NBA 2019/2020 - LOS ANGELES LAKERS CHAMPIONS
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA 2019/2020
O majko draga
-
- Kontakt:
Ma 5 puta buraz , šta će Kukoč rang Erica Gordona , i to je upitno ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
I taj isti rece da bi Efes bez problema usao u Playoff u nba

valjda prije 30 godina,ne 20,ako mislis na kosarku sa balkanalumani je napisao/la: ↑06 maj 2020, 18:14filip13 je napisao/la: ↑06 maj 2020, 18:00dončić je već all star,u drugoj sezoni,kukoč nikad to nije bio,jokić u istina slabijoj konkurenciji centara sad nego kad su igraki npr. divac ili rađa je vec u prvoj petorci sezone bio,boga pitaj koliko će all star tekmi imati,ja ne govorim o statistici nego o ličnim dostignucima pojedinaca u nbalumani je napisao/la: ↑06 maj 2020, 16:15
Nije bolje jer se statistika sada nabija vise i samo se to prati..Ako cemo po tome ,onda je Hezonja bolji od Bodiroge a Musa vec sada bolji od Delibasica.Porediti Nurkica sa Divcem,Radjom je Smijesno...Kukoca porediti sa Bojanom,Bjelicom takoder...Doncic moze biti bolji,ali je jos mlad,jos on ima dokazivanja..Bogdan bolji od Danilovica ,jest al u kurcu..Tko je bolji od Bodiroge?Dragic je bolji od Sase,Ali ovaj bolji shuter.....Izjava da bi ovi sada pojeli one ,nikada ni u snu,jer tamo imas 4,5 lidera ,killera dokazanih.Logika foruma je ,da je Kokoskov boji od Pesica,Obradovica,Dude jer je on ipak bio u NBA a ovi nisu.....
Mi ovdje ne pricamo tko je All Star ili NBA igrac..pricamo koja je repka bila bolja..Bodiroga nije Bio u NBA,Ali je bolji od mnogih u NBA..NBA sada je nabijanje statistike,nista drugo..Skoro svaki igrac ima bolje brojke u NBA nego u Evropi jer je lakse trpati svi su to potvrdili i priznali pa i sam Doncic.
Najbolje na balkanu je se desavalo prije 20 godina ,ovi Sto ne zele da otvore oci,i can't Help IT.
Pop 84,Jugoplastika,Partizan,KK BosnaCibona su naravno gori nego danasnje Ekipe![]()
A dinamo je jaci od Zvezde jer su usli u grupnu dazu,**** titulu..
muzika Nam je bolja ,ponekad upalimo dugmice,losu,colu,pusenje onako iz dosade..
valjda je logicno da je bolja ona repka koja ima igraca iz najbolje nba petorke,igraca koji je u konkurenciji za mvp ,centra koji godinama ima double double prosjek,playa koji je prije nekoliko godina bio u 3. nba petorci,jedini evropski bek uz petrovica kojem je to poslo za rukom,ne kazem da su ovi danasnji igraci sa prostora bivse drzave nesto ekstra bolji,ali njihovi uspjesi u nba govore da jesu bolji
-
- Kontakt:
To što je napredovalo sve, ne znači nužno i da je bolje sve nego prije. Pa tako i igrači. Jednostavno ne može se porediti, jer današnji igrači imaju sve potrebno za razvoj i uspjeh. Od opreme, suplemenata, tehnologije, napredne statistike.., pa opet ne dostignu neke visine.
Zato je Jordan babo košarke i niko više. Dolazit iz kasina, ili pušit kubanke i cugat, i onda stavljati po 35ppg i dovooditi do ludila protivnike, ubijat brašno u njima ne može svako. Evo lebron, je.beno čudo prirode ulaže u sebe milione i milione, pa mu se približio malo, al samo malo. Ne ide to tako lako jbg..
Al' isto tako, realnost je da imaš danas igrača koji su na istom ili boljem nivou nego prijašnji. Ako govorimo striktno o ex yu, dončić je all time great već sad, iako naravno se tek treba dokazati na velikoj sceni. Ostali manje više, eventualno jokić, al njegovu košarku ja nešto ne volim pa nisam po tom pitanju pametan. Mislim da je itekako iskoristio ovu tranziciju nba u sve veći showtime i to maksimalno koristi. Neka sirova evropska košarka ili nba iz 90ih sa teškim centrima, sumnjam da bi baš bio dominantan.
Znači, ukratko Dončić je babo za 90% prijašnjih igrača iz ex yu, već sad. A na kraju karijere, ne smijem ni zamisliti..
Zato je Jordan babo košarke i niko više. Dolazit iz kasina, ili pušit kubanke i cugat, i onda stavljati po 35ppg i dovooditi do ludila protivnike, ubijat brašno u njima ne može svako. Evo lebron, je.beno čudo prirode ulaže u sebe milione i milione, pa mu se približio malo, al samo malo. Ne ide to tako lako jbg..
