Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Giljotina
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Giljotina » 11 maj 2020, 11:55

Šta rektu Bošnjaci? I ovi neonacistički ispadi u Stocu pokušaj su s bošnjačke strane da se skrene pažnja sa priče oko "Srebrene maline"? Kakav autošovinistički narod.

Fowl95
Kontakt:

Post Postao/la Fowl95 » 11 maj 2020, 14:34

ali na čelu vlade je Plenković koji čak koalira sa Srbinom, a proustaški kandidat za predsjednika je dobio samo četvrtinu glasova :plac:
Let's talk about SIX baby!

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 11 maj 2020, 14:42

Da su Bošnjaci '92 imali nacionalnu svijest Hrvata iz '91 bilo bi puno manje zaklanih civila.

Tetkovog oca u Zvorniku zaklale komšije na kućnom pragu, čovjek bio komunista oduvijek. A znamo da je Zvornik dočekao pad sa titinom slikom u rukama. Kao i svi drugi uostalom.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 11 maj 2020, 14:53

Nazire li se uopće kraj ovom debilizmu i manipulaciji? Da biste lakše shvatili poentu ovog posta, probajte se vratiti 30 godina unazad.
Živiš pored svog komšije kojeg poznaješ 10, 20 ili 30 godina. Gledaš ga svaki dan, postajete kao braća. On je prvi tu kada počinješ graditi kuću iz temelja. Osnivate porodicu, i ti i on. Djeca vam postaju najbolji prijatelji. Idete zajedno na more. Žena mu pravi kolače, pa svaki put donese tebi pola tepsije. U zimskom periodu ga čuješ u pet sati ujutro kako lopata snijeg. Ti se probudiš u sedam, pogledaš kroz prozor i vidiš da je očistio i pred tvojom kućom, samo iz razloga da bi to vrijeme proveo sa tobom uz jutarnju rakijicu. Ako si se slučajno zatekao na poslu dok su ti suprugu uhvatili trudovi, taj komšija ju je odvezao u bolnicu.
Šta se tad dešava? Upališ jedan dan TV i neki kreten ti govori da ti to nije komšija nego tvoj najveći neprijatelj. Da je on to sve glumio kako bi te mogao ubiti, tebe i tvoju porodicu. Ma nemoj?! Isto tako i njegovi mediji pričaju njemu o tebi. Znači toliko si naivan da vjeruješ nekom šupku koji ne zna pokazati na karti tvoje mjesto u kojem živiš, ali zato zna šta ti komšija misli?! Kaže: ili ti njega, ili on tebe. Uzimaš pušku u ruke, opališ preko ograde i promašiš. On ti uzvrati. To vide i druge komšije, pa kažu: evo, ipak su mediji u pravu. Uzimaju svi oružje i nastaje histerija.
Nakon svega vratiš se kući bez ruke ili noge. Fali ti nekoliko članova tvoje porodice, dijete, brat, sestra, otac, mama… Ali, dobio si invalidninu 500 KM jer si ostao bez ruke. Gledaš u komšijino dvorište gdje su vam se djeca igrala dok ste vi roštiljali, ali sada više nema ni komšije, a ni tvog djeteta. Opet upališ TV gdje se pojavljuje onaj isti, samo u novom ruhu i sa nekoliko miliona više na bankovnom računu. Uvjerava te da je to OK što si izgubio vlastito dijete, brata, oca… Oni su dali živote za domovinu. Ti sada moraš uživati u toj domovini, bez ruke, bez najmilijih.
‘’Komšija je krivac’’ za to što ti se desilo. Ti mu opet vjeruješ i živiš u zabludi. Sretan si što si dobio državu i napokon više ne gledaš svog komšiju. Nakon kratkog vremena počinju u tvojoj državi dijeliti vlastiti narod na istomišljenike od neistomišljenika, SDA, HZD, SNSD… ustaše, četnici, balije… I dok se vi prepucavate međusobno, oni vas kradu ispred očiju. Godina po godinu i vi im naivci opet vjerujete. Shvatite da nešto nije u redu tek kada vam preko noći nestane pola ulice mladih ljudi, koji su otišli u svijet zbog vaše naivnosti i njihovog lopovluka.
Opet upalite TV i onaj isti manipulator baca kost između vas i tih ljudi koji su otišli u svijet. Sada su ti ljudi krivi zbog odlaska jer su vas ostavili na cjedilu i nema više ko raditi. Vi ste patriote koji ste ostali, a ovi su izdajnici. Vi naivni opet počinjete mrziti te ljude, dok vam huškači kradu ono posljednje što se da ukrasti. Naravno, do danas vam nisu rekli iz kojeg razloga su ti mladi ljudi napustili svoje domove. Razumijem da ste do sada bili naivni, ali da i dalje vjerujete onima koji vas sistemski uništavaju posljednjih 30 godina, e to ne mogu da shvatim.
Opet palite TV i sada upiru prstom u vašeg prvog komšiju: možda je zaražen?! Tako i njemu govore za vas: možda je zaražen?! I opet vi idioti počinjete mrziti svog komšiju. Gledate ga kroz prozor i spremni ste zvati policiju ako čovjek ide po hljeb. Ne iz razloga jer se brinete za njegovo zdravlje, nego iz obijesti kako bi on zaradio kaznu. Toliko su vam sjebali um da ćete uskoro dopustiti da vas odvoje od vlastite djece. Do jučer ste kukali kako si ne možete poštenim radom omogućiti odlazak na more, a sada ste i preko toga prešli.
Toliko su vas izmanipulirali da vam je **** rolna WC papira najbitnija u životu. Gdje vam je nestalo ljudsko dostojanstvo? Možete li niže od ovoga? Možete, samo je pitanje ko će vas prvi dočekati kada upalite TV!
® GONGASHI POWERHOUSE ®

