Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Re: Edin Džeko
Kakvu to ulogu igraju trofeji pri poređenju dva igrača? Džeko je daleko bolji napadač. Tu nema rasprave uopšte. Daleko najbolji napadač ikad sa prostora bivše Jugoslavije, a možda čak i Balkana.
FC Grizzlies
Jah, Dzeko zabijao samo Francuskoj, Spaniji, Belgiji, Italiji, Njemačkoj...japa je napisao/la: ↑10 maj 2020, 12:08Jel se to poredi Mandzukicevi golovi za reprezentaciju sa Dzekinim?![]()
golovi protiv najboljih reprezentacija vs golovi protiv vecinom nizerazrednih...
Ponovicu Dzeko ili Mandzukic razlika je u tipu napadaca a ko ti je bolji zavisi u koji klub ih stavis, jedan ce biti bolji u jednoj vrsti ekipa drugi u drugoj.
Ne pricaj gluposti.

Fkt nema subjektivnijeg naroda od balkanskog.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Statistike tako kazu.Nemoj mi price povrijeden ovaj to je SBBKBB

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Kao argument sam koristio igranje u najjacim klubovima evrope, a kod Dzeke to nije slucaj. Sbbkbb da je presao u Bayern, ko zna.
- BosniaBoston
- Kontakt:
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Dokaz da brojke nista ne znace, RVP je igrac koji je popisao englesku ligu i osvojio je haman sam za Manchester United, ligu u kojoj Dzeko u najboljoj sezoni jedva dodje do 15 golova, ohladi malo sa tim poredjenjima RVP je legenda Engleske lige.BosniaBoston je napisao/la: ↑10 maj 2020, 12:40Legenda svjetskog fudbala i tvoj miljenik Van Persie:594 meca 274 gola 98 asistencijajapa je napisao/la: ↑10 maj 2020, 12:08Jel se to poredi Mandzukicevi golovi za reprezentaciju sa Dzekinim?![]()
golovi protiv najboljih reprezentacija vs golovi protiv vecinom nizerazrednih...
Ponovicu Dzeko ili Mandzukic razlika je u tipu napadaca a ko ti je bolji zavisi u koji klub ih stavis, jedan ce biti bolji u jednoj vrsti ekipa drugi u drugoj.
Dzeko kloc:588 mečeva 275 golova 121 asistencija
![]()
Ovu brojku je nabio protiv manjih a i ovo sto ej postizaoje u kvalifikacijama, ti golovi nemaju isti tezinu kao golovi na velikim takmicenjima.jasmin10 je napisao/la: ↑10 maj 2020, 13:38Jah, Dzeko zabijao samo Francuskoj, Spaniji, Belgiji, Italiji, Njemačkoj...japa je napisao/la: ↑10 maj 2020, 12:08Jel se to poredi Mandzukicevi golovi za reprezentaciju sa Dzekinim?![]()
Ne pricaj gluposti.

Mandzukic radi vise za ekipu. Ok.
Asistencije:
Bundesliga:
Edin - 111 utakmica / 27 asistencija
Mario - 110 / 21
Seria A:
Edin - 162 / 30
Mario - 118 / 14
Liga prvaka:
Edin - 55 / 13
Mario - 60 / 6
Europa liga / UEFA kup:
Edin - 37 / 10
Mario - 15 / 5
Njemacki kup:
Edin - 11 / 4
Mario - 13 / 1
Talijanski kup:
Edin - 7 / 1
Mario - 11 / 2
Reprezentacija:
Edin - 107 / 21
Mario - 89 / 9
Edin u PL - 130 / 24
Mario u Primeri - 28 / 5
Edin u engleskim kupovima - 25 / 10
Mario u spanskom kupu - 3 / 0
Mario vise trci za ekipu, ali iz razloga sto je nedovoljno dobar da radi primarni posao centarfora. A uostalom da li on moze da nosi dva stopera 90 min na ledjima kao Edin i da razigrava krila.
Ova logika da bi bolja ekipa izabrala Marija je na nivou sljedeceg. Ako imam NBA ekipu i pravim je od nule biram Giannisa, a ako vec imam odlicnu ekipu biram Klaya zbog suta i da igra odbranu. Iz ovoga ne slijedi da je Klay > Giannis.
Lupio si glupost. Napisao si da je Dzeko zabijao samo nizerazrednim reprezentacijama.japa je napisao/la: ↑10 maj 2020, 14:44Ovu brojku je nabio protiv manjih a i ovo sto ej postizaoje u kvalifikacijama, ti golovi nemaju isti tezinu kao golovi na velikim takmicenjima.jasmin10 je napisao/la: ↑10 maj 2020, 13:38Jah, Dzeko zabijao samo Francuskoj, Spaniji, Belgiji, Italiji, Njemačkoj...japa je napisao/la: ↑10 maj 2020, 12:08Jel se to poredi Mandzukicevi golovi za reprezentaciju sa Dzekinim?![]()
Ne pricaj gluposti.
Nisi koristio trofeje kao argument, pa ti iz vece provalije u vecu svaki post ideš.

