FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 01 maj 2020, 15:37

RajaBa1983 je napisao/la:
01 maj 2020, 14:27
MortemHz je napisao/la:
01 maj 2020, 13:56
AlfredNobel je napisao/la:
01 maj 2020, 13:44
Ne znam ni kako vam se da opet o stadionu, kad su to još uvijek pusti snovi. Te 10 hiljada, te 20, te nako.. Bjažiii
A šta ćemo mi koji smo za 30 hiljada
gdje si ti morto ba :D
Evo vala dobar :D gdje si ti :mrgreen:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 01 maj 2020, 15:39

Ja bih bio zadovoljan s 12 hiljada. Ništa ljepše od prepunog stadiona na derbi i evropskim tekmama. Bolje manji stadion u fullu nego veći a da štedimo na nekim stvarima.

Svakako su ovo pusti snovi. Mi stadion možemo napravit samo u Google Sketch-upu. :rol:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 01 maj 2020, 15:57

Napraviti stadion od 16k.Poslije,ako bi redovno ulazili u grupnu fazu,i da se stvarno trazi karta vise,onda je lagano prosiriti na 20-22k
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 01 maj 2020, 16:10

MortemHz je napisao/la:
01 maj 2020, 13:56
AlfredNobel je napisao/la:
01 maj 2020, 13:44
Ne znam ni kako vam se da opet o stadionu, kad su to još uvijek pusti snovi. Te 10 hiljada, te 20, te nako.. Bjažiii
A šta ćemo mi koji smo za 30 hiljada
Ma cvanciga mjera

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 01 maj 2020, 16:15

Jest nas ovaj virus dokrajcio do mjere da pricamo i o neostvarivom.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 01 maj 2020, 16:23

15 hiljada je bombona :kafa:
Uvijek mi se svidjao oblik stadiona kao kod Istre...
Nakrivene tribine
Bordo stolice
Bijelim slovima ispisano po istoku FK sarajevo
Na sjeveru HZ87
Popratni sadrzaji okolo, fan shop, kafici, hoteli, sala za pres konferencije, fast food, klubski salon sa trofejima i slikama velikih utakmica i legendi kluba...
Bjezi necu vise nije mi dobro.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 01 maj 2020, 16:48

Maksimum 1946
Minimum 10000
Naj realnije 12000

Sto skoro rece bolj 12000 al da bude sve tip top najnovi standardi u datom trenutku, a ne ko aknadzic 3 godine ugradio televizor 36 inci sa zapada nemogu da vidim rezultat moram slikat mobitelom da bi zumiro da bolje vidim.

Eno UEFA nama dala TITULU a manjem sarajevskom klubu ustavsinu kup. Ja sam ok sa tom odlukom..

Prem da skretnica nebi ni kup osvoila al eto. Dobro su prosli

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 maj 2020, 16:54

Nekih 16 hiljada je taman i za europska takmičenja. Znam da nas je znalo biti i duplo više ali te utakmice su jako rijetke a uporedite cijenu stadiona od 16K i recimo 30K.. ja bi povećao malo cijene za grupnu fazu s tim da članovi imaju pravo rezervisati kartu i da mogu jeftinije proći. Tako da bi napunili i tih 16K a i zaradili bi više iako to ne bi baš bio popularan potez.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 01 maj 2020, 16:55

Pitar6785 je napisao/la:
01 maj 2020, 16:48
Maksimum 1946
Minimum 10000
Naj realnije 12000

Sto skoro rece bolj 12000 al da bude sve tip top najnovi standardi u datom trenutku, a ne ko aknadzic 3 godine ugradio televizor 36 inci sa zapada nemogu da vidim rezultat moram slikat mobitelom da bi zumiro da bolje vidim.

Eno UEFA nama dala TITULU a manjem sarajevskom klubu ustavsinu kup. Ja sam ok sa tom odlukom..

