Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Ja vise ne mogu citati ove komentare po fb haha, koje ublehe i teorije u pm.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Ja ne znam kako bih postio vas post. Msm da bi mi najgore bilo najest se pa leci spavat. To mi i ovako tesko padne ako cak i sat vremena posle jela legnem, a kamoli odmah posle...

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
- Barbarossa
- Kontakt:
Marsale bez predrasuda molim
Nije narkoman dok sam ne prizna
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.
- Marsal
- Kontakt:
Prizno je tako što svaki dan zapali džoju na poslu i što je svaki ljekarski pozitivan na drogu.Barbarossa je napisao/la: ↑18 apr 2020, 23:19Marsale bez predrasuda molim
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- Marsal
- Kontakt:
I vjernici su narkomani u jednu ruku

Radi se isto, imaš normu i to je to. Za maj nas zapravo očekuje baš potežak posao.
Nema ništa gore nego punog stomaka zaspat. Ja to također izbjegavam. Što se tiče posta bez hrane bih mogao ali bez vode ne bi izdržao do 9 ujutru. Hladno pijem 4-5 litara vode dnevno. Žedan sam čim ustanem

Svaka čast postačima.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Ko je ono prošle godine tražio da se ljepotice zaključaju
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Vidi Marijans sto se vratio na FACE hahaha
Iznenadio bi se koliko je lagano. Krecem od sebe, pusim kutiju na dan, dnevno sigurno jedem najmanke 5-6 puta, 3 kafe pijem dnevno i opet izdrzim a i da ne osjetim. Kod nas se u Bosni kaze, malo i pod vjerskim uticajem, najbitnije je nijjet ili ti ga zelja/volja. Ti ako hoces i ako imas neki cilj, ispostit ces i 24 sata ako treba.
Zato nema veceg rahatluka nego jesti/iftariti se i zapaliti nakon iftara. Tek tad shvatis kakvu blagodat nosi hrana sa sobom.
I, u kojem smislu mislis da odmah legnes poslije jela? Navecer nema lijeganja, pretezno se pije kafa pa se ide na teraviju. Ujutro opet nema odmah lijeganja poslije jela, jer se pola sata ceka na sabah, a i svakako se za sehur/jutarnji obrok i ne pojede nesto aman zaman hrane.
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.
Pa u tom smislu ako sam dobro skontao, smijete jesti tek kad sunce zadje ili zalazi i dok ne svane?! Cuo sam od par postaca da ono, ustanu u neka doba, tipa u 3-4 ujutru, najedu se i nastave spavati...wolfie je napisao/la: ↑18 apr 2020, 23:53Iznenadio bi se koliko je lagano. Krecem od sebe, pusim kutiju na dan, dnevno sigurno jedem najmanke 5-6 puta, 3 kafe pijem dnevno i opet izdrzim a i da ne osjetim. Kod nas se u Bosni kaze, malo i pod vjerskim uticajem, najbitnije je nijjet ili ti ga zelja/volja. Ti ako hoces i ako imas neki cilj, ispostit ces i 24 sata ako treba.
Zato nema veceg rahatluka nego jesti/iftariti se i zapaliti nakon iftara. Tek tad shvatis kakvu blagodat nosi hrana sa sobom.
I, u kojem smislu mislis da odmah legnes poslije jela? Navecer nema lijeganja, pretezno se pije kafa pa se ide na teraviju. Ujutro opet nema odmah lijeganja poslije jela, jer se pola sata ceka na sabah, a i svakako se za sehur/jutarnji obrok i ne pojede nesto aman zaman hrane.
Ja imam problem sa zuledcem u smislu da imam onaj refluks, lako mi se vraca hrana, pogotovo tada kada jedem neposredno pred lijeganje, bilo u toku noci ili preko dana.
Mora bas da mi se slegne hrana dobro...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Sehur (dorucak, pocetak posta) - smije se jesti do pola sata prije zore odnosno prije sabah namaza (jutarnje molitve). Dakle, kad sehuris ti jos moras cekati pola sata kako bi obavio jutarnju molitvu i kako ti post ne bi bio pusto gladovanje vec upraznjavanje svega sto ti vjera nalaze. S druge strane, nema oznaceno vrijeme od kad traje, vec samo do kad se smije jesti. Dakle, ako je sehur u 3, ti komotno mozes jesti u 2, zanijetiti i ustati onda na sabah namaz.
Posti se sve do zalaska sunca (vrijeme aksam namaza) kada je Iftar. Nakon sto se iftaris opet ne ides na spavanje jer moras obaviti jos 2 molitve aksam i jaciju namaz, a za vrijeme Ramazana je propisan i teravih namaz, koji otprilike traje pola sata do 40 minuta. Dakle, opet bi poslije jela navecer imao odredjenu aktivnost i bilo bi lakse svariti tu hranu koju "naglo" unosimo u organizam.
Nije da sam neki strucnjak, ali, valjsa sam ti uspio bar malo pribliziti sliku o nasem postu. Nije bauk, vjeruj mi, iako na oko izgleda nemoguce, jednostavno se isposti dan.
Posti se sve do zalaska sunca (vrijeme aksam namaza) kada je Iftar. Nakon sto se iftaris opet ne ides na spavanje jer moras obaviti jos 2 molitve aksam i jaciju namaz, a za vrijeme Ramazana je propisan i teravih namaz, koji otprilike traje pola sata do 40 minuta. Dakle, opet bi poslije jela navecer imao odredjenu aktivnost i bilo bi lakse svariti tu hranu koju "naglo" unosimo u organizam.
Nije da sam neki strucnjak, ali, valjsa sam ti uspio bar malo pribliziti sliku o nasem postu. Nije bauk, vjeruj mi, iako na oko izgleda nemoguce, jednostavno se isposti dan.
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
- kraljttbvb
- Kontakt:
Jedes u 4, a onda lagana setnja do dzamije, da klanjas (da se molis) u pola 5. I nakon toga kuci se vracas lagano, mir, tisina, nigdje niko, ptice cvrkucu, zrak jutarnji cist...marconato je napisao/la: ↑19 apr 2020, 00:17Pa u tom smislu ako sam dobro skontao, smijete jesti tek kad sunce zadje ili zalazi i dok ne svane?! Cuo sam od par postaca da ono, ustanu u neka doba, tipa u 3-4 ujutru, najedu se i nastave spavati...
Ja imam problem sa zuledcem u smislu da imam onaj refluks, lako mi se vraca hrana, pogotovo tada kada jedem neposredno pred lijeganje, bilo u toku noci ili preko dana.
Ima nesto prelijepo u jutru i u tome da setas dok vecina spava