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 11 maj 2020, 15:04

Suza suzu goni. Ko nas bre zavadi. :rol:
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 11 maj 2020, 16:26

Imam jedan text u pdf formatu ali je u formi fotografije, kao da je skenirano zapravo. Postoji li fora da mogu konvertovati nekako taj tekst da ga mogu searchati?
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 11 maj 2020, 16:31

VolimTz je napisao/la:
11 maj 2020, 15:04
Suza suzu goni. Ko nas bre zavadi. :rol:
Bilo je toga, vjeruj. U selu Baljvine (mislim da se tako zove)srbi su puskama cuvali muslimanske kuce. A muslimani srbske (zavisi ko naidje).

Uvjek ima izuzetaka ali to ne mijenja cinjenice o agresiji genocidu i svemu sto se desilo.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

JarnoTrulli

Post Postao/la JarnoTrulli » 11 maj 2020, 16:33

Osim13 je napisao/la:
11 maj 2020, 16:26
Imam jedan text u pdf formatu ali je u formi fotografije, kao da je skenirano zapravo. Postoji li fora da mogu konvertovati nekako taj tekst da ga mogu searchati?
Pa imas onih free pdf ili image to text convertera po netu.

https://www.onlineocr.net
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 11 maj 2020, 16:36

Ja licno znam da u jednom selu, koje je prije rata bilo otprilike pola pola Srbi-Hrvati, Srbi nisu dali da se srusi katolicka crkva od strane neke paravojne formacije iz Srbije. A prije te situacije u selu je bilo bukvalno nekoliko zaklanih i masakriranih Srba civila, samo sto to nisu uradili lokalni Hrvati, nego isto paravojne formacije koje su upadale povremeno iz Hrvatske.

Tako da, poenta price je da je covjek covjek. A monstrum i **** mozes biti nebitno da li se zvao Josip, Sasa ili Asmir.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 11 maj 2020, 16:52

dscile je napisao/la:
11 maj 2020, 16:36
Ja licno znam da u jednom selu, koje je prije rata bilo otprilike pola pola Srbi-Hrvati, Srbi nisu dali da se srusi katolicka crkva od strane neke paravojne formacije iz Srbije. A prije te situacije u selu je bilo bukvalno nekoliko zaklanih i masakriranih Srba civila, samo sto to nisu uradili lokalni Hrvati, nego isto paravojne formacije koje su upadale povremeno iz Hrvatske.