Al' isto tako, realnost je da imaš danas igrača koji su na istom ili boljem nivou nego prijašnji. Ako govorimo striktno o ex yu, dončić je all time great već sad, iako naravno se tek treba dokazati na velikoj sceni. Ostali manje više, eventualno jokić, al njegovu košarku ja nešto ne volim pa nisam po tom pitanju pametan. Mislim da je itekako iskoristio ovu tranziciju nba u sve veći showtime i to maksimalno koristi. Neka sirova evropska košarka ili nba iz 90ih sa teškim centrima, sumnjam da bi baš bio dominantan.
Znači, ukratko Dončić je babo za 90% prijašnjih igrača iz ex yu, već sad. A na kraju karijere, ne smijem ni zamisliti..
Zadnja izmjena: GeriOldman, dana/u 06 maj 2020, 18:27, ukupno mijenjano 1 put.
1921
filip13 je napisao/la: ↑06 maj 2020, 18:22valjda prije 30 godina,ne 20,ako mislis na kosarku sa balkanalumani je napisao/la: ↑06 maj 2020, 18:14filip13 je napisao/la: ↑06 maj 2020, 18:00
dončić je već all star,u drugoj sezoni,kukoč nikad to nije bio,jokić u istina slabijoj konkurenciji centara sad nego kad su igraki npr. divac ili rađa je vec u prvoj petorci sezone bio,boga pitaj koliko će all star tekmi imati,ja ne govorim o statistici nego o ličnim dostignucima pojedinaca u nba
Mi ovdje ne pricamo tko je All Star ili NBA igrac..pricamo koja je repka bila bolja..Bodiroga nije Bio u NBA,Ali je bolji od mnogih u NBA..NBA sada je nabijanje statistike,nista drugo..Skoro svaki igrac ima bolje brojke u NBA nego u Evropi jer je lakse trpati svi su to potvrdili i priznali pa i sam Doncic.
Najbolje na balkanu je se desavalo prije 20 godina ,ovi Sto ne zele da otvore oci,i can't Help IT.
Pop 84,Jugoplastika,Partizan,KK BosnaCibona su naravno gori nego danasnje Ekipe![]()
muzika Nam je bolja ,ponekad upalimo dugmice,losu,colu,pusenje onako iz dosade..
valjda je logicno da je bolja ona repka koja ima igraca iz najbolje nba petorke,igraca koji je u konkurenciji za mvp ,centra koji godinama ima double double prosjek,playa koji je prije nekoliko godina bio u 3. nba petorci,jedini evropski bek uz petrovica kojem je to poslo za rukom,ne kazem da su ovi danasnji igraci sa prostora bivse drzave nesto ekstra bolji,ali njihovi uspjesi u nba govore da jesu bolji
Znas ti o kojoj generciji pricam,a ti si poznat statisticar.Zanci Musa je bolji od Delibasica ima prosjek 2,0 ovaj nije uspio u NBA ,kraj price ..Bjelica bolji od Bodiroge

fakat ne znam o čemu pričaš,ja spominjem domete,uspjehe pojedinih igraca u nba ,iz ovog doba i od prije 25,30 godinalumani je napisao/la: ↑06 maj 2020, 18:27filip13 je napisao/la: ↑06 maj 2020, 18:22valjda prije 30 godina,ne 20,ako mislis na kosarku sa balkanalumani je napisao/la: ↑06 maj 2020, 18:14
Znas ti o kojoj generciji pricam,a ti si poznat statisticar.Zanci Musa je bolji od Delibasica ima prosjek 2,0 ovaj nije uspio u NBA ,kraj price ..Bjelica bolji od BodirogeNurkic bolji od Radje
Bogdanovic od Danilovica
Hezonja od Perasa :)da ne idem dalje...
-
- Kontakt:
GeriOldman je napisao/la: ↑06 maj 2020, 18:27To što je napredovalo sve, ne znači nužno i da je bolje sve nego prije. Pa tako i igrači. Jednostavno ne može se porediti, jer današnji igrači imaju sve potrebno za razvoj i uspjeh. Od opreme, suplemenata, tehnologije, napredne statistike.., pa opet ne dostignu neke visine.
To se ne spori , ja sam to ovdje i pisao da je čudo neviđeno, i da ako nastavi nema dileme da će biti najbolji evropski igrač ikada ...
Jokić je enigma , ima on svu tu ofanzivu, ali **** ga dođe dedo Scola i ispiša ga ..
Možemo napraviti paralelu između Perasovića i Lučića , Peras 5 puta najbolji strijelac španske lige bio , Lučić top petorka Bayerna ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
@ Filip bolji stats u NBA ne znaci da je bolji igrac..Ne znaci da je bolja ova generacija ,smijesno poredenje .
Btw,odgovori mi,Jesu li Bjelica,Bojan,Hez,Musa bolji od Bodiroge?
