La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

juznjak>
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la juznjak> » 28 nov 2010, 22:25

Igraju dobro i stvaraju prilike ,uglavnom im odbrana zasere svaku tekmu .

[youtube][/youtube]

Kako nam Osvaldo zabi golcinu slika
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 29 nov 2010, 13:54

juznjak> je napisao/la:On je vratio Sporting u ligu i sa relativno smjesnim igrackim kadrom ih odrzao evo 3 sezona u prvoj ligi . Nisu valjda ludi da ga otpuste :? ako bude otisao mislim da ce sam dati otkaz ,vjerujem da nece dugo biti bez posla, kako bi ja volio da preuzme Atletico :mrgreen: ako nista nebi bilo dosadno sa njim na Calderonu . slika
Jeste, ali sa ovakvim stavom ce ih vratit u segundu, dobio je jaci tim ali... :oops:

Marcelino García Toral prema pisanju spanjolskih medija mogao bi preuzeti Sp.Gijon, ex igrac i trener Sp.Gijona..
slika

Ako znas to je onaj sto je Racing.S uveo u KUP UEFA, da bih na ljeto odbio Valenciju, i pobijegao u Real Zaragosu 2 ligu, zbog "novca" 2.4 mill eura je imao godisnju platu.

Dobitnik je 2.nagrade za najboljeg trenera "Miguel Munoz trofej" 2007 i 2009.
Takodjer je vodio mlade rep.Spanije ali davnih 1983/87, sa rep.Spanije 20g izgubio u finalu SP.
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 29 nov 2010, 14:04

Znam super trener ,odbio je Almeriju nedavno , Zaragozu uveo u ligu i nakon par kola dobio otkaz :lol: :roll: :oops:
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 29 nov 2010, 16:30

Nedelja:
Majorka – Malaga 2:0
Vebo 50, Kastro 55
Sporting – Real Sosijedad 1:3
Gregori 3 - Prieto 12, Surtusa 45, Aranburu 90
Rasing – Deportivo 1:0
Rosenberg 61
Erkules – Levante 3:1
Valdes 40, 67, Trezege 62 - Estrada 41
Atletik – Osasuna 1:0
Gurpegi 90
Valensija – Almerija 2:1
Soldado 26, 63 - Uloa 90

Ponedeljak:
21.00h Barselona – Real Madrid

Tabela:
1. Real Madrid 12 10 2 0 27 32
2. Barselona 12 10 1 1 25 31
3. Viljarreal 13 8 3 2 14 27
4. Espanjol 13 8 1 4 0 25
5. Valensija 13 7 3 3 6 24
6. Majorka 13 6 3 4 2 21
7. Atletiko Madrid 13 6 2 5 5 20
8. Sevilja 13 6 2 5 -2 20
9. Real Sosijedad 13 6 1 6 0 19
10. Atletik Bilbao 13 6 1 6 -2 19
11. Hetafe 13 5 2 6 -1 17
12. Osasuna 13 4 3 6 -2 15
13. Erkules 13 4 3 6 -6 15
14. Deportivo 13 3 5 5 -5 14
15. Rasing 13 4 2 7 -8 14
16. Levante 13 3 2 8 -9 11
17. Sporting 13 2 4 7 -10 10
18. Malaga 13 3 1 9 -12 10 19.
19. Almerija 13 1 6 6 -11 9
20. Saragosa 13 1 5 7 -11 8

Sjajni Valdez pun pogodak Herculesa slika ,vjerujem da ce ostati u ligi,Jos kada bi Elche usao u bilo bi vise derbiya u Spaniji. Real Sociedad odlican ove sezone, slavio ubjedljivu pobjedu na Molinonu protiv Sportinga . Raduju me sjajne igre Valencije i ako su ih mnogi otpisali kada su otisli Silva i Vila . Mislim da sam jedini pisao sam da nisu nista slabiji bez njih, cak su i jaci jer su doveli 5-6 izvrsnih igraca . Espaynol definitivno najugodnije iznenadjenje ove sezone .

onoffon
Kontakt:

Post Postao/la onoffon » 29 nov 2010, 17:32

Ova Malaga iako ih kupi šeik opet pri dnu, nadam se da Levante nece ispasti. Drago mi je da su na sredini Baskijci, mogli bi do kraja sezone u Evropi i Athletic i Real.
Big club, great history, Nottm Forest.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 30 nov 2010, 01:03

Real Sociedad igra odlicno , prije svega zahvaljujuci super dragulju Antoine Griezmannu i iskusnom golgeteru Lorenteu, Mislim da ce za Griezmanna uzeti dosta love ako ga budu prodavali sigurno 20 mil eura najmanje. ;)
Parovi sljedeceg kola .

Levante Atletico Madrid
Osasuna Barcelona
Real Madrid Valencia
Getafe Mallorca
Malaga Racing Santander
Almeria Zaragoza
Espanyol Sporting Gijon
Villarreal Sevilla
Real Sociedad Athletic Bilbao
Deportivo la Coruna Hercules

Sljedece kolo donosi 2 velika derbya , najveci Baskijski Real Sociedad v Athletic te izmedju Reala i Valencije. Atletico nebi trebao imati problema sa Levanteom , al opet mi smo Patetico nikad se ne zna slika

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 30 nov 2010, 01:06

19. decembra ponovo preuzimamo prvo mjesto, al ko ce cekat do tad :o
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 30 nov 2010, 03:00

Ev samo cu napisat nesta onom liku sto laprda o Primeri....
vako Kao broj jedan : Ni jedan klub na sviejtu a pogotovo u Engleskoj nebi mogo meda Barceloni , sto je objektivno , protiv njih se mozes samo branit..Ako uzmemo da je najjaci klub u Engleskoj Manchester onda dobijes odnos koji implicira da je Engleski najjaci klub miljama iza Spanskog...Vidi ovo ne govorim ja nego svaki strucnjak....
Ako uzmes da je Real drugi najjaci klub u Spaniji a u Engleskoj Arsenal ili Chelsea prema stanju na tabeli,,, Objektivno Real bi ih samljeo...Engleska liga nije onjo sto je bila , nema tu vise zvijezda nekih igraca, nemoze se sve ni na trku , pa Real je najjaca trkaca ekipa svijeta daleko , i sta su uspijeli sa Barcom ???? Nema vise protiv Barce ni autobusa jer Barca umje i protiv toga... sa novom Pepvom strategijom , izvlacenja stopera sto dalje i slanje dubinskih lopti...Villareal je sila od ekipe i u stanju je rasturit onaj cirkus od ekipe popout Citya ili Tottenhama... Oni nisu bjedna ekipa koja odigra jednu tekmu protiv jacih ekipa dobro a onda dodje Wigan i WBA pa ih pojebe....
Ove godine u Engleskoj je bilo presmjesnih rezultata , kao NPR Newcastlle vs Villa mislim 6:0 ali nisam siguran....Niko nije kriv Arsenalu , Chelsea sto gubi bodove protiv ove bjede od timova tipa Newcastla , Wigana , Sunderlanda itd...
Englesak liga je Medijski daleko najjaca i organizovanija ali igracki kadar je u SPaniji za 2 klase jaci , stim da je Engleska ujednacenija....
btw: Imo je Chelsea 6-7 bodova vise Manche i 9 od Arsenala , pa jel im iko kriv sto ih je bubno Sunderland pa jos neko prije toga pa Birmingham pa sad remi ....

Ocekujem pretesku utakmicu za Barcu protiv neugordne osasune.... Igra se tamo kod njih a to niej ni malo lako nkad bilo....