- kontrasviju
- Kontakt:
Edin je u dresu reprezentacije davao golove Španiji, Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, Belgiji, Švicarskoj, Austriji, Turskoj, Grčkoj, Irskoj, Meksiku, Iranu, Obali Slonovače, Americi tako da bih te zamolio da ne lupaš gluposti.japa je napisao/la: ↑10 maj 2020, 12:08Jel se to poredi Mandzukicevi golovi za reprezentaciju sa Dzekinim?![]()
Upravo sam ti nabrojao 25 od ukupnih 58 Edinovih golova u reperezentaciji, tako da je smiješna ta konstatacija da je Džeko tu statistiku nabijao na malim ekipama.
Znači gotovo polovica reprezentativnih golova je protiv velikih fudbalskih sila ili jako dobrih evropskih i svjetskih reprezentacija.
Pa necu pikati trofej osvojen u BiH ili Ceskoj i vrijednovat ga vise nego neosvojen trofej na SP tj srebro ili izgubljeno finale LP.
Ja sam kao argument koristio to sto je Mandzukic igrao u velikim klubovima u prvoj postavi uvijek, a Dzeko nije.
Mandzukic je igrao prvu jer je igrao u timovima gdje nije imao konkurenciju niti 50% kakvu je ovaj imao u Cityu to prvo drugo Dzeko je na SVOJIM leđima titulu donjeo timu nakon povrede Aguera..
A Wolfsburgu da ne pricam izbaci njega iz slike i titule nema.
Pa gledaj u Romi šta radi i u Romi ih bukvalno sam doveo do polufinala LŠ znaš li uopšte šta pricas?
Ja ponavljam i danas mi je krivo što nije otisao u Bayern jer bi to bila jedna perverzija šta bi radio sirotinji kad bi igrao za tim poput Bayerna.
Glupost je reci da Mandzukic nije imao konkurenciju. Proguglaj statistiku Maria Gomeza kad vec ne znas pa mi reci jel imao konkurenciju
-
- Kontakt:
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
A otisao u tim gdje je bio zadnja opcija u napadu Mancini svog zemljaka gurao konstantno dao 4 gola u gostima pitaju ga da li ovo znaci da je zasluzio prvu ovaj odgovara paaa..paaaa...Wandelanoite je napisao/la: ↑10 maj 2020, 17:00Da je Bayern imao novca da kupi Dzeku, Edin bi danas bio najbolji napadac svih vremena.
50 minuta naredne utakmice prođe Dzeko na klupu.

Užas je to da nije otisao u Bayern i za manje pare.
@ Gerro prvo se obrazuj o karijerama jednog i drugo pa dođi i tvrdi to.
O golovima da ne pricam.
Znaci frajer mi citira post u kojem pise sta sam napisao i u citatu slaze da sam napisao to sto on govoriLupio si glupost. Napisao si da je Dzeko zabijao samo nizerazrednim reprezentacijama.

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, adrenaline323, ANamelessGhoul, AnelMid, AzRimiRzA, Balorda, Beduin, bordobijeli, Bosniacum Lilium, Celtic, Confiance, Cwirek, darker10, delinjo, Dinhooo, Djedo, edin139, eleGancy, emir79, exampLe., Fudbalbr1, Fudo, Goalgetter, Gomis99, Hansestadt, HariTz, Hazre, Hrammm1921, hurem, Imamkarbarum, JackW, jasmin10, kakarut, KarlMarx, L-Train, LaMeloBall, lol89, lumani, marlostanf1eld, Maverick, Micron, Mocvara1991, MokraKifla, NebeskaSila96, Ozymandias, PeppermintSA, Proximic, Shategabri, Smaja, smajke, StevieG8, Sveti, svrakino1921, UtdBiH21, Venom, Wisey, Wolffire, Zeko87, ŠTA_JE i 448 gostiju.