Samo ti ne napreduješ nesrećo

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Samo ti ne napreduješ nesrećo
Ma znaš kako kažu, neka te gdje si
Dražen PetrovićTheChief je napisao/la: ↑06 maj 2020, 15:12Mozes li mi napisati sastav te ekipe iz 90ih ?bombaysaphire je napisao/la: ↑06 maj 2020, 10:31Oni bi ga jedino mogli podudlati ex-Yu ekipi 90-ih ...
Ta ekipa bi se jedina mogla nositi sa originalnim Dream Teamom , a ovi lafo da ih razvale![]()
Luka , Nurkić i Jokić bi imali mjesta u 12 , ova ostala trojica mogla bi se grudvati ...
Evo mišljenja jednog bivšega košarkaša :
Jesu najjaci tim (mada bi i tu Spanci iz 2008-2012 perioda itekako imali sta da kazu) jer ovaj danasnji ne postoji. Ne razumijem kako nego moze biti toliko zadrt i ne prihvatat da je kosarka kao i sve ostalo evoluiralo i napredovalo u odnosu na 90e.bombaysaphire je napisao/la: ↑06 maj 2020, 17:33Evo mišljenja jednog bivšega košarkaša :
https://www.b92.net/sport/kosarka/vesti ... id=1361555
Usput evo i jedan zanimljiv tekst :
https://www.rollingstone.com/culture/cu ... am-252031/
Epidaurus je napisao/la: ↑06 maj 2020, 17:38Jesu najjaci tim (mada bi i tu Spanci iz 2008-2012 perioda itekako imali sta da kazu) jer ovaj danasnji ne postoji. Ne razumijem kako nego moze biti toliko zadrt i ne prihvatat da je kosarka kao i sve ostalo evoluiralo i napredovalo u odnosu na 90e.bombaysaphire je napisao/la: ↑06 maj 2020, 17:33Evo mišljenja jednog bivšega košarkaša :
dončić je već all star,u drugoj sezoni,kukoč nikad to nije bio,jokić u istina slabijoj konkurenciji centara sad nego kad su igraki npr. divac ili rađa je vec u prvoj petorci sezone bio,boga pitaj koliko će all star tekmi imati,ja ne govorim o statistici nego o ličnim dostignucima pojedinaca u nbalumani je napisao/la: ↑06 maj 2020, 16:15filip13 je napisao/la: ↑06 maj 2020, 15:56ja sam mozda i najstariji na ovom pdf,jokić je u prvoj nba petorci,dončić će ove sezone biti bar u drugoj,dragić je bio u trećoj,****,zar to nije bolje od onoga što je radio npr. rađa ili kukoč u nba,govorim o onba,ne o općenito karijeriChstal je napisao/la: ↑06 maj 2020, 15:15
U čemu su bolji? Jedino što su bolji u ispucavanju trica. Sve ovo što radi Jokić radili su Rađa i Divac. Košarka je tada bila drugačija pa se ne može statistički uporediti. Sada svaki prosječni igrač ima 20+ poena.
Vjerujem da će se za 5 godina kad dođu novi forumaši (mlađi) govoriti da je svaki ovaj novi igrač bolji od Kobe Bryanta. To je tako kod svakog mlađeg, čim vide novu svjetlucavu stvar misle da je bolje nego ono što imaju.
Nije bolje jer se statistika sada nabija vise i samo se to prati..Ako cemo po tome ,onda je Hezonja bolji od Bodiroge a Musa vec sada bolji od Delibasica.Porediti Nurkica sa Divcem,Radjom je Smijesno...Kukoca porediti sa Bojanom,Bjelicom takoder...Doncic moze biti bolji,ali je jos mlad,jos on ima dokazivanja..Bogdan bolji od Danilovica ,jest al u kurcu..Tko je bolji od Bodiroge?Dragic je bolji od Sase,Ali ovaj bolji shuter.....Izjava da bi ovi sada pojeli one ,nikada ni u snu,jer tamo imas 4,5 lidera ,killera dokazanih.Logika foruma je ,da je Kokoskov boji od Pesica,Obradovica,Dude jer je on ipak bio u NBA a ovi nisu.....
ako je u pitanju 1992. godina ja bi umjesto bodiroge i rebrače ubacio komazeca i vrankovića,ova prva dvojica su jos bili premladi tadbombaysaphire je napisao/la: ↑06 maj 2020, 17:11Dražen PetrovićTheChief je napisao/la: ↑06 maj 2020, 15:12Mozes li mi napisati sastav te ekipe iz 90ih ?bombaysaphire je napisao/la: ↑06 maj 2020, 10:31
Oni bi ga jedino mogli podudlati ex-Yu ekipi 90-ih ...
