Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

zagor1987
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la zagor1987 » 14 maj 2020, 18:02

svrakino1921 je napisao/la:
14 maj 2020, 16:49
zagor1987 je napisao/la:
14 maj 2020, 15:13
bombaysaphire je napisao/la:
14 maj 2020, 15:00

Čuj pitari da naprave nešto svoje :rol: :rol: :rol:

Oni nemaju ništa svoje , pa te pare koje "imaju" nisu njihove , nestaće preko noći samo da se taldžije u klubu usaglase koliko kome ide ...

Tako se qurčio i košarki i rukometni klub Bosna , svi znamo kako su završili...
Mitomani imal se za plate makar jedne? Posto pises nebuloze da te napomenem placate i dalje dug drzavi mi smo nas odplatili,plate redovne. Sto se tice stadiona da nas finansira SDA i da nam drzava pokloni zemlju ko vama i mi bi gradili,uostalom toliko ste duzni drzavi,Amawu itd da ima glava da vas zaboli. Sto se taldzija tice jesmol mi duzni treneru par stotina hiljada sa kamatama i jel nama neki trener zbog pozajmice blokirao racun kkuba? Reko samo da vas malo podsjetim uostalom i kredit novi ste digli,a ako si upucen vidio si kako je zavrsila pozajmica od Zirat banke al to ste vi najveci prevaranti u historiji BH sporta
Al su nam igraci na svake pripreme isli
Nasi nisu hahah

SaMoVelez
Kontakt:

Post Postao/la SaMoVelez » 14 maj 2020, 18:07

Osim13 je napisao/la:
14 maj 2020, 17:55
tcity055 je napisao/la:
14 maj 2020, 15:53
OdmutNicaze1988 je napisao/la:
14 maj 2020, 15:39
I ovo igraca sto je valjalo ce postat trulež jer ce biti lezi hljebe Da te jedem i tako par mjeseci ce proci a izgubit ce i volju za fudbalom.Ionako nije liga bila cemu pa ce sad jos gora da bude.
Upravo iz tog razloga treba pokrenut fudbal. Svakako Savez preko sudija koga je namijenio da povali povalit će a i pomoć nije to ništa novo kod nas. Nek se lopta kotrlja da ne gledamo samo ove strane lige. Nakon dva mjeseca pauze to bi leglo pravo.
I to, a i ponovnim pokretanjem bi klubovi opet koliko toliko novca okrenuli.

Ta priča kako klubovi ne mogu ispratiti uslove koje treba ispuniti, pa kako stvari stoje i na jesen će biti isti uslovi, šta ćemo onda raspustiti skroz ligu.

Ako je rješenje pola godine hibernacije onda :lol:
Naš direktor Šoše je objasnio prije dva dana na ovom portalu da Veležu nikako ne odgovara ovo neigranje.
Naveo je nekoliko razloga, prvi da bi uopšte zadržali sponzore u bilom kom obliku (taman i u umanjenim ugovorima) moraš igrati i staviti im reklamu na stadion da im se vidi na tv. Onda je naveo karte za utakmice gdje Velež ima od ranije razrađen sistem naplate za stimove i tv prenose + sto cemo mi sto posto kupovati i donatorske ulaznice (također imamo plan kako to brzo i efikasno realizovati). Slijedeći razlog su makar nama gotovo sve dugi ugovori sa igračima gdje se planira prodaja kako za koga bude dolazila normalna ponuda. Pa onda imaš situaciju gdje si 4 ili 6 bodova iza mjesta koje vodi u Evropu a u igri ukupno 33 boda, može se stići realno. I na sve to dodaj onaj suštinski zbog čega se i igra a to je da se pozicije zasluže na terenu i nigdje drugo.
Fudbal je više od igre a Velež je više od kluba - Zdravko Grebo

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 14 maj 2020, 18:19

SaMoVelez je napisao/la:
14 maj 2020, 18:07
Osim13 je napisao/la:
14 maj 2020, 17:55
tcity055 je napisao/la:
14 maj 2020, 15:53

Upravo iz tog razloga treba pokrenut fudbal. Svakako Savez preko sudija koga je namijenio da povali povalit će a i pomoć nije to ništa novo kod nas. Nek se lopta kotrlja da ne gledamo samo ove strane lige. Nakon dva mjeseca pauze to bi leglo pravo.
I to, a i ponovnim pokretanjem bi klubovi opet koliko toliko novca okrenuli.

Ta priča kako klubovi ne mogu ispratiti uslove koje treba ispuniti, pa kako stvari stoje i na jesen će biti isti uslovi, šta ćemo onda raspustiti skroz ligu.

