Haris Medunjanin

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

babino
Kontakt:

Re: Haris Medunjanin

Post Postao/la babino » 15 apr 2020, 12:12

meni je najjace kad rece za meshu..zatvore se u sobu 5-10 sati i izmisle cocalica na sredini terena:-)

ostalo rekao ono sto se manje-vise i nagadjalo...sam njegov oprostaj od repke je prosao mirno a odmah sam ovdje pisao da nisu cista posla, cuj molim te, momak dosao iz amerike da bi samo rekao da je vakat da igraju mladji...

za safeta isto tako, rekao ono sto se znalo...do svjetskog gurao dobro, imao i dosta srece, prosjecne protivnike u grupi...odveo nas na svjetsko, kako god, on je...
poslije umislio da je strucnjak, udario jos silu..tino,hadzic,vrsajevic..i tu mu je bio kraj..

prosinecki...ma svaki konj je mogao vidjeti da se liku ne zivi a kamo li radi...posebno nakon operacija..
mada, od samog pocetka i izjave kako mu je prvi potez razgovor sa vedom i lulicem, potez do kojeg nikad nije doslo..sto se mene tice,mogao je odmah tu raspatikati iz bih.

da, moze se zakljuciti da haris ima malo vise misljenje o sebi nego sto bi trebao...ispade svi su njega nesto zakidali, slicno kao i miske sto rece prosli podcast, nema trenera sa kojim nije zakuhao:-)
..pazi kaze ja igram protiv neymara i ti meni kazes da ne mogu u makabiu igrati:-)

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 15 apr 2020, 12:15

"Uvijek ima igrača koji 'moraju' igrati, a to se vidi. I kod nas u reprezentaciji je bilo tako, a kada smo poslije Svjetskog prvenstva izgubili od Kipra, 'Pape' je počeo eksperimentisati sa Tinom Sušićem i Prcićem. Nas nekoliko iskusnih, Džeko, Ibišević, Mujdža, Lulić i ja rekli smo mu poslije pripremne protiv Lihtenštajna da sistem 4-4-2 dijamant ne ide, a on je govorio da ga hoćemo smijeniti. On je ipak tvrdio da to ide, nije nas slušao i mi izgubimo od Kipra, nakon čega je bio kraj"
Majke mi ko da sad slušam ovo.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 15 apr 2020, 12:22

Trebalo je drama seriju napraviti o repci, GOT, NFSBIH verzija.

Edit: ozbiljan sam.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 15 apr 2020, 12:45

babino je napisao/la:
15 apr 2020, 12:12
meni je najjace kad rece za meshu..zatvore se u sobu 5-10 sati i izmisle cocalica na sredini terena:-)

ostalo rekao ono sto se manje-vise i nagadjalo...sam njegov oprostaj od repke je prosao mirno a odmah sam ovdje pisao da nisu cista posla, cuj molim te, momak dosao iz amerike da bi samo rekao da je vakat da igraju mladji...

za safeta isto tako, rekao ono sto se znalo...do svjetskog gurao dobro, imao i dosta srece, prosjecne protivnike u grupi...odveo nas na svjetsko, kako god, on je...
poslije umislio da je strucnjak, udario jos silu..tino,hadzic,vrsajevic..i tu mu je bio kraj..

prosinecki...ma svaki konj je mogao vidjeti da se liku ne zivi a kamo li radi...posebno nakon operacija..
mada, od samog pocetka i izjave kako mu je prvi potez razgovor sa vedom i lulicem, potez do kojeg nikad nije doslo..sto se mene tice,mogao je odmah tu raspatikati iz bih.

da, moze se zakljuciti da haris ima malo vise misljenje o sebi nego sto bi trebao...ispade svi su njega nesto zakidali, slicno kao i miske sto rece prosli podcast, nema trenera sa kojim nije zakuhao:-)
..pazi kaze ja igram protiv neymara i ti meni kazes da ne mogu u makabiu igrati:-)
Ja ovo fakat sve do sada promasio sto se podcasta tice. Kad je vec miske bio jel bilo pitanja za ove mlade sto treba dovest dal se sta radi na tome. Vrijeme mi je sad kratko da to sve pregledam.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 15 apr 2020, 12:49

Miske je samo rekao da pored tih nekih obaveza u savezu, kao sto su komunikacija izmedju igraca, staba i saveza, pomalo prati i ako mu neko preporuci potencijalnog igraca u evropi.
interesantno da ga njih dvojica nisu pitali nista konkretno o imenima, tako da nije ni spomenuo te poput becira, dennisa itd.

