Bas zanimljivo, kako je rusija dobila organizaciju 2018, bili su svima outsider, engleska je bila skupa sa portugal-spanijom favorit, vec su rekli da ce biti tesko organizirati svijetsko pr. u najvecoj drzavi svijeta, od jednog grada do drugog ima preko 3000 km , trebas dva dana da stignes, engleka, holandija, spanija oni bimogli sutra odrzati to takmicenje.
mozda ce to ukiniti , posto se mogao ovaj clan komiteta iz tahitija, koji je suspendovan zaliti .
sta se tice 2022, bice interesantno odrzati turnir u jednog takoj mali drzavi, ta je drzava pola od pokarjine u kojoj zivim ovdje u njemackoj u hessen. sjecam se da sam prije par godina ucestovo na tour de hessen i tude smo trebali samo malo vise od dana da biciklom predjemo od juga do sjevera , to su bili negdje 150 km.
znaci narod ce moci biciklima od jednog do drugog stadiona, to je super, nagledas se utakmica obilazis zemlju, nema pjanih svi ljubazni, ipak ce biti malo visoka temperatura, ali i zato nece biti alkohola, ko je tako ljud piti na toj zegi

. Ismislili su alternativu da ta vrucina nesprijeci kvalitet igre i da nesmeta nikome, ko bude igro i gledo tekmu. bice, ako sam dobro skonto , jedna velika ventelacija u stadionu, koja ce smajniti temperaturu u stadion na 23 stepena c.
Bice co2 neutralna zona , sta znaci da ce igraci sa biciklima ici od hotela do stadiona nema avtobusa, zamislite Dzeku i Salihovica kako budu stramprali da nezakazne na utakmicu
. razlog sto je katar dobio i ne sad, je da je sad nesigurna zona, teroristi ce odmah napasti , prvi bi neki iz katara uletio sa bombom u teren ^^ mala sala, drago mi je da ce jedna arapska drzava pokazati sta znaci napor i rad.
Gdje ce biti onda slijedece svijetsko prvenstvo 2026, tude bi mogao najprije sad biti , zbog rotacije, a volio bih da se nasi prijave , skupa sa susjednim drzavama, mogli bi se prijaviti slovenija, hrvatska i Bosna i Hercegovina za jedno tako takmicenje, makar za evropsko 2020 ili slicno, netreba biti pezimista, nego optimista , samo naprijed , to bi puno znacilo za regiju.
Potencijalni gradovi za organizaciju :
Ljubljana
Maribor / Slovenija
Zagreb
Zadar
Osijek
Rijeka
Split /Hrvatska
Sarajevo
Zenica
Mostar
Banja Luka