Btw,odgovori mi,Jesu li Bjelica,Bojan,Hez,Musa bolji od Bodiroge?
Bojan je tu negdje ostali ni blizu
ma gdje ja spominjem staistiku,gdje,de nadji taj moj post gdje ja to spominjem?
spominjem to da je npr. jokic bio u najboljoj nba petorci,da je doncic u drugoj sezoni vec all star,gdje sam statistike spomenuo??
bezveze ti je pitanje,niko od njih nije bolji od bodiroge,bojan je mozda negdje blizu
Rekao si da su ovi sada bolji ...filip13 je napisao/la: ↑06 maj 2020, 18:42ma gdje ja spominjem staistiku,gdje,de nadji taj moj post gdje ja to spominjem?
spominjem to da je npr. jokic bio u najboljoj nba petorci,da je doncic u drugoj sezoni vec all star,gdje sam statistike spomenuo??
bezveze ti je pitanje,niko od njih nije bolji od bodiroge,bojan je mozda negdje blizu
,Petrovic,Danilovic,Kukoc,Divac,Radja,Bodiroga,Peras,Paspalj, Sale, su ipak Malo jaci tim od ovog gore nabrojanog gdje su Lucic,Jovic,Micov........
Ne vidim nikakvo brukanje. Dončić je već osvojio Euroligu kao najbolji igrač ekipe, MVP. Mogao je ostati još 5-6 godina u Evropi i osvojiti još dvije tri. EuroBasket takodjer, samo što je veći uspjeh osvojiti sa Slovenijom nego tadašnjom ekipom Jugoslavije. Svjetsko i Olimpijske teško da će ikad osvojiti, pogotovo zbog novog formata u kvalifikacijama.
A u NBA je već ostvario više individualnih priznanja nego Kukoč za cijelu karijeru. Ili hoćete reći da trenutno jedan od najboljih igrača NBA ne bi bio ni mahač peškirima u 90tim?
A u NBA je već ostvario više individualnih priznanja nego Kukoč za cijelu karijeru. Ili hoćete reći da trenutno jedan od najboljih igrača NBA ne bi bio ni mahač peškirima u 90tim?
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
FaktiTonySosa je napisao/la: ↑06 maj 2020, 18:55Ne vidim nikakvo brukanje. Dončić je već osvojio Euroligu kao najbolji igrač ekipe, MVP. Mogao je ostati još 5-6 godina u Evropi i osvojiti još dvije tri. EuroBasket takodjer, samo što je veći uspjeh osvojiti sa Slovenijom nego tadašnjom ekipom Jugoslavije. Svjetsko i Olimpijske teško da će ikad osvojiti, pogotovo zbog novog formata u kvalifikacijama.
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
Lik se doj.ebo ove trojice, a ove ostale ko je.be
Luka i Jokic su tu najbolji igraci u oba tima. Visoka linija Radja, Divac, Paspalj, Savic nije bolja od linije Jokic, Nurkic, Vucko, Bjelica sasvim sigurno. Dragic je bolji od svih playeva, Bogdan je bolji igrac od Danilovica, Luka od Drazena. Jedino je ta ekipa neupitno jaca na 3 sa Tonijem i Bodirogom nasram Bojana i Kalinica.

Luka i Jokic su tu najbolji igraci u oba tima. Visoka linija Radja, Divac, Paspalj, Savic nije bolja od linije Jokic, Nurkic, Vucko, Bjelica sasvim sigurno. Dragic je bolji od svih playeva, Bogdan je bolji igrac od Danilovica, Luka od Drazena. Jedino je ta ekipa neupitno jaca na 3 sa Tonijem i Bodirogom nasram Bojana i Kalinica.
Ojj Majko Jokic ,Nurkic bolji od nabrojanih..Ali naj naj provala je da je Bogdan bolji od Danilovica..Epidaurus je napisao/la: ↑06 maj 2020, 19:04Lik se doj.ebo ove trojice, a ove ostale ko je.be![]()
(Nurkic aka Bivol)
Epi,povuci se ,odmori malo....
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 06 maj 2020, 19:07, ukupno mijenjano 1 put.
Jok, za 3 klase su losiji 
Jokic je bolji od svih tih visokih. Nurkic i Vucko bara bara sa Radjom i Savicem. Bogdan je sigurno bolji igrac od Danilovica. Al dobro tebi je Danilovic rang Manua pa nema potrebe diskutovat.

Jokic je bolji od svih tih visokih. Nurkic i Vucko bara bara sa Radjom i Savicem. Bogdan je sigurno bolji igrac od Danilovica. Al dobro tebi je Danilovic rang Manua pa nema potrebe diskutovat.
Zadnja izmjena: Epidaurus, dana/u 06 maj 2020, 19:07, ukupno mijenjano 1 put.
Dragić isto sila igrač. Ako onaj Shved trpa 22, 23 poena u Evropi, Dragon bi mogao hladno 30.
Remember, remember the 5th of November.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.