Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Šta rektu Bošnjaci? I ovi neonacistički ispadi u Stocu pokušaj su s bošnjačke strane da se skrene pažnja sa priče oko "Srebrene maline"? Kakav autošovinistički narod.
ali na čelu vlade je Plenković koji čak koalira sa Srbinom, a proustaški kandidat za predsjednika je dobio samo četvrtinu glasova

Let's talk about SIX baby!
Da su Bošnjaci '92 imali nacionalnu svijest Hrvata iz '91 bilo bi puno manje zaklanih civila.
Tetkovog oca u Zvorniku zaklale komšije na kućnom pragu, čovjek bio komunista oduvijek. A znamo da je Zvornik dočekao pad sa titinom slikom u rukama. Kao i svi drugi uostalom.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
Suza suzu goni. Ko nas bre zavadi. 

"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
Imam jedan text u pdf formatu ali je u formi fotografije, kao da je skenirano zapravo. Postoji li fora da mogu konvertovati nekako taj tekst da ga mogu searchati?
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
-
- Kontakt:
Bilo je toga, vjeruj. U selu Baljvine (mislim da se tako zove)srbi su puskama cuvali muslimanske kuce. A muslimani srbske (zavisi ko naidje).
Uvjek ima izuzetaka ali to ne mijenja cinjenice o agresiji genocidu i svemu sto se desilo.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
- JarnoTrulli
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Ja licno znam da u jednom selu, koje je prije rata bilo otprilike pola pola Srbi-Hrvati, Srbi nisu dali da se srusi katolicka crkva od strane neke paravojne formacije iz Srbije. A prije te situacije u selu je bilo bukvalno nekoliko zaklanih i masakriranih Srba civila, samo sto to nisu uradili lokalni Hrvati, nego isto paravojne formacije koje su upadale povremeno iz Hrvatske.
Tako da, poenta price je da je covjek covjek. A monstrum i **** mozes biti nebitno da li se zvao Josip, Sasa ili Asmir.
Tako da, poenta price je da je covjek covjek. A monstrum i **** mozes biti nebitno da li se zvao Josip, Sasa ili Asmir.
Nece nikad to izjednacavanje proci prijatelju. Uzalud. Bolje nemoj pocinjati.dscile je napisao/la: ↑11 maj 2020, 16:36Ja licno znam da u jednom selu, koje je prije rata bilo otprilike pola pola Srbi-Hrvati, Srbi nisu dali da se srusi katolicka crkva od strane neke paravojne formacije iz Srbije. A prije te situacije u selu je bilo bukvalno nekoliko zaklanih i masakriranih Srba civila, samo sto to nisu uradili lokalni Hrvati, nego isto paravojne formacije koje su upadale povremeno iz Hrvatske.
Ti imas svoju istinu, ja svoju, i taman.
Koliko ti je retardirana ta prica o izjednacavanju. Ko izjednacava, jesi li ti mentalno zaostao, je l vidis sta sam napisao? U stvari, u neku ruku jeste izjednacavanje. Izjednacavanje ljudi po tome da li su dobri ili ne, a ne po tvom kako se zovu i u koju crkvu/dzamiju idu.VolimTz je napisao/la: ↑11 maj 2020, 16:52Nece nikad to izjednacavanje proci prijatelju. Uzalud. Bolje nemoj pocinjati.dscile je napisao/la: ↑11 maj 2020, 16:36Ja licno znam da u jednom selu, koje je prije rata bilo otprilike pola pola Srbi-Hrvati, Srbi nisu dali da se srusi katolicka crkva od strane neke paravojne formacije iz Srbije. A prije te situacije u selu je bilo bukvalno nekoliko zaklanih i masakriranih Srba civila, samo sto to nisu uradili lokalni Hrvati, nego isto paravojne formacije koje su upadale povremeno iz Hrvatske.
Ti imas svoju istinu, ja svoju, i taman.
Idi tamo lobiraj za ustaske mise, skupljaj puske i nozeve da se mozes braniti kad vec ocekujes invazije il sta vec, samo mene se okani. Mogu diskutovati sa nekim koga zaboli ona stvar jesam li Srbin ili nisam. Dam jedan licni primjer o dobrom djelu komsija u toku rata i odma izjednacavam, voimja oca. Sledeci je upis vjerovatno pitanje koliko je ko cega porusio i sta mislim o Srebrenici, vol. 63.
I da, istina je samo jedna.
-
- Kontakt:
Ima dobrih djela komsija, ali više je bilo nedjela izmedju komsija. Ne samo zadnji rat nego generalno tokom proslog stoljeća. Komšije iz istog sela, grada, mahale, masovno su se klale. Nije samo tu bila u pitanju nacionalno-vjerska razlika, vec i idelogija ustase vs partizan, partizan vs četnici.