Prem da skretnica nebi ni kup osvoila al eto. Dobro su prosli
Kakva titula, gdje citas to?
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 maj 2020, 17:11

Ne lupaj gluposti pitaru

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 01 maj 2020, 18:05

MortemHz je napisao/la:
01 maj 2020, 17:11
Ne lupaj gluposti pitaru
Znaci uspio si desifrovati komentar 😅
NEMA NAZAD

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 01 maj 2020, 20:59

Samozdravlje je napisao/la:
01 maj 2020, 01:53
@Pantelija , @alendzeko :rol: i @AN - Trojni pakt(Njemacka,Italija,Japan) ili ti Zla Horde . :njanjanja:
@bordopoeta oba su stvarno velemajstori igre . Nije Edin Zeljina legenda (zaduzio ih jeste najvise u istoriji, ali se samo ocesao o Zelju) , a po mom jeste legenda BiH .
Pape je madjionicar i ja kad bi oni bili savremenici , izabrao bih Papeta u svoju ekipu , dakle prije Edina .
Poeta kome bi Vahidin dao Kosevo u ono vrijeme , kad je bio nesto kao direktor ? Malo je naivno , da se on puno pitao u toj prici , ono da je njegova zadnja .
Iako nije zgodno vrijeme, poslije iftara, ipak ću ti odgovoriti jer to zaslužuješ. Prvo to za Edina, u pravu si za legendu BiH (repke), ali kakva on legenda košpicara. Daleko je on iza Švabe, Meše, Škore, Čobe, R. Mihajlovića, Joze (Bukala) i inih, i u kontekstu izbora najboljeg svih vremena, stavljati ga ispred Mujića, Bajevića, Vahe, Bake (svi iz Veleža) je nonsens, a da ne nabrajam naše velike igrače. Zar i ti misliš da je on ispred nabrojanih, a većinu si i ti gledao. Kakve su igračine bili Duško, Vaha, a tek Baka, pa Švabo, Meša, R. Mihajlović....

Glede Vahidina, samo da ti pojasnim, možda je moj post bio konfuzan i nejasan. Nikada on nije bio nikakav i nigdje direktor, nego je bio, ja mislim, kao što je sada Alaim u CSR (firmi općine Centar, koja upravlja stadionom Koševo). Nakon što je naš klub tražio da nam se da stadion u vlasništvo, bilo je glasanje u Općini i on je glasao protiv. Lično sam čitao njegov intervju, kojom prilikom je obrazlažući svoj stav jer su ga mnogi navijači osuđivali zbog toga, rekao kao da je za FKS puno rentabilnije da iznajmljuje stadion i da samo održaavanje stadiona košta enormno puno. Nemoj me pogrešno shvatiti, sigurno nisi volio Vahidina koliko ja, i ovo što sam napisao nisam ga mislio staviti u negativan kontekst, a što se tiče održavanja stadiona, možda je i bio u pravu, nisam dovoljno stručan da o tome sudim.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 01 maj 2020, 21:08

@pitar6785 ne bi im UEFA dala kup, nego bi se oni smatrali osvajačem kupa. Odnosno, na osnovu toga bi se znalo ko ide u Evropu. Ovako ako se sezona prekine, ne znaš da li četvrtoplasirana ekipa ide u EL ili ne. Ovako Borcu još više godi, na ovaj način idu u Evropu i nastavit će opstrujisat nastavak prvenstva.
A odluku o dodjeljivanju trofeja i priznavanju ikog prvakom i dalje ima N/FS

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 01 maj 2020, 21:18

Zip je napisao/la:
30 apr 2020, 16:09
Mozemo birati dva pobjednika u dvije rubrike.
Najbolji humanitarac igrac svih vremena u BiH
Najbolji igrac svih vremena BIH.