Tako da, poenta price je da je covjek covjek. A monstrum i **** mozes biti nebitno da li se zvao Josip, Sasa ili Asmir.
Nece nikad to izjednacavanje proci prijatelju. Uzalud. Bolje nemoj pocinjati.

Ti imas svoju istinu, ja svoju, i taman.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 11 maj 2020, 17:05

VolimTz je napisao/la:
11 maj 2020, 16:52
dscile je napisao/la:
11 maj 2020, 16:36

Nece nikad to izjednacavanje proci prijatelju. Uzalud. Bolje nemoj pocinjati.

Ti imas svoju istinu, ja svoju, i taman.
Koliko ti je retardirana ta prica o izjednacavanju. Ko izjednacava, jesi li ti mentalno zaostao, je l vidis sta sam napisao? U stvari, u neku ruku jeste izjednacavanje. Izjednacavanje ljudi po tome da li su dobri ili ne, a ne po tvom kako se zovu i u koju crkvu/dzamiju idu.

Idi tamo lobiraj za ustaske mise, skupljaj puske i nozeve da se mozes braniti kad vec ocekujes invazije il sta vec, samo mene se okani. Mogu diskutovati sa nekim koga zaboli ona stvar jesam li Srbin ili nisam. Dam jedan licni primjer o dobrom djelu komsija u toku rata i odma izjednacavam, voimja oca. Sledeci je upis vjerovatno pitanje koliko je ko cega porusio i sta mislim o Srebrenici, vol. 63.

I da, istina je samo jedna.

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 11 maj 2020, 17:28

Ima dobrih djela komsija, ali više je bilo nedjela izmedju komsija. Ne samo zadnji rat nego generalno tokom proslog stoljeća. Komšije iz istog sela, grada, mahale, masovno su se klale. Nije samo tu bila u pitanju nacionalno-vjerska razlika, vec i idelogija ustase vs partizan, partizan vs četnici.

A najveci koljači sa ovih prostora dolaze iz zapadne i istočne Hercegovine, plus Crna Gora. Dakle taj pojas je izrodio najradikalnije ustaše, četnike i druge fanatike, pa i zločince iz posljednjih ratova. Ne samo kao vojne zapovjednike na terenu, vec i kao političke mocnike.
Zadnja izmjena: BIHpatriota, dana/u 11 maj 2020, 17:31, ukupno mijenjano 1 put.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 11 maj 2020, 17:31

dscile je napisao/la:
11 maj 2020, 17:05

Koliko ti je retardirana ta prica o izjednacavanju. Ko izjednacava, jesi li ti mentalno zaostao, je l vidis sta sam napisao? U stvari, u neku ruku jeste izjednacavanje. Izjednacavanje ljudi po tome da li su dobri ili ne, a ne po tvom kako se zovu i u koju crkvu/dzamiju idu.

Idi tamo lobiraj za ustaske mise, skupljaj puske i nozeve da se mozes braniti kad vec ocekujes invazije il sta vec, samo mene se okani. Mogu diskutovati sa nekim koga zaboli ona stvar jesam li Srbin ili nisam. Dam jedan licni primjer o dobrom djelu komsija u toku rata i odma izjednacavam, voimja oca. Sledeci je upis vjerovatno pitanje koliko je ko cega porusio i sta mislim o Srebrenici, vol. 63.

I da, istina je samo jedna.
Izvini brate evo neki zli ljudi su sistematski ubili 8372 Bosnjaka u tri dana, organizovali logore za civile, silovanje, etnicki cistili itd. Sasvim slucajno su ti zli ljudi POLITICKI VRH jednog CIJELOG naroda, legitimno IZABRAN na izborima. Oprosti sto ne vjerujem politici srba prema drugim narodima na ovom prostoru. Ja sam kriv.

