Odlazak u inostranstvo

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

kraljttbvb
Kontakt:

Re: Odlazak u inostranstvo

Post Postao/la kraljttbvb » 17 apr 2020, 14:10

gaston je napisao/la:
17 apr 2020, 12:27
Ma kontam ja zajebanciju ba, al' pitam jel zovete tako svoje med. osoblje koji rade u nasim bolnicama dole? :mrgreen:
Ja kako sam skontao da je u uređenim zemljama to razdvojeno:

- sestre/tehničari koji su zaduženi da sprovode odluke doktora i daju tablete/terapiju i ostale stvari koje doktor propise.

- oni koji održavaju higijenu pacijenata (to uključuje i pranje gujce), te mijenjaju posteljinu i rade sve ostale stvari.

Kod nas se sestre/tehničari žale da za jednu platu rade sve ove stvari...

Znam da ovdje medicinske sestre kao pogrdno zovu "sestrice". Ne znam koja im je to fora :crazy:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 17 apr 2020, 14:13

Medicinske sestre su najbolje macke, uh kad ih vidim u suknjicama, prođu me žmarci k'o džanarike.
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 17 apr 2020, 14:18

kraljttbvb je napisao/la:
17 apr 2020, 14:10
gaston je napisao/la:
17 apr 2020, 12:27
Ma kontam ja zajebanciju ba, al' pitam jel zovete tako svoje med. osoblje koji rade u nasim bolnicama dole? :mrgreen:
Ja kako sam skontao da je u uređenim zemljama to razdvojeno:

- sestre/tehničari koji su zaduženi da sprovode odluke doktora i daju tablete/terapiju i ostale stvari koje doktor propise.

- oni koji održavaju higijenu pacijenata (to uključuje i pranje gujce), te mijenjaju posteljinu i rade sve ostale stvari.

Kod nas se sestre/tehničari žale da za jednu platu rade sve ove stvari...

Znam da ovdje medicinske sestre kao pogrdno zovu "sestrice". Ne znam koja im je to fora :crazy:
Bgm ja kad sam radio svoj praktikum, glavna sestra odjeljenja je zajedno sa nama "obicnim" medicinarima radila sve od dijeljenja terapije do kupanja pacijenta.
Sa druge strane sam i ja kao praktikant imao dozvolu da popunjavam dokumentaciju, bio u konstantnom kontaktu sa doktoricom, dijelui terapiju itd.

Interno odjeljenje.

alex1991 je napisao/la:
17 apr 2020, 14:13
Medicinske sestre su najbolje macke, uh kad ih vidim u suknjicama, prođu me žmarci k'o džanarike.
Tek da vidis mene kad se utegnem. :mrgreen:

Imao sam kolegu kojem je bilo vruce u nocnoj, skinuo se u bokserice i tako zaspao.
Probudio ga blic od kamere kad ga je nasla zena od pacijenta u takvom stanju. Sljedece jutro mi vise nije bio kolega. :mrgreen:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 17 apr 2020, 14:28

alex1991 je napisao/la:
zamisli još da si išao u srednju medicinsku pa kad odeš na praksu, a testosteron reže ko štilovka
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 17 apr 2020, 14:29

Kod nas je problem što velika većina med. sestara u današnjem vaktu posao dobije isključivo štelom a medicinu poznaju ko prosječni prodavač kajmaka na pijaci. Klasični uhljebi, ništa bolji od onih na šalterima u EP ili Telekomu.

Rodica s 40 godina dobila posao, ne zna igle ubost i danas dan. Privatna škola, razliku predmeta položila i od gimnazijalke do vrsnog med. tehničara za dva mjeseca, sve platili. Doktoru koverta i posao iste sekunde. I takvi trebaju brinut o teškim bolesnicima, a ima ih koliko hoćeš u svim klinikama širom države. Udebljala se 15 kila otkako je posao dobila, toliko im je teško radit.

Čast izuzecima.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 17 apr 2020, 14:30

bodi123 je napisao/la:
17 apr 2020, 14:29
Kod nas je problem što velika većina med. sestara u današnjem vaktu posao dobije isključivo štelom a medicinu poznaju ko prosječni prodavač kajmaka na pijaci. Klasični uhljebi, ništa bolji od onih na šalterima u EP ili Telekomu.

