FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

čamac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la čamac » 02 dec 2010, 08:25

Knjiga dobra, evo tek se javljam nisam mog'o prije od čitanja :D

Čovjek je napisao knjigu k'o ljubavni roman što se ono kaže. Puno je tu emocija. Ko ovo pročita bit će mu jasno zašto je Željo najveći klub od malih klubova i zašto ga ljudi toliko vole.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 02 dec 2010, 08:27

slika
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

MU'MIN T.M.
Kontakt:

Post Postao/la MU'MIN T.M. » 02 dec 2010, 08:38

Žujo: Izgradnja novog stadiona Grbavica koštala bi više od 40 miliona eura
Delegacija Željezničara potpisala pismo namjere sa slovenskim investitorima

Delegacija Fudbalskog kluba Željezničar, u kojoj su se nalazili i čelni ljudi Federacije BiH i Grada Sarajeva, počela je pregovore sa slovenskim investitorima o gradnji stadiona Grbavica.

Prvi sastanak

U Ljubljani je jučer održan prvi sastanak s predstavnicima firme "Energoplan", koja je prezentirala svoje zamisli o gradnji Grbavice, veoma slične ljubljanskom kompleksu Stožice.

- Mislim da je najbolje da gledamo od kraja. Znači, Željezničar je potpuno zainteresiran da se izgradi Grbavica, želimo taj stadion i spremni smo pristati na svaku kombinaciju. Potpisali smo pismo namjere s domaćinima, a u narednom mjesecu potrebno je da se napravi šema u kojoj će biti razrađeni detalji o gradnji i finansiranju.

Projekt je izuzetno skup i kompliciran, ali mislim da je od velikog interesa za cijelu državu, grad Sarajevo, bh. reprezentaciju i, naravno, Željezničar - kaže predsjednik kluba s Grbavice Sabahudin Žujo.

Iako se o cijeni još nije govorilo, Žujo nam otkriva:

- Što se tiče samog stadiona, cijena bi iznosila 2.020 eura po sjedištu, znači, za stadion od 20.000 mjesta gradnja bi koštala više od 40 miliona eura. Plan je da se napravi sportsko-komercijalni centar, sličan Stožicama, koje je "Energoplan" izgradio u Ljubljani.

Po Amarovom ukusu

Znači, tu je doslovno sve na stadionu, VIP saloni, lože, reflektori, parkiralište, dvorana, kuglana, poslovni prostori... da ne nabrajam, jer mislim da ne postoji nešto što nedostaje - govori prvi čovjek Želje te dodaje da je menadžer Amar Osim odmah bio oduševljen projektom.

- Kako i neće biti kada je prostorija za boravak trenera kao ogroman stan. Ne bi trebao ni ići kući sa stadiona - našalio se Žujo.

Što se tiče datuma, sve je vezano za vrijeme konačnog dogovora i potpisivanje ugovora.

- Stožice su izgradili za nešto više od godinu. Mislim da bismo, u slučaju da postignemo dogovor, imali završenu Grbavicu u roku od dvije godine. Pitanje je da li bi investitor prvo počeo graditi okolne objekte, koji su komercijalni, ili stadion, ali dvije godine su dovoljne da se sve napravi - smatra predsjednik Željezničara.

Zahvalnost domaćinima

Žujo je zahvalio domaćinima iz Ljubljane, koji su ih dočekali na najvišem nivou.

- Sve je bilo vrhunski, od prve do posljednje minute boravka. Dočekao nas je i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, trudili su se da nam na svakom koraku udovolje. Mislim da su samo na naš boravak u Ljubljani potrošili više od 20 hiljada eura. Hvala im i jedva čekamo da uzvratimo gostoprimstvom u Sarajevu.
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 02 dec 2010, 09:54

slika
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 02 dec 2010, 09:56

slika
slika
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 02 dec 2010, 11:16

slika
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 02 dec 2010, 11:55

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 02 dec 2010, 12:00

bistrikboy je napisao/la:Željezničar dobija novi stadion!

http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/ze ... vi-stadion
samo što nisi trebao upitnik pretvoriti u uskličnik ;)
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

MU'MIN T.M.
Kontakt:

Post Postao/la MU'MIN T.M. » 02 dec 2010, 12:43

Osim - Arena :)
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012

tm87gigo
Kontakt:

Post Postao/la tm87gigo » 02 dec 2010, 12:49

Molim te Bože daj da se to sredi zasluzili smo taj stadion, kroz historiju smo prosli sve i svasta, smatrali su nas srpskim, hrvatskim, bosnjackim klubom, ali mi to nismo, mi smo i srpski i hrvatski i bosnjacki klub, mi smo klub iz raje, u ratu su nam unistili nasu ljepoticu, doveli nas do raspada ali uspjeli smo se vratiti jaci i bolji. Bože toliko malo nam treba da smo sretni, netrazimo mi da budemo barcelona, mancester real , milan mi smo zeljo i samo zeljo, ako nam pomognes da napravimo taj stadion onda postoji sansa da se plasiramo u neko vece takmicenje u grupnu fazu, eto netrazim da nas i tu poguras, to nek sami zasluze igraci i rukovodstvo, ali ovo oko stadiona te molim Bože da nam pomognes da se izgradi nasa Grbavica, nasa ljepotica...
NEMOGU ONI DA TE MRZE KOLIKO JA MOGU DA TE VOLIM. VOLIM TE ŽELJO

