NBA 2019/2020 - LOS ANGELES LAKERS CHAMPIONS
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA 2019/2020
S koliko su goina Drazen, Toni, Vlade il prije njih Mirza, Kica, Praja, Cosic i ostali isli vani, a s koliko idu sad? Koliku ulogu danas igraju pare u kosarci, a koliku su ulogu igrale onda? Ta neka danasnja Yu liga bi sigurno bila bolja od ondasnje da danasnji najbolji igraci s ovih prostora igraju ovdje do neke 27 godine. Ne mogu se porediti te situacije nikako.
Toronto Raptorsi s Kawhijem bi dobili svakog Jordanovog protivnika kad je uzimao titule. Bronov Heat, Spursi iz 2013. i 2014., Boston s velikom trojkom, Lakersi s kraja decenije. Dubsi s Durantom bi pomeli sve te ekipe iz zaj.ebancije. Dakle klasicno pres.eravanje bazirano na nekoj nostalgiji.
Toronto Raptorsi s Kawhijem bi dobili svakog Jordanovog protivnika kad je uzimao titule. Bronov Heat, Spursi iz 2013. i 2014., Boston s velikom trojkom, Lakersi s kraja decenije. Dubsi s Durantom bi pomeli sve te ekipe iz zaj.ebancije. Dakle klasicno pres.eravanje bazirano na nekoj nostalgiji.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Pa zar nisu Bullsi 96-98 jaci od Heata 

#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Bila je zabranaEpidaurus je napisao/la: ↑06 maj 2020, 01:26S koliko su goina Drazen, Toni, Vlade il prije njih Mirza, Kica, Praja, Cosic i ostali isli vani, a s koliko idu sad? Koliku ulogu danas igraju pare u kosarci, a koliku su ulogu igrale onda? Ta neka danasnja Yu liga bi sigurno bila bolja od ondasnje da danasnji najbolji igraci s ovih prostora igraju ovdje do neke 27 godine. Ne mogu se porediti te situacije nikako.

Mijesas neke stvari ,prije su kuce kostale 100000$ koje sada kostaju po 4,5miliona.Pare su vijek bile bitne i mnogo se zaradivalo.
Tko je prije Drazena,Rusa,Vlade igrao nije ni bitno,jer su dosla vremena gdje svako moze igrati.(Ukic,Hezonja............)
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 06 maj 2020, 02:12, ukupno mijenjano 3 puta.
Toronto ne bi imao šanse samo da je Thompson ostao zdrav, da ne pričam o Durantu.
A period od 1990. do 2005. znači piši propalo 6 godina Jordana, tri titule Lakersa, al bi vala mogli ući u finala mjesto Netsa, Phile, Knicksa, Pacera pa možda čak i osvojiti bar jednu titulu.
A period od 1990. do 2005. znači piši propalo 6 godina Jordana, tri titule Lakersa, al bi vala mogli ući u finala mjesto Netsa, Phile, Knicksa, Pacera pa možda čak i osvojiti bar jednu titulu.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Na lupaj. Dobili bi ih i da je igrao Klay. Za Zmiju se vec slazem.TonySosa je napisao/la: ↑06 maj 2020, 01:41Toronto ne bi imao šanse samo da je Thompson ostao zdrav, da ne pričam o Durantu.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Luka, Dragic, Bojan, Bogdan, Jokic, Nurkic i ekipa bi samljeli ex-Yu 90s ekipu.lumani je napisao/la: ↑06 maj 2020, 01:12jedno je bilo povjerenjeL-Train je napisao/la: ↑06 maj 2020, 00:24Pa evropljani i jesu jedan od razloga zasto je danas NBA mnogo krcatija talentima nego li 80ih i 90ih,zamisli koliko je bilo vrhunskih igraca u tom periodu iz evrope koji su mogli igrati u NBA ali zbog nepovjerenja u evropske igrace nisu odlazili preko bare.Koliko bi ti danas samo liga bila siromasnija da neas Gianisa,Luku,Jokica,Nurkica,oba Bogdanovica,Vucevica,Dragica,Marca,Porzingisa itd itd i u tom peridou su mnoge levatine uzimale mjesto evropljanima kao sto bi i danas uzimali da im nisu dali sansu.Pogledaj ti samo koliko tu igraca fakticki nosilaca imas u svojim ekipama.pa iz Juge nisi ni mogao nigdje,pa su Drazena Pustili nekako u Madrid.Mi pricamo ovdje o 90 im gdje su Vlade ,Drazen ,i drugi ipak igrali u nba.Ako uzmemo u obzir ex YU onda je kosarka daleko bolja bila prije 30 godina ,nego sada.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Nije zato prije sam pratio druge nisu Bullsi bili ni poslije 98 bili dobri sve do onako kada su Gordon , Deng ,Noah i to formirali baby Bulls koji su se borili igrali .. i ove godine sam bio na 14-15 utakmica Bullsa ali kući kada sam ne mogu gledat nije to isto i tačkaJustin je napisao/la: ↑05 maj 2020, 23:36Manje pratis sada jer:SaltCityAttack je napisao/la: ↑05 maj 2020, 23:05Jesu šuteri , ali je meni bilo bolje gledati onu košarku , onaj zar i sve negdje do one ere Detroita Pistonsa kada su ljudi faktički bez super starova uzeli titulu .. naravno igrali timski košarku , odbrana .. sve nakon toga pocinje ulizivanje, pocinje filipa je i mnoge druge stvari sto je ljudima dalo za pravo da kažu da im nedostaje košarka 90tih .. ja sam recimo pratio tu NBA tada sma živio u Bosni i nisam propuštao utakmice , a sad živim u USA i hladno mogu da propustim utakmicu svejedno mi je.. volio bi da Bicksi ili Miami sve iznenade ove godine a mislim da mogu .. nemaju više zvijezda od ostalih zbog toga
1. su Bullsi ****
2. si ti omatorio
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
TheChief je napisao/la: ↑06 maj 2020, 02:21Luka, Dragic, Bojan, Bogdan, Jokic, Nurkic i ekipa bi samljeli ex-Yu 90s ekipu.lumani je napisao/la: ↑06 maj 2020, 01:12jedno je bilo povjerenjeL-Train je napisao/la: ↑06 maj 2020, 00:24Pa evropljani i jesu jedan od razloga zasto je danas NBA mnogo krcatija talentima nego li 80ih i 90ih,zamisli koliko je bilo vrhunskih igraca u tom periodu iz evrope koji su mogli igrati u NBA ali zbog nepovjerenja u evropske igrace nisu odlazili preko bare.Koliko bi ti danas samo liga bila siromasnija da neas Gianisa,Luku,Jokica,Nurkica,oba Bogdanovica,Vucevica,Dragica,Marca,Porzingisa itd itd i u tom peridou su mnoge levatine uzimale mjesto evropljanima kao sto bi i danas uzimali da im nisu dali sansu.Pogledaj ti samo koliko tu igraca fakticki nosilaca imas u svojim ekipama.pa iz Juge nisi ni mogao nigdje,pa su Drazena Pustili nekako u Madrid.Mi pricamo ovdje o 90 im gdje su Vlade ,Drazen ,i drugi ipak igrali u nba.Ako uzmemo u obzir ex YU onda je kosarka daleko bolja bila prije 30 godina ,nego sada.

