NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA chat/svastara/prepucavanja
A sta je radio otac kad se popeo u prikolicu pick upa? Pjevao elegicne meksikanske pjesme i svirao gitaru?
-
- Kontakt:
Otac je štitio sina .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Na sudu ce tuzilastvo morati dokazat da je ubijen beyond reasonable doubt. A to ce biti ne moguce dokazat jer sekunda kad se Ahmaud zaletio na njeg, imo je pravo pucat.
Dakle ubistvo u samoodbrani iako su lika presreli naoruzani do zuba?
Pa i ja bi samo gledao šansu da razoružam civila koji bi mi ni krivom ni dužnom prijetio oružjem, šta ja znam ko je on i kakve su mu namjere, trebao bi možda sarađivati i poslušno mu odgovarati i ispunjavati njegove zahtjeve? Onaj ko je bio spreman da izigrava pravednika i potjeru možda je mislio da će ispasti hero i ličnost sedmice u novinama ali je završilo ubistvom nevinog čovjeka i mora preuzeti odgovornost za svoje postupke.alemsa je napisao/la: ↑08 maj 2020, 14:17Ma anologija ti je do jaja
Nije pucano dok se nije zaletio na lika, sto se vidi na videu. Niti mu je pucano s ledja, niti u stacioniranoj poziciji, pucano je u natezanju s puskom. Oruzje ce opalit u 100% slucajeva u takvim situacijama. Zalosno je sto je lik bio prav zdrav, ali na osnovu svega imali su povod sumnje da se rsdi o njemu jer im je receno tako.
Dobro, ima pravo na citizen arrest, ali valjda imaju jasno definisane uredbe povodom toga, kad se radi a kad ne. Sta sad, kad jave na radiju da je sumnjiv crnac u bijeloj majici svi u cijelom gradu imaju pravo sa sacmarama zaustavljati sve crnce u bijelim majicama? Nema mi to logike nikako. Valjda imas pravo nekoga uhapsiti ako vidis da recimo obija kucu, krade torbicu, bjezi iz zlatare i slicno.. Uglavnom ako si siguran da je to taj izvrsioc djela. Opet, nema mi to logike nikako, bili zakoni takvi ili ne bili.alemsa je napisao/la: ↑08 maj 2020, 13:28U state of Georgia imas pravo na citizen arrest, povod zato su imali jer je zvana policija kojoj je receno da je lopov crnac u bijeloj majici. Znaci ima ga pravo kao gradjanin drzati dok ne dodje policija. Na videu se vidi da se Ahmaud zalijece na lika s puskom 2 put, udara ga i pokusava mu otet pusku, upucan ces biti 10 od 10 puta. Upucan je u natezanju oko puske, ko se normalan zalijece na lika s puskom? Justified zato nikad nisu ni bili uhapseni, ovo sad je pritisak medija, lik 30 godina radio s murijom, zna prava, dok Ahmaud ima kriminalni dosje, izmedju ostslog i kradjudscile je napisao/la: ↑08 maj 2020, 07:28Cekaj malo, jesam li ja dobro skontao.. Ova dvojica su na sred parka samovoljno (dakle nisu policija) pokusali sa sacmarom uhapsiti lika koji opisom izgleda kao neko ko je provaljivao u kuce?
Pa je l postoji iko na forumu da se ne bi pokusao odbraniti da ispred tebe iskoce neke budale sa sacmarom? Na osnovu cega bi oni mogli biti oslobodjeni za ubistvo, ne kontam?I kad na sudu dokazu da nisu krivi, onda ce ovi reci da su oslobodjeni jer su bijelci, standard
![]()
Ali vidjet cemo
Ja ne znam je l tvoj odbrambeni mehanizam bjezanje ili sta, ali da meni neko preprijeci put sa autom i pokusa me docekati sa sacmarom i ja bih se zaletio da mu je otmem. A pri tome nisam nikakav k*rcevit ili problematican lik.
U svakom slucaju, nisam pravnik, ne znam zakone.. ali sumnjam da ih i ti znas. Narocito jer je to kompleksna stvar (ucio sam ih za jedan od ispita vezano za moju struku) i da ako vec postoji citizen arrest, nije to prosta stvar definisana jednim paragrafom. Sta god bude bice, iznosim svoj stav, a ne da li ce biti osudjeni ili ne. Meni je licno debilno da te moze neko presresti na sred puta sa puskom jer sumnja da si lopov.
