Euroliga 2010/11

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

neno#4
Kontakt:

Re: Euroliga 2010/11

Post Postao/la neno#4 » 25 nov 2010, 00:32

Jedna stvar je kljucna, Dule ima kuci Efesa, ima kuci Valensiju, na strani imaju Olimpiju i kuci sada PAO...
A posto je on kum sa Zeljkom, a PAO je vec prvi ja se ne bih iznenadio kada se tu nesto ne bi dogovorilo :D :D :D :D

Salu na stranu, ovo sto prica fera itekako ima smisla...Ali Holden, Langdon, Siskauskas, Smodis ovo sebi nikako nisu smjeli da dozvole...Imali su problema sa ozljedama, ali i nepovoljan raspored sve to stoji, ali mislim da se ipak Dule preracunao malo....

Prva stvar je Jamont Gordon, kostao je vise novca od Mc Calleba, a Mc Calleb je za njega playmaker...Gordon jeste igrac, ali za licne statistike, pa Bo bi ovu ekipu CSKA, matoru i staru povukao za jedno 30 posto bolje od Gordona...

On se preracunao kada je odveo gore Marjanovica, jer vec je imao jednog takvog u liku Sokolova...Mogao je itekako bolje da bira, nego je ovdje bila druga stvar u pitanju...Posto je Misko menadzer Bobiju, a Duletu itekako pomogao oko ovog ugovora, sto stalno ponavljam, morao je Dule da se revansira...Inace da je Dule ostao Bobi bi dosao u Partizan...
Smatram da se Bykov itekako bolje mogao da iskoristi...

Problem je bio taj sto je Dule maltene imao mali izbor ovog ljeta....On je maltene dobio tim u ruke, za nijednog igraca se nije pitao....Sve mu je dovedeno i napravljeno....Kostur godinama ostaje isti..A Dule nije tip trenera Pesica i Dude kome ces dati tim u ruke, a oni ce da uigraju zvijezde....Dule to ne moze...On mora da gradi svoj tim, svoj sistem i svoj nacin igre...

Pare su tu, dobit ce vjerovatno sve, ali samo je pitanje sta ce Vatutin sada da uradi....Ja tipujem da ce cekati da Mesina dobije otkaz u Realu (Pepu Hernandez bi trebao da preuzme Real)...

Koliko god opcija bila dobra za CSKA kada su doveli Duleta, po meni bi dva puta bolje prosli da su Pesica doveli...Ne poredeci kvalitete ni jednog ni drugog...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 25 nov 2010, 14:11

nakon ovog veceras ako ne dobije otkaz i pare onda CSKA stvarno drma finansiska kriza.Dule ne moze ovo iznjeti na svojim ledjima to je evidentno.U Partizanu nije imao neki imperativ pobjede stalno mlada ekipa low budget mu je pomogao da bez pritiska igra svoju igru i razvija ekipu.Ovo sad sto on radi je nesto sasvim drugo.Izgubio se on malo u Gordonu jer takvog solistu u Partizanu nije imao,pa sad izgara u zelji da se dokaze da moze igrati i sa jednim igracem.On mi je vise trener za Cibone u ovom trenutku da motivise igrace i tako to a da pobjeda nije na prvom mjestu.Ko ce sad ovo preuzet ne bi znao reci al Messina ako izgubi veceras je na tankim granama pa bi se mogao vratiti sto bi im bilo najbolje rjesenje.Gordon Holden Siska Langdon Khryapa Vorontcevic,sve vrhunski igraci a ne mogu nista uraditi nije to do njih
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 25 nov 2010, 21:12

Dule sto je imao "biti ili ne biti" utakmica,imao je,sad se vise ne mora brinut :D
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 25 nov 2010, 21:15

Pobjedi Valencia 69-73 :o :o sta znaci veliki trener ,jak sastav je bio tu samo im je falio veliki trener tipa Pesic 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 25 nov 2010, 21:32

juznjak> je napisao/la:Pobjedi Valencia 69-73 :o :o sta znaci veliki trener ,jak sastav je bio tu samo im je falio veliki trener tipa Pesic 8-)
Moj post iznad se odnosio na Pesica....Vatutin je trebao Pesica da uzme poslije poraza protiv Efesa u Istanbulu....Sada bi na svom kontu imali 2 pobjede....A ovako vjerovatno izlijecu iz Eurolige...

