Slažem se sa mišljenjem da se publika treba malo edukovati, ja sam također doživio užasne uvrede na grbavici prije 5-6 mjeseci. Takav repertoar psovki ćeš teško naći na drugom jestu osim na stadionima. Zamisli, naši fudbaleri slave sa navijačima zasluženu pobjedu a sa sjevera se ori "cigani, cigani", nemogu ti opisati osjećaj srama što dijelim grad sa takvim ljudimakerimatomic1921 je napisao/la: ↑14 maj 2020, 12:50Ima li neki plan i skica kako to treba izgledati?NeretvanskaPastrmka je napisao/la: ↑14 maj 2020, 12:20Ovo su ti konture RA tribine koja ce primati oko 1500 ljudi i odmah se pokriva. Ide onda krov na centralnoj i kraj gdje se sve zaokruzuje sa juznom![]()
Hoce li se povezati sa centralnom tribinom ili ce biti tribine odvojene kao maksimir?
Podrzavam i pozdravljam svaki vid nadogradnje infrastrukture u nasoj zemlji, kada nece mafija iz saveza ima ljudi kojima je stalo da se krene naprijed.
Bravo rodjeni, stvarno sve cestitke. Na vase napore, red bi bio da vas kanton,opstina,federacija pocasti terenom kao na grbavici ili bilinom. Uz najavu rekonstrukcije gradskog stadiona na kosevu, to bi bilo vec 4,5 pravih terena u ligi. Kvalitet bi skocio za 40%.
Samo se nadam da ce se publika malo edukovati, ili bar postiditi odnosa prema zelji i njegovim navijacima. Ove godine mi je 3 puta bilo ugodnije u banjaluci nego u vrapcicima. Takve izljeve mrznje nisam dugo dugo vidio. Sinanu se 90 minuta psovao mrtvi otac, bez prestanka. I stalno sam cuo krike "pilaj ga, ispilaj ga, zapilaj ga..."
Sta vam znaci to pobogu? Kakvo ba pilanje utakmica je?
Zadesilo se da sam sjedio, kao neutralac, pored 4,5 porodica navijaca veleza koji su prijatelji sa srdjanom stanicem. Prilikom zagrijavanja, stana je obecao toj djeci, navijacima veleza, dati svoj dres i jos dresove od zeljinih igraca i sta ti ja znam. Zavrsi utakmica, dodje stana, pola tribine ga je ispljuvalo, bukvalno po glavi i ustima, da on nije mogao doci da da djeci dresove, vec je morao bacati preko ograde. Ma strasno, Boga mi.

Idealno nikad nećemo dočekati ali se makar malo raditi unutar svojih redova sa rajom da male smanje doživljaje na tekmama. Evo životom garantujem ko god želi biti moj lični gost na stadionu Rođeni, imaće ugođaj i sigurnost zagarantovanu.