Pape će biti ovo drugo.
E, vala si baš u pravu! Ako je bilo riječ o najboljem BiH ikad, onda ti dođu pojedinci ovdje, a kao navijači su FKS, sa pričom: "e, kako je Džeko human, kol'ko je on samo dao para u humanitarne svrhe." I, kao biber po pilavu dođu na ovaj pdf i mašu sa slikama kloca. Kao što reče Denči sa Džekom na reveru idi na opšte diskusije. Ili, idi brate na pdf košpicara pa se tamo kiti sa Džekinim slikama, a ovdje to uraditi je najblaže rečeno podyebavanje nas naavijača FKS. Zatim, kako kaže naš vrli Škoro, u Papetovo vrijeme su igrali pijani igrači!!!??? Možeš li ti to zamisliti? A možda i jesu igrali pijani pa ih je Pape mogao onako motati. Ili (isto Škoro) šta je on to dao za naš klub. Hej, a bira se najbolji igrač. Valjda se gleda fudbalsko umijeće. A, evo ja njih pitam: pa zar nije dao veoma mnogo igrajući za nas 10-ak godina i odbijajući izdašne ponude klubova velike četvorke, pritom igrajući za FKS za siću. Lično sam bio prisutan kod pok. Vuje u kancelariji, kada je došao Pape ( jer su ostali igrači njega kao kapitena i najuticajnijeg molili da to uradi) i tražio pare za igrače (napominjem veoma mirnim i kulturnim tonom), a Vuja mu odgovara, pomalo šeretski: "Pape, mane rapa".

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 01 maj 2020, 21:46

:rol: :rol:

Volim te Morto, hajmo fife '98
Zadnja izmjena: skoroalen, dana/u 01 maj 2020, 22:15, ukupno mijenjano 1 put.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 01 maj 2020, 21:49

Nama bi odgovarao stadion od 20 do 22 milje. Nesto kao sto ima Sparta Prag. To bi bila mjera, kad je PLBIH opet bi bio poluprazan, ali bi bolje izgledalo nego kod Koseva koje zjapi koliko god dodje raje. Kad su evropske tekme i neka bolja ekipa dolazi na 20 milja ne bi bas svaka susa mogla doci na tekmu. Sad ko god dolazi 10 minuta prije tekme hladno mozes uzet kartu.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 maj 2020, 23:17

Ma nece stadion biti još za 5 god ako i tad bude. Ono sto nama treba je bez atletske da je i 15 000 ne treba vise. Bilino ili Grbavica u tom fazonu tako nesto nam treba. Nema potrebe veliki kapacitet evo u ovoj sezoni si imao Celtik i zelju preko 10 000 ostalo sve manje od 8 000 znaci samo dvije tekme.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 01 maj 2020, 23:47

bordopoeta je napisao/la:
01 maj 2020, 20:59
01 maj 2020, 01:53
@Pantelija , @alendzeko :rol: i @AN - Trojni pakt(Njemacka,Italija,Japan) ili ti Zla Horde . :njanjanja:
@bordopoeta oba su stvarno velemajstori igre . Nije Edin Zeljina legenda (zaduzio ih jeste najvise u istoriji, ali se samo ocesao o Zelju) , a po mom jeste legenda BiH .
Pape je madjionicar i ja kad bi oni bili savremenici , izabrao bih Papeta u svoju ekipu , dakle prije Edina .
Poeta kome bi Vahidin dao Kosevo u ono vrijeme , kad je bio nesto kao direktor ? Malo je naivno , da se on puno pitao u toj prici , ono da je njegova zadnja .
Iako nije zgodno vrijeme, poslije iftara, ipak ću ti odgovoriti jer to zaslužuješ. Prvo to za Edina, u pravu si za legendu BiH (repke), ali kakva on legenda košpicara. Daleko je on iza Švabe, Meše, Škore, Čobe, R. Mihajlovića, Joze (Bukala) i inih, i u kontekstu izbora najboljeg svih vremena, stavljati ga ispred Mujića, Bajevića, Vahe, Bake (svi iz Veleža) je nonsens, a da ne nabrajam naše velike igrače. Zar i ti misliš da je on ispred nabrojanih, a većinu si i ti gledao. Kakve su igračine bili Duško, Vaha, a tek Baka, pa Švabo, Meša, R. Mihajlović....