Sam vidis koliko se prepirem sa Bosnjacima ovdje, onda ti je valjda jasno koliko me zanima to sto si Srbin. Da te zaista mrzim ne bi ti ni replicirao.

Bolje je kada ih ima vise, ne vrijedi uopste raspravljati o njima.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 11 maj 2020, 17:33

Ja ipak mislim da je važnije bazirati se na ono šta srpska politika i vodstvo misli i radi nego kakvo je individualno ponašanje i postupci "srpskog komšije". Srpska nacionalna politka i dalje vozi onaj isti voz koji je prošao kroz Srebrenicu a mašinovođe u penziji Karadžić i Mladić su uzdignuti skoro do svetaca, kad umru crtat će ih na ikonama.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 11 maj 2020, 17:39

Bosnje vam peru pare pred nosom, pisaju se po narodu vec 30 godina kako im je ku.rcu cejf, a vi se ovdje i dalje prepirete sta je bilo 92. De malo razmisljanja.

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 11 maj 2020, 17:39

Drape je napisao/la:
11 maj 2020, 17:33
Ja ipak mislim da je važnije bazirati se na ono šta srpska politika i vodstvo misli i radi nego kakvo je individualno ponašanje i postupci "srpskog komšije". Srpska nacionalna politka i dalje vozi onaj isti voz koji je prošao kroz Srebrenicu a mašinovođe u penziji Karadžić i Mladić su uzdignuti skoro do svetaca, kad umru crtat će ih na ikonama.
Mi treba da se uzdamo u sebe i u svoje nacionalne resurse i da budemo uvijek spremni na sve. Nikakve naivne pričice da furamo "kako ce ovi iz RS prihvatiti da smo jedno i sl".
Živim u tom entitetu i znam da je to bajka. Nikada oni nece prihvatiti nas u politčko-identitetskom smislu i to je izvorno tako, niko im to ne nameće. Oni se smatraju najvecim Srbima na ovim prostorima, boli ih **** i sta o njima misle drugi Srbi.

To ne znači da treba da ratujemo i sl, nravno da treba da saradjujemo, da poslujemo, da razgovaramo....ali ne treba da se zanosimo!

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 11 maj 2020, 17:45

Epidaurus je napisao/la:
11 maj 2020, 17:39
Bosnje vam peru pare pred nosom, pisaju se po narodu vec 30 godina kako im je ku.rcu cejf, a vi se ovdje i dalje prepirete sta je bilo 92. De malo razmisljanja.
Pa oko te teme se svi slazemo. To je nesto potpuno drugo. Brate ako se sjecam zrtava i svega sto je bilo ne znaci da glasam za SDA. :crazy:

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 11 maj 2020, 17:50

Epidaurus je napisao/la:
Nema se šta prepirati ni oko 1992. ni oko 1995. godine, sve je utvrđeno na sudovima. Prijeteća politika Velike Srbije bi se nadvijala nad Bošnjacima sve i da su najpošteniji i najsposobniji narod na svijetu a ne narod čiji se veliki udio "navadio" da prevari, prekrši, uvali, zavrne i ošteti kao što je nažalost trenutno situacija.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 11 maj 2020, 17:53

VolimTz je napisao/la:
11 maj 2020, 17:45
Epidaurus je napisao/la:
Pa oko te teme se svi slazemo. To je nesto potpuno drugo. Brate ako se sjecam zrtava i svega sto je bilo ne znaci da glasam za SDA. :crazy:
Samo ti pokusavam objasnit koliko je besmisleno prepucavanje o 92oj kad nista time postic neces. Bez ikakve potrebe i nicim izazvan si pokrenuo citavu ovu raspravu koja te nigdje nece odvest. Nit ces ti Srbe ubijedit da priznaju sve genocide, nit porodice stradalih imaju kakve fajde od prepucavanja na forumu. Danas u drzavi imas puno vecih i bitnijih problema od zrtava iz perioda 92-95. Proslo od tad 25 godina, a mi se s mjesta nismo pomjerili.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, Bing [Bot], Giuseppe1, JackW i 35 gostiju.