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 15 apr 2020, 13:10

Osim13 je napisao/la:
15 apr 2020, 12:11
Potvrdio je ono što se i pričalo za selektore. Papeta je koštala tvrdoglavost i tjeranje inata, Meša je ko biva bio moderan sa pripremama utakmice ali je nažalost imao atrofiju testisa a crni žuti nije znao ni imena :rol:

Cirkus, žao mi je što se ovo oko virusa izdešavalo jer mislim da bi Duško doveo malo u red sve ovo jer je takav lik po prirodi.
I ja mislim da bi Duško to koliko-toliko doveo u red. Sad je sve pod upitnikom. Ne da se usranom do potoka.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 15 apr 2020, 13:40

Bravo Hare, nek si potvrdio levatima ovdje koji su velicali Papketa.
Na prvenstvo smo otisli uprkos Papetu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 15 apr 2020, 13:41

Ghuraba je napisao/la:
15 apr 2020, 11:56
Kaze, protiv Argentine je trebala igrati ekipa koja je izborila prvenstvo.
I meni je ovaj dio najvise zasmetao. Prvo kaze kako mu ne odgovara to sto su neki imali zagarantovano mjesto u prvoj postavi, a onda kaze da je on trebao imati zagarantovano mjesto u prvoj postavi jer je izborio prvenstvo. Nema logike. Pogotovo jer bi to znacilo da bi najvjerovatnije on igrao umjesto Besica protiv Argentine, sto bi bilo pucanje sebi u nogu.
Za ostale stvari je vise manje upravu vjerovatno.
Zadnja izmjena: mire96, dana/u 15 apr 2020, 13:42, ukupno mijenjano 1 put.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 15 apr 2020, 13:41

uz cinjenicu da bi u martu igrali bez kolasinca, krunica i lulica, uz dzeku i pjanica koji su bili u prilicno losoj formi, ne trebamo zaliti sto se nije igralo.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 15 apr 2020, 14:06

bhsport je napisao/la:
15 apr 2020, 13:40
Bravo Hare, nek si potvrdio levatima ovdje koji su velicali Papketa.
Na prvenstvo smo otisli uprkos Papetu.
Tako i ispade na kraju. Iz ovog što kaže Medunjanin da se zaključiti da je išlo dok je onako njih puštao da sami igraju. Kad je počeo izigravati Guardiolu sa revolucijama u fudbalu desili su se Nigerija, Kipar i Izrael.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 15 apr 2020, 15:43

Trebo ja Hare uskocit umjesto Besica protiv Argentine i sa par finti pokazat Mesiju i drustvu gdje im je mjesto.
Sa njegovom motorikom dobro je pa je uopste dobivao priliku pored Pjanica i Misketa.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 15 apr 2020, 16:00

Selektori jesu bili slabi ali se iz ovog može zaključiti i da je i njima bilo jako teško voditi karaktere kao Medunjanin.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 15 apr 2020, 16:17

Drape je napisao/la:
15 apr 2020, 16:00
Selektori jesu bili slabi ali se iz ovog može zaključiti i da je i njima bilo jako teško voditi karaktere kao Medunjanin.
Tipican primjer igraca iz dijaspore koji je uskocio u repku zbog nedostatka kvaliteta iste. Sve vec poznato oko selektora, ali isto tako ovdje se moze zakljuciti sa kakvim karakterima su ti isti selektori morali radit.
Uporediti ovakvu osobu sa recimo Rahimicem. :puke:

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 15 apr 2020, 17:07

Medunjanin je u pravu što se mnogočega tiče. Selektori i stanje u reprezentaciji, jesu bili upravo ovakvi kakve je opisao.
Što se tiče njegovog statusa, tu je naravno pristrasan. Igrao je možda i više nego što je kvalitetom zaslužio.
Dobro je da igrači govore o javašluku i neprofesionalizmu u reprezentaciji. O tome mi guslamo decenijama na forumu, s izuzetkom vječnih savezovih botova/patriJota, kod kojih je uvijek sve u najboljem redu.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 15 apr 2020, 17:10

Zašto o tome govore kad se povuku, a ne dok su igrali. :think:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 15 apr 2020, 17:15

Mokes je napisao/la:
15 apr 2020, 17:10
Nece ti 95% igraca ni reci dok igraju jer na neki nacin prvo gleda svako sebe. Mozda oni i imaju neke zabrane sta i kako da pricaju, a svako ce pretrpiti nesto dok mu ne prekipi radi sebe. Ovako ko Harisu pa prestane se odazivati na pozive. Pretpostavljao sam da ovi “veci” igraci vode glavnu rijec i da je njihova presveta za sve u savezu, ali zalosno kad cujes sta se sve desavalo iza kulisa i sta se sigurno desava i sad.
Nema nekog hajra od nas ne samo zbog kvalitete vec i zbog naseg mentaliteta.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 15 apr 2020, 17:34

Mokes je napisao/la:
15 apr 2020, 17:10
Zato što to znači da više neće dobiti poziv, što će ih optužiti za rušenje reprezentacije i što je, generalno, reprezentaciju neprofesionalno komentarisati dok si njen član.
Neko će reći da ovo nije korektno, po meni je ok. U suprotnom bi bilo - ne kometariši dok si član jer je neprofesionalno, ne komentariši poslije jer nije korektno...Elem, vječno šuti.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 15 apr 2020, 17:38, ukupno mijenjano 1 put.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 15 apr 2020, 17:38

Bivši reprezentativci BIH su otprilike kao i bivši visoki predstavnici u BiH :mrgreen: Bildt, Westendorp, Petritsch, Ashdown, Lajčak - svi oni nakon što su otišli su kenjali kako je BIH nefunkcionalna država :rol: a dok su bili u njoj su mlatili pare i valjali šuplje price. Bilo divno krasno, dok lova kaplje.
E tako i Medunjanin, sad u 2020-toj našo pametovati o selektorima i vaditi neki prvljavi veš iz prošlosti :facepalm: a lizo im guzove dok je bio igrac i držao jezik za zubima. Što nije tad nešto rekao u vezi Safeta ili Meše ;) nije ni on toliki moodonja i frajer, jel to...pa nek ne bude ni sad onda. Yebeš naknadnu pamet.

I naravno da smo se plasirali na SP uprkos ogromnom neznanju Safetove teleće glavuše.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 15 apr 2020, 17:47

Yebi ga, u fudbalu je nepisano pravilo - dok si član kluba/reprezentacije, ima da šutiš i slušaš, kad završiš raspali po svima.
Tako svi i rade, igrači, treneri, sportski direktori...rijetki autoriteti imaju status i muda, da za vrijeme igranja ili ugovora javno podignu glas.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 15 apr 2020, 17:47, ukupno mijenjano 1 put.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 15 apr 2020, 17:47

5-6 igraca otislo selektoru da im se ne sviđa formacija, a trazi autoritet :D

Boli ga qrac za atmosferu (koja je kljuc uspjeha svakog kolektiva)

Ne valja mu ni Safet, ni Mesa, ni Prosinecki, koji su obezbjedili 3 baraza i 1 SP.

Onaj, kako se zove :D

Lik za koga su morala 2 trcati, i koji nije u stanju pretrcati 5-6 kilometara na utakmici se buni na formaciju? :D

U zivotu nisam vidio intervju da neko sam vlastite tvrdnje pobije svake druge recenice. Ma ti si otac i babo i tata kontradiktornosti.

Kolaca vama treba, Ilidze i restorana Bosne. :D
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: HariTz i 19 gostiju.