31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Desilo se i protiv Dallasa.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Naravno da bi ih samljeli. Tu nema nikakve sunnje.
Ne, sasvim je logicno da su 30 godina starije stvari bolje.
Pa bio je načet i prije nego je sjebo koljeno, čak i propustio jednu utakmicu koju su izgubili. A u game 6 bio najbolji igrač na terenu do povrede, i vodio ih ka game 7.Justin je napisao/la: ↑06 maj 2020, 02:03Na lupaj. Dobili bi ih i da je igrao Klay. Za Zmiju se vec slazem.TonySosa je napisao/la: ↑06 maj 2020, 01:41Toronto ne bi imao šanse samo da je Thompson ostao zdrav, da ne pričam o Durantu.
A da su kompletni bilo to bi bila jedna rutinska metla, eventualno 4-1.
Remember, remember the 5th of November.
ne znam bas da bi samljeli petrovića,kukoča,divca,rađu,stojakovića,bodirogu,đorđevića,da bi bili bolji moguće,ali baš samljeli,valjda podrazumijevajuci pod tim ubjedljivo ih pobijediti,nisam baš siguranTheChief je napisao/la: ↑06 maj 2020, 02:21Luka, Dragic, Bojan, Bogdan, Jokic, Nurkic i ekipa bi samljeli ex-Yu 90s ekipu.lumani je napisao/la: ↑06 maj 2020, 01:12jedno je bilo povjerenjeL-Train je napisao/la: ↑06 maj 2020, 00:24Pa evropljani i jesu jedan od razloga zasto je danas NBA mnogo krcatija talentima nego li 80ih i 90ih,zamisli koliko je bilo vrhunskih igraca u tom periodu iz evrope koji su mogli igrati u NBA ali zbog nepovjerenja u evropske igrace nisu odlazili preko bare.Koliko bi ti danas samo liga bila siromasnija da neas Gianisa,Luku,Jokica,Nurkica,oba Bogdanovica,Vucevica,Dragica,Marca,Porzingisa itd itd i u tom peridou su mnoge levatine uzimale mjesto evropljanima kao sto bi i danas uzimali da im nisu dali sansu.Pogledaj ti samo koliko tu igraca fakticki nosilaca imas u svojim ekipama.pa iz Juge nisi ni mogao nigdje,pa su Drazena Pustili nekako u Madrid.Mi pricamo ovdje o 90 im gdje su Vlade ,Drazen ,i drugi ipak igrali u nba.Ako uzmemo u obzir ex YU onda je kosarka daleko bolja bila prije 30 godina ,nego sada.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.