Odlazak u inostranstvo

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

sagitarius
Kontakt:

Re: Odlazak u inostranstvo

Post Postao/la sagitarius » 16 apr 2020, 22:49

lumani je napisao/la:
16 apr 2020, 22:25
sagitarius je napisao/la:
16 apr 2020, 22:16
MortemHz je napisao/la:
16 apr 2020, 22:01
EU / Loša vijest za bh. radnike: 30.000 Rumuna prijavilo se za posao u Njemačkoj
Cuj losa vijest, ovo sezonski poslovi, za koji bosanci i ne mogu aplicirati :kafa:
Rumuni mogu doci kada zele :)
Tako je
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 17 apr 2020, 00:26

Sranje. Sad im treba samo 1 170 000 radnika.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 17 apr 2020, 01:16

Sad ce pocet propaganda preko medija sa neprovjerenim informacijama, kako bi se makar usporio odlazak mladih ljudi.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 17 apr 2020, 01:32

Jale se sasr’o. Ne brini Jale uvijek ce oni trebat CNC hrbaca i peraca zovagu hahahahaaha
27.10.2020

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 17 apr 2020, 01:37

leorey je napisao/la:
17 apr 2020, 01:32
Jale se sasr’o. Ne brini Jale uvijek ce oni trebat CNC hrbaca i peraca zovagu hahahahaaha
I tebi pameti.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 17 apr 2020, 01:41

JarnoTrulli je napisao/la:
15 apr 2020, 17:17
hehe
Ti si ekonomista pretpostavljam ? Znas li slucajno nekog da je otisao u Njemacku kao inzinjer elektrotehnike i radi u automobilskoj industriji ? Planiram se kroz koju godinu gore prebaciti u tu bransu a iskustvo mi je vecinom oko elektronike ( validacija, dizajn PCBeva i programa za razna mjerenja) te kontrole i simulacija (dizajn regulatora i slicno).

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 17 apr 2020, 01:42

AshburtonG je napisao/la:
17 apr 2020, 01:16
Sad ce pocet propaganda preko medija sa neprovjerenim informacijama, kako bi se makar usporio odlazak mladih ljudi.
Ako ce neko vjerovati ovim naslovima onda i ne treba da ide.
U to mogu samo vjerovati ove budaletine poput Leroya koji i ne mogu otici.

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 17 apr 2020, 02:10

admin je napisao/la:
15 apr 2020, 16:41
Mene je razočaralo što ti misliš da to što su tebi sad produžili ima veze sa bilo čime. Produžavaju po zakonu, ne sjedi pajdo sam i odlučuje o vizama (zato si i otišao, jer hoćeš sistem). Sad je na snazi zakon prema kojem zaslužuješ produženje, sad je nerealno da mijenjaju te zakone. Kad ovo prođe, promijeniće zakon i javićeš se ljut jer ti nisu produžili.

Vi gledate Njemačku, kako će se Njemačka brzo vratiti jer je to Švabo. Al ne gledate deset drugih članica EU gdje ne radi Švabo, već Grk, Rumun, Bugarin... gdje će ljudi ostati bez posla i onda će razočarani u svoju državu aplicirati za taj vaš posao u Njemačkoj čime ćete vi biti zamijenjeni i poslani kući.

