Matt Nagy vam je realno jedna od rijetkih uzdanica i pametnih ljudi koje ste imali recimo u zadnjih 15 godina, a moze se reci i 30. S obzirom da je jedino Smith kao HC nakon Ditke imao kakav takav uspjeh ali i on se pokazao kao zadrti trener, tutuk.
Ovdje nije do Nagy-a vec do toga da se potrose resursi na neke igrace i puni se ekipa, a sada kada se nema onda se rade rekonstrukcije ugovora kako bi se izvuklo iz situacije da vise nemas nacina da popunis ekipu osim na draftu.
Sumnjam da je Nagy imao pretjeranu zelju da trenira Trubiskog, a i da mu je Foles zelja. On je dobio sansu da trenira, e sada da li moze praviti "pitu od qovana" sigurno da ne moze. Mada je pokazao i to da moze prosle sezone (ne ove) kada je od veoma limitiranog napada preko Cohena napravio nesto efikasno. Ne znam sto ove godine nije koristio Cohena vise zbog veoma limitiranih recivera i qb-a koje je imao. Ono sto je dobio da trenira u napadu je jednostavno toliko prosjecno da je uspjeh ne sramotiti se sa tim igracima koje je imao. Kakav je to repertoar igraca cudi me da 95% napada nije bilo 3&out.
Allen Robinson, sjetimo se tog covjeka u Jaguarsima. Bacali su mu 120 lopti, hvatao je nekih 45. Kobajagi neki reciver koji na fizicku gradju hvata lopte, a nema ga nigdje. Vecinom odsjecen i jednostran reciver. Millera cete cekati kao Whitea citav zivot da nadodje. Patterson special teams player, Graham invalid i preplacen debelo ovaj FA. Ako se ne varam 16 mil 2 godine, zacudio sam se

Otpustis jednog TE kojeg si pretplatio da bi doveo drugog. Kmet bi trebao biti dobar igrac.
Odbrana druga prica ali tim ce igrati kako napad bude stvarao momentum, a napad cesto ubije odbranu u pojam.