bordopoeta je napisao/la: ↑01 maj 2020, 20:59
Samozdravlje je napisao/la: ↑01 maj 2020, 01:53
@Pantelija , @alendzeko

i @AN - Trojni pakt(Njemacka,Italija,Japan) ili ti Zla Horde .
@bordopoeta oba su stvarno velemajstori igre . Nije Edin Zeljina legenda (zaduzio ih jeste najvise u istoriji, ali se samo ocesao o Zelju) , a po mom jeste legenda BiH .
Pape je madjionicar i ja kad bi oni bili savremenici , izabrao bih Papeta u svoju ekipu , dakle prije Edina .
Poeta kome bi Vahidin dao Kosevo u ono vrijeme , kad je bio nesto kao direktor ? Malo je naivno , da se on puno pitao u toj prici , ono da je njegova zadnja .
Iako nije zgodno vrijeme, poslije iftara, ipak ću ti odgovoriti jer to zaslužuješ. Prvo to za Edina, u pravu si za legendu BiH (repke), ali kakva on legenda košpicara. Daleko je on iza Švabe, Meše, Škore, Čobe, R. Mihajlovića, Joze (Bukala) i inih, i u kontekstu izbora najboljeg svih vremena, stavljati ga ispred Mujića, Bajevića, Vahe, Bake (svi iz Veleža) je nonsens, a da ne nabrajam naše velike igrače. Zar i ti misliš da je on ispred nabrojanih, a većinu si i ti gledao. Kakve su igračine bili Duško, Vaha, a tek Baka, pa Švabo, Meša, R. Mihajlović....
Glede Vahidina, samo da ti pojasnim, možda je moj post bio konfuzan i nejasan. Nikada on nije bio nikakav i nigdje direktor, nego je bio, ja mislim, kao što je sada Alaim u CSR (firmi općine Centar, koja upravlja stadionom Koševo). Nakon što je naš klub tražio da nam se da stadion u vlasništvo, bilo je glasanje u Općini i on je glasao protiv. Lično sam čitao njegov intervju, kojom prilikom je obrazlažući svoj stav jer su ga mnogi navijači osuđivali zbog toga, rekao kao da je za FKS puno rentabilnije da iznajmljuje stadion i da samo održaavanje stadiona košta enormno puno. Nemoj me pogrešno shvatiti, sigurno nisi volio Vahidina koliko ja, i ovo što sam napisao nisam ga mislio staviti u negativan kontekst, a što se tiče održavanja stadiona, možda je i bio u pravu, nisam dovoljno stručan da o tome sudim.
Gospodine(zato sto si stariji , a vjerovatno i zasluzujes ovo oslovljavanje)@bordopeta postoje neke razlike u vidjenu FKS i navijaca FKS :
- Mislim da ja ovu mladjariju dozivljavam malo drugacije , gotovo sve ih izuzetno postujem (cak i "pogani jezik" @AN). Nekako su drgaciji Bosanci od moje generacije , hocu reci otresitiji i pametniji.Ove momke ne moze kao mene i moje jarane fatati na foru niko (ja se vodio brastvom i jedinstvo).
- Doduse ima i onih naivnih kao sto sam bio ja , pa padaju na pricu kako pojedini igraci gotive FKS (tipa Adukor,Tatko,onaj Crnogorac ...i drugi).
- Ti si Pasa sa igracima i rukovodstvom cugao i druzio se , ja to nisam . Nekad bih bio ljubomoran na to tvoje druzenje , a sada bas i ne . Uglavnom svi igraci gledaju interes (npr.R.Savic , S.Repcic , D.Jozic , pa mozda i Alen Skoro(mozda)), samo njih par klub su stavljali ispred sebe npr. Vahidin , Cala i ne mogu se sjetiti prezimena stoper(poslijeratni) , sto ne ode vani i sjeba egzistenciju , pa i Mujakic je rizikovao .E tu dolazimo do Vahidina.
- Samo Vahidinu priznam da vise i duze mrzi Zelju

,ma koliko to bilo opravdano i civilizovano . Ti , @RobertKosar(kontam da je Teskeredzic),ja i mozda poneko jos znamo kakva je zvijer i ljudina Vahidin i kakav je virtuoz i umjetnik bio Safet Pape Susic. Boze kako bi ga ova omladina (mislim na Vahidina) gotivila,kad ovako gotive Mersu . Ovo je uvod , sad spektakl
Dzeko Edin je kompletniji igrac od velikih majstora Bajevica , Halilhodzica.... . Davao je i davat ce aBd Edin lijevom , desnom i glavom (pogotovo za BiH).Nikad necu priznat da je bolji od VAHIDINA (nikad @skoroalen-u NIKAD)

.
- Gospodine @bordopoeta nije nase nadmudrivati se sa ovim pametnicama , nase je nositi u srcu ono sto smo dozivjeli , kao sto ce oni za 20-tak godina govoriti da je M.Ahmetovic izvanzemaljac . Nase je prijatelju da im kazemo da je buducnost FKS u Akademiji i samo Akademiji . Zahvaliti se Krsti i slicnim . Najvece bogastvo FKS su ovi pametni mladi ljudi (navijaci) i Akademija . Postovanje .

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.