Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

redbull93
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la redbull93 » 18 apr 2020, 22:27

Ja vise ne mogu citati ove komentare po fb haha, koje ublehe i teorije u pm.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 18 apr 2020, 23:08

Joj ide sad Ramazan, na poslu neću postit samo ja, jedan narkoman i ovaj jedan katolik :lol:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 18 apr 2020, 23:12

Marsal je napisao/la:
18 apr 2020, 23:08
Joj ide sad Ramazan, na poslu neću postit samo ja, jedan narkoman i ovaj jedan katolik :lol:
Fino društvance :mrgreen:

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 18 apr 2020, 23:13

Marsal je napisao/la:
Il zaposti il priznaj da si i ti narkoman.
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 apr 2020, 23:18

Marsal je napisao/la:
Zato ćete više raditi. :P

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 18 apr 2020, 23:18

Marsal je napisao/la:
Ja ne znam kako bih postio vas post. Msm da bi mi najgore bilo najest se pa leci spavat. To mi i ovako tesko padne ako cak i sat vremena posle jela legnem, a kamoli odmah posle... :roll:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 18 apr 2020, 23:19

Marsale bez predrasuda molim
Nije narkoman dok sam ne prizna
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 18 apr 2020, 23:23

Barbarossa je napisao/la:
18 apr 2020, 23:19
Marsale bez predrasuda molim
Nije narkoman dok sam ne prizna
Prizno je tako što svaki dan zapali džoju na poslu i što je svaki ljekarski pozitivan na drogu.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 18 apr 2020, 23:24

Haj ne jest, al ne pit čitav dan
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 18 apr 2020, 23:33

*p!p!t@* je napisao/la:
18 apr 2020, 23:13
Il zaposti il priznaj da si i ti narkoman.
I vjernici su narkomani u jednu ruku :mrgreen:
ASD je napisao/la:
18 apr 2020, 23:18
Zato ćete više raditi. :P
Radi se isto, imaš normu i to je to. Za maj nas zapravo očekuje baš potežak posao.
marconato je napisao/la:
Ja ne znam kako bih postio vas post. Msm da bi mi najgore bilo najest se pa leci spavat. To mi i ovako tesko padne ako cak i sat vremena posle jela legnem, a kamoli odmah posle... :roll:
Nema ništa gore nego punog stomaka zaspat. Ja to također izbjegavam. Što se tiče posta bez hrane bih mogao ali bez vode ne bi izdržao do 9 ujutru. Hladno pijem 4-5 litara vode dnevno. Žedan sam čim ustanem :mrgreen:

Svaka čast postačima.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 18 apr 2020, 23:35

Ko je ono prošle godine tražio da se ljepotice zaključaju
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 18 apr 2020, 23:37

Vidi Marijans sto se vratio na FACE hahaha

wolfie
Kontakt:

Post Postao/la wolfie » 18 apr 2020, 23:53

marconato je napisao/la:
Marsal je napisao/la:
Iznenadio bi se koliko je lagano. Krecem od sebe, pusim kutiju na dan, dnevno sigurno jedem najmanke 5-6 puta, 3 kafe pijem dnevno i opet izdrzim a i da ne osjetim. Kod nas se u Bosni kaze, malo i pod vjerskim uticajem, najbitnije je nijjet ili ti ga zelja/volja. Ti ako hoces i ako imas neki cilj, ispostit ces i 24 sata ako treba.

Zato nema veceg rahatluka nego jesti/iftariti se i zapaliti nakon iftara. Tek tad shvatis kakvu blagodat nosi hrana sa sobom.

I, u kojem smislu mislis da odmah legnes poslije jela? Navecer nema lijeganja, pretezno se pije kafa pa se ide na teraviju. Ujutro opet nema odmah lijeganja poslije jela, jer se pola sata ceka na sabah, a i svakako se za sehur/jutarnji obrok i ne pojede nesto aman zaman hrane.
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 19 apr 2020, 00:17

wolfie je napisao/la:
18 apr 2020, 23:53
marconato je napisao/la:
Marsal je napisao/la:
Iznenadio bi se koliko je lagano. Krecem od sebe, pusim kutiju na dan, dnevno sigurno jedem najmanke 5-6 puta, 3 kafe pijem dnevno i opet izdrzim a i da ne osjetim. Kod nas se u Bosni kaze, malo i pod vjerskim uticajem, najbitnije je nijjet ili ti ga zelja/volja. Ti ako hoces i ako imas neki cilj, ispostit ces i 24 sata ako treba.

