I ja se slažem, Bohr i Einstein imaju elemente po sebi. Planck i Einstein su švabe.
SS.ba Kviskoteka
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: SS.ba Kviskoteka
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Biće bolje na ligaškom.

"We need to suffer. And we need to fight."
- legenda reala
- Kontakt:
daj večeras sutra sam druga smjena neću moći igrati kuknjava

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Eto iduće sedmice od mene muzika i ex-yu kinematografija (ako ste za naravno).
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Evo ti par korisnih savjeta, koje sam uočio kad sam pravio svoje kvizove
Kad praviš pitanje o nekoj godini, još bolje ako nije bliža prošlost(21. vijek) izmedju odgovora uvijek pravi odredjeni razmak, jer je skoro se nemoguće sjetit nekad koja je tačno godina u pitanju, jel 1883. il 1884. al znaš otprilike u kojem periodu se nešto dogodilo, i bit će zanimljivije odgovarati
Tipa ovaj je ubio ovoga godine?
I sad ponudi 1843. 1853. 1863. 1873. a ne 1841. 1842. 1843. i 1844.
Izuzetak su naravno neke baš baš bitne godine i datumi koji se moraju znati u po noći
Kad praviš pitanja izbaci uljeza, nikad nemoj četvrti odgovor ostavljati bez subjekta nego ubaci četvrti karakter koji se ne poklapa s prva 3, lakše će bit odgovarat
Ova pitanja recimo o penal serijama, i slično to treba izbaciti skroz ili limitirani na minimalan broj, jer nema šanse da se iko od nas može za par sekundi sjetiti koliko je bilo penal serija na SP 2018. godine, za to treba par minuta da se sjetiš svih utakmica pa da vidiš kako i šta
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 26 apr 2020, 15:27, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Evo vam kod za moj kviz u 18:30
221970
Testirao sam i nema duplih pitanja ali cu jos jednom testirati tamo pred pocetak....
Vecina pitanja nosi po 1 bod (neka i po 2) a vrijeme je razlicito i varira od 15 sek do 10 sek u ovisnosti od duzine...
221970
Testirao sam i nema duplih pitanja ali cu jos jednom testirati tamo pred pocetak....
Vecina pitanja nosi po 1 bod (neka i po 2) a vrijeme je razlicito i varira od 15 sek do 10 sek u ovisnosti od duzine...
Shvatio sam i ja to, jednostavno možda u nekim situacijama pretjeram s ciljem da vam baš otežam. Ovo za SP je klasičan primjer.bodi123 je napisao/la: ↑26 apr 2020, 15:24Evo ti par korisnih savjeta, koje sam uočio kad sam pravio svoje kvizove
Kad praviš pitanje o nekoj godini, još bolje ako nije bliža prošlost(21. vijek) izmedju odgovora uvijek pravi odredjeni razmak, jer je skoro se nemoguće sjetit nekad koja je tačno godina u pitanju, jel 1883. il 1884. al znaš otprilike u kojem periodu se nešto dogodilo, i bit će zanimljivije odgovarati
Tipa ovaj je ubio ovoga godine?
I sad ponudi 1843. 1853. 1863. 1873. a ne 1841. 1842. 1843. i 1844.
Izuzetak su naravno neke baš baš bitne godine i datumi koji se moraju znati u po noći
Kad praviš pitanja izbaci uljeza, nikad nemoj četvrti odgovor ostavljati bez subjekta nego ubaci četvrti karakter koji se ne poklapa s prva 3, lakše će bit odgovarat
Ova pitanja recimo o penal serijama, i slično to treba izbaciti skroz ili limitirani na minimalan broj, jer nema šanse da se iko od nas može za par sekundi sjetiti koliko je bilo penal serija na SP 2018. godine, za to treba par minuta da se sjetiš svih utakmica pa da vidiš kako i šta
Pokušat ću eliminisati ove greške, ovo je srećom probni bio. Mislim da je prvo kolo sasvim solidno odrađeno, samo mi je cilj pobjednika spustit ispod 25.

- legenda reala
- Kontakt:
Marsal je napisao/la: ↑26 apr 2020, 13:20Raspored dana 26.4.2020.
Satnica
17:00 tm01hzne - SP u fudbalu - 221050
17:30 Hellerov kviz - mix - 221938
18:30 Kompromis (Historijski kviz) - 221970
20:45 Marsal i delinjo - Forumske priče i ikone - (još nema koda)
21:30 legendareala - Sport - 215696
22:00 stb - Domaci filmovi - 222377
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
ja sam se uspio sjetit da je Argentina Holandija , Holandija Kostarika i Kostarika Grčka išla na penale , ali četvrtog se nisam sjetio haha
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
Prvi kviz je bio po mjeri. Nek ti on bude vodič.Captain4 je napisao/la: ↑26 apr 2020, 15:31Shvatio sam i ja to, jednostavno možda u nekim situacijama pretjeram s ciljem da vam baš otežam. Ovo za SP je klasičan primjer.
Pokušat ću eliminisati ove greške, ovo je srećom probni bio. Mislim da je prvo kolo sasvim solidno odrađeno, samo mi je cilj pobjednika spustit ispod 25.![]()

