Pantelija je napisao/la: ↑06 maj 2020, 04:00
Kakva glupa rasprava. Zato i jesmo dno kkakvo jesmo, ekonomsko, moralno i svako drugo moguce. Kada kazes EDIN DZEKO, ustanes pa iZgovoris to. Pitar sam otkad znam za sebe i onu tekmu 96 jel, na grbavici. Prije rata sam imao 6 godina pa se i ne sjecam najbolje. Dijete ovog grada, pola Krajisnik. Edin je od malena u klubu za koji ne navijam, te je dosao do prvog tima i otisao. Imam srecu da Edina poznajem onako poprilicno dobro preko jedne njegove rodice, koja je moja prijateljica. Cisto iz razloga da znam sta je prosao i kako je dosao gdje je dosao.
Edin je dijete Bosne koje je krenulo od najhladnije nule. Nista ispod njega. Ni bogati roditelji ni trener amidza ni nike kopacke od 230 KM. Samo talenat,rad i ljudskost. Covjek koji je osvajao englesku, njemacku, bio najbolji strijelac, postizao odlucujuce golove, najbolji strijelac repke i sta sve ne, a krenuo odd nule. Ni po babi ni po majci.
Pratio se wolsburg ko repka, pa i city. Bgm nerjerko se i roma gleda samo radi njega. Gospodin. Od djeteta, postao gospodon. Osporavanje njega aa tim koga je ozenio je tek dno ljudskog idiotluka. Dobro se sjecam tih godina, prije nego je Amra i udala se za tog srbina, da je za nju svako ziv znao. I danas kad je vidis uzivo skontas koliko je to lijepa zena. Kakva je kao osoba ne znam, znam da je nerjetko vidim po bolnicama sa bolesnim djecom i humanitarnim akcijama. Pitam se, od vas moralista, ko je proveo jedan san u domu za nezbrinutu djecu da se poigra sa tom djecom?
Edin je u njoj vidio izgleda sve. Ljepotu, odanost, zenu. Da se ne lazemo, koliko fudbalera znate da ima onakav brak i da vidis da uzivaju u zajednickom zivotu??? Covjek je stvorio porodicu, prihvatio njeno dijte iz prvog braka kao svoje sto samo dokazuje kakav je covjek. Znaci , nasao je savrseni dio sebe. Nema skaandala, nema mrznje, ogovaranje. Svoj. Sa 33 godine i dalje je u forminkao sa 25. Sve to zahvaljujuci miru koji ima.
Edin je pomogao toliko ljudi, da je uzalud pominjati. Znam za par slucajeva klji nikad nisu objavljeni, veliki novac je u pitanju. Edin je samo trazio da uspije lijecenje. Nista vise. Edin je goapodin, veliki humanista i covjek prije svega. Jako malo je nasih ljudi u svijetu koje mozes pomenuti a da ti se ljudi dive sto je tvoj zemljak. Pored toga sto je svjetski poznat fudbalwr, aportista, edin je i dalje normalna osoba koja vodi miran porodicni Zivot i ne petlja se u tudjw zivote.
Legenda naseg fudbala, veliki borac i radnik, humanitarac, bosanac. Edin dzeko.