Zato nema veceg rahatluka nego jesti/iftariti se i zapaliti nakon iftara. Tek tad shvatis kakvu blagodat nosi hrana sa sobom.

I, u kojem smislu mislis da odmah legnes poslije jela? Navecer nema lijeganja, pretezno se pije kafa pa se ide na teraviju. Ujutro opet nema odmah lijeganja poslije jela, jer se pola sata ceka na sabah, a i svakako se za sehur/jutarnji obrok i ne pojede nesto aman zaman hrane.
Pa u tom smislu ako sam dobro skontao, smijete jesti tek kad sunce zadje ili zalazi i dok ne svane?! Cuo sam od par postaca da ono, ustanu u neka doba, tipa u 3-4 ujutru, najedu se i nastave spavati...
Ja imam problem sa zuledcem u smislu da imam onaj refluks, lako mi se vraca hrana, pogotovo tada kada jedem neposredno pred lijeganje, bilo u toku noci ili preko dana.
Mora bas da mi se slegne hrana dobro...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

wolfie
Kontakt:

Post Postao/la wolfie » 19 apr 2020, 00:37

Sehur (dorucak, pocetak posta) - smije se jesti do pola sata prije zore odnosno prije sabah namaza (jutarnje molitve). Dakle, kad sehuris ti jos moras cekati pola sata kako bi obavio jutarnju molitvu i kako ti post ne bi bio pusto gladovanje vec upraznjavanje svega sto ti vjera nalaze. S druge strane, nema oznaceno vrijeme od kad traje, vec samo do kad se smije jesti. Dakle, ako je sehur u 3, ti komotno mozes jesti u 2, zanijetiti i ustati onda na sabah namaz.

Posti se sve do zalaska sunca (vrijeme aksam namaza) kada je Iftar. Nakon sto se iftaris opet ne ides na spavanje jer moras obaviti jos 2 molitve aksam i jaciju namaz, a za vrijeme Ramazana je propisan i teravih namaz, koji otprilike traje pola sata do 40 minuta. Dakle, opet bi poslije jela navecer imao odredjenu aktivnost i bilo bi lakse svariti tu hranu koju "naglo" unosimo u organizam.

Nije da sam neki strucnjak, ali, valjsa sam ti uspio bar malo pribliziti sliku o nasem postu. Nije bauk, vjeruj mi, iako na oko izgleda nemoguce, jednostavno se isposti dan.
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 19 apr 2020, 01:02

:rol:
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 19 apr 2020, 08:38

marconato je napisao/la:
19 apr 2020, 00:17
Pa u tom smislu ako sam dobro skontao, smijete jesti tek kad sunce zadje ili zalazi i dok ne svane?! Cuo sam od par postaca da ono, ustanu u neka doba, tipa u 3-4 ujutru, najedu se i nastave spavati...
Ja imam problem sa zuledcem u smislu da imam onaj refluks, lako mi se vraca hrana, pogotovo tada kada jedem neposredno pred lijeganje, bilo u toku noci ili preko dana.
Jedes u 4, a onda lagana setnja do dzamije, da klanjas (da se molis) u pola 5. I nakon toga kuci se vracas lagano, mir, tisina, nigdje niko, ptice cvrkucu, zrak jutarnji cist...

Ima nesto prelijepo u jutru i u tome da setas dok vecina spava ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 19 apr 2020, 09:03

kraljttbvb je napisao/la:
19 apr 2020, 08:38
marconato je napisao/la:
Jedes u 4, a onda lagana setnja do dzamije, da klanjas (da se molis) u pola 5. I nakon toga kuci se vracas lagano, mir, tisina, nigdje niko, ptice cvrkucu, zrak jutarnji cist...

Platis kaznu jer si zaboravio masku
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 19 apr 2020, 09:06

Sage je napisao/la:
19 apr 2020, 09:03
kraljttbvb je napisao/la:
19 apr 2020, 08:38
marconato je napisao/la:

Platis kaznu jer si zaboravio masku
Ja o vremenu prije korone...

Sad kako ce biti, ne znam.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 19 apr 2020, 10:53

Mislim da i neće bit teravija.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: BaiMai i 243 gosta.