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Platis kaznu jer si zaboravio maskukraljttbvb je napisao/la: ↑19 apr 2020, 08:38Jedes u 4, a onda lagana setnja do dzamije, da klanjas (da se molis) u pola 5. I nakon toga kuci se vracas lagano, mir, tisina, nigdje niko, ptice cvrkucu, zrak jutarnji cist...marconato je napisao/la: ↑19 apr 2020, 00:17Pa u tom smislu ako sam dobro skontao, smijete jesti tek kad sunce zadje ili zalazi i dok ne svane?! Cuo sam od par postaca da ono, ustanu u neka doba, tipa u 3-4 ujutru, najedu se i nastave spavati...
Ima nesto prelijepo u jutru i u tome da setas dok vecina spava![]()
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ja o vremenu prije korone...Sage je napisao/la: ↑19 apr 2020, 09:03Platis kaznu jer si zaboravio maskukraljttbvb je napisao/la: ↑19 apr 2020, 08:38Jedes u 4, a onda lagana setnja do dzamije, da klanjas (da se molis) u pola 5. I nakon toga kuci se vracas lagano, mir, tisina, nigdje niko, ptice cvrkucu, zrak jutarnji cist...marconato je napisao/la: ↑19 apr 2020, 00:17Pa u tom smislu ako sam dobro skontao, smijete jesti tek kad sunce zadje ili zalazi i dok ne svane?! Cuo sam od par postaca da ono, ustanu u neka doba, tipa u 3-4 ujutru, najedu se i nastave spavati...
Ima nesto prelijepo u jutru i u tome da setas dok vecina spava![]()
Sad kako ce biti, ne znam.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.