MU'MIN T.M.
Kontakt:

Post Postao/la MU'MIN T.M. » 02 dec 2010, 12:56

tm87gigo je napisao/la:Molim te Bože daj da se to sredi zasluzili smo taj stadion, kroz historiju smo prosli sve i svasta, smatrali su nas srpskim, hrvatskim, bosnjackim klubom, ali mi to nismo, mi smo i srpski i hrvatski i bosnjacki klub, mi smo klub iz raje, u ratu su nam unistili nasu ljepoticu, doveli nas do raspada ali uspjeli smo se vratiti jaci i bolji. Bože toliko malo nam treba da smo sretni, netrazimo mi da budemo barcelona, mancester real , milan mi smo zeljo i samo zeljo, ako nam pomognes da napravimo taj stadion onda postoji sansa da se plasiramo u neko vece takmicenje u grupnu fazu, eto netrazim da nas i tu poguras, to nek sami zasluze igraci i rukovodstvo, ali ovo oko stadiona te molim Bože da nam pomognes da se izgradi nasa Grbavica, nasa ljepotica...
AMIN !

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 02 dec 2010, 12:57

Polako za stadion, nasi bi pristali na puno toga da bi se stadion napravio ali malo ko zna koji su tacno uslovi slovenaca i sta tacno zele koji je interes, nama je svakako u interesu da nam neko izgradi stadion jer sami necemo nikad kako je krenulo s druge strane da bi dobili stadion nesto cemo morati i izgubiti e sad na ljudima u klubu i oko kluba je da odvagaju da li ima vise dobrog nego loseg i na kraju krajeva da obje strane budu zadovoljne i imaju obostranu korist.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

fixator
Kontakt:

Post Postao/la fixator » 02 dec 2010, 13:25

MU'MIN T.M. je napisao/la:
tm87gigo je napisao/la:Molim te Bože daj da se to sredi zasluzili smo taj stadion, kroz historiju smo prosli sve i svasta, smatrali su nas srpskim, hrvatskim, bosnjackim klubom, ali mi to nismo, mi smo i srpski i hrvatski i bosnjacki klub, mi smo klub iz raje, u ratu su nam unistili nasu ljepoticu, doveli nas do raspada ali uspjeli smo se vratiti jaci i bolji. Bože toliko malo nam treba da smo sretni, netrazimo mi da budemo barcelona, mancester real , milan mi smo zeljo i samo zeljo, ako nam pomognes da napravimo taj stadion onda postoji sansa da se plasiramo u neko vece takmicenje u grupnu fazu, eto netrazim da nas i tu poguras, to nek sami zasluze igraci i rukovodstvo, ali ovo oko stadiona te molim Bože da nam pomognes da se izgradi nasa Grbavica, nasa ljepotica...
AMIN !
dvostruki AMIN
akobogda biće i ovo a onda zbogom žohari :)
Semper Fidelis

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 02 dec 2010, 13:33

fixator je napisao/la:
MI SMO ZELJINI ZELJO JE NAS ;)
AMIN !
dvostruki AMIN
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 02 dec 2010, 13:34

treba ostaviti dio bez stolica za njanje i obavezno im tu napraviti hotdogaru
:D
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

FIFA/UEFA
Kontakt:

Post Postao/la FIFA/UEFA » 02 dec 2010, 13:39

gavran je napisao/la:

treba ostaviti dio bez stolica za njanje i obavezno im tu napraviti hotdogaru
:D
upravo tako...treba jedan dio ostaviti bez stolica jer bi idioti pocupali i razvalili

sto me nasmija cuj "hotdogaru" :D
treba nam jos igraca iz BiH

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 02 dec 2010, 13:48

fixator je napisao/la:
AMIN !
dvostruki AMIN

"IDEMO DALJE" !
slika
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

mirsoooTM87
Kontakt:

Post Postao/la mirsoooTM87 » 02 dec 2010, 13:53

Ima li sta za DUKSERICE ??

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 02 dec 2010, 13:57

GOSPODIN_1921 je napisao/la:Shalke ili Werder na Grbavici za proslavu 90og rodjendana ;)

P.S. SAMO ZA DUSMANE :lol:
I na kraju niko. :)
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 02 dec 2010, 14:13

Najljepši poklon za Željin 90. rođendan bi bio početak izgradnje stadiona. A tome se svi istinski zaljubljenici u najljepšu sporednu stvar na svijetu, najiskrenije nadaju, bez obzira za koji klub navijaju. Međutim, ima i onih kojima to baš i nije po volji, kažu kako sada praviti stadion na ovoj skupoći, pa vidite da se nema ni za osnovnih stvari.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, Cwirek, TefalTava i 39 gostiju.