Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
Ja nekako mislim da će transmisija prestati kad se temperatura digne na 40-45 (što će bit kroz mjesec dva) i onda imaju cijelo ljeto da završe lige.
-
- Kontakt:
Prekinuti ligu bez pobjednika (ili odigrati 3 final four tekme za prvaka), odrediti one koji će u Evropu i uvesti dvije ekipe iz druge lige za sljedeću sezonu.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ja ne znam je li ja nisam normalan pa ovaj virus gledam na drugi nacin ili je nesto drugo, ali svi dosadasnji fudbaleri koji su bili zarazeni su ga prebolovali kao malo jacu prehladu. Haman nikom nista nije bilo. A oni ga prikazuju kao da ces poslije obolijevanja za sedmicu umrijeti
Sve fudbalere i osoblje odmah testiras. I svako jutro prije utakmice. Zatvori ih sve u hotele na mjesec dana, nema izlaska medju familiju niti bilo gdje drugo.
Neka se igraju po 3 utakmice dnevno. Jedno kolo se zavrsi za 3 dana. Svako 4. dan se zapocinje novo kolo...
9 kola je do kraja, to bi se po ovom ubrzanom sistemu zavrsilo sad pa sad

Sve fudbalere i osoblje odmah testiras. I svako jutro prije utakmice. Zatvori ih sve u hotele na mjesec dana, nema izlaska medju familiju niti bilo gdje drugo.
Neka se igraju po 3 utakmice dnevno. Jedno kolo se zavrsi za 3 dana. Svako 4. dan se zapocinje novo kolo...
9 kola je do kraja, to bi se po ovom ubrzanom sistemu zavrsilo sad pa sad

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Kad bi se točno znalo ko je u slučaju zaraze životno ugrožen onda bi problem bio riješen. Ovako nam ostaju samo statistike a one pokazuju da je ova beštija ipak puno opasnija od gripe. U USA je tako gripa letalna za 2 osobe na 100.000 (podaci iz 2017.) a korona za 333 na 100.000 (podatak od danas). Za Njemačku letalnost od korone je 193 na 100.000 (do danas), što bi bilo nekih 2 promila, a tolika je smrtnost bila i u Kini za osobe do 50 godina. Vrlo je vjerojatno da bi svi nogoloptači preživjeli, dok bi u stručnom osoblju (trener, pomoćnici, fizio,...) vjerojatno bio koji umrli pa je pitanje ko bi htio preuzeti tu odgovornost na sebe.
Ispravak krivih podataka: Letalnost od korone je u USA 20 na 100.000 a u Njemačkoj 7,9 na 100.000, sa datumom 3.5., i raste sa protekom vremena.ledar je napisao/la: ↑02 maj 2020, 14:54Kad bi se točno znalo ko je u slučaju zaraze životno ugrožen onda bi problem bio riješen. Ovako nam ostaju samo statistike a one pokazuju da je ova beštija ipak puno opasnija od gripe. U USA je tako gripa letalna za 2 osobe na 100.000 (podaci iz 2017.) a korona za 333 na 100.000 (podatak od danas). Za Njemačku letalnost od korone je 193 na 100.000 (do danas), što bi bilo nekih 2 promila, a tolika je smrtnost bila i u Kini za osobe do 50 godina. Vrlo je vjerojatno da bi svi nogoloptači preživjeli, dok bi u stručnom osoblju (trener, pomoćnici, fizio,...) vjerojatno bio koji umrli pa je pitanje ko bi htio preuzeti tu odgovornost na sebe.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Samo mi je Bajern najjaca ekipa na planeti po pitanju love i pregovaranja oko cijene igraca.
Neki (lupam) Goretzka ima u Salkeu 3 miliona platu i kad ga zovu da dodje u Bajern bez problema mu lupe cifru od 8-10 miliona po sezoni.
A na drugoj strani godinu dana cigance i natezu se oko Sanea, jer ovi traze 60 miliona, a Bajern ne da vise od 50
Neki (lupam) Goretzka ima u Salkeu 3 miliona platu i kad ga zovu da dodje u Bajern bez problema mu lupe cifru od 8-10 miliona po sezoni.
A na drugoj strani godinu dana cigance i natezu se oko Sanea, jer ovi traze 60 miliona, a Bajern ne da vise od 50

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
-
- Kontakt:
Place kod nas nikad nisu problem ,one su redovito medu najacima u Europi ,na transferima se vec gleda kako ustedit nestokraljttbvb je napisao/la: ↑06 maj 2020, 12:35Samo mi je Bajern najjaca ekipa na planeti po pitanju love i pregovaranja oko cijene igraca.
A na drugoj strani godinu dana cigance i natezu se oko Sanea, jer ovi traze 60 miliona, a Bajern ne da vise od 50![]()
Politika je dala zeleno svjetlo (po meni očekivano) za nastavak Bundeslige. Nastavak prvenstva očekuje se 15.05. Ili 22.05. Naravno igrat će se bez publike.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Entschieden! Die Bundesliga startet am 15. Mai.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
-
- Kontakt:
Svabo je cudo 

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
E ne znam to, jer ti ja generalno preko SKY-a pratim. Čudi me da se i ti ko stari znalac nisi obezbijedio.

Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Svaka cast Svabama sto nastavljaju. Pokazuju da su sila iako im liga nije trenutno na najvisem nivou.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Pa kud baš ovi da nastave prvi... 

Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
i ovaj antifudbal dobro dodje u ovakvo vrijeme
Zadnja izmjena: Peckham, dana/u 10 avg 2020, 15:26, ukupno mijenjano 1 put.
This time next year we'll be milionaires👉
Ne znam odakle da krenem, pa za početak:
Fifty one national leagues from 42 countries were analysed by researchers at the CIES Football Observatory, and the results were clear: the Bundesliga is best. With an average attendance of 43,302 per game between 2013 and 2018, the Bundesliga is streets ahead of its European peers. The English Premier League in second place with 36,675, followed by Spain's La Liga (27,381).
With an average of 3.1 goals per game over the past three decades, fans in Germany see more goals than in any other country in the world. Even without such excitement, the lure of the lowest ticket prices in Europe's top five leagues contributes to the 'sold out' signs being hoisted more often than not each weekend.
Between 2009 and 2017, the average age of Bundesliga players was 25.84 – younger than France (25.91), Spain (26.5), England (26.79) and Italy (27.13). With the opportunities on offer, players like Christian Pulisic, Jadon Sancho, Alphonso Davies, Erling Haaland and Weston McKennie have all taken strides in the Bundesliga, which also produced players of the calibre of Naby Keita, Kevin De Bruyne and Leroy Sane, among many others.
itd. itd.No debts. For example: Barcelona’s gross debt stands at around 483 million and the net debt at 364 million, while they posted losses of 83 million in the 2009/2010 season and 21million in the 2010/2011 season. Bayern Munich, in contrast, has been operating on profits for the 19th season running.
Taman da naucim kojeg igraca Paderborna il Union Berlina.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
dr. Alem Peterson
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 4 gosta.