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 30 nov 2010, 03:05

Andres je napisao/la:Ev samo cu napisat nesta onom liku sto laprda o Primeri....
vako Kao broj jedan : Ni jedan klub na sviejtu a pogotovo u Engleskoj nebi mogo meda Barceloni , sto je objektivno , protiv njih se mozes samo branit..Ako uzmemo da je najjaci klub u Engleskoj Manchester onda dobijes odnos koji implicira da je Engleski najjaci klub miljama iza Spanskog...Vidi ovo ne govorim ja nego svaki strucnjak....
Ako uzmes da je Real drugi najjaci klub u Spaniji a u Engleskoj Arsenal ili Chelsea prema stanju na tabeli,,, Objektivno Real bi ih samljeo...Engleska liga nije onjo sto je bila , nema tu vise zvijezda nekih igraca, nemoze se sve ni na trku , pa Real je najjaca trkaca ekipa svijeta daleko , i sta su uspijeli sa Barcom ???? Nema vise protiv Barce ni autobusa jer Barca umje i protiv toga... sa novom Pepvom strategijom , izvlacenja stopera sto dalje i slanje dubinskih lopti...Villareal je sila od ekipe i u stanju je rasturit onaj cirkus od ekipe popout Citya ili Tottenhama... Oni nisu bjedna ekipa koja odigra jednu tekmu protiv jacih ekipa dobro a onda dodje Wigan i WBA pa ih pojebe....
Ove godine u Engleskoj je bilo presmjesnih rezultata , kao NPR Newcastlle vs Villa mislim 6:0 ali nisam siguran....Niko nije kriv Arsenalu , Chelsea sto gubi bodove protiv ove bjede od timova tipa Newcastla , Wigana , Sunderlanda itd...
Englesak liga je Medijski daleko najjaca i organizovanija ali igracki kadar je u SPaniji za 2 klase jaci , stim da je Engleska ujednacenija....
btw: Imo je Chelsea 6-7 bodova vise Manche i 9 od Arsenala , pa jel im iko kriv sto ih je bubno Sunderland pa jos neko prije toga pa Birmingham pa sad remi ....

Ocekujem pretesku utakmicu za Barcu protiv neugordne osasune.... Igra se tamo kod njih a to niej ni malo lako nkad bilo....
onaj sto dize Njemacku ligu mislim da ne treba komentarisat , jer to je jadna liga , koja je smao napucana sto se tice gledaoca i stadiona,ostalo qrcu nevalja....
Kuces dalje kad jedan Bošnjo vrednuje za najboljeg igraca lige...On u Spaniji nebi mogo hodat jer njemu tehnika u odnosu na one vrsne napadace je ravna nuli....Njemacki klubovi su mizerni osim Bayerna koji se uvjek šugavo provuce , abr je tako bilo prosle god, inace ispadaju po grupama ili osminama finala...Ostali klubovi su kanta za sutanje.... Pa daleko najjaca ekipa trenutno je Borussia , koja kuci izgubi od Seville koja nije bila slabija zadnjih 10god....Eto sile od lige !Kad je njima glavni igrac lige trenutno onaj retardirani Kinez .

onoffon
Kontakt:

Post Postao/la onoffon » 30 nov 2010, 07:09

Sigurno po svemu, najveci derbi svijeta, El Clasico. Drago mi je da Barca malo spusti Mourinha na zemlju, kao i poneke manekene iz Reala. Visca Barca!
Big club, great history, Nottm Forest.

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 30 nov 2010, 11:37

Andres je napisao/la:Ev samo cu napisat nesta onom liku sto laprda o Primeri....

Smijensi jadovi iz Katalonije bi se u Premiershipu grcevito borili za opstanak, klubovi iz Primere u Evropi mogu nesto napraviti jedino kad im sudije pomazu a to cine nerijetko. Ovi jadovi kad bi igrali u Premiershipu ne bi mogli nista fizicki dominantnijim ekipama i Wolverhampton bi ih porazio! Ova smijesna liga je samo bolja verzija Skotske lige.

