KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

elvir.vogosca
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la elvir.vogosca » 23 avg 2008, 23:17

Popustite ljudi politiku, nista nam dobro nije donijela u posljednjih dvadeset godina.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 24 avg 2008, 23:52

Sumnjam da ce taj Iranac doci u Bosnu...vjerovatno moze birati mnogo atraktivnije lige od NLB..

paradox
Kontakt:

Post Postao/la paradox » 25 avg 2008, 09:24

Da li iko zna neke konkretnije informacije u vezi pojačanja na centarskoj poziciji.
Krajnje je vrijeme više da se bar neko ime nađe u kombinaciji, ovako izgleda ni na nebu ni na zemlji.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 25 avg 2008, 10:12

fiftisent je napisao/la:fale tračavi i mahalanje ;)

nek se šuti, ja to volim.
lično, znao sam za nekoliko imena koja su bila u opticaju, ali zašto pisati nešto što nije završena stvar.
blago tebi, sto si ti znao, a mi ostal nismo

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 28 avg 2008, 15:48

Na probu je stigao Daniel Ruffin. Stigao je sa prosjekom od 14,1 poena i 5.8 asistencija. Igrac koji dosta solira ali i asistira. Takodjer cesto suta za 3 poena a nekad su to neizradjeni sutevi. Visok je 178 i ako potpise za Bosnu bice drugi play vjerovatno.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 28 avg 2008, 16:15

storm_raider je napisao/la:Na probu je stigao Daniel Ruffin. Stigao je sa prosjekom od 14,1 poena i 5.8 asistencija. Igrac koji dosta solira ali i asistira. Takodjer cesto suta za 3 poena a nekad su to neizradjeni sutevi. Visok je 178 i ako potpise za Bosnu bice drugi play vjerovatno.
bas dobra informacija. svaka cast storm raider.
hoce li mu sad zbog objavljivanja ove informacije na ovo forum nesto posebno skociti cijena? ja licno ne vjerujem.
to su dobre statistike, pitanje je iz koje lige?

Bosnas
Kontakt:

Post Postao/la Bosnas » 29 avg 2008, 08:09

Napokon nesto, imali kakvih informacija o ovom igracu mislim koji univerzitet je zavrsio, gdje je igrao prije dolaska u bosnu???

Bosnas
Kontakt:

Post Postao/la Bosnas » 29 avg 2008, 08:12

eh jos samo centar...nadam se da ce uskoro potpisatoi nekog....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 29 avg 2008, 10:09

.ebi ga ars pored velike borbe bosna nije uspjela da ga dovede ovi ponudili koji milion vise
Hadadi potpisao za Grislise

zvanični sajtMemfis Grizlisi angažovali su centra iranske reprezentacije Hameda Hadadija. Finasijski detalji nisu objavljeni.

Korpulentni igrač (2,18 m, 115 kg) beležio je 16,6 poena, 11,2 skoka i 2,6 blokada na olimpijskom turniru u Pekingu. Dvadesetrogodišnji Iranac je u karijeri nastupao za četiri iranska i jedan klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Zanimljivo je da je 2007. godine odbio da pređe u redove srpskog šampiona Partizana.

“Veoma smo zadovoljni što smo doveli Hadada. On je mlad centar koji beleži veliki broj skokova, poena i blokada. Naši treneri jedva čekaju da počnu da rade s njim", rekao je generalni menadžer kluba Kris Valas.

On je imao ponude iz NBA i pre Olimpijskih igara, ali je problem bio to što zakon zabranjuje zapošljavanje iranskih državljanja u američke kompanije. Zanimljivo je da ga na draftu 2004. godine nije želeo nijedan klub.

Sada je u Memfisu gde pod koševima biti konkurencija Darku Miličiću i Marku Gasolu.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 29 avg 2008, 10:28

nerminh74 je napisao/la:.ebi ga ars pored velike borbe bosna nije uspjela da ga dovede ovi ponudili koji milion vise

zvanični sajtMemfis Grizlisi angažovali su centra iranske reprezentacije Hameda Hadadija. Finasijski detalji nisu objavljeni.

Korpulentni igrač (2,18 m, 115 kg) beležio je 16,6 poena, 11,2 skoka i 2,6 blokada na olimpijskom turniru u Pekingu. Dvadesetrogodišnji Iranac je u karijeri nastupao za četiri iranska i jedan klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Zanimljivo je da je 2007. godine odbio da pređe u redove srpskog šampiona Partizana.

“Veoma smo zadovoljni što smo doveli Hadada. On je mlad centar koji beleži veliki broj skokova, poena i blokada. Naši treneri jedva čekaju da počnu da rade s njim", rekao je generalni menadžer kluba Kris Valas.

On je imao ponude iz NBA i pre Olimpijskih igara, ali je problem bio to što zakon zabranjuje zapošljavanje iranskih državljanja u američke kompanije. Zanimljivo je da ga na draftu 2004. godine nije želeo nijedan klub.

