Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

marconato
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la marconato » 07 maj 2020, 20:07

h1a2s3o4 je napisao/la:
07 maj 2020, 20:03
marconato je napisao/la:
07 maj 2020, 19:58
h1a2s3o4 je napisao/la:
07 maj 2020, 19:53
To je tvoje misljenje. Mozda i imas pravo, ali ja mislim drugačije. :D
Ma mogu i ja reci da je Kežman bolji od Džeke i da je to moje misljenje, ali koliko to pije vode, to je druga stvar :mrgreen: ;)
A ko je Kežman ? :)
Isto pitanje vazi i za Džeku kad se pravi komparacija sa Van Bastenom :)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 07 maj 2020, 20:12

marconato je napisao/la:
07 maj 2020, 20:07
h1a2s3o4 je napisao/la:
07 maj 2020, 20:03
marconato je napisao/la:
07 maj 2020, 19:58

Ma mogu i ja reci da je Kežman bolji od Džeke i da je to moje misljenje, ali koliko to pije vode, to je druga stvar :mrgreen: ;)
A ko je Kežman ? :)
Isto pitanje vazi i za Džeku kad se pravi komparacija sa Van Bastenom :)
Ništa, sledeći put kad vidiš Capella ti mu to reci. :mrgreen:

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 07 maj 2020, 20:18

h1a2s3o4 je napisao/la:
07 maj 2020, 20:12
"Džeko ima tehničke kvalitete, ali Van Basten je imao nešto više, ali Džeko je u ovom trenutku s napadačkog aspekta sigurno jedan od onih igrača koji imaju sličnosti s Van Bastenom", kazao je Capello.
U prevodu, Van Basten je bolji igrac, ali Džeko svojim stilom igre podsjeca na njega... :kafa:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 07 maj 2020, 20:24

Ne znam, kad neko kaže svjetski špic pomislim na Suareza, Lewandowski, Ronaldo9, Raul Gonzalez.

Dzeko je na nivou, Ibrahimovica, Van Nistelrooy-a, dakle samo ta jedna stepenica ispod svjetske klase.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 07 maj 2020, 20:29

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
07 maj 2020, 20:24
Ne znam, kad neko kaže svjetski špic pomislim na Suareza, Lewandowski, Ronaldo9, Raul Gonzalez.

Dzeko je na nivou, Ibrahimovica, Van Nistelrooy-a, dakle samo ta jedna stepenica ispod svjetske klase.
Zbog cega Ibra ne ulazi u 1. kategoriju :?:

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 07 maj 2020, 20:37

marconato je napisao/la:
07 maj 2020, 20:18
h1a2s3o4 je napisao/la:
07 maj 2020, 20:12
"Džeko ima tehničke kvalitete, ali Van Basten je imao nešto više, ali Džeko je u ovom trenutku s napadačkog aspekta sigurno jedan od onih igrača koji imaju sličnosti s Van Bastenom", kazao je Capello.
U prevodu, Van Basten je bolji igrac, ali Džeko svojim stilom igre podsjeca na njega... :kafa:
Pa Capello ih je usporedio. nisam ja niti ss.ba. :D
A to kako ih je usporedio, pa normalno da ce paziti sta prica. Ipak je on vodio taj Milan.
Dzeko ba najbolji, dzaba pricas. :D
U Evropi mozda jedino Lewa da je bolji,a i to možda.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 07 maj 2020, 20:42

marconato je napisao/la:
07 maj 2020, 20:29
07 maj 2020, 20:24

Zbog cega Ibra ne ulazi u 1. kategoriju :?:
Ne znam, nabrojani su bolji jer su bolje igrali u Ligama sampiona i dali vise u reprezentativnim karijerama. Male su razlike, ali ipak bi ga razdvojio od elite....
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 07 maj 2020, 20:48

07 maj 2020, 20:42

Ne znam, nabrojani su bolji jer su bolje igrali u Ligama sampiona. Male su razlike, ali ipak bi ga razdvojio od elite....
Grijeh je stavljati Lewandowskog ispred Ibre!

On je samo imao peh da je odlazio iz klubova neposredno nego ce uzeti LŠ. Inace, uz R9, Shevu, Henrya i Drogbu (mozda sam nekog zab) pojam za napadaca u prosloj deceniji! Apsolutna i neupitna klasa!

Tifoze123
Kontakt:

Post Postao/la Tifoze123 » 07 maj 2020, 20:55

:guz:
marconato je napisao/la:
07 maj 2020, 20:48
07 maj 2020, 20:42

Ne znam, nabrojani su bolji jer su bolje igrali u Ligama sampiona. Male su razlike, ali ipak bi ga razdvojio od elite....
Grijeh je stavljati Lewandowskog ispred Ibre!

On je samo imao peh da je odlazio iz klubova neposredno nego ce uzeti LŠ. Inace, uz R9, Shevu, Henrya i Drogbu (mozda sam nekog zab) pojam za napadaca u prosloj deceniji! Apsolutna i neupitna klasa!
Nema sanse da je Lewa ispred Ibre,ni po kojem parametru...