Ako je rješenje pola godine hibernacije onda :lol:
Naš direktor Šoše je objasnio prije dva dana na ovom portalu da Veležu nikako ne odgovara ovo neigranje.
Naveo je nekoliko razloga, prvi da bi uopšte zadržali sponzore u bilom kom obliku (taman i u umanjenim ugovorima) moraš igrati i staviti im reklamu na stadion da im se vidi na tv. Onda je naveo karte za utakmice gdje Velež ima od ranije razrađen sistem naplate za stimove i tv prenose + sto cemo mi sto posto kupovati i donatorske ulaznice (također imamo plan kako to brzo i efikasno realizovati). Slijedeći razlog su makar nama gotovo sve dugi ugovori sa igračima gdje se planira prodaja kako za koga bude dolazila normalna ponuda. Pa onda imaš situaciju gdje si 4 ili 6 bodova iza mjesta koje vodi u Evropu a u igri ukupno 33 boda, može se stići realno. I na sve to dodaj onaj suštinski zbog čega se i igra a to je da se pozicije zasluže na terenu i nigdje drugo.
Vaš predsjednik je naveo sve razloge i to stoji da se igra a naš predsjednik TC je naveo razlog (položaj Borca koji mu garantuje Evropu) zbog čega se vrše opstrukcije da se igra.

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 14 maj 2020, 18:23

let3 je napisao/la:
14 maj 2020, 18:01
OdmutNicaze1988 je napisao/la:
14 maj 2020, 16:38
Ovdje je liga po meni bila puno bolja za gledati kad je bilo po 18 klubova koliko vec ne mogu se ni sjetiti.
Puno utakmica pune tribine i po meni kvalitetnije se igralo ako nista mada se kao navodno vise stimalo al et kao sad se ne stima al u k...
Sad imas cetiri pet kluba koji su jaki u savezu i finansijski a prije si bar imao priliku gledati da Glasinac namuci Sarajevo,da kozara odigra neriješeno protiv zelje,da rudar Prijedor pukne Čelika,da modrica pobijedi Veleza u Mostaru itd itd .
Mislim da je to pogrešan utisak. Svega i svacega je tada nastupalo i glumilo premierligaše. Mislim imena poput Glasinac, Grude, Kozara sve govore kakvih indijanskih klubova je bilo.
Liga je dobila na kvaliteti sa smanjenjem klubova. I 12 je puno, idealno bi bilo 10 klubova u PLBIH. Četiri kruga i deri.

Druga je stvar što ispadaju veci klugovi tipa Sloboda ili Velež, a igraju neka Kozara, Mladost, Gošk itd.
Bihacko Jedinstvo, Travnik, Leotar itd su mnogo veci klubovi od pomenutih.
Po cemu je to Travnik mnogo veci klub od Kozare?
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.

nitkovi
Kontakt:

Post Postao/la nitkovi » 14 maj 2020, 18:26

Zbog Elvedina Varupe rahmet mu dusi.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 14 maj 2020, 18:37

Devet od 12 klubova BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine su za nastavak sezone koja je prekinuta usljed pandemije koronavirusa, saznaje Faktor.

Ovo je epilog ankete koju je Nogometni/Fudbalski savez BiH proveo među klubovima elitnog razreda našeg fudbala, uoči četvrta videokonferencija čelnika FSBiH i klubova bh. elite.

Elmir Pilav, direktor sektora za sport u FSBiH, obavijestio je predstavnike klubova da je procentualno, 75 posto ekipa za nastavak takmičenja (devet), dok 25 posto timova (tri) ne želi da se prvenstvo nastavi (iz FSBiH nisu otkrili o kojim klubovima je riječ, a navodno riječ je o Borcu, Mladosti i Zvijezdi 09).

Također, klubovi su upoznati da dvije trećine ekipa žele da se takmičenje završi u postojećem formatu, dok je jedna trećina klubova predložila drugačiji format.

Kao što je danas zaključio Izvršni odbor FSBiH kao krajnji rok za nastavak sezone postavljen je 7. juni. Kada je riječ o rokovima treba naglasiti kako FSBiH u UEFA-u do 25. maja treba dostaviti da li se Premijer liga BiH nastavlja ili ne, te da je krajnji rok za završek sezone 2. august.

- U slučaju nastavka sezone, igrat će se u postojećem formatu i završit će se sva tri takmičenja koja osiguravaju plasman u Evropu (seniori - Premijer liga BiH, Kup BiH i Omladinska Premijer liga BiH) - potvrđeno je za Faktor.

Ukoliko se sezona nastavi šest kola bi bilo odigrano u junu (četiri vikenda i dvije srijede), a pet kola bi se igralo u julu (tri vikenda i dvije srijede). Pobjednika Kupa BiH saznali bismo 2. augusta kada bi bio na rasporedu revanš-meč finala najmasovnijeg takmičenja.