A najveci koljači sa ovih prostora dolaze iz zapadne i istočne Hercegovine, plus Crna Gora. Dakle taj pojas je izrodio najradikalnije ustaše, četnike i druge fanatike, pa i zločince iz posljednjih ratova. Ne samo kao vojne zapovjednike na terenu, vec i kao političke mocnike.
A najveci koljači sa ovih prostora dolaze iz zapadne i istočne Hercegovine, plus Crna Gora. Dakle taj pojas je izrodio najradikalnije ustaše, četnike i druge fanatike, pa i zločince iz posljednjih ratova. Ne samo kao vojne zapovjednike na terenu, vec i kao političke mocnike.
Zadnja izmjena: BIHpatriota, dana/u 11 maj 2020, 17:31, ukupno mijenjano 1 put.
Izvini brate evo neki zli ljudi su sistematski ubili 8372 Bosnjaka u tri dana, organizovali logore za civile, silovanje, etnicki cistili itd. Sasvim slucajno su ti zli ljudi POLITICKI VRH jednog CIJELOG naroda, legitimno IZABRAN na izborima. Oprosti sto ne vjerujem politici srba prema drugim narodima na ovom prostoru. Ja sam kriv.dscile je napisao/la: ↑11 maj 2020, 17:05
Koliko ti je retardirana ta prica o izjednacavanju. Ko izjednacava, jesi li ti mentalno zaostao, je l vidis sta sam napisao? U stvari, u neku ruku jeste izjednacavanje. Izjednacavanje ljudi po tome da li su dobri ili ne, a ne po tvom kako se zovu i u koju crkvu/dzamiju idu.
Idi tamo lobiraj za ustaske mise, skupljaj puske i nozeve da se mozes braniti kad vec ocekujes invazije il sta vec, samo mene se okani. Mogu diskutovati sa nekim koga zaboli ona stvar jesam li Srbin ili nisam. Dam jedan licni primjer o dobrom djelu komsija u toku rata i odma izjednacavam, voimja oca. Sledeci je upis vjerovatno pitanje koliko je ko cega porusio i sta mislim o Srebrenici, vol. 63.
I da, istina je samo jedna.
Sam vidis koliko se prepirem sa Bosnjacima ovdje, onda ti je valjda jasno koliko me zanima to sto si Srbin. Da te zaista mrzim ne bi ti ni replicirao.
Bolje je kada ih ima vise, ne vrijedi uopste raspravljati o njima.
Ja ipak mislim da je važnije bazirati se na ono šta srpska politika i vodstvo misli i radi nego kakvo je individualno ponašanje i postupci "srpskog komšije". Srpska nacionalna politka i dalje vozi onaj isti voz koji je prošao kroz Srebrenicu a mašinovođe u penziji Karadžić i Mladić su uzdignuti skoro do svetaca, kad umru crtat će ih na ikonama.
Bosnje vam peru pare pred nosom, pisaju se po narodu vec 30 godina kako im je ku.rcu cejf, a vi se ovdje i dalje prepirete sta je bilo 92. De malo razmisljanja.
-
- Kontakt:
Mi treba da se uzdamo u sebe i u svoje nacionalne resurse i da budemo uvijek spremni na sve. Nikakve naivne pričice da furamo "kako ce ovi iz RS prihvatiti da smo jedno i sl".Drape je napisao/la: ↑11 maj 2020, 17:33Ja ipak mislim da je važnije bazirati se na ono šta srpska politika i vodstvo misli i radi nego kakvo je individualno ponašanje i postupci "srpskog komšije". Srpska nacionalna politka i dalje vozi onaj isti voz koji je prošao kroz Srebrenicu a mašinovođe u penziji Karadžić i Mladić su uzdignuti skoro do svetaca, kad umru crtat će ih na ikonama.
Živim u tom entitetu i znam da je to bajka. Nikada oni nece prihvatiti nas u politčko-identitetskom smislu i to je izvorno tako, niko im to ne nameće. Oni se smatraju najvecim Srbima na ovim prostorima, boli ih **** i sta o njima misle drugi Srbi.
To ne znači da treba da ratujemo i sl, nravno da treba da saradjujemo, da poslujemo, da razgovaramo....ali ne treba da se zanosimo!
Pa oko te teme se svi slazemo. To je nesto potpuno drugo. Brate ako se sjecam zrtava i svega sto je bilo ne znaci da glasam za SDA.

Nema se šta prepirati ni oko 1992. ni oko 1995. godine, sve je utvrđeno na sudovima. Prijeteća politika Velike Srbije bi se nadvijala nad Bošnjacima sve i da su najpošteniji i najsposobniji narod na svijetu a ne narod čiji se veliki udio "navadio" da prevari, prekrši, uvali, zavrne i ošteti kao što je nažalost trenutno situacija.
Samo ti pokusavam objasnit koliko je besmisleno prepucavanje o 92oj kad nista time postic neces. Bez ikakve potrebe i nicim izazvan si pokrenuo citavu ovu raspravu koja te nigdje nece odvest. Nit ces ti Srbe ubijedit da priznaju sve genocide, nit porodice stradalih imaju kakve fajde od prepucavanja na forumu. Danas u drzavi imas puno vecih i bitnijih problema od zrtava iz perioda 92-95. Proslo od tad 25 godina, a mi se s mjesta nismo pomjerili.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.