Evo nema hefta, pade 67%.

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Neka te bolaAntipolitika3 je napisao/la: ↑04 apr 2020, 18:19Ima li netko ovdje da je zapucao u Njemacku sa djecom da procitam iskustva?
Ozbiljno se razmislja o odlasku jer ovdje zivota za mladu raju koja nadolazi jednostavno nema.
Pa nama jehbeni premijer maskicu ne zna staviti na usta a direktori bolnica notorni kokain ovisnici o korumiranim doktorima i politicarima da ne pricamo.
Jednostavno se ogadila okolina![]()
Najvise neobrazovani idu vani. Pogotovo u Njemacku da rade poslove koje Nijemci ne zele.kraljttbvb je napisao/la: ↑15 apr 2020, 14:23Ali najjače je jedva čekaju da odu vani, onda se otamo kofrce, kaže nikad neće dolaziti, osim da vide rodbinu...
A juce neka na radiju priča kako se krše njihova ustavom zajamčena prava jer im ne daju da se vrate u drzavu![]()
Demokratija, sloboda, neka ide gdje ko hoće i neka ostaje gdje ko hoce.Justin je napisao/la: ↑15 apr 2020, 14:32Najvise neobrazovani idu vani. Pogotovo u Njemacku da rade poslove koje Nijemci ne zele.kraljttbvb je napisao/la: ↑15 apr 2020, 14:23Ali najjače je jedva čekaju da odu vani, onda se otamo kofrce, kaže nikad neće dolaziti, osim da vide rodbinu...
A juce neka na radiju priča kako se krše njihova ustavom zajamčena prava jer im ne daju da se vrate u drzavu![]()
jel sam ides ?
Bacit će cijeli svijet, pa i Švabu, jer Švabo nije sam na planeti. A i ako ga ne baci, gledaće Švabo da spasi EU i daleko nesposobnije drugare iz Portugala, Grčke, Hrvatske (sve zemlje koje će bez turističke sezone propasti), Rumunije, Bugarske... Sve zemlje čiji će stanovnici imati prednost nad nama isto kao što su imali do prije par godina kad mi nismo mogli maknuti, sve dok se svi oni nisu namirili... sad ide ponovo taj krug.
Bas obrnuto. Sad ce tek svabo da pokrene pogon na sva 4 tocka. Svakako su imali preko milion i nesto manjka radnika.admin je napisao/la: ↑15 apr 2020, 15:20siguran sam da će sad njemačka i druge zemlje široko rašinernih ruku dočekati naše sezonske radnike bez zdravstvenog osiguranja ili da će naši visoko obrazovani kadrovi imati mjesta pored mora onih iz EU koji će ostati bez posla u krizi koja nam dolazi.
ovu temu bi vjerovatno trebalo preimenovati u "Povratak u BiH"
Otvorili su u smislu skolovanog kadra. Bez diplome i jezika gore vise nema ici. Tako da sada u biti smo skolovani sa jezikom idu gore. Tacnije, sad jw teze otici nego prije ako nemas skolu. A lakse ako imas .admin je napisao/la: ↑15 apr 2020, 15:35vidjećemo.
ja ti garantujem da ide "Povratak u BiH" a ne "odlazak u inostranstvo". Šta je milion za jednu Rumuniju, zemlju od 20 miliona.
Bilo je kod njih uvijek posla. Hajde objasnite što su nam tek skoro olakšali sezonski rad, radne vize i to sve ostalo? Jel se to nešto popravilo kod nas u odnosu na recimo 2010?
Bujrum, cim se ovo smiri.kraljttbvb je napisao/la: ↑15 apr 2020, 14:36Ps. Ja znam da me Jarno Truli zvao da zajedno gledamo BVB, tamam počeo evre ostavljati sa strane, dodje ovo go. vno od virusa![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.