Premiership dominira!
Dio Arsenala

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 30 nov 2010, 14:33

Andres divno je bilo citat ovu tvoju anegdotu gore

Cuj Barca bi samljela Mancu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Real Chelsea i Arsenala :mrgreen: :mrgreen:

Al ovo jos jace Villareal Citija i Tottenhem
Rođen s tobom da budem

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 30 nov 2010, 14:37

Andres @Volim te !!! :mrgreen: 8-)

Paja pogledaj malo Uefa Cup Winners, u zadnjih 10 god iz Engleske jedino Liverpool je na tom spisku :lol: i to protiv Alavesa ,gdje su ti mocni privatni klubovi sa otoka zasto ne osvoje ? a da Sevilla v M'boro 4-0 ,Atletico v Fulham 2-1 slika . Dobro je rekao Andres EPL je dosta medijski popracena i naspalovana tako da bi covjek pomislio da je to Liga Prvaka a ne ragbi liga sa primjesama nogometa . Da bude jasno jedini klub koji igra slicno i koji moze se pribliziti stilu Barce je Villareal , Vaha je objasnio ljudi igraju napadacki a vidjeli smo kako su namucili posteno Barcu ,smjesni su ovi kada dodju kazu da Barca i Real igraju jacu ligu ? vidjeli smo kako se taj isti Real poigrao sa Milanom liderom Serie A ,ili Sevilla koja je jadna u Primeri pobjedi Dortmund a u Bundes ligi Borrusia se igra sa onim jadnim ekipama .

Faraon@ Villareal je godinama jedna od najboljih ekipa u Evropi ;)
Zadnja izmjena: juznjak>, dana/u 30 nov 2010, 15:09, ukupno mijenjano 1 put.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 30 nov 2010, 14:39

@Andres je svakako nervozan, nebitno da li Barcelona pobijedila ili izgubila meč. Ali, @Faraon me iznenađuje. Premiership je jači, to niko ne spori, ali je isto tako činjenica da bi ga Barcelona i Real osvajili barem 8x i 10 godina(i to Barca 7x, a Real jedanput). Sad ispade da je Manchester najjači? Zar vam do neki dan tu titulu nije nosio Arsenal? :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 30 nov 2010, 14:40

Jes jes villareal dominira isto ko i real u evropi zadnjih godina

monoloze
nisam ja rekao da je manco najaci,nego je on rekao da bi ga barca samljela(to znaci ko reala sinoc) a ja sam rekao da ne bi,mozda bi barca dobila al ne i samljela
Rođen s tobom da budem

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 30 nov 2010, 14:43

Villareal je igrao polufinala Evropa lige i LP , konstantno su u vrhu Spanskog nogometa ,bez novaca od Arapa ili Rusa :? valjda ovaj covjek bolje zna od nas sviju : 8-)

IZVANREDNA pas igra Villarreala je ispit godine za našu obranu", poručio je Dinamov trener prije puta u Španjolsku gdje Dinamo igra pretposljednju, petu utakmicu u skupini Europske lige.

"Villarreal je za mene jedna od najboljih europskih ekipa. Jedina u Europi koja se može približiti Barceloni, ali ne je i dostići. Odlikuje ih igra pasa, izmjena mjesta, improvizacija napada i svih akcija koje ne postoje u udžbenicima. To je talent, kompaktnost, tehnika. Dodavanja u intervalima od prve i druge. Ono što je pokazala Barcelona koliko je godina ispred ostalih, a oni su jedini koji se s njima mogu usporediti. Ne slažem se da su u Zagrebu igrali s dosta igrača koji inače nisu u prvoj momčadi - Šimi se još vrti od onog njihovog Amerikanca." (Jozy Altidore op.a.)

"Villarreal je za mene jedna od najboljih europskih ekipa"

"Oni u ovom natjecanju imaju aspiraciju ići do kraja. Da sam pesimist, rekao bih da ne idemo, čemu trošiti novac. Da smo na okupu imali sve igrače i bolji teren, mogli smo više raditi na taktici. Pokušat ćemo nešto, ali nemamo nikakav presing. Pobijedili ili izgubili, nama je utakmica odluke ona protiv PAOK-a."

"Villarreal je bolji, ali bili su bolji i u prvoj utakmica pa smo mi pobijedili. Momčad uvijek pripremam na pobjedu. Mi bismo u Solunu od deset utakmica dobili osam, jednu igrali neriješeno, a jednu izgubili. Fudbal je inegzaktna nauka i zato je zanimljiva. Njega je lako shvatiti, a ne znati, zato svi sve znaju", ponudio je Vaha jedan od svojih tijekova misli.

