Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Fun fact, velikan ce po zavrsetku ove sezone prestici Slaviju IS po broju odigranih sezona u PLBiH. Slavija je s jednom osvojenom titulom kupa ipak daleko uspješnija.
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
-
- Kontakt:
U jeste vi navijači nabijem vas na ćunu. Kad ste tonuli pobjegli sa stadiona i okrenuli ledja klubu, bilo 23 ra i 100 simpatizera u vrapčićima. Imaju slike, imaš sve. Navijači ste sad kako udjoste u PL , ili kako vam dodje farmaceutski prljavi novac u klub. Tišu mišuNeretvanskaPastrmka je napisao/la: ↑01 maj 2020, 11:16Evo sve me baca od tlaka u stranu jer razmisljam hoce li taj provincijski klubic bez ljubavi i navijaca preziviti![]()
![]()
De bola debilu iskontrolisi se veci su ti dusmani u Sarajevu. Koje su grozote neki dan pisali. I vjeruj volim da ostanete i da vas karamo. Fino Bilino doci zguzit vas i na terenu i na tribinama kao uvijek. Ismijemo vam se i hakamo. Valja poluvrijeme provala raje prema ljakasima kad vas vidimo vise nego ista![]()
-
- Kontakt:
San Lorenzo svrabčići
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Opet lazes mali iskompleksirani keru. Velez kada je ispadao iz lige je imao 7 puta vecu podrsku nego sto ima taj tvoj smijesni klub. Pa vi vise i nemate navijaca

Hoces li gostovanja glupane kad se igralo sa juniorima. Evo ti ova bliska Mostaru Zvornik ili BL

Hoces li prijateljske sa juniorima na zimskoj pauzi protiv Osijeka

Vidili smo vas ove sezone
Bola shvatite da ste obicna selendra bez mentaliteta i ljubavi. Vas samo moze skupiti Zeljo i Sarajevo da se iskupi selendra i izbaci frustracije prema glavnom gradu jer nemate za germe. Vi ne mozete skupiti 5000 maraka a ne nesto drugo. Mozete samo cekati nekoga da vas spasava a vi da mu pusite ku.rac dok mu se ne cefne da vrati kitu i zakopca slic. Smijesan si sa tim kompleksom. Idi bola uzmi mistriju i popenji se na skelu samo za maltera i jeste. Okle vas sa fudbalom navijanjem i ljubavi prema klubu

Hoces li gostovanja glupane kad se igralo sa juniorima. Evo ti ova bliska Mostaru Zvornik ili BL

Hoces li prijateljske sa juniorima na zimskoj pauzi protiv Osijeka

Vidili smo vas ove sezone

Bola shvatite da ste obicna selendra bez mentaliteta i ljubavi. Vas samo moze skupiti Zeljo i Sarajevo da se iskupi selendra i izbaci frustracije prema glavnom gradu jer nemate za germe. Vi ne mozete skupiti 5000 maraka a ne nesto drugo. Mozete samo cekati nekoga da vas spasava a vi da mu pusite ku.rac dok mu se ne cefne da vrati kitu i zakopca slic. Smijesan si sa tim kompleksom. Idi bola uzmi mistriju i popenji se na skelu samo za maltera i jeste. Okle vas sa fudbalom navijanjem i ljubavi prema klubu

UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
-
- Kontakt:
Komisija zasjeda krajem maja: Većina klubova iz PLBiH ispunjava uvjete za licencu
Pandemija korona virisa zaustavila je fudbalsku loptu na kompletnoj planeti, ali i usporila i mnoge druge poslove u klubovima i savezima.
prije 16 minuta
Pandemija korona virisa zaustavila je fudbalsku loptu na kompletnoj planeti, ali i usporila i mnoge druge poslove u klubovima i savezima.
Tako je u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine već u dva navrata pomjeran proces licenciranja klubova za Premijer ligi i za evropske kupove.
Prvostepenoj komisiji su prvo do 31. marta trebali da se predaju svi potrebni papiri, da bi se dobila licenca za domaća i međunarodna takmičenja.
Zbog korone je sve prolongirano za mjesec dana, a taj rok je istekao jučer. Prema pisanju Sport DC, i on će biti pomjeren te će klubovi još moći dostavljati dokumenta.
Zasjedanje Prvostepene komisije za licenciranje bi se moglo očekivati tek krajem maja. Ono što može da raduje je činjenica da ove godine klubovi mnogo bolje stoje od prethodnih, kada se tiče licenciranja.
Član Komisije koji je želio ostati anoniman ističe da svi klubovi, sa izuzetkom zeničkog Čelika, imaju već sada gotovo sve završene papire za dobijanje licenci. To se posebno odnosi na one ekipe koje figuriraju kao kandidati za izlazak na evropsku scenu:
“Klubovi su vrlo revnosno i odgovorno pristupili licenciranju ove godine. Ono što smo do sada dobili je odlično i mislim da će Drugostepenoj komisiji ostati samo zenički Čelik. Oni su vrlo kritično oko dobijanja papira. Nedavno je u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine dolazio neki prevodilac bivšeg predsjednika kluba Aydina Olguna i pričao nam bajke kako će tim iz Zenice ispuniti sve obaveze. Čisto sumnjam u to”, rekao je jedan od članova Prvostepene komisije za licenciranje.
Po svemu sudeći tim iz Zenice čeka sudbina banjalučkog Borca. On je prije tri godine bio izbačen iz Premijer lige zbog duga.
prije 16 minuta
Tako je u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine već u dva navrata pomjeran proces licenciranja klubova za Premijer ligi i za evropske kupove.
Prvostepenoj komisiji su prvo do 31. marta trebali da se predaju svi potrebni papiri, da bi se dobila licenca za domaća i međunarodna takmičenja.
Zbog korone je sve prolongirano za mjesec dana, a taj rok je istekao jučer. Prema pisanju Sport DC, i on će biti pomjeren te će klubovi još moći dostavljati dokumenta.
Zasjedanje Prvostepene komisije za licenciranje bi se moglo očekivati tek krajem maja. Ono što može da raduje je činjenica da ove godine klubovi mnogo bolje stoje od prethodnih, kada se tiče licenciranja.
Član Komisije koji je želio ostati anoniman ističe da svi klubovi, sa izuzetkom zeničkog Čelika, imaju već sada gotovo sve završene papire za dobijanje licenci. To se posebno odnosi na one ekipe koje figuriraju kao kandidati za izlazak na evropsku scenu:
“Klubovi su vrlo revnosno i odgovorno pristupili licenciranju ove godine. Ono što smo do sada dobili je odlično i mislim da će Drugostepenoj komisiji ostati samo zenički Čelik. Oni su vrlo kritično oko dobijanja papira. Nedavno je u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine dolazio neki prevodilac bivšeg predsjednika kluba Aydina Olguna i pričao nam bajke kako će tim iz Zenice ispuniti sve obaveze. Čisto sumnjam u to”, rekao je jedan od članova Prvostepene komisije za licenciranje.
Po svemu sudeći tim iz Zenice čeka sudbina banjalučkog Borca. On je prije tri godine bio izbačen iz Premijer lige zbog duga.
🔴⚫️
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Klub im se gasi a konvikts isperman trazi po yt klipove iz prve decenije novog milenijuma
jao uzivam svega mi

UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
-
- Kontakt:
Nemoj prodavati priču da ste neki navijači i qrc.Ubijem ti s dva klipa tu šuplju o fanaticima i svrabčićima. PssstNeretvanskaPastrmka je napisao/la: ↑01 maj 2020, 12:58Klub im se gasi a konvikts isperman trazi po yt klipove iz prve decenije novog milenijuma![]()
jao uzivam svega mi
![]()
![]()
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
250 000 za krov 100 000 za bus 150 000 za wc. Samo tri stvari iz glave sto mi prve padose na pamet. Pa zamisli koliko bi vi kvadrata grube i fine trebali nabacit mistrijom da to skupite. Mali ste klubic brato. Klub ti se gasi bola idi Fudi protestuj. Bojkotuj turske cokoladice radi nestoConvicts1988 je napisao/la: ↑01 maj 2020, 13:03Nemoj prodavati priču da ste neki navijači i qrc.Ubijem ti s dva klipa tu šuplju o fanaticima i svrabčićima. PssstNeretvanskaPastrmka je napisao/la: ↑01 maj 2020, 12:58Klub im se gasi a konvikts isperman trazi po yt klipove iz prve decenije novog milenijuma![]()
jao uzivam svega mi
![]()
![]()

UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Sta kazu pravila ako Celik ne dobije licencu, a niko ne ispadne iz PL ako se prvenstvo ne nastavi. Kako dobiti paran broj ekipa ili ce izmisliti neko novo pravilo?
🔴⚫️
Francuska je izbacila ko je trebao ispasti, a dva su uletila. Vjerovatno ce svaki prekid prvenstva biti na taj nacin jedino ko u Holandiji ko ne proglasi sampiona.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- Beduin
- Kontakt:
Sta znaci ovo boldirano?
“Predlažemo da platimo revizorsku kuću da uđe u Čelik i da snime stanje i da se onda obrate Gradskoj upravi za pomoć. Ako je realno, grad će pomoći. Da imalo ima države, davno bi neko morao ležati radi Čelika. Ja u tunel u kojem ne vidim svjetlo na kraju – ne ulazim”, kazao je Kasumović za N1.
Ako je realno pomoci ce? Pa sta mu je to realno, 50k maraka? Zna i on da su milionske cifre u pitanju, a mudruje nesto.
A ovo za svjetlo u tunelu, znaci li da dize ruke u ovakvoj situaciji?
“Predlažemo da platimo revizorsku kuću da uđe u Čelik i da snime stanje i da se onda obrate Gradskoj upravi za pomoć. Ako je realno, grad će pomoći. Da imalo ima države, davno bi neko morao ležati radi Čelika. Ja u tunel u kojem ne vidim svjetlo na kraju – ne ulazim”, kazao je Kasumović za N1.
Ako je realno pomoci ce? Pa sta mu je to realno, 50k maraka? Zna i on da su milionske cifre u pitanju, a mudruje nesto.
A ovo za svjetlo u tunelu, znaci li da dize ruke u ovakvoj situaciji?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Semafor se pravio isto iz džepa navijača.NeretvanskaPastrmka je napisao/la: ↑01 maj 2020, 13:06250 000 za krov 100 000 za bus 150 000 za wc. Samo tri stvari iz glave sto mi prve padose na pamet. Pa zamisli koliko bi vi kvadrata grube i fine trebali nabacit mistrijom da to skupite. Mali ste klubic brato. Klub ti se gasi bola idi Fudi protestuj. Bojkotuj turske cokoladice radi nestoConvicts1988 je napisao/la: ↑01 maj 2020, 13:03Nemoj prodavati priču da ste neki navijači i qrc.Ubijem ti s dva klipa tu šuplju o fanaticima i svrabčićima. PssstNeretvanskaPastrmka je napisao/la: ↑01 maj 2020, 12:58Klub im se gasi a konvikts isperman trazi po yt klipove iz prve decenije novog milenijuma![]()
jao uzivam svega mi
![]()
![]()
![]()
![]()
Ako udju dva kluba, a samo Celik ispadne zbog licence, ko ce umjesto Celika.
🔴⚫️
-
- Kontakt:
Langzam langzam 