Ta ekipa bi se jedina mogla nositi sa originalnim Dream Teamom , a ovi lafo da ih razvale![]()
Luka , Nurkić i Jokić bi imali mjesta u 12 , ova ostala trojica mogla bi se grudvati ...
Saša Đorđević
Jure Zdovc
Velimir Perasović
Predrag Danilović
Dejan Bodiroga
Toni Kukoč
Žarko Paspalj
Zoran Savić
Dino Rađa
Vlade Divac
Željko Rebrača
Tom logikom se onda mozemo vratiti u prapocetke kosarke pa reci da bi Wilt sa danasnjom prehranom i ostalim imao 80-40 prosjeke i dominirao u jos par sportova, pa da bi West recimo bio bolji od MJa da je imao njegove uslove itd itd. Pogledaj recimo jednu vrhunsku PO tekmu iz danasnje ere, pa onda pogledaj neku iz bilo koje od prijasnjh. Razlika je i vise nego jasna. Bukvalno je svaki sport napredovao u odnosu na prijasnje stanje, a kosarka je izgleda iz nekog razloga nazadovala. Smijesna prica jbt. Vrhunski pojedinci bi jednako dominirali u svim erama, razliku cine ovi "obicni" igraci koji vremenom postaju sve kvalitetniji.bombaysaphire je napisao/la: ↑06 maj 2020, 17:58Epidaurus je napisao/la: ↑06 maj 2020, 17:38Jesu najjaci tim (mada bi i tu Spanci iz 2008-2012 perioda itekako imali sta da kazu) jer ovaj danasnji ne postoji. Ne razumijem kako nego moze biti toliko zadrt i ne prihvatat da je kosarka kao i sve ostalo evoluiralo i napredovalo u odnosu na 90e.bombaysaphire je napisao/la: ↑06 maj 2020, 17:33
Evo mišljenja jednog bivšega košarkaša :
Niko to ne spori , ali nije sport kao tehnologija pa da mora biti bolje .
KK Bosna je bila prva ekipa iz Jugoslavije koja je bila prvak Evrope , 1979 godine .
Taj "projekat" je počeo 1972 godine , treninzi su znali trajati po osam sati .
Pogledaj Mirzu kako tada rešeta , je li ti stvarno misliš da oni ne bi mogli pogađati trojke kao ovi današnji igrači?
Da Pistol Pete ili Lary Ptica ne bi pogađali kao Klay i Žvaljo ?
Najviše se napredovalo što se tiče prehrane i oporavka sportiste , što se tiče evolucije naravno trojke ...
Mada 27 zaredom trojki promašiti na jednoj utakmici, ne znam šta je tu ljepota ...
Postalo je normalno da jedan igrač opali 22 trojke i pogodi 3-4 ...
Čudi me takvo razmišljanje od tebe ...
filip13 je napisao/la: ↑06 maj 2020, 18:00dončić je već all star,u drugoj sezoni,kukoč nikad to nije bio,jokić u istina slabijoj konkurenciji centara sad nego kad su igraki npr. divac ili rađa je vec u prvoj petorci sezone bio,boga pitaj koliko će all star tekmi imati,ja ne govorim o statistici nego o ličnim dostignucima pojedinaca u nbalumani je napisao/la: ↑06 maj 2020, 16:15
Nije bolje jer se statistika sada nabija vise i samo se to prati..Ako cemo po tome ,onda je Hezonja bolji od Bodiroge a Musa vec sada bolji od Delibasica.Porediti Nurkica sa Divcem,Radjom je Smijesno...Kukoca porediti sa Bojanom,Bjelicom takoder...Doncic moze biti bolji,ali je jos mlad,jos on ima dokazivanja..Bogdan bolji od Danilovica ,jest al u kurcu..Tko je bolji od Bodiroge?Dragic je bolji od Sase,Ali ovaj bolji shuter.....Izjava da bi ovi sada pojeli one ,nikada ni u snu,jer tamo imas 4,5 lidera ,killera dokazanih.Logika foruma je ,da je Kokoskov boji od Pesica,Obradovica,Dude jer je on ipak bio u NBA a ovi nisu.....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.