Predstavnicima klubova obratili su se i Adnan Džemidžić, generalni sekretar i Elvedin Begić, predsjednik FSBiH. Prvi čovjek bh. fudbala, između ostalog govorio je kako je opredjeljenje Saveza da se sezona nastavi.

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 14 maj 2020, 18:47

Hoće li sad pojest svoja go.vna ovi što su odgovorno tvrdili da je Sarajevo protiv nastavka?
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 14 maj 2020, 18:49

HordasOdMalena je napisao/la:
14 maj 2020, 18:47
Hoće li sad pojest svoja go.vna ovi što su odgovorno tvrdili da je Sarajevo protiv nastavka?
Avi klubovi su za normalan nastavako, osim, pazi sad, amawowaca koji bi igrali neke skracene lige i za to se zalazu.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 14 maj 2020, 18:53

Hahaha Sloboda, Mladost i Zvijezda :rol:
Zadnja izmjena: FoSte95, dana/u 14 maj 2020, 19:00, ukupno mijenjano 2 puta.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 14 maj 2020, 18:57

Vidi ti hrvata prodaju prava TV prenosa za 70M € na 7 godina ;)

SaMoVelez
Kontakt:

Post Postao/la SaMoVelez » 14 maj 2020, 19:03

Ključna stvar da su opšte došlo dovde, da se mnogo ozbiljnije planira nastavak prvenstva jeste ona Željina inicijativa da se od 01.07. odigra po skraćenom sistemu. Taj prijedlog je dobio podršku nekih klubova( Veležova podrška 100%). Zašto je on bitan u svemu ovome. Pa UEFA traži od svih saveza da se prvanstva dovedu do kraja na ovaj ili na onaj način. Iz Želje su vrlo mudro prozrijeli namjeru pc klubova na čelu sa sestrićem te su dali prijedlog po kojem se prvenstvo 100% može završiti do 02.08.Normalno da su i oni misljenja da se na kraju nece igrati tim sistemom ali su svakako uspjeli pokrenuti stvari iz ćorsokaka uz podršku između ostalog i Veleža. Sad postoji još jedna mogućnos a to je da štab pc odredi mjeru zabrane igranja do 15.07 što se također može očekivati ali bi i taj potez izazvao reakciju UEFE i mogli bi najebati svi klubovi koji imaju priliku igrat Evropu.
Čisto da se zna :kafa:
Fudbal je više od igre a Velež je više od kluba - Zdravko Grebo

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 14 maj 2020, 19:11

"Želim da se borimo za titulu na zelenom terenu ukoliko epidemiološki uslovi budu povoljni", neslužbeno saznaje SportSport.ba je poručio Vico Zeljković, prvi čovjek FK Borac na današnjem online sastanku predstavnika NFSBiH i klubova iz Premijer lige. :think:
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 14 maj 2020, 19:12

Sloboda, Mladost i Zvijezda se izjasnili za prekid lige. Ovaj iz Zvijezde raspustio cijeli tim raskidi ništa ne plaća a hoće da ostane u PL. Mudar Stanišić drugi daju kakve takve plate on ništa. Isti je i Mušuja. Čuj važan igrač mu ne može doć. Farmaceutska mafija bar je on na koroni zaradio.

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 14 maj 2020, 19:17

SaMoVelez je napisao/la:
14 maj 2020, 19:03
Ključna stvar da su opšte došlo dovde, da se mnogo ozbiljnije planira nastavak prvenstva jeste ona Željina inicijativa da se od 01.07. odigra po skraćenom sistemu. Taj prijedlog je dobio podršku nekih klubova( Veležova podrška 100%). Zašto je on bitan u svemu ovome. Pa UEFA traži od svih saveza da se prvanstva dovedu do kraja na ovaj ili na onaj način. Iz Želje su vrlo mudro prozrijeli namjeru pc klubova na čelu sa sestrićem te su dali prijedlog po kojem se prvenstvo 100% može završiti do 02.08.Normalno da su i oni misljenja da se na kraju nece igrati tim sistemom ali su svakako uspjeli pokrenuti stvari iz ćorsokaka uz podršku između ostalog i Veleža. Sad postoji još jedna mogućnos a to je da štab pc odredi mjeru zabrane igranja do 15.07 što se također može očekivati ali bi i taj potez izazvao reakciju UEFE i mogli bi najebati svi klubovi koji imaju priliku igrat Evropu.