Glede Vahidina, samo da ti pojasnim, možda je moj post bio konfuzan i nejasan. Nikada on nije bio nikakav i nigdje direktor, nego je bio, ja mislim, kao što je sada Alaim u CSR (firmi općine Centar, koja upravlja stadionom Koševo). Nakon što je naš klub tražio da nam se da stadion u vlasništvo, bilo je glasanje u Općini i on je glasao protiv. Lično sam čitao njegov intervju, kojom prilikom je obrazlažući svoj stav jer su ga mnogi navijači osuđivali zbog toga, rekao kao da je za FKS puno rentabilnije da iznajmljuje stadion i da samo održaavanje stadiona košta enormno puno. Nemoj me pogrešno shvatiti, sigurno nisi volio Vahidina koliko ja, i ovo što sam napisao nisam ga mislio staviti u negativan kontekst, a što se tiče održavanja stadiona, možda je i bio u pravu, nisam dovoljno stručan da o tome sudim.
Gospodine(zato sto si stariji , a vjerovatno i zasluzujes ovo oslovljavanje)@bordopeta postoje neke razlike u vidjenu FKS i navijaca FKS :
- Mislim da ja ovu mladjariju dozivljavam malo drugacije , gotovo sve ih izuzetno postujem (cak i "pogani jezik" @AN). Nekako su drgaciji Bosanci od moje generacije , hocu reci otresitiji i pametniji.Ove momke ne moze kao mene i moje jarane fatati na foru niko (ja se vodio brastvom i jedinstvo).
- Doduse ima i onih naivnih kao sto sam bio ja , pa padaju na pricu kako pojedini igraci gotive FKS (tipa Adukor,Tatko,onaj Crnogorac ...i drugi).
- Ti si Pasa sa igracima i rukovodstvom cugao i druzio se , ja to nisam . Nekad bih bio ljubomoran na to tvoje druzenje , a sada bas i ne . Uglavnom svi igraci gledaju interes (npr.R.Savic , S.Repcic , D.Jozic , pa mozda i Alen Skoro(mozda)), samo njih par klub su stavljali ispred sebe npr. Vahidin , Cala i ne mogu se sjetiti prezimena stoper(poslijeratni) , sto ne ode vani i sjeba egzistenciju , pa i Mujakic je rizikovao .E tu dolazimo do Vahidina.
- Samo Vahidinu priznam da vise i duze mrzi Zelju :rol: ,ma koliko to bilo opravdano i civilizovano . Ti , @RobertKosar(kontam da je Teskeredzic),ja i mozda poneko jos znamo kakva je zvijer i ljudina Vahidin i kakav je virtuoz i umjetnik bio Safet Pape Susic. Boze kako bi ga ova omladina (mislim na Vahidina) gotivila,kad ovako gotive Mersu . Ovo je uvod , sad spektakl :njanjanja:
Dzeko Edin je kompletniji igrac od velikih majstora Bajevica , Halilhodzica.... . Davao je i davat ce aBd Edin lijevom , desnom i glavom (pogotovo za BiH).Nikad necu priznat da je bolji od VAHIDINA (nikad @skoroalen-u NIKAD) :urnebes: .
- Gospodine @bordopoeta nije nase nadmudrivati se sa ovim pametnicama , nase je nositi u srcu ono sto smo dozivjeli , kao sto ce oni za 20-tak godina govoriti da je M.Ahmetovic izvanzemaljac . Nase je prijatelju da im kazemo da je buducnost FKS u Akademiji i samo Akademiji . Zahvaliti se Krsti i slicnim . Najvece bogastvo FKS su ovi pametni mladi ljudi (navijaci) i Akademija . Postovanje . :salut: :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 01 maj 2020, 23:53

fera je napisao/la:
01 maj 2020, 11:40
01 maj 2020, 02:05

E neka si vala , bio je i vakat . Ne mislim na izolaciju :tokralju: :tokralju:
jedan je hase :D
:thumbup:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 02 maj 2020, 00:59

Glasate li za one pjesme na ig?

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.