Kad se to desi, nadam se da ćete nam donijeti kakve ušteđevine, jer će nam ovdje to svima svakako dobro doći. Zato dok vize traju, skupljajte, štekajte... valja pokretati poslove u domovini.
Ma nema ova kriza veze sa nama.
Vecina nasih ljudi radi u zanimanjima koje ovaj Virus i nije direktno pogodio.
Moji drugovi koji rade u industriji su poslani na Kurzarbeit dok nama u bolnici fali osoblja.
I glupa,pomalo djecija ti je prica sad ce oni vas vratit.
Pa na mom odjelu od 8 ljekara 6 ih je stranaca ( Srbija, Indija, Peru, Grcka itd). Da je tako lako nadomjestiti radnu snagu pa vec bi rumuni, bugari i sl radili te poslove ali nije, nego upravo suprotno.Zasto isti nisu dosli prosle godine?
Bosanci su vecinom na dobrim poslovima tj na poslovima na kojima ti treba skola ( kako su dosli do iste ne zanima me) dok su rumuni, bugari, hrvati ti koje rade poslove koje niko nece i za koje ti ne treba skola.
Zasto npr mene da vrati a da na moje mjesto dovode nekog rumuna koji o medicini nema pojma a ja imam 5 godina iskustva na intenzivnoj, znam raditi sa svim masinama, vodja sam smjene svaki put i pocinjem sa dodatnom skolom od dvije godine koju mi bolnica placa.
Kada sam skoro imao termin za produzenje vize moj sef odjela htio da zove "Odjel za strance" i da razgovara sa njima.
Ali ne,oni ce nas poslati kuci i dovesti ce neuke rumune iako su hiljade i hiljade eura ulozili u nase dodatno skolovanje, placali nam putovanja na raznorazne seminare po cijeloj njemackoj itd itd.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 17 apr 2020, 08:08

Pa nisu prosle godine dolazili Rumuni ili Hrvati jer je bilo sasvim lijepo i u Rumuniji i Hrvatskoj. Pogotovo ti visokoobrazovani su sasvim lijepo zivjeli u svojoj zemlji, pa su im kao sto kazes dolazili samo peraci guzica jer je ipak ljepse prati guzicu u njemackoj nego u rumuniji.

Haj posteno, jel to mislis da ce 2021 biti lijepo u Hrvatskoj nakon sto im ova sezona propadne, gotovo sigurno i naredna i da nece biti doktora, super obrazovanih koji su do danas u Hrvatskoj lijepo zivjeli i nisu razmisljali ni o kakvom odlasku, a koji ce sada gledati da odu? I da taj EU hrvatski doktor nece imati prednost u Njemackoj nad Bosancem?

Kako ce biti u Grckoj koja takodjer zivi od turizma iskljucivo? Mislis da krece period prosperiteta za 100 miliona stanovnika Spanije i italije?

Bas optimisticna razmisljanja

I smijesna je prica da ti neko radi propagandu da ostanes. Propaganda se ne radi tako da ti govori da ne mozes ici, vec tako da ti je lijepo tu gdje jesi (a kod nas tako nesto niko nije napisao 10 godina)

Najsmjesnije je ‘ovaj virus nije pogodio nasa zanimanja’. Bas me interesuje koje to zanimanje nije pogodio virus?

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 17 apr 2020, 11:21

Ti kao admin trebas da naucis citati tj razumjeti procitano.
Hrvati, Rumuni i Bugari su uvijek dolazili ali samo da rade one najgore poslove, zato sto za iste ne treba skola nikakva dok mi te poslove ne mozemo raditi.Dolaze i njihovi ljekari takodje ali nista manje i nista vise nego bosanski.
U jednom se slazem sa tobom a to bi bilo da ce se vjerovatno smanjiti dolazak nasih ljudi u narednim godinama ali ovi koji su gore nece sigurno dobiti otkaze jer eto Hrvatima npr ide lose pa im Svabo mora pomoci.
Boli svabu k za hrvatom realno, oni prvo gledaju sebe i bitno je da njihov sistem funkcionise i to se vidjelo i sa coronom.
Prvo su org svoje bolnice pa tek onda pomagali Italiju, Francusku itd u tome da su preuzeli njihove pacijente.
A kako je corona pogodila bolnice? A vecina nasih koji su u zadnjih par godina dosli ovdje su dosli da rade u tom zanimanju.Niti jedna bolnica nije prijavila Kurzarbeit, niti jedna nije smanjila broj zaposlenih niti ce jer je svakako manjak radnika u toj bransi, dok su u industriji gotovo svi prijavljeni na Kurzarbeit i receno im da ce smanjiti broj zaposlenih.