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 maj 2020, 20:55

marconato je napisao/la:

On je samo imao peh da je odlazio iz klubova neposredno nego ce uzeti LŠ.
Ovo je jedan način da se posmatra to. Drugi način je da je njegov odlazak itekako doprinio tom osvajanju LŠ, jer on nije neko ko će se podrediti ekipi. I mislim da je ovo drugo mnogo bliže istini.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 07 maj 2020, 21:09

Donnie Darko je napisao/la:
07 maj 2020, 20:55
marconato je napisao/la:

Ovo je jedan način da se posmatra to. Drugi način je da je njegov odlazak itekako doprinio tom osvajanju LŠ, jer on nije neko ko će se podrediti ekipi. I mislim da je ovo drugo mnogo bliže istini.
Hoces da kazes da Inter s njim ne bi 2010 uzeo LŠ ili Barca 2011?

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 07 maj 2020, 21:32

Lako moguce, cinjenica vala da ni s jednom ekipom nije uspio uzeti titulu. A izmijenjao klubova ko carapa.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 07 maj 2020, 21:38

U duelu dva najprecijenija napadaca 21.vijeka ipak Lewa,nije kancer i igrač koji ekipe čini lošijim ko firgoš iz geta
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 07 maj 2020, 22:29

h1a2s3o4 je napisao/la:
07 maj 2020, 19:29
Pa ti ti je isto kao da poredis Mercedes 500 SEL, koji je u svoje vrijeme bilo najbolje auto i nadašnju S Klassu. :D
Danas je puno veca konkurancija i citavu deceniju pored Mesija i Ronalda niko nije mogao doci do izrazaja.

Dzeko se dokazao u 3 raličite lige, 3 različita stila igranja.
Za reprezentaciju je postigao vise golova, a u klubskom futbalo van Basten mu "bjezi" 3. Dzeko ce do kraja karijere sigurno zabiti barem 4. :D
I jedan i drugi napadaci, sta se broji? Golovi.
Jedan startu iz Amsterdama, drugi iz razvaljenog Sarajeva.
Ako cemo porediti da poredimo sve. :D
Naravno svako moze imati svoje misljenje, ali po meni Marco moze da čisti Džeksonu kopačke.
:rol: :rol: :rol:

Nije djaba Dzeko pobjedio na anketi, ovakvi strucnajci su uglavnom glasali i to vise puta :rol: Sada je bolji od Van Bastena, sutra od Maradone, debelog Ronalda itd.

Ibrahimovic je top igrac ali i velika stetocina, siguran sam da Inter sa njim ne bi bio prvak. Ku?ac bi on orao teren protiv Barceloen ko Etoi Milito sto su, sepurio bi se u napadu i cekao loptu.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 07 maj 2020, 22:36

japa je napisao/la:
07 maj 2020, 22:29
Ibrahimovic je top igrac ali i velika stetocina, siguran sam da Inter sa njim ne bi bio prvak. Ku?ac bi on orao teren protiv Barceloen ko Etoi Milito sto su, sepurio bi se u napadu i cekao loptu.
Moguce, a mozda bi i rijesio utakmicu makazicama ili projektilom s 30 m... :hmmmmm:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 maj 2020, 22:51

marconato je napisao/la:
07 maj 2020, 21:09
07 maj 2020, 20:55
marconato je napisao/la:

Hoces da kazes da Inter s njim ne bi 2010 uzeo LŠ ili Barca 2011?
Da, pogotovo Inter. Misliš da bi se on uklopio u onu Murinjovu disciplinovanu mašineriju, da bi prihvatio kao Eto'o da igra beka na Nou Campu? Bi al u klincu. A jedini razlog što su prošli je bio taj što je svaki igrač igrao svoju veoma specifičnu ulogu skoro svih 180 minuta.

Barcelona je isto bila automatski dosta fluidnija i bolja kad su mogli Messija fokusirati 100% u centralnoj ulozi, sa igračima na krilima koji su bili voljni i sposobni igrati tu ulogu.

Postoji razlog zašto Ibrahimović nije osvojio nikad LP, pogotovo u tih par sezona kad su klubovi u kojima je on igrao osvojili tri LP u nizu, i igrom slučaja on nije bio u tim ekipama te sezone, i taj razlog nije nafaka.
marconato je napisao/la:
07 maj 2020, 22:36

Moguce, a mozda bi i rijesio utakmicu makazicama ili projektilom s 30 m... :hmmmmm:
Pa što nije riješio kad je mogao, evo konkretno zašto nije riješio Intera 2010., odnosno zašto je zamijenjen u obje utakmice oko 60. minute zato što je bio beskoristan? Odgovor si i ti dao, zato što nije timski igrač, već je individualac koji zabija atraktivne golove, čiji se momenat inspiracije čeka pa došao ne došao, a kada treba orat i igrati potrebnu ulogu nema ga, i uvijek je bio baš to. Bio je igračina, ali to su činjenice.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 07 maj 2020, 23:34

07 maj 2020, 22:51

Da, pogotovo Inter. Misliš da bi se on uklopio u onu Murinjovu disciplinovanu mašineriju, da bi prihvatio kao Eto'o da igra beka na Nou Campu? Bi al u klincu. A jedini razlog što su prošli je bio taj što je svaki igrač igrao svoju veoma specifičnu ulogu skoro svih 180 minuta.

