Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Alipasino
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la Alipasino » 04 nov 2010, 17:37

I sta mislite sta bi trebalo uradit do marta da se nebi to desilo a evo vec nam covjek fino kaze da ce se desit.Dakle imamo dokaz znamo sve a na kraju kazemo nadamo se da se to nece desit.

Derim

Post Postao/la Derim » 04 nov 2010, 18:23

Alipasino je napisao/la:I sta mislite sta bi trebalo uradit do marta da se nebi to desilo a evo vec nam covjek fino kaze da ce se desit.Dakle imamo dokaz znamo sve a na kraju kazemo nadamo se da se to nece desit.
"Gospodo" iz IO i delegati iz skupstine saveza ako imate jos imalo savjesti i patriotizma podnesite ostavke na vase funkcije i tako blokirajte rad saveza. U tom slucaju ostaje samo sekretar saveza i on ce preuzeti odgovornost za minimalno i neophodno funkcjonisanje saveza do slijedecih izbora. Samo tako mozete izbiti dusmanima instrumente za rusenje F/N saveza i drzave BiH. Ostavite g.... bez glasa!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 05 nov 2010, 12:55

Sa 24sata, po ovome se jos jedanput vidi, da i pored izbacivanja kriminalaca iz saveza je jos uvjek potrebno i izbacivanje Sumadinaca iz NFSBIH.
"Majka Srbija ih "ostavila po strani": "Imaju važnijih problema od susreta sa reprezentacijom RS"
05. 11. 2010. • 11:58 S. B.

24SI - Sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH na kojoj je trebalo da padne odluka o promjeni statuta Saveza nije ni završena jer su je najprije napustili predstavnici RS, a zatim i njihove kolege iz kantonalnih saveza.

Predsjednik Fudbalskog saveza RS Mile Kovačević otkrio je juče da su nakon izlaska učesnika sjednice iz BiH u sali ostali samo predstavnici FIFA i UEFA koji su, prema njegovim tvrdnjama, i režirali jučerašnju lakrdiju u Sarajevu.

Kovačević je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci ustvrdio da je za ovakav epilog najzaslužniji predstavnik UEFA Patrik Simon, koji je na samom početku sjednice žestoko uvrijedio predstavnike RS, piše "Press RS".

"Simon je na početku sjednice prišao meni i generalnom sekretaru FSRS Rodoljubu Petkoviću i rekao nam da ne treba da učestvujemo u radu zasjedanja. Imali smo dvije opcije - da se okrenemo i odemo ili da ostanemo. Da su za taj "savjet" znali članovi IO iz RS sigurno je da bi i oni napustili sjednicu i na taj način upropastili sve za šta se borimo, tako da smo nas dvojica ostali na sjednici", uvjeren je Kovačević.

Prema njegovim riječima, do zapleta je došlo kada je završena priča o statutu.

"Predstavnici FSFBiH su pitali zašto mi šutimo. Ustao sam i rekao da nam je zabranjeno da učestvujemo u radu i zahvalio im se na poniženju, kao i što su nam pokazali i kako UEFA krši svoj statut, ali i statut N/FSBiH", rekao je Kovačević.

On je istakao da su tada zanijemili i članovi IO i predstavnici FIFA i UEFA.

"Očito je da je mladi i neiskusni gospodin Simon to učinio na osnovu pogrešnih informacija i instrukcija koje je dobio iz Sarajeva, misleći da će riješiti problem ako nama zabrani da pričamo. Kasnije mi se izvinio, što nisam prihvatio, a izvinjavao mi se i potpredsjednik UEFA Geoffrey Thompson koji o Simonovom potezu nije znao ništa", naveo je Kovačević.

On je dodao da je stav FSRS prema zahtjevu UEFA i FIFA da se ukine Predsjedništvo i uvede jedan predsjednik ostao nepromijenjen.

"Stav FSRS je i većinski stav u N/FSBiH. Imamo pet mjeseci da se dogovorimo, ali sigurno je da nećemo pristati na rješenje koje nameću FIFA i UEFA. Nadam se da će FIFA i UEFA dobro izmjeriti argumente zbog kojih ne pristajemo na ukidanje Predsjedništva. N/FSBiH je njihovo čedo sa svim manama koje ima. Prekršili su svoj statut kada su stvorili N/FSBiH, kao i 1992. kada su priznali N/FSBiH uprkos tome što on nije djelovao na 50 posto teritorije. Nije nemoguć ni scenario da oni, na ovaj način, učestvuju i u demontaži BiH. Ipak, vjerujem da će nakon ovog sastanka i informacija sa kojima do sada nisu raspolagali postupiti razumno i korektno. Rješenja ima. Jedno od njih je, kao što su iznijeli predstavnici jednog kantonalnog saveza, da FIFA i UEFA priznaju tri saveza. Vrijeme će pokazati šta će biti, ali ukoliko ne postupe korektno zatvoriće za sobom vrata u ovoj državi i sva odgovornost će biti na njima", poručio je Kovačević.