Sada je u Memfisu gde pod koševima biti konkurencija Darku Miličiću i Marku Gasolu.
ja vjerujem da si ti to vec odavno sve znao, za razliku od nas. mogo si nam reci, da se ne provaljujemo po forumu.

nedzad
Kontakt:

Post Postao/la nedzad » 29 avg 2008, 10:54

nerminh74 je napisao/la:.ebi ga ars pored velike borbe bosna nije uspjela da ga dovede ovi ponudili koji milion vise

:D :D :D a jesu se neki bili ponadali da ce Hadadi doci u Bosnu :D :D :D

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 29 avg 2008, 10:55

Sapce je napisao/la:
ja vjerujem da si ti to vec odavno sve znao, za razliku od nas. mogo si nam reci, da se ne provaljujemo po forumu.
pa pisalo se o tome vec mjesecima, stvarno ne znam kako se mogao on ikako pominjati u vezi sa bosnom, da nije potpisao u NBA bio bi ili u barci ili nekim timovima te kvalitete
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 29 avg 2008, 11:02

fiftisent je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
Sapce je napisao/la:
pa pisalo se o tome vec mjesecima, stvarno ne znam kako se mogao on ikako pominjati u vezi sa bosnom, da nije potpisao u NBA bio bi ili u barci ili nekim timovima te kvalitete
ali nermine, u sarajevu ima lijepih džamija. zar mu to nije dovoljan argument da igra za bosnu? :D :D
ha ja

nema veze sto su nase dzamije sunitske, a on siit

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 29 avg 2008, 11:23

Istina je da je Bosna ulagala velike nade da ce dovesti Hadadija, i zaista su radili sve sto je bilo u njihovoj moci da ga dovedu, na pola godine barem.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Bosnas
Kontakt:

Post Postao/la Bosnas » 29 avg 2008, 11:24

Ruffin na treningu, odluka na Abazu
Univerzitetsku karijeru 23-godišnji košarkaš završio s prosjekom od 10,4 poena i 5,2 asistencije...
29.08.2008. 11:00
Kao što smo pisali, Danijel Rafin (Daniel Ruffin) je u srijedu navečer doputovao u Sarajevo, a jučer je počeo i trenirati sa košarkašima Bosne ASA BH Telecoma.

Američki plejmejker provest će deset dana na probi, nakon čega će šef stručnog štaba Alen Abaz odlučiti da li će zadržati 23-godišnjeg igrača (178 centimetara).

- Rafin bi mogao biti tip plejmejkera koji tražimo. Imao je solidnu univerzitetsku karijeru, ali ovo mu je prvo evropsko iskustvo i pitanje je da li će se snaći.

Tek nakon što određeno vrijeme provede sa nama, donijet ćemo definitivan stav, odnosno, procijeniti da li je on igrač za Bosnu - izjavio je Abaz.

U četiri godine na Bredli univerzitetu Rafin je odigrao ukupno 122 utakmice uz prosjek od 32,6 minuta, 10,4 poena, 5,2 asistencije i 2,8 skokova, a najbolje igre pružao je upravo u prošloj sezoni (29 utakmica, 33,5 minuta, 14,1 poen, 5,8 asistencija).

Rafin je tokom prošle sezone bio umiješan u incident van terena, zbog čega je pauzirao nekoliko mečeva. Sukob sa bivšom djevojkom došao je i do suda, a Rafin je priznao da ju je udario i prošao s uslovnom kaznom.

Poziv Sparsa

Rafin je ovog ljeta bio pozvan u tim San Antonio sparsa u Ljetnoj NBA ligi. Trenirao je sa višestrukim NBA prvacima, ali nije nastupio ni na jednom meču

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 29 avg 2008, 11:52

Nerminh74,
važno je da nije otišao u Partizan.
Kod nas nije jer je doista kvalitetan mladi centar.
Ono što sam prije napisao je na osnovu onog što je bilo napisano u novinama o njemu, stim što doista nije odigrao senzacionalno na ljetnoj ligi NBA.
Gledao sam ga na kablovskoj protiv Srbije, pružio je jako dobru partiju(20p i 20skokova,6bl) i tu se je moglo viditi da je kvalitet za NBA.
Ono što sam primjetio je da nema neki specijalni odraz kao Howard ili čak Pau Gasol ili Bosch, ali da igra jako pametno u obrani, čeka protivnika odnosno igrača koji ulazi u reket i blokade su u pravilu slijedile nad igračima koji pucaju ili polažu kao da su na treningu . I igra Irana je prilagođena njemu i njegovim sposobnostima, tako da ćemo tek u NBA vidjeti njegov stvarni potencijal, pod uvjetom da se izbori za minutažu pored dva gore navedena, prosječna u ovom momentu centra, po NBA kriterijumu.
Samo mogu reći da je Marc Gasol izvrsno napredovao, sjećam ga se otprije 3 godine, bio je doista truba, ali je imao sreću da su ga pravi treneri trenirali u proteklom periodu.