Zadnja izmjena: dscile, dana/u 08 maj 2020, 14:47, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Eh jebga sad preuvelicavas to s radijom. Ljudi zive na ranchu, populacija crnaca je tu 0.3%. Receno im je da je lik koji je krao bio crnac u bijeloj majici, likovi sjeli u trucka vozali po naselju jer nije mogao daleko pobjeci taj lopov i vide lika koji fits the description, presretnu ga i desi se sta se desilo, sanse da nije ovo bio pocinilac su 1% s obzirom na sve.dscile je napisao/la: ↑08 maj 2020, 14:45Dobro, ima pravo na citizen arrest, ali valjda imaju jasno definisane uredbe povodom toga, kad se radi a kad ne. Sta sad, kad jave na radiju da je sumnjiv crnac u bijeloj majici svi u cijelom gradu imaju pravo sa sacmarama zaustavljati sve crnce u bijelim majicama? Nema mi to logike nikako. Valjda imas pravo nekoga uhapsiti ako vidis da recimo obija kucu, krade torbicu, bjezi iz zlatare i slicno.. Uglavnom ako si siguran da je to taj izvrsioc djela. Opet, nema mi to logike nikako, bili zakoni takvi ili ne bili.alemsa je napisao/la: ↑08 maj 2020, 13:28U state of Georgia imas pravo na citizen arrest, povod zato su imali jer je zvana policija kojoj je receno da je lopov crnac u bijeloj majici. Znaci ima ga pravo kao gradjanin drzati dok ne dodje policija. Na videu se vidi da se Ahmaud zalijece na lika s puskom 2 put, udara ga i pokusava mu otet pusku, upucan ces biti 10 od 10 puta. Upucan je u natezanju oko puske, ko se normalan zalijece na lika s puskom? Justified zato nikad nisu ni bili uhapseni, ovo sad je pritisak medija, lik 30 godina radio s murijom, zna prava, dok Ahmaud ima kriminalni dosje, izmedju ostslog i kradjudscile je napisao/la: ↑08 maj 2020, 07:28Cekaj malo, jesam li ja dobro skontao.. Ova dvojica su na sred parka samovoljno (dakle nisu policija) pokusali sa sacmarom uhapsiti lika koji opisom izgleda kao neko ko je provaljivao u kuce?
Pa je l postoji iko na forumu da se ne bi pokusao odbraniti da ispred tebe iskoce neke budale sa sacmarom? Na osnovu cega bi oni mogli biti oslobodjeni za ubistvo, ne kontam?I kad na sudu dokazu da nisu krivi, onda ce ovi reci da su oslobodjeni jer su bijelci, standard
![]()
Ali vidjet cemo
Ja ne znam je l tvoj odbrambeni mehanizam bjezanje ili sta, ali da meni neko preprijeci put sa autom i pokusa me docekati sa sacmarom i ja bih se zaletio da mu je otmem. A pri tome nisam nikakav k*rcevit ili problematican lik.
U svakom slucaju, nisam pravnik, ne znam zakone.. ali sumnjam da ih i ti znas. Narocito jer je to kompleksna stvar (ucio sam ih za jedan od ispita vezano za moju struku) i da ako vec postoji citizen arrest, nije to prosta stvar definisana jednim paragrafom.
Pa ti se zaljeci na lika s oruzjem pa ces biti upucan, ja bi stao i rekao u cemu je frka, ako vidim da ce mi naudit usao bi u obracun s oruzjem s njima, jer bez oruzja ne idem ni u wc, a da igrom slucaja nisam bio naoruzan u datom momentu, neam se fajde zaljetat na lika s oruzjem u ovoj situaciji
A i bjezanje ti je bolja opcija jer je to hladnokrvno ubistvo, a sumjjam da bi te iko upuco tako jer znaju da je dozivotna, odnosno male su sanse da bi pucali s ledja, posebno u pola bijela dana. Dok ovako natezanje s puskom, zaljetanje, visoke su sanse da budu oslobodjeni
Sta je sudija odlucio? Pritvor ili su pusteni na slobodu do sudzenja?
Nije jos nista, koliko znam a vjerovatno da nece biti pusteni ili da ce bond biti preko milion dollara, jer je optuznica ubistvo i aggravated assault, najveca moguca za ovaj slucaj (samo jos fali da i hate crime pripakuju), sto je logicno da je tuzilastvo podnjelo istu, tako da nece biti na slobodi dok ne dokazu da nisu krivi
Divlji zapad,sa puskama u rukuma izaci sa svog imanja/dvorista i uzimati pravdu u svoje ruke to samo na divljem zapadu ima,jos traziti opravdanja za takav postupak eto kao on se zajebo,opis covjeka je odgovarao pa moze da mu preprjeci put autom i da mu mashe s oruzjem pa kad nigga krene prema njemu sto da ne i roknuti ga na ulici,ha ja koga ****.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Nego sta, cekajuci policiju nikad ne bi povratili imovinu. Sve po zakonuL-Train je napisao/la: ↑08 maj 2020, 16:41Divlji zapad,sa puskama u rukuma izaci sa svog imanja/dvorista i uzimati pravdu u svoje ruke to samo na divljem zapadu ima,jos traziti opravdanja za takav postupak eto kao on se zajebo,opis covjeka je odgovarao pa moze da mu preprjeci put autom i da mu mashe s oruzjem pa kad nigga krene prema njemu sto da ne i roknuti ga na ulici,ha ja koga ****.

Ako je takav zakon poserem ga,druga stvar da su vidjeli pocinioca i potrcali za njim i uhvatili ga na ulici,nikakav problem.Ovako @aleme cuvaj se da te koja budala ne zamjeni s nekim.
Ahmaud bi bio medju zivima da se nije zaljeto na covjeka 2 put udarajuci ga i pokusavajuci da mu otme pusku.
Covjek koji je 30 godina radio s murijom, zna zakon

Pravo da ganjas coeka s autom naoruzan do zuba imas,al ako ti taj covjek pokaze zube i krene da ti otme oruzje ubijes ga i sve po zakonu,aplauz za zakon.
Pa moro je ici da ganja lopova s oruzjem, jer lopov ako ti je u stanju upast u kucu, Bog zna sta je sve u stanju uradit, zbog svoje sigurnosti moras biti naoruzan. Covjek digurno ne bi pucao da se ovaj nije zaletio na njeg, zaletis se na murijasa reci ce ti jednom ili nijednom "stop charging" i puca. Tako bi svako
Imas li ti pistolj-pusku u kuci?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.