Ostalo je samo ime.....

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 25 nov 2010, 22:52

kakva završnica utakmice Bamberg-Lotomatika na kraju 67:68 to je ono što košarku čini zanimljivom,na kraju mi žao što nisam gledao od početka

da malo prepričam kraj utakmice
deset sekundi do kraja ,Bamberg ima napad kod rezultat 64:65,i pogađaju tricu rezultat 67:65,do kraja ostaju dvije sekunde ,trener
Lotomatike traži minutu odmora
Đedović izvodi loptu sa strane ,Smith je dobija šuta i pogađa rezultat 67:68 ,onda nastaje veliko slavlje igrača Lotomatice,i očaj navijača i igrača Bamberga koji su već bili proslavili pobjedu
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 25 nov 2010, 22:57

legenda reala je napisao/la:kakva završnica utakmice Bamberg-Lotomatika na kraju 67:68 to je ono što košarku čini zanimljivom,na kraju mi žao što nisam gledao od početka

da malo prepričam kraj utakmice
deset sekundi do kraja ,Bamberg ima napad kod rezultat 64:65,i pogađaju tricu rezultat 67:65,do kraja ostaju dvije sekunde ,trener
Lotomatike traži minutu odmora
Đedović izvodi loptu sa strane ,Smith je dobija šuta i pogađa rezultat 67:68 ,onda nastaje veliko slavlje igrača Lotomatice,i očaj navijača i igrača Bamberga koji su već bili proslavili pobjedu
Prijatelju, vjeruj mi da ti je bolje sto nisi gledao od pocetka utakmice :D ja i stari smo se prije onog zadnjeg suta slozili da bi jedino pravedno bilo da obje ekipe nekako mogu izgubiti. :D
I jos takodje prije zadnjeg suta (u trenucima dok su Svabe imale pobjedu u rukama :D ) stari je je.bo ovu danasnju Euroligu jer, citiram svabe pobjedjuju Talijane, a CSKA ima pet poraza, goni sve, odoh da spavam... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 25 nov 2010, 23:36

Fino sam ja pricao za Brose Baskets da oni tesko mogu do druge faze..Ovo im je mislim bila mec lopta u ovakvoj grupi...Vrlo vjerovatno je da ce sve da izgube do kraja..Eventualno jos jedna pobjeda....

Veceras je Mirzi trebalo 17 suteva u Nokia Areni za 15 poena, sutirao je bas iz svake pozicije, ali bas iz svake....Maccabi pokazuje sta znaci imati inteligentnog trenera....Fino je gledati ekipu koju Eidson vodi..Vrlo lijepu kosarku igraju...
Iznenadjenje je Valencia napravila, i vjerovatno s tim odnijela svaku nadu Moskovljanima za drugi krug...Mada Kari je preuzeo stvari u svoje ruke, u Valensiji itekako ima kvaliteta..Manolo to nije mogao da poslozi kako treba..
Efes rutinski Olimpiju mada je bilo cupanje na kraju, Roberts, Guler i Nachbar dva puta pogodili za tri poena...

Ostalo je samo ime.....

ŽeljkoB
Kontakt:

Post Postao/la ŽeljkoB » 26 nov 2010, 14:18

Biće promjena u Himkiju do božića i nove godine pa ko preživi ali Skariolo veoma teško

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 nov 2010, 19:15

ŽeljkoB je napisao/la:Biće promjena u Himkiju do božića i nove godine pa ko preživi ali Skariolo veoma teško
Naravno da ce biti...Scariolo ce da leti...Tipujem i na Ezea da bi mogao da leti...

Ostalo je samo ime.....

