Sad kad NRA ovo vidi ima da krenu anti gun kampanju

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Sad kad NRA ovo vidi ima da krenu anti gun kampanju
Pa ako vlada/government postane previse jak i pocne se ponasat lose prema narodu da se moze uvjek formirati militia gradjana i udarit na njih (to su paravojne formacije bi bilo na nasem jel?) Odnosno branit se od istih. Za sve postoji veca slika. Vjeruj sto manje, drzave, vlade, u tvom zivotu to je bolje. Sve se vise osloni na sebe
Drzi sta god hoces dok imas pravo na to i dok je u skladu sa zakonom. Podrazavas svacije pravo na sta ima pravo, ne mozes eh ovo cu podrzavat jer mi se svidja ovo necu, ne ide to tako. Nisu to automatske nego semi-automatske. Automatsko oruzje je banovano. Zavisno od state do state, u Tx moras recimo imati dozvolu da nosis oruzje, imas restrickije ako nmas dozvole, npr. ne mozes u autu drzati sanzer i pistolj skupa, ne mozes nositi sa sobom itd. Mozes samo koristit za kucne svrhe/odbranu iste, dok u Arizoni to ne postoji ako mozes legalno kupit mozes legalno svugdje nositi. Sto su states vise crveni/republikanci to znaci da manje vjeruju vladi, jer pametni ljudi svaka vlada na svijetu nije za sta, tu su vise flexibilni sto se tice oruzja. Sto su states vise plavi/demokrate to su ovce koje zavise od vlade, pa vjeruju sto im govore za oruzje.Epidaurus je napisao/la: ↑09 maj 2020, 15:05Odlicno, uzmes i drzis u kuci ako hoces arsenal za citavu brigadu. U sustini nemam nista protiv zakona gdje mozes pucat na provalnika, mozda malo prebrutalan za moj ukus al nije nerazuman. Za to ti je i pistolj obican dovoljan na kraju krajeva. Moje pitanje je jos uvijek koja je svrha kupovine automatskog oruzja i flexanje s njim u javnosti? Ljudi izasli protestovat protiv lockdowna zbog korone naoruzani ko da idu na Vozucu. Koja je svrha toga tj kakvo je to pravo kojim ugrozavas sigurnost drugih jer vecini sigurno nije svejedno vidjet nesto takvo. Isto tako sa 18 godina mozes uzet nesto takvo sto je 10 puta opasnije od pistolja kojeg mozes uzet sa 21om godinom tek. Koja je logika to?
Jel uopce u svim drzavama dopusten open carry i nabavka takvog oruzja?
Ovisi gdje (.)(.) obrazovao.Sto bi srbi rekli, bolje da te turcin muci nego da te latin uci heh.
Pa zavisno od koncepta. Ima stvari sto su oni u pravu samo sto oruzje, previse vladinog upletanja/zavisiti od istih, promovisanje dekstrukciju familije itd. Nisu jedne od njih, tu su republikanci 100% u pravu. Nema to veze sa obrazovanjem, ilegalni Mexikanac ce biti demokrata jer ce mu oni pomoci da dobije papire a repiblikanac ce mu reci da se vrsti u Mexico i da ne krsi zakon ove drzave, normalno da ce biti liberalan zbig vlastitog interesa. Pa 95% crnaca glasa za demokrate, bas me zanima sto
A šta je sa svinjetinom ?
Gradjani ce biti vise demokrate jer sa drustvenog smisla podrzavaju pricu demokrata kao i svako i ja se tu slazem s njima, pa se onda na osnovu toga upletu u cijelu ideologiju toga. Mexikanci su recimo konverzativni ljudi, vjeruju u Boga, familiju, posao/hard work, ali na drustvenoj normi, normi zivota gdje se nalaze ce prednjaciti ka demokratima, a ovo ce zadrzat za sebe, jer su ovi nakolodniji njima.Epidaurus je napisao/la: ↑09 maj 2020, 16:11Rekao bih da brojke na puno vecem uzorku govore vise od tvoje logike. Cak i pored svih tih mahom neobrazovanih ilegalnih Meksianaca i crnaca republikanci iamju vecu podrsku medju neobrazovanim stanovnistvom dok je kod obrazovanih razlika u korist demokrata poprilicna. Dakle ovce su oni obrazovani po nekoj tvojoj nakaradnoj logici izgleda![]()
Sta je destrukcija porodice? Ped.eri i lezbe pretpostavljam?
