Evo gdje:Frutek je napisao/la:Đe oni sve ovo (zgrade, stadione, itd..) planiraju natrpat u državi koja je 1/8 BiH + naftni izvori ono uđeš u neku super lijepu zgradu a u holu vade naftu

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Evo gdje:Frutek je napisao/la:Đe oni sve ovo (zgrade, stadione, itd..) planiraju natrpat u državi koja je 1/8 BiH + naftni izvori ono uđeš u neku super lijepu zgradu a u holu vade naftu
Ne bih baš rekao:tony-mortale je napisao/la:piti alkohol koliko hoćeš
No, kao da je alkohol preduslov praćenja tekme, pobogu. Katar je dobio domaćinstvo, no meni je najviše krivo zbog toga što će oni igrati(neka oni organizuju, ali da zemlja domaćin mora proći kvalifikacije...barem u ovom slučaju"Under Qatar's Sharia, it is illegal to show alcohol or be drunk in public."
A Sj. Koreja ima stadion od 160K mjesta pa je i to realno-Paja je napisao/la:Ako na Madagaskaru nadju naftu ili plin, imamo domacina za 2026 mada i zajednicka kadndidatura Pakistana i Afganistana djeluje ozbiljno a ni Sjeverna Koreja nije nikad bila domacin.
Kakve činjenice.Većina nas nema pojima o stanju u Iranu već činjenice baziramo na američkoj propaganda.Pa nedavno je Blairove svastika napisala knjigu u kojoj je prezentirala sve laži koje su plasirane o Iranu.Zivjela je 2-3 godine tamo i uvjerila se da se o Iranu i previše laže.Frutek je napisao/la:Đe oni sve ovo (zgrade, stadione, itd..) planiraju natrpat u državi koja je 1/8 BiH + naftni izvori ono uđeš u neku super lijepu zgradu a u holu vade naftu![]()
@Ribery za Qatar, UAE neam nikakvih predrasuda a za Iran i KSA to nisu predrasude nego činjenice
Iran je X puta liberalniji od KSA gdje seici imaju APSOLUTNU moc vecu od Staljina u SSSR i rade sta hoce dok obicni ljudi imaju ostre propise ali Iran jos daje smrtne kazne za gluposti, kako god okrenes nisu bas demokratska zemljaFRANK RIBERY je napisao/la:Kakve činjenice.Većina nas nema pojima o stanju u Iranu već činjenice baziramo na američkoj propaganda.Pa nedavno je Blairove svastika napisala knjigu u kojoj je prezentirala sve laži koje su plasirane o Iranu.Zivjela je 2-3 godine tamo i uvjerila se da se o Iranu i previše laže.Frutek je napisao/la:Đe oni sve ovo (zgrade, stadione, itd..) planiraju natrpat u državi koja je 1/8 BiH + naftni izvori ono uđeš u neku super lijepu zgradu a u holu vade naftu![]()
@Ribery za Qatar, UAE neam nikakvih predrasuda a za Iran i KSA to nisu predrasude nego činjenice
E jesi zapeo za tu Englesku.Pa ko će njima dati domaćinstvo kad i danas imaju problema sa huliganima.A što se repke tiče zaloši su.-Paja je napisao/la:Englezi dobili samo dva glasa i ispali u prvoj rundi glasanja haha toliko o objektivnosti tih ljudi sto odlucuju o kandidaturi.
haha koji su to problemi, sto su navijaci na jednu od hiljade utakmica uletili na teren i proslavili pobjedu, je li bilo kakvih incidenata, pa u Ruskim regijama ljudi su donedavno ginuli u sukobima cecena i rusa. A sto se repke tice sta reci onda o Rusiji koja nije bila na zadnjem svjetskom a tek sta reci za Katar kolijevku fudbalaFRANK RIBERY je napisao/la:E jesi zapeo za tu Englesku.Pa ko će njima dati domaćinstvo kad i danas imaju problema sa huliganima.A što se repke tiče zaloši su.-Paja je napisao/la:Englezi dobili samo dva glasa i ispali u prvoj rundi glasanja haha toliko o objektivnosti tih ljudi sto odlucuju o kandidaturi.