Barcelona je isto bila automatski dosta fluidnija i bolja kad su mogli Messija fokusirati 100% u centralnoj ulozi, sa igračima na krilima koji su bili voljni i sposobni igrati tu ulogu.

Postoji razlog zašto Ibrahimović nije osvojio nikad LP, pogotovo u tih par sezona kad su klubovi u kojima je on igrao osvojili tri LP u nizu, i igrom slučaja on nije bio u tim ekipama te sezone, i taj razlog nije nafaka.

Pa što nije riješio kad je mogao, evo konkretno zašto nije riješio Intera 2010., odnosno zašto je zamijenjen u obje utakmice oko 60. minute zato što je bio beskoristan? Odgovor si i ti dao, zato što nije timski igrač, već je individualac koji zabija atraktivne golove, čiji se momenat inspiracije čeka pa došao ne došao, a kada treba orat i igrati potrebnu ulogu nema ga, i uvijek je bio baš to. Bio je igračina, ali to su činjenice.
Ibrahimović se jednostavno nije uklapao u Barcin stil igre. To nema veze sa njegovim (ne)kvalitetom. Za Barcu nisu igraci tipa on, Drogba, Džeko...nego ove "prce" sto se izvlace na stranu i nemaju nikakve veze sa "target man" igrom.

Inter je s njim bio odlican i sezonu prije, ali se naletjeli na objektivno jacu ekipu - United gdje je igrao vs takodje 2 WC stopera koji su ga odlicno cuvali. Veliko je pitanje da li bi Inter uzeo i te 2010 da Rafael ne dobi onaj glupi crveni, jer su jednostavno u prvom poluvremenu rasuli Bayern sa 3-0 na OT. Gledalo bi se finale Inter - United i tesko bi tu Inter dobio,jer je United te godine bio kvalitetnija ekipa od Bayerna!

Ibra je svoju klasu i kolektivnu igru dokazao jos u Juveu kad su dominirali ligom i vrlo lako moguce da bi uzeli LŠ u narednim godinama da nisu rasformirani. Kakva je to samo bila ekipa... :tokralju:

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 08 maj 2020, 00:35

marconato je napisao/la:
07 maj 2020, 22:36
japa je napisao/la:
07 maj 2020, 22:29
Koliko golova je u bitnim utakmicama zavrsnice lige prvaka zabio takav gol? Toliko koliko je i procenat sansi da bi se to desilo...Ibrahimovic je igrac koji se ponasa kao anjbolji na svijetu a nikada to nije bio i taj karakter i stav ga je i kostao toga da nikada nije bio glavna zvijezda ekipe koja je medju najjacima na svijetu

Ibrahimovic ne samo da se nije uklapao u stil igre Barcelone on se nikada nije uklapao u stil bilo koje ekipe koja pretenduje na najvece domete.

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 08 maj 2020, 00:37

Ma sepet klubova covjek promijenio, svi igrali Ligu Prvaka i nikad nista. Nemam nista protiv Ibre, cak mi je i drag kao igrac,ali precijenjujes ga. Ispade svi drugi krivi, samo ne Ibra jer nema LP.

Voli igrati za sebe i za svoj potez vise. Strasan je igrac bez daljnjeg,ali ima itekako i do njega sto nije ostvario vise uspjeha u CL.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 08 maj 2020, 01:05

marconato je napisao/la:
07 maj 2020, 23:34
07 maj 2020, 22:51

Ibrahimović se jednostavno nije uklapao u Barcin stil igre. To nema veze sa njegovim (ne)kvalitetom. Za Barcu nisu igraci tipa on, Drogba, Džeko...nego ove "prce" sto se izvlace na stranu i nemaju nikakve veze sa "target man" igrom.

Inter je s njim bio odlican i sezonu prije, ali se naletjeli na objektivno jacu ekipu - United gdje je igrao vs takodje 2 WC stopera koji su ga odlicno cuvali. Veliko je pitanje da li bi Inter uzeo i te 2010 da Rafael ne dobi onaj glupi crveni, jer su jednostavno u prvom poluvremenu rasuli Bayern sa 3-0 na OT. Gledalo bi se finale Inter - United i tesko bi tu Inter dobio,jer je United te godine bio kvalitetnija ekipa od Bayerna!
Ibra je svoju klasu i kolektivnu igru dokazao jos u Juveu kad su dominirali ligom i vrlo lako moguce da bi uzeli LŠ u narednim godinama da nisu rasformirani. Kakva je to samo bila ekipa... :tokralju:
Mislis kad su namjestali ?

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 34 gosta.