Predsjednik FSRS juče je otkrio i da bi reprezentacija RS davno odigrala utakmicu protiv selekcije Srbije da se za to založio Fudbalski savez Srbije! Prema njegovim riječima, nije bilo nikakvih prepreka da RS i Srbija u septembru 2007. godine odigraju prijateljsku utakmicu. Međutim, izostalo je zalaganje Beograda za taj historijski susret.

"Naša majka nas je tada ostavila po strani! Oni su mogli da podrže taj prijedlog, ali nisu. Druge asocijacije bi vjerovatno postupile drugačije, ali ja majci ne zamjeram jer znam da ima mnogo svojih problema i među nama se ništa nije promijenilo", rekao je Kovačević.

On je naglasio da mu je na sastanku u srijedu potvrđeno da najviši zvaničnici FIFA i UEFA nisu ni upoznati sa namjerom FSRS.

"Pismo u kome N/FSBiH, koji je na zahtjev FSRS odobrio igranje ove utakmice, traži dozvolu od FIFA i UEFA da se meč odigra uopšte nije stiglo na željenu adresu. U razgovoru sa potpredsjednikom UEFA Geoffrey Thompsonom generalni sekretar N/FSBiH Jasmin Baković je postavio pitanje zbog čega je tako nešto nemoguće uprkos saglasnosti svih u N/FSBiH. Thopmson je bio iznenađen da RS nema pravo da igra utakmice. Odluku o zabrani "na svoju ruku" donio je generalni sekretar Jerome Valcke i sve je ostalo na tome. Da se u priču uključio Fudbalski savez Srbije i borio za tu ideju, ona bi došla do viših organa i meč bi davno bio odigran. Pošto je potpredsjednik UEFA sada upoznat sa situacijom, svakako da će novo pismo iz Sarajeva biti upućeno na relevantne adrese u FIFA i UEFA", rekao je Kovačević.

Ukoliko najavljene sankcije stupe na snagu, odnosno ako do 31. maja ne bude izabran novi predsjednik N/FSBiH, najviše štete bi mogao da ima banjalučki Borac, trenutni lider Premijer lige. Međutim, Mile Kovačević kaže da nijedan pojedinac ili kolektiv ne može da bude iznad interesa FSRS.

"Ne želimo da RS vodimo u geto, već se svim silama borimo da nađemo izlaz. Uz sve uvažavanje naših klubova niko ne može da bude iznad opšteg interesa i mi ćemo svakako nositi to breme. Skupština FSRS nas obavezuje da ne dozvolimo ovakve promjene", zaključio je Kovačević.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 08 nov 2010, 23:07

Zanimljiva emisija na OBN-u.
Kulturno se nasra Redžepagić na Čeku i savez :D
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 30 nov 2010, 14:59

Zakazan sastanak 2 dana prije odluke FIFE. :o :o :o

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 30 nov 2010, 16:28

B0SANAC je napisao/la:Zakazan sastanak 2 dana prije odluke FIFE. :o :o :o
Koji kreteni. Imaju skoro pola godine, i oni cekaju do zadnjeg casa. Valja nam se znojit do marta.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 nov 2010, 16:43

Pa dobri su.Sta bi bilo da su sastanak zakazali dva dana poslije odluke FIFE.
BTW i za ovo je Pape kriv.Pape odlazi. :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 30 nov 2010, 16:55

Cartman je napisao/la:
Koji kreteni. Imaju skoro pola godine, i oni cekaju do zadnjeg casa. Valja nam se znojit do marta.
Ma ovo je namjerno tako uradjeno.
Kad odbiju statut, da se ne moze vise reagovati, jer nas u ta dva dana ne bi mogao ni Chuck Norris spasiti.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 nov 2010, 19:29