Za njih je fudbal nešto novo, ali dug je vremenski period od 12 godina.Pa i Englezi su propustili veliko takmičenje ili si zaboravio.-Paja je napisao/la:haha koji su to problemi, sto su navijaci na jednu od hiljade utakmica uletili na teren i proslavili pobjedu, je li bilo kakvih incidenata, pa u Ruskim regijama ljudi su donedavno ginuli u sukobima cecena i rusa. A sto se repke tice sta reci onda o Rusiji koja nije bila na zadnjem svjetskom a tek sta reci za Katar kolijevku fudbalaFRANK RIBERY je napisao/la:E jesi zapeo za tu Englesku.Pa ko će njima dati domaćinstvo kad i danas imaju problema sa huliganima.A što se repke tiče zaloši su.-Paja je napisao/la:Englezi dobili samo dva glasa i ispali u prvoj rundi glasanja haha toliko o objektivnosti tih ljudi sto odlucuju o kandidaturi.
V.V. Brown - Everybodyalan_kardec je napisao/la:Čestitke i Rusima i Kataru! Ne treba uopšte sumnjati da će prvenstva biti izvanredno organizovana. Malo mi je žao zbog Engleske jer bi volio opet čuti onu "football is comming home", ali šta je tu je.
Mislim da se FIFA odlučila upravo za Ruse i Katar zbog finansija, tj. jer su obje zemlje u velikom ekonomskom zamahu u odnosu na zemlje sa Zapada koje su bile u konkurenciji. Svi znamo šta se dešava(lo) sa američkom ekonomijom u protekle dvije godine, a evo sad i evropskom. Nisu u fifi htjeli da strepe da li će biti kašnjenja sa izgradnjom stadiona i ostale infrastrukture.
Sa druge strane, dodjela domaćinstva jednoj pravoslavnoj i jednoj muslimanskoj zemlji, prvi put u istoriji, je naravno politička odluka i pokazuje da Zapad nije više jak kao nekada.![]()
Ne stoje tvrdnje pojedinih forumaša o opasnostima od terorista. Opasnost sigurno postoji i u Rusiji i u Kataru, ali recite gdje to još nema terorizma? Kad je stigao do new yorka, Londona i Madrida, stići će svugdje. Dobra organizacija tu prijetnju može neutralisati.
Kažem opet, uopšte ne sumnjam da će oba prvenstva biti izvanredno organizovana.
Gledao sam oba promotivna spota, a posebno mi se sviđa Katrov.
[youtube][/youtube]
p.s.
Može li neko reći koje je pjesma koja se čuje na soundtracku ovog spota?
Vuvuzele su tebi dobre ŠtefkoDevil je napisao/la:Uh sto mi je ovo nesta poznato.![]()
Da ovako niste isto pricali i za Juznu Afriku.mislim da jeste,te siromastvo,te velike vrucine,te terorizam,te razbojnistvo i sta na kraju bilo,jedno od najboljih organizovanih SP do sada,tako ce biti i sa Rusima i sa Katarom.
Veoma mi je drago sto su oni dobili domacinstva ispred ostalih,a sada odoh kupovati kokice i citati vase argumente zasto nisu trebali dobiti domacinstvo.
Pricao si nedavno da bi trebalo 5 prvenstava u Evropi pa onda jedno u ostatku svijeta tu se slažemo 100% pa u 100 godina 5 van evrope jer vise zemlja spreminih i sa tradicijom bas i nema-Paja je napisao/la:Englezi su propustili evropsko. Ne znam sta jedna zemlja moze vise ponuditi i uraditi pa da dobije svjetsko nego sad Engleska, sve imaju spremno, prelijepi razvijeni gradovi, spremni veliki stadioni, tradicija, nisu organizovali prvenstvo kad bi se racunala do 2018 54 godine a ni ta teza o kontinentima ne pije vode jer u evropi dva zadnja prvenstva nece biti kad se zavrsi ono u Brazilu.
Pa sta smo govorili o Africi? Je li to nije istina da je to najlosije prvenstvo u historiji fudbala i po organizaciji i po samo igri i sudjenju? Pazi ovog Kardeca strucnjaka cuj ekonomski razlozi, je li ti strucnjak znas da u Rusiji skoro da i nema srednje klase a pogotovo izvan Moskve i St. Petersburga, je li to hoces da kazes da je bolji standard u Rusiji nego u Engleskoj? Da ce Rusija imati bolju infrastrukturu i gradove za organizaciju od Engleza?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.