Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
ASD jesi pratio onaj moj kviz,kad je bilo pitanje o tebi ? 

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Dzoni je napisao/la: ↑30 apr 2020, 01:13Sto se tice nekih beefova,toga nema na balkanu.
Svi su kao nesto dobri,nikom nista ne smeta.
Bolje receno nemaju muda da snime diss.
Nedavno je Smoke isprozivo Relju iz bivseg V.i.P lik se samo ignoriso,a i sta ce jadan ovaj bi ga masakriro.
Pa prije toga Ajzak snimi "Abu Dhabi" sto se mene tice bacio covjek piš na komplet autotjun balkansku scenu,niko da ga spomene.
Sto se Frenkija tice njegov prvi "Odlican Cd" je uistinu bio odlican.
Vise sam ga puta preslusao tad kad je izasao i vecina pjesama su valjale.
Osim one "izgubljeni snovi" gdje on opisuje kako je gledo havera kako se gudra i propada i repa o tome kao trebo sam ovo-trebo sam ono a nije nista.
Poslije tog albuma je izaso onaj politicki,ajmo im ovo ajmo im ono.
Realno smece od albuma,da bi sad dosao do djela u kojem flexa i govori FMJAM DRRRZAVA!!!
Vecina rima su mu iste,non stop se ponavlja i nadam se da ce sto prije prestat da snima jer je lik realno sranje.
Isto to ce postat i Kontra ako nastavi bit s njim.
Sto se Ede tice,"slusaj mater i "no sikiriki" u top 10 hip hop albuma balkana u svaka doba.
Neponovljiv storytelling.
Na "stigo cumur" je vec oslabio.
Dalji nisam ni pratio.
Sto se tice sadasnje hip-hop scene,u BiH pa skoro da je i nemas.
Ovo sto rade Buba i Jala nije hip-hop moze se nazvat kako god ko hoce al hip-hopom sigurno ne.
Maya Berovic je kafanska pjevacica i to ih u startu diskvalifikuje iz dalje rasprave.
Onda imas jos one s Fmjama,onaj celavi Stela kako vec...
Lik nema veze s mozgom.
Onda ona rospija Sasja,oj mati...
Ni za kurca nije,doslovno.
Pa onda one 2 fukare iz Sarajeva su haman,sto posto i onaj drugi.
Bezze se blamiraju i guzice bi dali da se probiju,al i to im djaba.
U regionu imas par imena (u proslosti ih je bilo bruka).
Smoke broj 1 za mene definitivno,cisti boombap i sto je najbitnije momak je kidačina.
Bad Copy,uvjek mogu slusat samo sto oni album izbace svakih 10 god.
Prti Bee Gee poslije Mossa je sve bilo level ispod.
U Hrvatskoj Kreso i Vojko,mada ni oni nikad vise nece bit zabavni,smjesni i domisljati kao sto su bili sa Kisom Metaka.
Zaboravih spomenut Svestera imaju i oni dobrih stvari.
Htio editovat
Napravio pitanje odakle je ASD

VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Sto je najgore tu me Marsal zajebao,stavio Zivinice,a znam da su Banovici

VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
- legenda reala
- Kontakt:
frajer ko tacan odg stavio da si iz Živinica eto kako misli na tebe

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Ne seri,Marsal me uvjerio iako sam rekao da nije ,on kaze jeste sigurnolegenda reala je napisao/la: ↑30 apr 2020, 01:29frajer ko tacan odg stavio da si iz Živinica eto kako misli na tebe![]()

VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
S nekim dijelovima se slazem, ali ovo sto si napisao za Shtelu je bas neukusno. Covjek je sa svojom grupom babo repa u Sarajevu, pa vjerovatno u drzavi. Ako nisi cuo za CCC, nema potrebe da raspravljas o hip hopu u nasoj drzavi, bez uvrede.Dzoni je napisao/la: ↑30 apr 2020, 01:13Sto se tice nekih beefova,toga nema na balkanu.
Svi su kao nesto dobri,nikom nista ne smeta.
Bolje receno nemaju muda da snime diss.
Nedavno je Smoke isprozivo Relju iz bivseg V.i.P lik se samo ignoriso,a i sta ce jadan ovaj bi ga masakriro.
Pa prije toga Ajzak snimi "Dubai" sto se mene tice bacio covjek piš na komplet autotjun balkansku scenu,niko da ga spomene.
Sto se Frenkija tice njegov prvi "Odlican Cd" je uistinu bio odlican.
Vise sam ga puta preslusao tad kad je izasao i vecina pjesama su valjale.
Osim one "izgubljeni snovi" gdje on opisuje kako je gledo havera kako se gudra i propada i repa o tome kao trebo sam ovo-trebo sam ono a nije nista.
Poslije tog albuma je izaso onaj politicki,ajmo im ovo ajmo im ono.
Realno smece od albuma,da bi sad dosao do djela u kojem flexa i govori FMJAM DRRRZAVA!!!
Vecina rima su mu iste,non stop se ponavlja i nadam se da ce sto prije prestat da snima jer je lik realno sranje.
Isto to ce postat i Kontra ako nastavi bit s njim.
Sto se Ede tice,"slusaj mater i "no sikiriki" u top 10 hip hop albuma balkana u svaka doba.
Neponovljiv storytelling.
Na "stigo cumur" je vec oslabio.
Dalji nisam ni pratio.
Sto se tice sadasnje hip-hop scene,u BiH pa skoro da je i nemas.
Ovo sto rade Buba i Jala nije hip-hop moze se nazvat kako god ko hoce al hip-hopom sigurno ne.
Maya Berovic je kafanska pjevacica i to ih u startu diskvalifikuje iz dalje rasprave.
Onda imas jos one s Fmjama,onaj celavi Stela kako vec...
Lik nema veze s mozgom.
Onda ona rospija Sasja,oj mati...
Ni za kurca nije,doslovno.
Pa onda one 2 fukare iz Sarajeva su haman,sto posto i onaj drugi.
Bezze se blamiraju i guzice bi dali da se probiju,al i to im djaba.
U regionu imas par imena (u proslosti ih je bilo bruka).
Smoke broj 1 za mene definitivno,cisti boombap i sto je najbitnije momak je kidačina.
Bad Copy,uvjek mogu slusat samo sto oni album izbace svakih 10 god.
Prti Bee Gee poslije Mossa je sve bilo level ispod.
U Hrvatskoj Kreso i Vojko,mada ni oni nikad vise nece bit zabavni,smjesni i domisljati kao sto su bili sa Kisom Metaka.
Bera i Joja su momci puni potencijala, taj neki sarajevski smek u opustenom repu je savrsenstvo.
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
Realno su Jala i Buba otvorila ogromna vrata da raja pocne i zaradjivati nesto ozbiljno od "repa" mimo tih par pojedinaca. Znam likove iz srednje koji su nesto to furali, raja ih ismijavala, eno vidim neki dan par pjesmi ima po pola miliona pregleda. Nije to mala stvar kada ti od te muzike mozes i finansijski prezivljavati, a ne da se moras uhvatit dilanja i ostalih stvari
Jos su oni i taj svoj neki label otvorili, pa vidim potpisuju neke likove, sigurno se tu i ugovori potpisuju, pare vrte itd. Ko njih prati zna se kakvu su oni muziku pravili ali ocigledno nije hljeba od toga bilo i momci su se okrenuli trendovima. Zajebi ti to "keep it real" sranje, oni su od naseg repa napravili biznis dok je to prije sve bilo neki privatni hobi

- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Da nisi majstore iz Mjesovite srednje elektrotehnicke Buca city...Zabit je napisao/la: ↑30 apr 2020, 03:42Realno su Jala i Buba otvorila ogromna vrata da raja pocne i zaradjivati nesto ozbiljno od "repa" mimo tih par pojedinaca. Znam likove iz srednje koji su nesto to furali, raja ih ismijavala, eno vidim neki dan par pjesmi ima po pola miliona pregleda. Nije to mala stvar kada ti od te muzike mozes i finansijski prezivljavati, a ne da se moras uhvatit dilanja i ostalih stvariJos su oni i taj svoj neki label otvorili, pa vidim potpisuju neke likove, sigurno se tu i ugovori potpisuju, pare vrte itd. Ko njih prati zna se kakvu su oni muziku pravili ali ocigledno nije hljeba od toga bilo i momci su se okrenuli trendovima. Zajebi ti to "keep it real" sranje, oni su od naseg repa napravili biznis dok je to prije sve bilo neki privatni hobi
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
hahaha nisam druze, to mi je bila nesudjena skolaDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑30 apr 2020, 03:46Da nisi majstore iz Mjesovite srednje elektrotehnicke Buca city...Zabit je napisao/la: ↑30 apr 2020, 03:42Realno su Jala i Buba otvorila ogromna vrata da raja pocne i zaradjivati nesto ozbiljno od "repa" mimo tih par pojedinaca. Znam likove iz srednje koji su nesto to furali, raja ih ismijavala, eno vidim neki dan par pjesmi ima po pola miliona pregleda. Nije to mala stvar kada ti od te muzike mozes i finansijski prezivljavati, a ne da se moras uhvatit dilanja i ostalih stvariJos su oni i taj svoj neki label otvorili, pa vidim potpisuju neke likove, sigurno se tu i ugovori potpisuju, pare vrte itd. Ko njih prati zna se kakvu su oni muziku pravili ali ocigledno nije hljeba od toga bilo i momci su se okrenuli trendovima. Zajebi ti to "keep it real" sranje, oni su od naseg repa napravili biznis dok je to prije sve bilo neki privatni hobi

- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Zato sto ima onaj Valderama, ne pratim rep ali znam da je nesto pokusavao, da ne mislis na njegovog havera, variolu hahahahah. Oni su najmladja generacija u pokusaju, sto ja barem znam.Zabit je napisao/la: ↑30 apr 2020, 04:12hahaha nisam druze, to mi je bila nesudjena skolaDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑30 apr 2020, 03:46Da nisi majstore iz Mjesovite srednje elektrotehnicke Buca city...Zabit je napisao/la: ↑30 apr 2020, 03:42Realno su Jala i Buba otvorila ogromna vrata da raja pocne i zaradjivati nesto ozbiljno od "repa" mimo tih par pojedinaca. Znam likove iz srednje koji su nesto to furali, raja ih ismijavala, eno vidim neki dan par pjesmi ima po pola miliona pregleda. Nije to mala stvar kada ti od te muzike mozes i finansijski prezivljavati, a ne da se moras uhvatit dilanja i ostalih stvariJos su oni i taj svoj neki label otvorili, pa vidim potpisuju neke likove, sigurno se tu i ugovori potpisuju, pare vrte itd. Ko njih prati zna se kakvu su oni muziku pravili ali ocigledno nije hljeba od toga bilo i momci su se okrenuli trendovima. Zajebi ti to "keep it real" sranje, oni su od naseg repa napravili biznis dok je to prije sve bilo neki privatni hobi
![]()
Ja sam sa tim valderamom isao u razred, pa kontam da nisi iz ETS.
⚜️~⚜️~⚜️
-
- Kontakt:
Ovo sam zaboravio jer doticnog ne smatram reperom.Sorry.wolfie je napisao/la: ↑30 apr 2020, 00:45napapijri1987 je napisao/la: ↑29 apr 2020, 20:24Zbog cega?
Moje misljenje je da je hip hop scenu u BiH upropastio niko nego drugi nego dj soul.
Crni zvuk je isto to negdje spomenuo u kontekstu da isti ne gotivi disove i slicno, a toga je falilo sceni.
I kada on kao dj i producent ne radi na tome normalno da ce i ostali tapkati u mjestu.
Kada si cuo neki diss na nasoj sceni? Ali od kvalitetnih repera, mani me onoga iz Banovica protiv dk.
![]()
Ali zamisli da je u zlatno doba repa kod nas bilo ovakvih prozivanja, to bi diglo scenu na neki veci nivo.
Kako zivim u njemackoj zadnjih godina pratim tu njihovu scenu, kako se oni dissaju medjusobno i samim time je scena jaka.
Jer svako hoce da bude bolji od onoga drugog, a i publika voli to.
- Fantasista
- Kontakt:
Soul je stvorio FM Jam pa tako i Edu i Frenkija. Nema potrebe pljuvati ga. Kvalitetan rap je bio u početku kada je bila emisija na Kameleonu i tada je Disciplinska komisija bila jaka. Koma, Hamaz i ostala ekipa. Ovo ostalo je obično smeće. Frenki je propao k'o kauč, jedino Bili što radi kvalitetne bitove. Inače se svaka pjesma svodi na to da nekoga pljuju, ja sam jači, ja sam bolji, yebat ću ti kevu, napuši se qrca, to ni balavurdija više ne sluša.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.