-
- Kontakt:
Isto kao sto tebe momak sinoc popisa na odgovorom na jedno od tvojih retardiranih pitanja pa se napravis mahnit i predjes na desetu stvarConvicts1988 je napisao/la: ↑01 maj 2020, 13:03Nemoj prodavati priču da ste neki navijači i qrc.Ubijem ti s dva klipa tu šuplju o fanaticima i svrabčićima. PssstNeretvanskaPastrmka je napisao/la: ↑01 maj 2020, 12:58Klub im se gasi a konvikts isperman trazi po yt klipove iz prve decenije novog milenijuma![]()
jao uzivam svega mi
![]()
![]()

Okani se Veleza legendo, imas puno pametnijeg posla, bolje trazi po yt akcije navijaca drugih klubova i guglaj kako pomoci voljenom klubu koji je pred gasenjem a ne Velezove utakmice. Uradi nesto korisno, ne budi glup kao sto se prikazujes

Forzza Velez
Ako kazu sad da je kraj i da ima ispadanje onda van idu Zvijezda i Celik tako da je svejedno za tu licencu.Skver je napisao/la: ↑01 maj 2020, 13:38Ako udju dva kluba, a samo Celik ispadne zbog licence, ko ce umjesto Celika.
Sa druge strane ako kazu nema ispadanja, a Celik ne uspije dovrsiti to za licencu (koliko sam skontao jos ima vremena) onda bi vjerovatno usao Olimpik jer Celik bi isao u Federalnu ligu.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Mislim da je jedino ljudski i korektno pustiti navijače Čelika na miru i bez ikakvih provokacija. Znam, ima ih nekoliko koji su već duže vrijeme iz samo njima poznatih razloga, pljuvali po mnogima pa i po mom Veležu, ali definitivno to su momci koji ustavri nisu navijači tipa kakvih ima svugdje pa i u Zenici, da srcem vole klub tj. da žive za njega. Sjećam se kad smo se mi gasili, raspado sam se od bola, nije mi padalo na pamet ništa osim grozničavih molitvi i neprekidnog kontakta sa momcima koji su slično razmišljali.
Sjećam se u 3 ujutro dođem iz Mostara pa pišem na našem forumu( za raju iz vana) dokle smo došli i šta smo uradili. Kakvih momaka sam upoznao u tom teškom vremenu, sa njima na Rusiju
Svoje vrijeme, znanje, novac, rad ujedinili i stavili u funkciju oporavka Veleža. Deseci hiljada sati volonterskog rada, cca 350 milja maraka iz svojih dzepova dali za potrebe oporavka kluba, uz to ekipa od stotinjak momaka nije fulila ili je vrlo rijetko, utakmicu gdje god da se igrala.
Zato treba ostati dostojanstven, ne soliti rane drugima jer i naše su još sviježe. Osim toga pred nama je još puno posla, iako smo iznad površine i dišemo, daleko smo od konačnog cilja. U dobru se ne ponesi, u zlu se ne pokori.
MUSVDG
Sjećam se u 3 ujutro dođem iz Mostara pa pišem na našem forumu( za raju iz vana) dokle smo došli i šta smo uradili. Kakvih momaka sam upoznao u tom teškom vremenu, sa njima na Rusiju

Zato treba ostati dostojanstven, ne soliti rane drugima jer i naše su još sviježe. Osim toga pred nama je još puno posla, iako smo iznad površine i dišemo, daleko smo od konačnog cilja. U dobru se ne ponesi, u zlu se ne pokori.
MUSVDG
Fudbal je više od igre a Velež je više od kluba - Zdravko Grebo
Ako udju dva kluba, a samo Celik ispadne zbog licence, ko ce umjesto Celika.
[/quote]
Vidim niko te ne razumije. Pa uci ce tj. ostat ce Celik.

- svrakino1921
- Kontakt:
Svim klubovima sto ih rodi radnicka klasa
Sretan 1 maj
Sretan 1 maj
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.