U SVAKOM SLUČAJU JEST POTENCIJAL ZA NBA, da li će biti vrhunski igrač za NBA, zavisi i njegovog daljeg razvoja, i veći talenti od njega su propali kao što su MIles,Milačić, Bowen i drugi.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 29 avg 2008, 12:11

fiftisent je napisao/la:ako se dobro sjećam, mene si ismijavao i tražio da ti nabrojim "koje su to nba ekipe zainteresovane za njega"?
i mene i tebe, ali se vidi jedan kvalitetan pomak u pisanju postova

ars samo tako nastavi, a bez zajedljivih komentara i glupih upadica pa ce se moci sa tobom normalno diskutovati

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 29 avg 2008, 12:23

MOGUĆI ROSTER :
1. ĐORĐEVIĆ, RUFFIN,Pašalić,Čamdžić
2. BURRELL, IKONIC,Majstorić
3. VUCUROVIĆ,ŠEHOVIĆ,ĐURASOVIĆ
4. IVANOVIC, HAJRIC
5. ZIMIĆ,SULJAGIĆ,KLINAC, EVENT. AMER.

SOLIDAN SASTAV KOJI može biti između 5-8 mjesta na tabeli.

Samo možemo zaboraviti da će naši mladi igrači imati iole značajniju minutažu, tako da napredovanje istih u tim okolnostima neće biti moguće.
na stranu što ćemo imati između 5-7 igrača STRANACA koji su boldirani(HAJRIĆ IMA POLJSKO KOŠ. DRŽAVLJANSTVO) koji će imati ogromnu minutažu , pa se pitam ko to još ima u NLB toliko stranaca(naravno osim Širokog, koji ne nastupa u NLB, nasreću) koji ipak nisu vrhunski kvalitet kao stranci koji igraju u Olimpiji,Zadru,Ciboni,Zvezdi,Partizanu.
Koliko ja vidim u prvoj petorci će igrati samo jedan igrač iz BiH(Ikonić) i eventualno Zimić, što je jako loše za našu košarku.
Čamdžić,majstorić i Klinac mogu zaboraviti DA ĆE IGRATI OVE SEZONE IOLE JAČU UTAKMICU,u momentu kad je to najvažinje da igraju jake mečeve i sazrijevaju u klasne igrače.

Jako loše će proći i Pašalić na pleju, kao i Đurasović na krilu, sa max par minuta po tekmim jer će STRANCI(ĐORĐEVIĆ,RUFFIN odnosno Vučurović i Šehović)dobiti gro minutaže na 1 i 3.
jako pametan potez Uprave , nema što, ne vidim razloga zašto se šepure sa omladinskim pogonom kao idejom voldiljom, ako se već ovako ponašaju prema njima kad prelaze u prvi tim.

Tako smo u prošlosti se odnosili i prema Pašaliću,Zimiću ,Suljagiću, Đurasoviću , odnosno još ranije Jazvin i Železnik forsirajuće levate iz raznih susjednih država.

Moje mišljenje je da je trebalo dovesti 3 vrhunska igrača(pley,krilo,K/C) koji bi koštali kao i ovih 7 POJAČANJA-STRANACA i dati šansu uz njih da sazriju ovi naši talenti od 1986-1990 godišta.

Mogao sam napisati da je sve BAJNO sa ovim odabirom pojačanja i ovim Ruffinom kao šlagom na tortu, i time se složiti sa 99% posjetilaca ovog foruma,ali to ipak ne bih bio ja. ;)

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 29 avg 2008, 12:30

fiftisent je napisao/la:ako se dobro sjećam, mene si ismijavao i tražio da ti nabrojim "koje su to nba ekipe zainteresovane za njega"?
U tom momentu nije bilo zainteresiranih, a uzgred budi rečeno ,Memphis je jedan od najlošijih profesionalnih sastava u NBA.
Tu će u najboljem slučaju, a ja mu želim da postane najbolji centar NBA kao što je to bio Hakeem the Dream, za početak biti drugi centar.

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 29 avg 2008, 12:49

HAJRIĆ JE ODBIO DA IGRA ZA NAŠU REPKU, ODNOSNO ODBIO JE DA BUDE KANDIDAT ZA DRŽAVNI TIM.
DJEVOJKA ILI SUPRUGA MU JE POLJAKINJA, TAKO JE BAR IZJAVIO, I IMA NAMJERU DA IGRA ZA POLJSKU.
Normalno da ima naše državljanstvo, ali ipak neće igrati za našu repku, ako je kvalitet, iako nije neki vrhunski potencijal i doista nema mjesta pored Teleta,Bajrana , Miloševića i drugih.

O Irancu neću više pisati, sve je već napisano, i sa glupim momkom neću trošiti đaba rijeći.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: bosnas_, johntravolta123 i 12 gostiju.