Tebi cilj treba bit kako olakšati razmišljanje učesnika i napraviti što racionalnije odgovore koji će se voditi znanjem a ne srećom, uz neku medium težinu pitanja. A to da gledaš da spustiš pobjednika ispod 25 ili koliko već, nije dobra stvar. Time samo otežavaš ostalima koji su većina i praviš neka pitanja koja nisu definisana na najbolji način.
A Epi, ako je najbolji, će imati 30 od 40, 25 od 40, ili 10 od 40 i opet će bit prvi. E sad, ako Epi ima 10 od 40, većina će imat 5/40 i onda praviš situaciju da se "prosječnoj raji" kviz zgadi i da će odustati. Zar nije bolje da Epi ima 30 od 40, a @delinjo(znam da se brat neće naljutit

Ovo ti je dobronamjerna kritika, nemoj šta zamjerit.

I to o penalima, kad već ubacuješ takvo pitanje, onda odgovore stavi recimo 3 - 5 - 7- 9 ili slično. Pa da se čovjek može sjetit da je bilo više od 3, a manje od 7, i odgovorit tačno. Onaj što ne zna će svakako pogadjati, ali na ovaj način daješ neku prednost onima koji se mogu otprilike sjetiti.

„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
zbog one prečke nekako ostane u memoriji da nije otišlo na penale
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
Ma šta ću ti zamjerit, ja sam sinoć i njima napisao da mi ukažu na greške.bodi123 je napisao/la: ↑26 apr 2020, 15:41Prvi kviz je bio po mjeri. Nek ti on bude vodič.Captain4 je napisao/la: ↑26 apr 2020, 15:31Shvatio sam i ja to, jednostavno možda u nekim situacijama pretjeram s ciljem da vam baš otežam. Ovo za SP je klasičan primjer.
Pokušat ću eliminisati ove greške, ovo je srećom probni bio. Mislim da je prvo kolo sasvim solidno odrađeno, samo mi je cilj pobjednika spustit ispod 25.![]()
![]()
Tebi cilj treba bit kako olakšati razmišljanje učesnika i napraviti što racionalnije odgovore koji će se voditi znanjem a ne srećom, uz neku medium težinu pitanja. A to da gledaš da spustiš pobjednika ispod 25 ili koliko već, nije dobra stvar. Time samo otežavaš ostalima koji su većina i praviš neka pitanja koja nisu definisana na najbolji način.
A Epi, ako je najbolji, će imati 30 od 40, 25 od 40, ili 10 od 40 i opet će bit prvi. E sad, ako Epi ima 10 od 40, većina će imat 5/40 i onda praviš situaciju da se "prosječnoj raji" kviz zgadi i da će odustati. Zar nije bolje da Epi ima 30 od 40, a @delinjo(znam da se brat neće naljutit) 15 ili 20/40, pa da kaže " e znam i ja nešto", a ne da ga ubiješ u pojam.
![]()
Ovo ti je dobronamjerna kritika, nemoj šta zamjerit.
I to o penalima, kad već ubacuješ takvo pitanje, onda odgovore stavi recimo 3 - 5 - 7- 9 ili slično. Pa da se čovjek može sjetit da je bilo više od 3, a manje od 7, i odgovorit tačno. Onaj što ne zna će svakako pogadjati, ali na ovaj način daješ neku prednost onima koji se mogu otprilike sjetiti.![]()

Ovo pitanje za kvantnu mehaniku i SP je ubačeno u zadnji čas (nije svakako planirano za kviz) jer nisam imao vremena za bolje pitanje sinoć. Moglo se za kvantnu mehaniku definitivno na više načina protumačit, Epi je jučer odmah to skontao, neko poleti na hemijske elemente, neko na nešto deseto.. Svako u tom trenutku može drugačije pomislit, a belaj nastane kad zna i za jedno i za drugo.
Težit ću da napravim dovoljno težak kviz da bude napeto do kraja, ali i da bude par zicera, za svakoga ponešto. Ovaj feedback mi je vrh došao.

Ko je Rollman? Dobar potpis ima.
Moj je kviz spreman, dajte mu neki termin.
Bilo je malih problema za kvizom, nadam se da je sad sve u redu al možda će neki ponovno morati ući.
Relativno je lagan, očekujem od pobjednika bar 70%
Start je od 17h, kod: 221050
Relativno je lagan, očekujem od pobjednika bar 70%

Start je od 17h, kod: 221050
Sam odluči, ali predlažem 19:00 ili 23:00, samo kad budeš odlučivao pazi za ove koji iftare

★Mostar u srcu, Velež do groba!★
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★
9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️
SK Stolac Hercegovina
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★
9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️
SK Stolac Hercegovina
Ništa moj filmski u 23:00? Oukej 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.