Ma svaka cast na zapazanju, respect :clap:
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 14 maj 2020, 19:26

Veliki Čelik, nista na supacki nacin, jedini klub od zadnja 4 na tabeli koji je za zeleni teren i rjesavanje nogometom a ne u kancelarijama.
Znaci omogucite nam da se borimo za opstanak na terenu, ako ne mozete onda nema izbacivanja pogotovo kluba koji je jedini za nastavak sezone od zadnja 4 na tabeli.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Kockoglavi
Kontakt:

Post Postao/la Kockoglavi » 14 maj 2020, 19:27

kerimatomic1921 je napisao/la:
14 maj 2020, 19:17
SaMoVelez je napisao/la:
14 maj 2020, 19:03

Ma svaka cast na zapazanju, respect :clap:
Upravo suprotno.
Jedino krizni stabovi mogu donijeti odluku da li se prvenstvo moze ili ne moze nastaviti u zavisnosti od epidemioloske situacije.
I naravno da ne bi izazvao reakciju UEFE , jer nije FSBIH donio odluku npr. da se prekine prvenstvo vec krizni stabovi drzave.

smeljo je predlozio smijesni format takmicenja jer nema ekipu da odigra svih 11 kola. :kafa:

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 14 maj 2020, 19:32

Jedan od grobara BiH fudbala. Glavni operativac na terenu ispred NS BiH i FK Sarajevo, koje iza kulisa lobira za prekid prvenstva od samog početka pandemije.

FK Sloboda je ucijenjena licencom!

Adnan Džemidžić je novi generalni sekretar Nogometnog saveza BiH. Na toj funkciji naslijedio je Jasmina Bakovića, koji je proteklih šest godina obavljao ovu dužnost.

Džemidić je sin legendarnog fudbalera Sarajeva,po zanimanju pravnik i govori engleski jezik. Prethodno je obnašao funkciju izvršnog direktora administracije NFSBiH.

Radi se o čovjeku koji uživa veliko povjerenje predsjednika krovne kuće bh. fudbala Elvedina Begića.

Džemidžić je inače član i Izvršnog odobora FSKS. U augustu 2010. godine bio je izabran i za izvršnog direktora FK Sarajevo, tada je bio i predsjednik skupštine udruženja Bordo prijatelji 1946.
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 14 maj 2020, 19:33

Plavac87 je napisao/la:
14 maj 2020, 19:32
Jedan od grobara BiH fudbala. Glavni operativac na terenu ispred NS BiH i FK Sarajevo, koje iza kulisa lobira za prekid prvenstva od samog početka pandemije.

FK Sloboda je ucijenjena licencom!

Adnan Džemidžić je novi generalni sekretar Nogometnog saveza BiH. Na toj funkciji naslijedio je Jasmina Bakovića, koji je proteklih šest godina obavljao ovu dužnost.

Džemidić je sin legendarnog fudbalera Sarajeva,po zanimanju pravnik i govori engleski jezik. Prethodno je obnašao funkciju izvršnog direktora administracije NFSBiH.

Radi se o čovjeku koji uživa veliko povjerenje predsjednika krovne kuće bh. fudbala Elvedina Begića.

Džemidžić je inače član i Izvršnog odobora FSKS. U augustu 2010. godine bio je izabran i za izvršnog direktora FK Sarajevo, tada je bio i predsjednik skupštine udruženja Bordo prijatelji 1946.
Evo dokurka
Sta kaEs, nece sarajevo hahhha lazove mitomanski
Zadnja izmjena: Pantelija, dana/u 14 maj 2020, 19:33, ukupno mijenjano 1 put.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 14 maj 2020, 19:33

jedva cekam da sprcimo sarajevo na sred koseva
maccc zagore maccc

@kerimatomic1921 mrznja prema zelji datira jos od drugog mandata amara osima, gdje je u jednoj izjavi rekao nesto u smislu da se Velez na grbavici nije snasao jer ne znaju igrat pod reflektorima. I u tom mandatu je imao puno takvih izjava, onda dolazak s mafijasima po Mujezinovica i slicne neke stvari koje navijaci pamte.plus tu utakmicu realno cist gol poniste i sam sam kroz zid od bijesa mogao proci taj dan.

I na Grbavici zadnje gostovanje nema sta se nije psovalo sa sjevera prema nama, tako da to sto je tebe zadesilo u Vrapcicima, isto bi i mene zadesilo da sam sjeo na sjever, gadjanje igraca kod slavlja, psovanje i slicno.

Licemjerno je da kazes da se psuje bez razloga, a na Grbavici bukvalno isti show. I jedno i drugo za osude
Zadnja izmjena: killafrommanilla, dana/u 14 maj 2020, 19:38, ukupno mijenjano 1 put.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 14 maj 2020, 19:33

Zar mi nismo za prekid lige?

Ovdje razni ispisaše traktate kako FKB sve koči.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.