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 17 apr 2020, 11:26

Epidaurus je napisao/la:
17 apr 2020, 01:41
hehe
Ti si ekonomista pretpostavljam ? Znas li slucajno nekog da je otisao u Njemacku kao inzinjer elektrotehnike i radi u automobilskoj industriji ? Planiram se kroz koju godinu gore prebaciti u tu bransu a iskustvo mi je vecinom oko elektronike ( validacija, dizajn PCBeva i programa za razna mjerenja) te kontrole i simulacija (dizajn regulatora i slicno).
Ja poznajem nekoliko momaka koji su završili tuzlanski FET, smjer automatika i robotika i rade u autoindustriji gore, u posljednje dvije godine otišli. Ako ti nešto znači. :mrgreen:
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 17 apr 2020, 12:08

Bez zajebancije, jel zovete svoje roditelje, bracu/sestre, prijatelje, sve koje rade na klinikama "peraci guzova"? :mrgreen:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

JarnoTrulli

Post Postao/la JarnoTrulli » 17 apr 2020, 12:10

Epidaurus je napisao/la:
17 apr 2020, 01:41
hehe
Inzinjer (master) masinstva, automobilska industrija. Nemam direktnog dodira sa navedenim segmentima, mozda eventualno par kontakata.

Ma za par godina cemo svakako prat guzice po Bosni, kazu admin i njegova lijeva ruka leorey. :kafa:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 17 apr 2020, 12:19

gaston je napisao/la:
17 apr 2020, 12:08
Bez zajebancije, jel zovete svoje roditelje, bracu/sestre, prijatelje, sve koje rade na klinikama "peraci guzova"? :mrgreen:
Ne zovu direktno, ali iza ledja zovu. Kako drugacije izbaciti frustraciju kad dodju sa gutom Eura :mrgreen:

Ja nemam koga zvati, svi mi ovdje, osim vjencani kum. On je u Minhenu, ali je normala lik :)

Kod mene jaran ima brata i nevjestu u Njemackoj, oboje rade u bolnici. Kaze ja burazu govorim, haj da ja legnem na kauc i da se ukakim u gace, a ti me operi. Dat cu ti 50 Eura. Sve mi kaze buraz po spisku. I bili ljuti na njega 10 dana, nisu pricali sa njim :D
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 17 apr 2020, 12:27

Ma kontam ja zajebanciju ba, al' pitam jel zovete tako svoje med. osoblje koji rade u nasim bolnicama dole? :mrgreen:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 17 apr 2020, 12:49

gaston je napisao/la:
Ma ja sam ih zvao tako jer su se vratili ovdje i donijeli nam virus.
Zadnja izmjena: Justin, dana/u 17 apr 2020, 12:56, ukupno mijenjano 1 put.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 17 apr 2020, 12:50

kraljttbvb je napisao/la:
17 apr 2020, 12:19
gaston je napisao/la:
Ne zovu direktno, ali iza ledja zovu. Kako drugacije izbaciti frustraciju kad dodju sa gutom Eura :mrgreen:

Ja nemam koga zvati, svi mi ovdje, osim vjencani kum. On je u Minhenu, ali je normala lik :)

Kod mene jaran ima brata i nevjestu u Njemackoj, oboje rade u bolnici. Kaze ja burazu govorim, haj da ja legnem na kauc i da se ukakim u gace, a ti me operi. Dat cu ti 50 Eura. Sve mi kaze buraz po spisku. I bili ljuti na njega 10 dana, nisu pricali sa njim :D
Ja Gastonu pošaljem selfi sa šolje
gaston je napisao/la:
17 apr 2020, 12:27
Ma kontam ja zajebanciju ba, al' pitam jel zovete tako svoje med. osoblje koji rade u nasim bolnicama dole? :mrgreen:
Njih zovem korumpiranom gamadi.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Fowl95
Kontakt:

Post Postao/la Fowl95 » 17 apr 2020, 12:50

gaston je napisao/la:
17 apr 2020, 12:27
Oni gore su perači, naši su medicinski tehničari
Let's talk about SIX baby!

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 17 apr 2020, 12:52

Il' tkz.rahatlokum tehničari
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 17 apr 2020, 12:55

Krankenpfleger je ispravan naziv mislim.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: BaiMai i 2 gosta.