Demografija
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- BosniaBoston
- Kontakt:
Re: Demografija
Srbi 3000000
Ostali 50000(to su ovi kinezi,arapi i ostali koje je nesreca dovela ovdje)
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Hrvata ima ispod 355k..
Cinjenica je da federacija ima kako kazu 1k 'fiktivnih', da li su to upisi iz dijaspore ne znam. Sto se Srba tice, kako vjerovati Dodikovoj statistici?
USK i TK su dozivjeli totalni kolaps, do kada ce ovi padovi trajati jos niko ne zna. Sarajevo kao i Banja Luka pati od urbanizacije, gdje omladina nije u stanju da se zeni i prave djecu jer su zatvoreni u 50 kvadrata stana sa svojim starcima.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Stvari su proste. Gledati iključivo broj prvačića koji krene u školu i u jednom i u drugom entitetu. Jednostavno po tome se vidi koliko su brojke oko nataliteta realne. Činjenica je da u Federaciji svake godine oko 1000 učenika manje krene u prvi razred u odnosu na broj koji se rodi prije šest godina... To je evidentno zato što se u MKR upisuju i djeca čiji roditelji imaju dvojno državljanstvo i žive u inostranstvu.
Samo kad prođeš autom, jasno je da u FBiH ima barem duplo više ljudi nego u RS.
To ko je sve prijavljen i u jednom i u drugom entitetu, je druga priča. Ali RS je realno prazan prostor s izuzetkom par gradova kao Banjaluka, Bijeljina.
Barem imaju šansu za posao. Dok u manjim sredinama i nemaš, ili si još manje plaćen. Pa možeš nadzidat kuću i živjet sa starcima čitav život.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑21 apr 2020, 02:27Hrvata ima ispod 355k..
Cinjenica je da federacija ima kako kazu 1k 'fiktivnih', da li su to upisi iz dijaspore ne znam. Sto se Srba tice, kako vjerovati Dodikovoj statistici?
USK i TK su dozivjeli totalni kolaps, do kada ce ovi padovi trajati jos niko ne zna. Sarajevo kao i Banja Luka pati od urbanizacije, gdje omladina nije u stanju da se zeni i prave djecu jer su zatvoreni u 50 kvadrata stana sa svojim starcima.

Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
RS bi bila pustara da nema Banja Luke, Bijeljine i donekle Istočnog Sarajeva... kreni samo od lukavice prema trebinju i sve će ti biti jasno
Da Federacija ima duplo vise stanovnika od RS, to je cinjenica, tako je od formiranja entiteta

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Zavisi gdje prolazis...
Sve juznije od Zvornika je pustos, pogotovo Hercegovina. Ovaj zapadni dio i nije bas.
PS: A federacija bi i trebala imati duplo. Po tim nekim pretpostavkama od 3 miliona ljudi u federaciji zive oko 2
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
ja sam ubijeđen da kod nas nema ni tri miliona stanovnika sada, negdje sam pročitao da prema procjenama ima i 2.7M stanovnika (a prema popisu iz 2013 BiH je imala 3.5M) što će reći za jednu deceniju skoro milion stanovnika manje
Pa slazem se sa tobom. Ja sam ovih 3 miliona optimisticki napisao.
Ma treba neka statistika velika da se cita. Dovoljno je da svako pogleda u svoj komsiluk ili familiju i vidjece koliko je mladoh zapravo otislo
Ma treba neka statistika velika da se cita. Dovoljno je da svako pogleda u svoj komsiluk ili familiju i vidjece koliko je mladoh zapravo otislo
Carl Jenkinson je World Class!!!!
? $ зна $ ".
$ се не - на оне ¥ $ о $ " " 2 ? " Сарајеву & " ? ?...
$ не. $ је ? " 1,87," 1,91:1. " $ " $ у $. % је то &? " важна $: $ - " % " Хрвата " ' % ? (" је & на срце $ " / ' у / ? 1996-2010)...
% се " "... ? $ % ($ " ", ') $ $ попут ? " ? у ? ", & $ " ¥ " " него " рата... & $ ? је то празан. ' на % $.. " " " $ $. То $, све су ".
Zadnja izmjena: Ortega10, dana/u 21 apr 2020, 16:35, ukupno mijenjano 1 put.
" " $.
2,65. ? у $ са ' ' по $.
", не & " ту " о 800+ $ ' у $ на ". " је " '... $ не $ & је " на " " све " " & ¥.

¥ се зна.
" ' & $ ? " $.
% - "? У " " у " " " ? " $ 3 ? ?...
" " $.
E yebi ga sad da su pola miliona vise izmislili, 100K i nekako ali pola miliona puno brt
& се ? " " ' ", " - " ". Ја " по " $. " је то ". & $, % се $ " " се " $ је ? " " $ ' / на ? $ " " $ стране & &... " у ' $ " " заправо ? је та & за " ? ? " у & " &.
" - вјероватно " $ стране $ " & & персона нон грата... апропо " " ? ' ".. % је " 280 000 " него % " " у ".Хрвата 160 000. & " 80-100 000...
" - вјероватно " $ стране $ " & & персона нон грата... апропо " " ? ' ".. % је " 280 000 " него % " " у ".Хрвата 160 000. & " 80-100 000...
" " $.
Glavno stvar, i najbitnija je da ima dovoljno mjesta za sve. Uvijek je i bilo. Samo smo postali marva.
Ima toliko dobara i potencijala da hranimo 5x vise stanovnika.
Tuzno je sto je od preko 50 pitanja s popisa, najvaznije ono kojem toru pripadas.
Bilo je tu puno bitnijih i korisnijih stvari, od obrazovanja, kvadrature stambenog prostora, namjene zemljista, starosne strukture i sl. Ali sve je to palo u zaborav nakon sto je objavljen procenat nacionalnosti.
Ima toliko dobara i potencijala da hranimo 5x vise stanovnika.
Tuzno je sto je od preko 50 pitanja s popisa, najvaznije ono kojem toru pripadas.
Bilo je tu puno bitnijih i korisnijih stvari, od obrazovanja, kvadrature stambenog prostora, namjene zemljista, starosne strukture i sl. Ali sve je to palo u zaborav nakon sto je objavljen procenat nacionalnosti.
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!
На основу става $ у " у " " " ? " $ 3 ? ?. А ' " ? у ? $, " $ " & $ на 1000 ". " $ "'".
" се & & ?, & се ' у " $ о $ " у ", & ", & " у РС.
', " - " $ " " " & ? на ". То % " $ " у $ ". " ' & ¥ су " " " " јесу...
" " $.
Na popisu 1948 BiH je imala 2.5M stanovnika da bi taj broj na popisu 1991 bio 4.5M. Znaci trebalo je 43 godine da se poveca broj stanovnistva za dva miliona, a onda od 1991 do evo 2020 kada po procjenama ima 2.7M (sa tendencijom da na sljedecem popisu bude 2.5M i nize).
Vratili smo se na nivo od poslije 2WW što je po meni strašno
Vratili smo se na nivo od poslije 2WW što je po meni strašno