B0SANAC je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Ma ovo je namjerno tako uradjeno.
Kad odbiju statut, da se ne moze vise reagovati, jer nas u ta dva dana ne bi mogao ni Chuck Norris spasiti.
Iz saveza fudbalskog manjeg entiteta rekose da ce biti sastanak 23 decembra u vezi usvajanja ili ne.
Nebi me iznenadilo da ovi kao biva usvoje tada.I onda schuknu do kraja na onom glavnom sastanku.I tako upere prst u ove iz federacije.
Nagadjanje jeste,ali sasvim moguca opcija.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Steve
Kontakt:

Post Postao/la Steve » 30 nov 2010, 22:53

sve je ovo maslo oni odvratni seljacina iz RS-a. zna svak da bi njima najvise odgovaralo da nas suspendiraju..
Everyone knows deep down that there's only one intimidating ground left in the country....The Den. The only place for big matches where it could go off big scale inside & outside...where over half the crowd would proper fight the oppo...

Buddy
Kontakt:

Post Postao/la Buddy » 01 dec 2010, 14:41

Ma suspenzija nam ne gine, njih netreba pobit nego ih treba mucit :!:

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 01 dec 2010, 14:43

Iskreno, ja bih volio da nas suspenduju, razlog, valjda tada ova bagra više neče moći obavljat dužnosti nikakve ako hoče da reprezentacija ikad više bude mogla nastupit za FIFA takmičenja ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 01 dec 2010, 14:48

Oni su se izjasnili da i ako bude suspenzija da ostaju na celu saveza.To su rekli glasno i jasno :roll:
1921-2011

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 01 dec 2010, 14:49

Mogu oni bit i 100 godina al nikad više neče moći igrat za FIFA takmičenja, jer FIFA ako suspenduje ih, mora se mjenjat svaki čovjek koji je doveo do suspenzije saveza ;)

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 01 dec 2010, 14:53

GunnerS je napisao/la:Mogu oni bit i 100 godina al nikad više neče moći igrat za FIFA takmičenja, jer FIFA ako suspenduje ih, mora se mjenjat svaki čovjek koji je doveo do suspenzije saveza ;)
Ma nace oni opet neku zvrcku i reci da nije do nas.Hajd ti dokazi da Čeko nije kriv,oni ce reci nije do nas, to je do kantonalnih saveza i tako u krug.
Yebo bermudski trougao kakva ovdje vlada misterija.
Nek nam je Bog na pomoci sa ovim uhljupima i lezihljebovicima.
1921-2011

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 01 dec 2010, 14:55

Ma kad ne bude love, otići će oni, ne brini, a čim ih FIFA suspenduje, odakle lova ?! Nema utakmica, nema sponzora, nema termina, nema prenosa, moći će zarađivat prodavajući guzicu svoju ;)

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 01 dec 2010, 15:00

Ako ce se to desiti ja bi sad potpisao suzpenziju a mislim i vecina forumasa.Onda bi mogli krenuti od 0,mada sumnjam u takav scenario.Nece se ovi odreci fotelja tako lako to je sigurno,uradice sve samo da ostanu sto duze i da mogu lagano klepati po uhodanom receptu.
1921-2011

addebisi
Kontakt:

Post Postao/la addebisi » 01 dec 2010, 15:01

kako mi na k'''c idu ovi iz RS-a.. pa nikad da se promijene, oni ne da sve rade za RS nego sve rade protiv Bosne i Hercegovine i sto je najgore i oni sto znaju za to nece da im stanu u kraj a oni sto ne vide ili ne zele da vide su mi jos gori....
potpuno je jasno da je ovo jos jedna sprska propaganda unistenja onog sto je nesrpsko a svijet opet nijemo suti... sve ovo oni planski rade a ovi sto predstavljaju federaciju tacnije BiH u savezu su toliko nesposobni da ih ov :idea: mogu levatit i levate kako hoce...

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 01 dec 2010, 15:02

Jarane, i mene je toga najviše strah, al pošto sam optimista inače, vjerujem u najbolje moguće riješenje, a to je ovo što sam naveo. Onda kasnije da dođu na vrh ljudi koji imaju fudbal u malo prstu, da dođu ekonomisti, pravnici na svoja mjesta, sekretarice na svoja :D i da se krene s 0 ;)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 01 dec 2010, 15:08

GunnerS je napisao/la:Jarane, i mene je toga najviše strah, al pošto sam optimista inače, vjerujem u najbolje moguće riješenje, a to je ovo što sam naveo. Onda kasnije da dođu na vrh ljudi koji imaju fudbal u malo prstu, da dođu ekonomisti, pravnici na svoja mjesta, sekretarice na svoja :D i da se krene s 0 ;)
@Gunners zar ti jos vjerujes u bracu Grim :?
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza i 19 gostiju.