"Ne smijemo kao Real imati dva igrača koji ne igraju u oba pravca"

"Najveća greška Reala protiv Barcelone je bila što oni nisu momčad koja se zna braniti. U Realu nisu imali dva igrača koji igraju u oba pravca. Zato svih naših deset igrača mora natopiti dresove znojem i znati čitati igru protivnika. Moramo igrati u bloku, biti zgusnuti i smanjiti intervale među linija. To se može napraviti, ali uz punu koncentraciju svih 90 minuta. Jesmo li mi u stanju to napraviti, to je veliko pitanje. Oni su nakon utakmice u Zagrebu bili ljuti i bit će iznimno motivirani na svom terenu. Njihov trener mi poslije poraza na Maksimiru nije želio ni pružiti ruku", otkrio je Vaha.

Koliko bi bili bolji da ste imali normalne uvjete za trening, a ne blato na kojemu ste se pripremali za Villarreal?

"Dvadeset posto. Kada se intenzivno pripremate na blatu, potrošnja i opterećenje mišića je mnogo veća, ali sa sličnim uvjetima sam se susretao u Lilleu. Danas popodne idemo na jedan stadion (teren u Veslačkoj, op.a.) gdje su mi rekli da je bolji teren."

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 30 nov 2010, 14:45

A to je zakljucio nakon utakmice villareala s dinamom :mrgreen: :mrgreen: ma daj
Rođen s tobom da budem

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 30 nov 2010, 15:41

Koga briga za smijesni Uefa cup ili Europa ligu, kad je tu jedan smijesni Fulham predvodjen klaunom Hodgsonom dosao do finala i jos bio blizu titule sve mi o tome govori. Vi ljubitelji ove jace verzije skotske lige i dalje mozete da laprdate o snazi te kvazi lige ali cinjenica je da je Premiership miljama ispred i po kvalitetu i ljepoti igre i svim ostalim segmentima(gledaniji, neizvjesniji). Takodjer je cinjenica da Real i Barcelona u 10 godina ne da ne bi osvojili nijdan trofej nego bi se borili nekad za opstanak a nekad za europa ligu u zavisnosti od forme glavnih konkurenata Evertona, Ville, Totenhema, Birminghama.

Premiership=Fudbalski NBA!
Dio Arsenala

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 30 nov 2010, 17:02

Kakav si ti mali lazljivko slika kako koga briga ?kada je Arsenal igrao 2000-te finale i popusio od Galate ,pitaj vodju jel ga bilo briga :lol:
Ne vidim zasto je Primera kao skotska verzija a EPL nije :? Sve isto samo sto tamo smjesni Arsenal ili Chelsea, cesce budu porazeni od amaterskih klubova tipa WBA ili Sundrelanda , jedan Hercules ima 10x jaci sastav od njih (Drenthe,Valdez,Trezeguet,) daj mi 2 igraca iz tih smjesnih klubova da valjaju ?! Tamo niko ne moze pobjediti smjesnog Manchestera nikada slabijeg .

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 30 nov 2010, 17:06

-Paja je napisao/la:Koga briga za smijesni Uefa cup ili Europa ligu, kad je tu jedan smijesni Fulham predvodjen klaunom Hodgsonom dosao do finala i jos bio blizu titule sve mi o tome govori. Vi ljubitelji ove jace verzije skotske lige i dalje mozete da laprdate o snazi te kvazi lige ali cinjenica je da je Premiership miljama ispred i po kvalitetu i ljepoti igre i svim ostalim segmentima(gledaniji, neizvjesniji). Takodjer je cinjenica da Real i Barcelona u 10 godina ne da ne bi osvojili nijdan trofej nego bi se borili nekad za opstanak a nekad za europa ligu u zavisnosti od forme glavnih konkurenata Evertona, Ville, Totenhema, Birminghama.

Premiership=Fudbalski NBA!
sta ti seres sa tim sranjima na temi ligu koju nepostujes ni malo..
idi pisi to na temi eng.lige...
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.