohode,jos mozda Gini dosadi penzija ave aveeeeeee
Jer 35 minuta Walkera i 18 minuta Šamanica je kud i kamo vise sexi od dalekih dvica 2009 dvojca i Belinelia koji ima svaki put napad epilesije u sred suta.
Pratit 5,6 talentovanih momaka(uz onog kojeg ces draftovati ove,lutrijski)uz skauting narednog igraca kojeg ces potpisati i drzati oko na trziste.Potpisujem takvu sezonu,proci ce brzo,nece se osjetit...pisat ce se vise nego tokom 48-34 sezone.Dok opet neces radit nista drasticno vec par momaka koji bi apriori trebali biti vazni poput Murraya,Derricka vec ti imaju bitno playoff iskustvo.
Vassell + Cunningham recimo je plaho eroticno.I imas opet novca da potpis nekog,zadrzis Derricka i par drugih.
To je jos jedna prednost takve sezone.Jer mladi momci se mogu razvit prije svega sa minutama.
Uz to ces imati bolju sliku o njima kao projektima,kao igracima za buducnost.
Ko ce prebacit ocekivanja,ko podbacit i ima da znas bolje sta ti treba 2021 na draftu i u free agenciji.
Nece ti opet Admiral il Duncan pasti s neba(il hoce?)al ovo je trenutno optimalan nacin da gradis novu ekipu.
I mozda promasis pikove,mozda igrace koje imas se nece razvit u ono sto zelis.
No kad pogledas trenutno svoju situaciji,status zapada....jedan korak nazad za 10 naprijed is the move.
Htjedo reci da cemo orgijati ovdje opet tokom ljetne lige kao da ce biti jedna al bit ce 82 tekme ljetne lige.
Ova sezona je mucna iz pogresnih razloga al za nagradu da nam moze donijeti jedan stub buducnosti.
Naredna moze da bude,ako odlucimo tako,mnogo ljepsa.Toliko godina ekselencije dosadi vala -.-
Zelim skautirati najbolje pikove ! mislim...kad vec nemas Tim Duncana na rosteru.Mozda na klupi???
Svako dobro mamuzi , korona zadrzava playoff niz

i uz malo srece i znanja na draft noci krecu novi Spursi.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.