ŽeljkoB
Kontakt:

Post Postao/la ŽeljkoB » 30 nov 2010, 14:30

Scariolo spreman za otkaz vec sve pripremljeno za to bez obzira na sutrasnji rezultat

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 01 dec 2010, 22:54

Ratko ubio ex - Tau, za 16 minuta 16 poena i 3 skoka, index 19 :lol: :lol:
Mirza zabio 13, ali uz ocajan sut 5/17 iz igre...
U ovoj grupi se svakim kolom sve vise i vise komplikuje, ko zna sta sve moze desiti do kraja

CSKA zijanila i od PAO-a kuci, ocigledno da Duletova smjena nije donijela nikakve znacajnije promjene...
Fener obezbijedio TOP 16, a Partizan ocekivano (promjena glavnog igraca pred vrlo bitan mec) izgubio u Rusiji.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 01 dec 2010, 22:59

Ko bi rekao da će Caja Laboral i CSKA ovako igrati prvu(za njih možda i posljednju) fazu Eurolige? Dobro, Caja ima šanse za top 16, dok je CSKA propustio i posljednji voz. Ne mogu da vjerujem da su u prvih 6 kola pobijedili samo jednom. Ne mogu da vjerujem. :o
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 01 dec 2010, 23:07

Veceras je otisla jedna legendarna generacija u zasluzenu mirovinu....
U nekim trenucima su pokazivali zivost, ali vecinom je bilo letargicno...
Vrhunac se desio na plus tri za PAO, kada su odlucili da brane napad, 24 sekunde do kraja :o :o :o ...

Prokom proradio, digao Caju gore, i da su dobili jos jednu prije, bili bi itekako ozbiljan kandidat, ovako tesko....
Partizan ce vjerovatno pobjedom nad Prokomom da uhvati TOP 16...

Odlicni Fener, Siena vec obezbijedili TOP 16....Mc Calleb brilijira i iz utakmice u utakmicu postaje pravi vodja ove ekipe....

Ostalo je samo ime.....

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 02 dec 2010, 00:01

da ne zna mozda neko kad je prekinuta prva utakmica eurolige i da je odrzana ponovo i ko je sudio???
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 02 dec 2010, 00:39

Caja će vjerojatno proći dok za ovakav CSKA nisam siguran
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 dec 2010, 01:44

Ted Mosby je napisao/la:Caja će vjerojatno proći dok za ovakav CSKA nisam siguran
CSKA je gotov, nemaju vise sansi...

Caja plese po ivici ponora...Moraju sve tri da dobiju do kraja....

Ostalo je samo ime.....

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 02 dec 2010, 20:01

moja prognoza je da bi caja mogla proci ali samo uz mnogo mnogo srece.

joj jest patnja gledati ovaj maccabi.. ne volim ih nikako imaju previse igraca koje ne podnosim posebno blu i perkins... jedino baby shaq sto mi je drag od njihovih.
You are someone else I am still right here

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 dec 2010, 01:06

Doktor David Blatt objasnjava neke stvari 8-) 8-) 8-) 8-)
Jedan od meni drazih trenera sigurno....
Veceras Eidson rijesio na kraju...Ali kucanje Parga preko Begica :o :o :o :o ...

Olimpija se po ko zna koji put vratila iz ponora, Jagodnik opet i ovaj put Markota....
Oli ocekivano, Barsa ocekivano iako bez Navarra i Mickeala....
Valencia dobila itekako bitnu utakmicu, Lotomatica dobila, Unicaja u spanskom derbiju uspjela dobiti Reala...Mesina je na klackalici...

Ostalo je samo ime.....

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 04 dec 2010, 00:03

Neno

Vidim da pratis kosaraku i da imas dobro znanje o ovom sportu... Sta se po tebi desava sa Barsom? Prosle godine su bili apsolutno dominantni, rek'o bih za klasu ispred konkurencije... Ove godine gube u Euroligi, a izgubili su i od slabe Kahe Laboral u prvenstvu :roll: . Nisam ih nikako gled'o ove sezone i ne znam sa kakvim timom raspolazu.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.