Kako je u vas u Californi po pitanju nosenja oruzja? Je li procedura velika
Ne, nego što svako ko nema isto razmišljanje ko ti nazivaš svakakvim imenima. Imaš svoj stav i misli šta hoćeš, al svakog ko ne misli ko ti linčovati je malo hipokratski. U suštini, ja dijelim tvoje mišljenje, da je ovo previše, al ljudi imaju takav zakon i iskorištavaju sve njegove mogućnosti. I meni je čudno i ne bi mi bilo svejedno, al' moguće da bih i ja isto radio kad bih mogao. Jbg, možda.Epidaurus je napisao/la: ↑09 maj 2020, 13:59Jao izvini sto mi je bolesno vidjet polupismenog debila koji ne zna tablicu mnozenja na ulici sa automatskom puskom. Kako me samo nije stid. Pustit fino te ljubitelje oruzja na neku poljanu i nek se fino svi izrokaju da normalan svijet zivi bez trauma da ga neki takav bolid nece izrokat jer je previse igrao GTA.GeriOldman je napisao/la: ↑09 maj 2020, 13:40Ovaj neumoran, opet ako nije kako on misli onda je retardirano bolesno i nazovi šta još hoćeš.. Školuje te alem sine o zakonu i pravima, a ti uporan u moralnim načelima. Ne pije to baš puno vode, jer, znaš zašto? Evo nacrtat ću ti; JE.BENI ZAKON IM DOPUŠTA TO!
Smatram poremecenom osobom svakog ko ima fetis na oruzje cisto kur.cenja radi. Pistolj i lovacko oruzje mogu da razumijem mada se ne slazem al puske tipa AR15 i slicno kupovat i jos s tim hodat po ulici cisto eto jer ti se moze je poremeceno kao i sam zakon koji takve stvari dozvoljava. Ako cemo se vec igrat tih raznih neutemeljenih sloboda, pa hajmo brate i nacijima pustit da marsiraju gradovima i uzvikuju razne parole sve dok nikog ne diraju.GeriOldman je napisao/la: ↑09 maj 2020, 16:55Ne, nego što svako ko nema isto razmišljanje ko ti nazivaš svakakvim imenima. Imaš svoj stav i misli šta hoćeš, al svakog ko ne misli ko ti linčovati je malo hipokratski. U suštini, ja dijelim tvoje mišljenje, da je ovo previše, al ljudi imaju takav zakon i iskorištavaju sve njegove mogućnosti. I meni je čudno i ne bi mi bilo svejedno, al' moguće da bih i ja isto radio kad bih mogao. Jbg, možda.Epidaurus je napisao/la: ↑09 maj 2020, 13:59Jao izvini sto mi je bolesno vidjet polupismenog debila koji ne zna tablicu mnozenja na ulici sa automatskom puskom. Kako me samo nije stid. Pustit fino te ljubitelje oruzja na neku poljanu i nek se fino svi izrokaju da normalan svijet zivi bez trauma da ga neki takav bolid nece izrokat jer je previse igrao GTA.GeriOldman je napisao/la: ↑09 maj 2020, 13:40Ovaj neumoran, opet ako nije kako on misli onda je retardirano bolesno i nazovi šta još hoćeš.. Školuje te alem sine o zakonu i pravima, a ti uporan u moralnim načelima. Ne pije to baš puno vode, jer, znaš zašto? Evo nacrtat ću ti; JE.BENI ZAKON IM DOPUŠTA TO!
Nikakav problem ako je right to protest jasno definisan i postupci okvira ponasanja istog. Ti ako se pridrzavas toga imas pravo da organizujes bilo kakav skup sto pozelis, ja podrzavam tvoje pravo kao i bilo koga drugog. Ne bi nikad bio dio toga, niti bi doniro niti bilo sta, ali ako su okviru pravila, imaju pravo kao i svako drugi. Svabija nema takvu slobodu, nema ni slobodu govora.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.