Rodica s 40 godina dobila posao, ne zna igle ubost i danas dan. Privatna škola, razliku predmeta položila i od gimnazijalke do vrsnog med. tehničara za dva mjeseca, sve platili. Doktoru koverta i posao iste sekunde. I takvi trebaju brinut o teškim bolesnicima, a ima ih koliko hoćeš u svim klinikama širom države. Udebljala se 15 kila otkako je posao dobila, toliko im je teško radit.

Čast izuzecima.
Samo u privatne ordinacije treba ici ako imas kakav problem. Jeste da platis, ali je barem osoblje strucno.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 17 apr 2020, 14:32

Osim13 je napisao/la:
17 apr 2020, 14:28
alex1991 je napisao/la:
zamisli još da si išao u srednju medicinsku pa kad odeš na praksu, a testosteron reže ko štilovka
Otkud znas da nisam he he

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 17 apr 2020, 14:33

bodi123 je napisao/la:

Čast izuzecima.
Treba biti iskren i reći da ih ima dosta sa sumnjivim diplomama koji su otišli u inostranstvo.
I medicinskih tehničara, ali i doktora.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 17 apr 2020, 14:34, ukupno mijenjano 1 put.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 17 apr 2020, 14:33

alex1991 je napisao/la:
17 apr 2020, 14:32
Osim13 je napisao/la:
17 apr 2020, 14:28
alex1991 je napisao/la:
Otkud znas da nisam he he
e znaš kako je onda. dobra vremena, uf.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 17 apr 2020, 14:38

bodi123 je napisao/la:

Čast izuzecima.
Lika babo ubacio ko tehničara u bolnicu i odma ga stavili u hitnu. Lik kad vidi krv padne u nesvijest :rol: :opaopa:
Poslije su ga uhljebili da bude sa jednim doktorom u ordinaciji, pa sad asistira doktoru kod pregleda pacijenata :roll:

A moja rodica završila frizersku i poslije polagala razliku predmeta i sad je medicinska sestra. Jednom dovela u bolnicu svoje dijete radi neke gluposti.
Kaze kod mene žena, pa što joj nije neke obloge kući stavila ili nešto drugo uradila.
Reko ona je zna kući samo osisati :rol: , a što se medicine tiče, dijete vodi u bolnicu da ga prave sestre liječe.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 17 apr 2020, 14:40

@Ivica

Nisam isao u srednju medicinsku, al' jesam na fakultet zdravstvenih studija, na isto mu dodje. Kad prodje hodnicima utegnuta 35-40 godisnjakinja jaja hoce prokuhati od vreline.

@gaston

Kruze price da su nocne smjene u zdravstvenim ustanovama pune bluda, nemorala i necasnih radnji, jesi li bio kad ucesnik istih he he, jer noci su duge, a pacijenti spavaju, mora se ostati nekako budan hhh

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 17 apr 2020, 14:45

alex1991 je napisao/la:
17 apr 2020, 14:40
@Ivica

Nisam isao u srednju medicinsku, al' jesam na fakultet zdravstvenih studija, na isto mu dodje. Kad prodje hodnicima utegnuta 35-40 godisnjakinja jaja hoce prokuhati od vreline.

@gaston

Kruze price da su nocne smjene u zdravstvenim ustanovama pune bluda, nemorala i necasnih radnji, jesi li bio kad ucesnik istih he he, jer noci su duge, a pacijenti spavaju, mora se ostati nekako budan hhh
U Njemackoj nisam upratio, al' sam bio svjedok na urologiji u Tz kako doktor u nocnoj guyi med.sestru.
Oboje su 40+ :mrgreen:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 17 apr 2020, 14:46

To se zove svestranost. Urolog prociscava ginekoloske puteve.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 17 apr 2020, 14:47

kraljttbvb je napisao/la:
17 apr 2020, 14:38
bodi123 je napisao/la:

Čast izuzecima.
Lika babo ubacio ko tehničara u bolnicu i odma ga stavili u hitnu. Lik kad vidi krv padne u nesvijest :rol: :opaopa:
Poslije su ga uhljebili da bude sa jednim doktorom u ordinaciji, pa sad asistira doktoru kod pregleda pacijenata :roll:

A moja rodica završila frizersku i poslije polagala razliku predmeta i sad je medicinska sestra. Jednom dovela u bolnicu svoje dijete radi neke gluposti.
Kaze kod mene žena, pa što joj nije neke obloge kući stavila ili nešto drugo uradila.
Reko ona je zna kući samo osisati :rol: , a što se medicine tiče, dijete vodi u bolnicu da ga prave sestre liječe.
Haotično je stanje s našim medicinskim osobljem. Garantujem ti da u Sebije na KCUS nemaš 10 kvalitetnih sestara, mahom starije koje su pred penziju. Sve ovo što dobija posao u posljednjih nekoliko godina je štela, a znanja nema ni minimalno potrebnog. Žalost.

Frizerke, kuharke, gimnazijalke... itd itd.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 17 apr 2020, 14:57

Najjaci su mi ti koji idu na te fakultete i u te skole,a tamo ne mogu krvi ni sekunde. Povraca im se, hoce se onesvijestiti i slicno. Pa brate ako tih elementarnih gadosti ne mozes kako mislis raditi 40 godina u toj struci. Neko ce ti doci s odvaljenom nogom, rukom, bez pola tijela,a ti malo krvi ne mozes podnijeti.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 17 apr 2020, 14:59

LlullSergio je napisao/la:
17 apr 2020, 14:57
Najjaci su mi ti koji idu na te fakultete i u te skole,a tamo ne mogu krvi ni sekunde. Povraca im se, hoce se onesvijestiti i slicno. Pa brate ako tih elementarnih gadosti ne mozes kako mislis raditi 40 godina u toj struci. Neko ce ti doci s odvaljenom nogom, rukom, bez pola tijela,a ti malo krvi ne mozes podnijeti.
Donekle shvatam odluku za srednju školu (pritisak roditelja, relativno sigurno budućnost, nezrelost..), ali kad odu na fax a imaju strah od smrti. To već nije za komentar.
"We need to suffer. And we need to fight."

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 17 apr 2020, 15:00

Pa dobro, sto kazes srednja i moze proci. Jer se opet moze ispraviti sa izborom fakulteta ili raditi nesto drugo. Ali ima ljudi studiraju medicinu/stomatologiju i ne mogu krvi nikako. Doslovno ljudi padaju u nesvijest.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 17 apr 2020, 15:03

LlullSergio je napisao/la:
17 apr 2020, 14:57
Predavanje iz anatomije, prikazuje krvne sudove i to nacrtane na slajdu, kad samo nekakva gungula dole u prvim safovima, šta je bilo kad nekakva se strmeknula, kaže pada u bandak kad vidi krv :rol: :rol: :rol:

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 17 apr 2020, 15:07

Kod nas je jedan bio, onesvijestio se kad smo prisustvovali porođaju. Yebo trudnicu daj spasavaj studentu zivot :rol:

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 17 apr 2020, 16:27

Zašto neko ko je završio gimnaziju ne bi mogao bit dobar medicinski tehničar?

Pa i ove iz srednje medicinske izađu ko telad pa sve nauče na pripravničkom uz nadzor starijih i iskusnijih.

Meni inžinjer željezničkog saobraćaja govori nemoj to puno učit(kad sam završavao za otpravnika) jer kad dođeš na željeznicu taman da svaku knjigu znaš napamet, ti opet nemaš ni veze ni pojma prvu godinu dana.

Apsolutno sam siguran da je u BiH isto za većinu zanimanja.

Moja sestra je završila gimnaziju i engleski jezik, danas radi kao medicinska sestra u Americi i nedavno je dobila pohvalu od načelnika bolnice.

Naravno, potrebno je znanje ali iskustvo, volja za radom i zdrav razum pobjeđuju svaku vrstu znanja na određenim poslovima.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: BaiMai i 4 gosta.